hayatta herşey kariyer mi?

Eee siz kariyer mi yapacaksınız , 2.evliliğini de yapmış 'şanslı' bulduğunuz kimseleri mi kıskanacaksınız ?

Anlamadım ki ne yapsın 2. kez evlenen şanslı hatun ayy yok ben istemiyorum mutlu olmak bekar bir kızın hakkı,kocayı ona devrediyorum mu desin?
Madem sizde etiketliymişsiniz atanınca peşinizden koşarlar ? İma ettiğiniz üzere boşanmış bir hanım bile rahatlıkla evleniyorsa sizin kapınızda kuyruk olur.
Sabredin,ders çalışın.

Benim eltiminde ikinci evliliği ve kaynımın ilk evliliği.Üstelik eltim 10 yaşında kızıyla gelin geldi.Bence tekrar evlenebiliyor olması şans değil.Hem ev hanımı kariyeri, parası vs de yok.Kaynımdanda 2 yaş büyük tamam evlenebilmiş ama ne yazıkki 1 yıllık evli ve kaynımda kv ve kp hiç iyi davranmıyorlar.Kadın evlendiğine pişman bunun neresi şans

anlattığınız olayın kariyerle bi alakası olduğunu düşünmüyorum,belki de siz bu aralar bu konuya odaklandığınız için her şeyi öyle görüyor ,düşünüyorsunuz.
ikinci kez evlenmek de boşanmak kadar doğal ve kader meselesi ...bir de her şey kader değil bana göre insanların içini bilemezsiniz tamam her şey dışardan harika
gözükür ama yaşanılan dört duvar arasında kalır malesef bazı şeylere kariyer,para engel olamıyor toplumsal bir araç ve amaç sadece...
kariyerden önce huzurlu her gün isteyerek gidebileceğim bir mevkide çalışmak bana daha cazip geliyor kariyer de yavaş yavaş çıkılan emeğin karşılığının görüldüğü bir basamak.

Kariyer hepimizin gereğinden fazla önemsediği,yeri geldiğinde hayatımızdaki önem sırasında en üstte olması gereken unsurları bile gözardı ederek zirveye oturttuğumuz bir parça.
Çok daha değerli,önemli o kadar çok önceliklerimiz var aslında(biz gerilere atsakta),ki olmalıda bana göre.
Verdiğiniz örnekse tamamen kader.
Aksi durumun örneği çok daha fazla.

Klasik olarak önce yazayım sonra okurum :)

Kariyer bence yaşa bağlı olarak önemsenen bir olgu. Belki herkeste farklıdır ama bende böyle oldu.

Belli bir yaşta mevki sahibi olmak hayallerini süslüyor. Her terfide ayakların yerden kesiliyor ama öyle bir dönem geliyor ki yemişim işi çocuğumla doğru dürüst vakit bile geçiremiyorum, hiçbir şeyi tam yapamıyoruma geliyorsun. Kariyer büyüdükçe işte geçirilen vakit artıyor, eve az zaman kalıyor. Sinir oluyorsun ama bu seferde çocuğumun rızkı için diyor kendini çarktan kurtaramıyorsun.

Çocuk için uğraştığım dönemlerde keşke roman olsaydım da pırt pırt doğursaydım derdim. (aman ha bu bir aşağılama değil , doğurganlıklarına özenmek)

Bir yerde evlenmek lafı geçmiş, o ise tam bir şans işi bazı erkekleri güçlü kadın korkutur çünkü güçlü kadın muhtaç kadın değildir. Aslına bakarsanız çok genç evlenmemişse kariyer sahibi kadın, yalnız kadındır.

Şimdi bir okuyayım :44:

Dünya adil olsaydı adını ne koyardınız? Adil olmak tek başına yeten bir kavram olmadığı gibi kişiyi ayakta tutan ilk temel taşlardan da değildir. Adalet kavramına çok takılmışsınız.

Dünya adil olsaydı adını ne koyardınız? Adil olmak tek başına yeten bir kavram olmadığı gibi kişiyi ayakta tutan ilk temel taşlardan da değildir. Adalet kavramına çok takılmışsınız.
hayat tanımı kişiye göre değişir bana göre adil olmaktır size göre farklı bir şeydir değişir.ayrıca bana göre adil olmak iyiliğin temel taşlarındandir ki bu hayatta iyi olmak insana mutluluk kazandırır.ama dediğim gibi herkese göre değişir sizin düşüncenizde ayrı olabilir.ha adil olmak insana ne kazandırır derseniz eğer hayatının her evresini adaletli olmak ile geçiren Hz.Ömer'ın hayatını bi okuyun derim.

kariyer yapmak ile evlilik olayını bağdaştırmak büyük meziyet bence.ben okudum okudum yine de ikisini bir araya koyamadım..

daha dün bir konu vardı,"bu ülkede kadın olmak neden zor" diye..

konun ilk yorumunu okuyunca bunu zaten anlıyoruz..gerçekten zor çünkü erkeklerden önce önümüzde kadınlar var kadınları anlaması gereken..

kariyer yapmış bir kadın "dul" olmasına rağmen bekar biri ile evleniyor,neden çünkü kariyeri var...işte düşünce yapımız bu.

kariyer çalışmakla olur,biraz didinmekle olur..evlilik ise neredeyse tamamen kader kısmet işidir...bazen "adam" diye evlenirsin "odun" çıkar...bazen de tam tersi olur.

Belki siz insanları kariyerli, kariyersiz, evli, boşanmış, dul kalmış diye ayırdığınızdan herkesi kendiniz gb sanıyorsunuzdur ? Bunu hiç düşündünüz mü ?

Siz bir kadın olarak, başka bir kadının 2. evliliğini bekar biriyle yapmasına laf ederken başkalarının sizi kariyerinizle değerlendirmesi garip gelmemeli size...
Okadar bekar varmış neden o kızmış...Etiketi varmış...
Milletin seçimlerine kafa yorcağınıza, eleştireceğinize çok önem verdiğiniz kariyerinizi düşünün bence

Allah herkesin mutluluğunu daim etsin böyle kem gözlerden korusun

hanımefendi siz kariyeri çok yalnış anlamışsınız. kariyer bir koca bulma yöntemi değildir. ayrıca insanoğlu hata yapar ne mutlu kalbi tekrar çarpmış tekrar güzel duygular hissetmiş ki evlenmiş. Ha kocası hiç evlenmemiş olabilir demekki aradığı kadın buymuş nasibi kısmeti buymuş. Ki evlendiklerine göre dert etmemiş ki evlenmiş adam. İnsan bir kere evlenip boşanmakla ayaklarına ebediyen peşinde sürükleyeceği prangalar takmaz takmamalı da.. onlar geçmişlerini bırakmış birlikte yeni bir hayat kuruyorlar. fesatlığı bırakalım da tebrik edelim tanımıyorum ama umarım mutlu olurlar.

Evlilik kısmet işidir, sözünü ettiğiniz bayan 2. Evliliğini yapmış Allah mesut etsin diyelim ama diğer yandan bakarsak ne kadar şanslıdır, bir düşünün; kolay mıdır bir evliliği bitirmek, umutla kurduğun yuvayı dağıtmak. Allah çektiğinin karşılığında o kuluna iyi bir evlilik verip onu mükafatlandırmış olabilir mi? Dünuada herkesin imtihanı farklı, kariyer yapmakla mutlu olunmuyor.

Bir kere evlenmis bosanmis bir kadinin 2. evliligini bekar bir adamla yapmasinin kariyerle ne alakasi var anlayamadim.
Etrafimda ikinci evliligini bekar erkeklerle yapmis kadinlar var ve bunun kariyerle hic bir alakasi yok.

Kimse oturdugu yerden, calismadan didinmeden bir yere gelmez onun icin milletin kariyerini ve ikinci evliligini
dert edeceginize sizde calisin kariyer yapin üstüne ilk yaptiginiz evlilikte mutlu olun.

Kadin birinden bosandiginda defolu mal olmuyor, sadece secimi yanlis cikmis bir kadin oluyor ve
esinden bosanmis bir kadinin tipki esinden bosanmis bazi erkeklerde oldugu gibi bekar biriyle evlenmeye hakki var.

Kadinlarin hemcinselerine bakisi düzelirse eminim bekaret kutsal kase muamelesi görmekten kurtulacaktir.

Kariyer sizde de varmış,

eee bu durumda (Sizin mantıgınıza göre)
sizin de o bahsettiğiniz kişilerle aynı pozisyonda olmanız gerekmiyor mu?

Cevabınız hayırsa bu konu hakkında bir kez daha düşünün...

şu kariyer dediğimiz olay bendede fazlasıyla var

ama pek işe yaradığını görmedim..(öyle koca falan buldurmuyor yani)

ha kimseye muhtaç değilim kendime bakıyorum tek iyi yönü bu olsa gerek

Ne kadar kiskanmissiniz bahsettigini kadini. Etiket biraz sert olmamis mi hem? etiketin yoksa dul kalmalisin bu hayatta tekrar asik olamazsin evlenemezsin. Seye benzedi bu herkesin bi popisi vardirin 2012 versiyonu herkesin bir etiketi vardir Allah bizi iyilerle sizi de etiketlilerle karsilastirsin o zaman ne diyelim

Eğer sadece kariyeri olan insanlar 2. evliliğini yapıyorsa hiç evlenmemişler ve boşanmışlar evde kaldı :))
Kaiyer de bir yere kadar bence
Nasipte varsa olur, yoksa olmaz.
Kariyer dediğinde Rabbimin izni ile olan bir şey, kader yani..

Başkalarının mutluluğu yada güzel konumları sizi bu derece üzüyor ve hayata küstürüyorsa sizin hayatla ilgili büyük bir probleminiz var.Kariyer dediğiniz şeyin içinde yılların emeği fedakarlıkları tecrübeleri var.Sırf kariyeri var diye bu kadar bekar kız varken onu seçti demişsiniz.Ben size tam tersi birşey söyliyeyim bir ahbabımız erkek kariyer sahibi hiç evlenmemiş yakışıklı ve genç evlendiği kişi ise daha önce evlenmiş 8 yaşlarında kızı olan kariyeri olmayan bir hanım.Senin yorumuna bakarak şu soru çıkıyor erkeğin kariyeri neye yaradı??:):)

Bu işler kader kısmet Allah mutlu mesut etsin hepsini.

hersey tabıkıde karıyer degıldır bunu sen de bılıyorsundur emınım .

ama niye boyle bı konu acma geregı duydun anlamadım ama konunda

cıddı cıddı bı ısyan etme durumu var .neye kime ısyan edıyorsun ınanın

anlamadım .bosanmıs bır kadın tekrar bır baska bırısıyle elbette evlenebılır .

ulu orta evlenebılır nıye saklasın kı utanacak bırsey yapmıyor sonucda

bekar bırıylede evlenebılır bu gayet normal bırsey ,fakat bu duruma sız

neden ısyan edıyorsunuz gercekten anlamıs degılım .her cumlenızde

bı fesatlık sezdım lutfen kusura bakmayın .

Son düzenleme:
hayata daha pozitif bakmayı denemelısın .bak marilyn monroe bıle ne demıs ;

Eklentiler

• $marilyn-monroe_290131.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 75
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…