Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski konunuz beni çok etkilemişti,biyolojik babanız kız cocugu olduğunuz için sizi istememiş başkasıyla evlenmişti ama yeni eşten de 4 kızı olmustu sanırım. Şimdiki durumunuz sebebinin travmalarınız olduğu çok bariz. Bence uzman desteği alın hemen. Eşinizle de paylaşın bu hissettiklerinizi.
Biyolojik babaniz da diğer tarafta rahat etmek için şimdi ayağına çağırıyordu sizi, helallik alacaktı aklınca.
Gittiniz mi?
Umarım gitmemişsinizdir.

Gitmedim görüsmedim. Belki o arkamda olsaydi bir kerecik kızim diye sacimi oksasaydi.insanlar kötülük yapamazdi bana. esime anlatmaya utaniyorum. Kadin olmak boyle birsey. Bize yapilan kötülük ve tacizi dile getirmeye bizler utaniyoruz.

Dedeniz ne oldu peki,insallah elinizden bir su nasip olmamistir,annenizden ozellikle...

Cok pisman oldu sonradan cok agladi cok helallik aldı. Beyin kanamasindan öldü.Ben onu affettim ama evin koridorunda onunla karsilaştiğimdaki bacak titremelerimide hic unutamadim.

Evet dogru hatirladiniz. Gitmedim ve ölmedi. görüsmedimde telefonumdan engelledim. Birazda onun ortaya cikmasi tetikledi bazi şeyleri.
O konunuza da yazmıştım, iyi yapmışsınız affetmemekle bence. Tüm bunlar için ise psikolojik destek almanız gerekiyor. Çok faydasını görürsünüz inanın. Kızınıza tüm yaşadıklarınızı yaşatmamak için elinizden geleni yapacağınıza, aksine güçlü bir kadın yetiştirmek için çabalayacağımıza eminim.

Çok acı şeyler yaşamışsınız.

Size psikolojik destek almanızı öneriyorum, uzmanlar gerçekten kalbi iyileştirebiliyor.

Ayrıca o dönem ile şimdiki arasında çok ciddi farklılıklar var.

Artık boşanmanın çok daha normal olarak görüldüğü, çocuk istismarı ve kadın şiddetine karşı yasaların çıktığı bir dönemdeyiz. Eskiden öğretmenler çocukları sıraya çekilip cetvelle kemerle döverdi, şimdi hık denemiyor. Bu durum polisin tinerciye verdiği tepkiden darp raporuna kadar her adıma yansıyor tabi. Bu dönemki yasalar keşke o zaman da olsaymış.

Önemli bir nokta da artık annesiniz yani kızınızı savunma şansınız daha fazla. Eskiden annenin sözü olmazdı, dedeye hizmet beklenirdi, şimdi her çekirdek ailenin kendini kurtarması bekleniyor. Bunun çok ciddi bir avantajı var, kızınızın tek teline dokunmaya cüret eden akrabayı kapıdan kovabilirsiniz, oğlunuzu da göstermezsiniz.

Cinsel saldırı halen var. Yalnız bir düşünün oğlunuza mahremiyet eğitimi vermeye başlamışsınız, bilinçlisiniz.

Derler ki ailesel şiddet çocuğa miras kalmaya çalışır. Çocuk da iki yoldan birini
seçer: Ya kendisine saldıranlara benzer, ya da şeytanın başını ezip o mirası yokeder, çok çok iyi bir anne baba olur.

Şuradaki duygunuz kızım olmasın vs. değil, konunuza öfkeyle girmiştim inanın lince hazırdım.
Kızıma birşey olur mu korkusu yaşadığınızı görüyorum. Bu duygularınızı uzmanla paylaşıp evlat sevgisini pekiştirirseniz şimdi düşünemediğiniz çok güzel yerlere gelirsiniz.

Oğlan çocukları da tecavüz ve tacize uğrayabilir.Bunun sonu yok.Ama bütün namus kavramı kadınlara verildiği için size diğerleri önemsiz geliyor olmalı.Kadın olmayı aşağılıkça, zavallı birşey gördüğünüz için kızınız olsun istemiyorsunuz.Bence yaşadıklarınızla ilgisi yok.Ne diyelim, allah kızınıza hayırlı anne, baba nasip etsin.

Neden illa erkek istiyorsun. Eşinden yada ailenizden baskı mi yapan var size. Yoksa sadece senin takıntın mi bu. Allah evlat vermiş. Ne güzel hem kız hem erkek çocugun var. İkisinin de guzelligini tadicaksin. Sert yorum yapmak istemiyorum. Sadece şunu düşün . Annen sana hamileyken kız olduğunu öğrendi diye üzülseydi, senin cinsiyetini gizleseydi . Nasıl hissedersin. Sen kız olmasaydin anne olamazdin bunu unutma.

Yaşadıklarından tedirginliğini anlıyorum kadın olmak çok çok zor her anlamda ama sen onu çok güzel mutlu yetiştirirsin inşallah Allah evlatla imtihan etmesin ben de çok istedim bir kızım olsun ama hep hayırlı ise olsun dedim üçüncü oğlumu bekliyorum Allah öyle yazmış çok güzel bi koz annneoigi dilerim sana

Neyinize güvenip hamile kaldınız o zaman?
iki ihtimal var ya kız olacak ya erkek.ilki erkek olmuş.ve en büyük korkunuz kız olmasıysa neden oynar ki insan bu kumarı.
Demiştim ama konu ile ilgili hassasiyetinizi okuyunca vazgeçiyorum.
Sizin kızınız sizin kaderinizi yaşamak zorunda değil.O çok mutlu bir çocuk olabilir ve bu sizin elinizde

yaşadıklarınız çok ağır, kendi başınıza üstesinden gelemezsiniz. uzman yardımı almanız yükünüzü hafifletir inanın. birde eşinize bakın kız çocuğu düşünürken babanıza değil. onun nasıl davranacağını, oğlunuzun kardeşini nasıl sarıp sarmalayacağını hayal edin. yüreğinizi ferahlatmaya çalışın.

ülkemizde küçükken laf yememiş kız çocuğu yok maalesef, bu düzen bir günde kurulmadı ki bir günde değişsin. ama inanın değişiyor. artık kadınlar gücünün farkında. kadına yönelik şiddetin artması da bunun göstergesi aslında. erkekler düzenlerinden, güçlerinden olmak korkusuyla daha da agresifleşiyor. bizim küçükte olsa faydamız olsun istiyorsak sistemin değil doğrunun tarafında çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. korkmayın, sizin başınıza gelenler çocuklarınızın başına gelmesin diye elinizden geleni yapacağınız belli zaten.

Evet dogru hatirladiniz. Gitmedim ve ölmedi. görüsmedimde telefonumdan engelledim. Birazda onun ortaya cikmasi tetikledi bazi şeyleri.

İyi yapmışsınız.
Vallahi bu ölüm yatağında helallik isteme işi bana biraz ters geliyor. Özür dilemek için illa ahiret korkusu mu lazım?

Asıl marifet daha önceden birşeyleri düzeltmeye çalışmak. Bu arada suçlu illa affedilecek diye bir şart yoktur, kurbanın isteğine bağlıdır.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Bu yüzden kız çocuğu istememeniz korkmanız normal bunda linçlik bir durum yok. Bunu konunuza da ekleyin bence. Ama tedavi olun mutlaka. Sizin yaşadıklarınızı kızınız yaşamayacak. Herkesin başına aynı şeyler gelmez. Siz yaşadıklarınızı kızınıza yaşatmamak için elinizden geleni yapacaksınız emin olun.

Çok agır seyler yasamıssınız tek basından ustesinden gelmeniz cok zor.. Mutlaka terapi almanız gerekiyor bu korkularla yasayamazsınız ileride bu korkular sizi panik atak hastası yapar..

Yüzde 50 ihtimali düşünmemeniz pek ilginç. Kafanızda bitmeyen sizi rahatsız eden düşünceler varsa Keske hic hamile kalmasaydınız kesinlikle destek alın.
birde dip not kız çocuk dünyanın en güzel şeyi (.)

Son düzenleme:
Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
Konu sahibinin istemememe sebebi erkek evlat aşığı olması ya da cinsiyetçilik değil. Erkek kız ya da çocuk doğurmak marifet değil, konu sahibi bundan bahsetmiyor zaten. Ağır bir çocukluk geçirmiş ve aynısını kızının yaşamasına korkuyor.

Herkes sormus ama ben de sorayım. Noluyo kız olunca. Canavar mı doğuracagınızı sanıyosunız da bu kadar korkuyosunız. Gece sız uyurken kalkıp sızı mı doğrıcak. Ne bu korku. Komık mısınız. Doktora gıdın. Yazık masum gunahsız bebege. Ne talihsiz kı anası sız olacaksınız. Ins cocugun psıkolojisinin içine etmezsınız.

Maalesef ülkemizde kadınlar daha çok yorulup, yıpranıyor. Benim annem babamdan daha yoğun bir işte çalışıp daha yüksek maaş almasına rağmen evde de o çalışırdı, babamın yardım ettiğini hiç görmedim, sonra da boşandılar zaten. Evliliğimde buna asla müsade etmedim ama eşim benim söylememle yapar işleri, yani mental olarak planlamak, programlamak hep bende., Bu çok yorucu, ilk çocuğum erkek ikincinin kız olduğunu öğrendiğimde buruk bir mutluluk yaşadım. Kız çocukları mükemmel, sevmesi, büyütmesi ama dedim ya büyüyünce o da aynı zorlukları yaşayacak. Kızımı dünyalara değişmem ama bu dünya erkekler için daha kolay bu da bir gerçek. Her şeye rağmen onu elimden geldiğince güçlü yetiştirip, hayata hazırlamak en önemli görevim, özellikle erkek anneleri olarak çocuklarımızı eşit yetiştirip, cinsiyetçiliği yok edersek ilerde bizim kızlarımız bizden daha iyi şartlarda yaşayacak.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Ya Allah kahretmesin boyle duzeni kendin kac yil ugrastim oldu diyorsun birde ustune kiz oldu diye agliyormusun bu ne simariklik bazen boyle seyler okuyunca sinir oluyorum bu nasil bir tavir

Empati sıfır alt Metin okuma sıfır ön yargı ezber konuşma 10

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…