Hayattan soğudum, yeter artık....!!!

aynen öyle işte para olmadan hiçbişey olmuyo malsef bu dunya böyle bi dunya!:((( parası olan altna arabasını cekiyo estetk yaptrıp marka kyafetler alp güzelliği de satın alıo bizim gibiler böyle kendi çabalarıyla bişey yapmaya calısıo....adil değil bu dunya.. bilkentte okuduğum ve tanık olduğum şeylerden ötürü bunları soyluyorum..oyle kızlar varki 20000 tl lik kredi kartlarıyla hergun istediklerini yapıorlar, vucudunda sevmedikleri bi yer mi var hiç zor değil bi operasyon yetiyor..o kzları gordukce hayattan soğuyorum. babaları zengin diye istediklerini ypıorlar..biz mi şanssızız onlarmı bilmiyorum...ama bu dunya adil değil kzlar....belki okulu ve ankarayı sevmememin sebeplerinden biri bu da olabilir....dayanamıyorum iste bu ortama bu insanlara.!! zaten mutsuzdum iyice mtsuz oluyorum böyle şeylerle karsılastıkca.azıcık özgüvenim vardı oda yerle bir oldu..geldiğim yerde ne kadar mutluydum, eski günlerimi özlüyorum....

bilkentte okuyosan haklısın malesef böyle bi durum var kimse ailesini seçemiyo ben mesela ailemden para istediğimde en fazla 100 tl feriyolar ama onlar bir gün de 1000tl-2000tl harcıyolar dediğin gibi bence sadece mezuniyet gününe odaklan ve sabret

iyiki okumamıs abla bosver ya o kadar igrenc bi okul ki..

keşke kendiside duysa bunları canım hala okulun adını duyduğunda gözleri dolar :) seni şimdi anladım öyle bir ortamda bende bulunmak istemezdim bende memur çocuğuyum ve öyle yapmacık insanlara tahammül edemiyorum inşllh rabbim bir yol gösterir sana dua edecem sana canım okulda yaşadıklarım aklıma geldi ne zordur öğrenci olmak aç kaldığımı bilirim gece yarısı kekiniz ekmeğiniz var mı kızlar diye odaları gezerdik canım sana doğru gelen neyse onu yap !!! Unutma senden kıymetli değil hiçbişey !

keşke kendiside duysa bunları canım hala okulun adını duyduğunda gözleri dolar :) seni şimdi anladım öyle bir ortamda bende bulunmak istemezdim bende memur çocuğuyum ve öyle yapmacık insanlara tahammül edemiyorum inşllh rabbim bir yol gösterir sana dua edecem sana canım okulda yaşadıklarım aklıma geldi ne zordur öğrenci olmak aç kaldığımı bilirim gece yarısı kekiniz ekmeğiniz var mı kızlar diye odaları gezerdik canım sana doğru gelen neyse onu yap !!! Unutma senden kıymetli değil hiçbişey !

allah senden razı olsun ablam...:(((

Ben de Ankarada okudum ama hala severim ankarayi.Bunun sogukla ilgisi yok.Sevmiyorsan okulunu birakarak tekrar calis üniversteye ve daha istedigin bir okula gir.Hayat kisa.o yüzden bir an önce karar ver.ben üniversitede okurken iki arkadasim okuldan tekrar sinava girerek istedikleri bir bölüme girdiler.bence sen okuldan sikilmissin.bilkenti bilirim.Ama bunun kesinlikle ankarayla ilgisi yok.benim yillarim gecti.bir insanin hedefi varsa gerisi bostur,mutluluk insanlarin icinde olan bir sey.

evet diorum ya ankara da güzel yer ama ben sevemedm iste..nedendr bilmem sıcak yere alıstıgımdan belki,yoksa yasanacak sehir..

benim arkadaşımın kızı galatasaray üniversitesinde okuyor.üstelik ilk yüze girerek kazandı.ailenin durumu az.üstelik okuyan 2 kardeşi daha var.burs ta alamadı.eline geçenle yetinmesini bilen bir çocuk.o kadar ki gözlerinin içi güler.hayata bakışı çok güzel.doğru dürüst kıyafet bile alamıyor ama yetinmeyi biliyor.düşünsenize istanbul da o kadar şaşaanın merkezinde.önemli oln hayat bakışınız ve zihniyetinizdir:34:

benim arkadaşımın kızı galatasaray üniversitesinde okuyor.üstelik ilk yüze girerek kazandı.ailenin durumu az.üstelik okuyan 2 kardeşi daha var.burs ta alamadı.eline geçenle yetinmesini bilen bir çocuk.o kadar ki gözlerinin içi güler.hayata bakışı çok güzel.doğru dürüst kıyafet bile alamıyor ama yetinmeyi biliyor.düşünsenize istanbul da o kadar şaşaanın merkezinde.önemli oln hayat bakışınız ve zihniyetinizdir:34:

evet sorun bendee :(((mtlu olmasını elmdekilerle yetinmesini bilmiyorum..:(

sen etrafini takma bosver..okul bitince kacini goreceksin ki gelip gecici seylerin seni uzmesine,gelecegini etkilemesine izin verme..seni mutsuz eden okulun ama bunlari az da bilerek gittin..ozguvenini asla kaybetme..

Canım ben İstanbul da okudum. İstanbul da bir öğrencinin gezebilmesi, kendini geliştirebilmesi için her türlü imkan mevcut hele ki maddi durumu varsa hiç problem değil. Ama buna rağmen ilk sene yurda okula alışamayıp bırakan kızlar olmuştu. Hele bir oda arkadaşımız her gece gizli gizli ağlardı üzülürdük ona ama kendini kapatırdı. Bir yere çağırsak gelmezdi hukuk okuyordu derslerimiz de zor 2. ayda bıraktı ve bir daha hiç haber alamadık. Yani biraz da bu senin elinde herşeyi pozitif görmeye bak. 3 sene insan ömründe çok kısa bir zaman ama sen bu 3 seneyi ağlayarak geçirirsen hasta olabileceğin kadar da uzun ve buhranlı olur. Memleketine dönsen herşey güzel olacağını sanıyorsun ama bunun garantisi yok. Herkese niye okulu bıraktığını anlatmak zaten ömründen götürür, sen en iyisi toparlan bir silkelen yapıcı ol kendini oyalayacak değişik aktivitelere yönel illa ki bilgisayar başında oturmak zorunda değilsin. Ablam Ankara da okudu bana da hep kasvetli gelmiştir Ankara, ama bir öğrenci için de yaşanılası bir şehir lütfen sen de olumlu düşün.

Izmirli misin?
ben cok gelismis bir sehirde yasamama ragmen Izmir'i feci ariyorum, hayalim orada yasamak...
eger Izmirliysen bu hissettiklerin cok normal yani :31:
ama egitimin soz konusu oldugu icin herseyi bir kenara birak, duygusallik yapma mantikli ol...okulunu bitir sonra hangi sehre gidersen git...

Ankara soğuktur, ayazı dondurur insanı, içine içine işler. Ayağına iki kat yünlü çorap, sırtına kaz tüyü mont almadan ısınamazsın. Oysa sadece bi Anadolu şehri; Kayseri ne kadar soğuksa Ankara da o kadar soğuktur, Yozgatın ayazı nasıl can yakarsa Ankara da o kadar yakar. Ama Ankara başkenttir, diğerleriyle kıyas götürmez. Güneş burayı daha fazla ısıtmak zorunda, hayat burda daha kolay olmak zorunda hatta ve hatta burda deniz olmak zorunda :)

Memur kentidir, 10 dan sonra hayat biter, bitmek zorunda. Bitsin ki; ertesi gün vatandaşın işi aksamasın, bitsin ki ertesi gün ambale olmuş kafalarla yanlış işler yapıp siz kıymetli halkımızı üzmeyelim.

Hayat Türkiye genelinde ne kadar pahalı ise o kadar pahalıdır. Antalyada 1 liraya satılan portakalın burda 5 liraya satılmasını yadırgama, İsanbulda Sosyete pazarında bulduğun kazağı burda 10 liraya almayı bekleme, İzmirde kemeraltından alacağın 20 liralık çantayı burda bulabileceğini umma. Her şehrin kendine göre dinamikleri var. Zonguldaklı alışveriş yapmak için Ankaraya geliyorsa sen mutsuz olma. Her şehrin kendine göre zorlukları var. Hayat heryerde pahalı. Markette pahalı, manavda, ayakkabı da pahalı makyaj malzemesi de.

Hepimiz öğrenci olduk, hepimiz ac kaldık, hepimiz kızarttığımız patetesleri 10 arkadaşla bir olup yedik. İnsan hayatını kendi güzelleştirir. Nerede yaşadığından cok kiminle ne yaşadığındır asıl olan. Silkin, kendine gel, al arkadaşlarını don ankaranın ayazında. 10 yıl sonra gülersin geçmişe. O soğukta bizim sokakta ne işimiz vardı dersin? Bu sıkıntılarını bize anlatma kantinden aldığın tostu yerken oda arkadaşlarına anlat; onlar da sana ankaranın güzelliklerini, öğrenci icin, özgecmişin icin nasıl güzel bir Cv olabileceğini anlatsınlar. Haftasonları nasıl ek iş yapabileceğinden bahsetsinler. Eğer herşeyin sonu para ise parayı alınterinle iki gün çalışıp kazanabileceğini söylesinler.

Güzeldir Ankara, yaşanabilitesi yüksek bir şehirdir. Bak saat 08:21 10 dk sonra mesaim başlıyo, ben de bir Ankaralıyım, oturdum sana şehrimin güzelliklerini anlattım :) İşe geç kalıcam, vatandaş beni dışlayacak :D Sonra "vayyy efendim devlet dairesinde işler yürümüyo, memur uykulu :)" ahahahhaha

Yorumları okumadım. Aynısını yazan oldu mu bilemiyorum o yüzden.
Üniversite demek eğlenme yeri demek değil. Yani öncelik okul.
Arada bir eğelenilebilir tabi.
Okulunuz kaç yılsa artık 4 mü 5 mi? Sıkın dişinizi. Mezun olun.
Sevmediğniiz yerde yaşamaktan da kurtulun. Mesleksahibi olmaya bakın. Ondan sonra kazanacağınız parayla istediğiniz gibi yaşarsınız.
Anneciğiniz, babacağınız kimbilir ne zorluklarla okutuyorlardır sizi orda.
Onları düşünün.
Bir okul kazanabildiğiniz için şanslı olduğunuzu.
Mücadelenin en başındasınız. Okul okumak öyle çok meşakkatli bir iş değil inanın.
Maraton mezun olduktan sonra başlayacak.
Silkinin ve kendinize gelin.

maalesef üniversite okumayı özgürlükğü yaşamak,gezmek,tozmak,gününü gün etmek olarak algılıyor artık gençlerimiz.aradıklarını bulamayıncada böyle depresyona giriyorlar.bu ara bu konular çoğaldı.yazık diyorum:50:

Canım,ben senin annen yaşındayım.Ben de İzmir gibi hatta İzmir'e çok benzeyen bir şehirde yaşıyorum.Bir zamanlar Ankara'da iyi bir Üniversite de okudum.Sevdim Ankara'yı.Ne zaman okulu bitirip de memleketime geldim işte bunalımım da o zaman başladı. İşe girdim bir süre sonra alıştım evlendim vs.Şimdi de oğlum Bilkent'te okuyor.Aynı senin gibi.Ben emekliyim eşimde normal bir çalışan.Bir çok üniversiteye gidebileceği halde biz oğlumuzu türlü fedakarlıklarla sadece iyi bir üniversite de okusun diye yolladık.O da biraz zorlandı ikinci yılında okulu bırakmaya yeniden sınava girmeye kalktı.Bizi çok üzdü geçtiğimiz yaz.Bir psikologla görüştük beraberce.Oğlum psikoloğun yanında çıkar çıkmaz fikrini değiştirmişti.Merak ettim ne dediğini.Aynı bizim söylediklerimiz tabi ki.Okulunun kıymetini bilmesini söylemiş.Yine de ben okul içerisinde bölüm değiştirmesini istedim.O da kabul etti.Bir yılı boşa gitti ama şimdi iyi gidiyor.Çok memnunum diyor.Haa evet okulunuz çok zor ama diplomasıda çok kıymetli unutmayın.Çocuğum bugünler çoook çabuk geçer dün gibi Ankara 'da ki günlerim.Bak bugün oğlum orada.Lütfen toparla kendini bugünleri çok ararsın.Kaybedecek vaktiniz yok .Hadi canım hadi.Yiğenimde ordan mezun.Amerika da şimdi.Bakma Bilkent'de ki bahsettiğin tiplere.Sana ne onlardan.Hepsi öyle değil ki.Orda okuyan çok burslu dar gelirli çocuklar var.Sizin yurtlarınız çok güzel mutfaklarınızda herşey var.Yemeğini kendin yap ucuza maledersin.Belki de öyle yapıyorsundur.Bir de SİGARAYI LÜTFEN BIRAK.
Biraz nasihat gibi oldu ama ben seni çok iyi anlıyorum ondan.İyi haberlerini bekliyoruz.Hadi bakalım.

malesef Ankara bu yıl biraz soğuk geçiyor.
bunuda kafana takma .üniversite ileriki yıllardaki
arkadaşlarını edineceğin yer ama eğlence yeri
değil.hayallerde bu vardı sanırım.hazır yanımızda
ailemiz de yokken sonsuz özgürlük......
anneciğini düşün. seni burada okutabilmek için
nelerden vazgeçti acaba?
yeterki kızı okusun,bir meslek sahibi olsun,kolunda
altın bileziği olsun ,ileride eşine muhtaç olmasın diye....
sen okulunu okumana bak güzelim,dost olacaklar zamanı gelince seni bulacaktır zaten
kusursuz dost arayan dostsuz kalırmış...

6 yıldır ankarada öğrenci olmuş biri olarak seni çok iyi anlıyorum...senin sıkıntın okulunla alakalı bence çünkü gerçekten bilkent=para demek...paran yoksa ezilmek demek.burda yol paran varsa yeter gibilerinden konuşulmuş ama öyle değil hergün okulda o tiplerle karşılaşmak bir aylık kredi kartı ekstresi 10000 lira olup ayyy bu ay az harcamışım diyen insanların olduğu biryer.evet diploması çok değerli tabiki herkes öyle değil ama genel anlamda budur bilkent.sana tavsiyem eğer bilkent yurtlarında kalıyosan ordan ayrıl ve daha merkezde evde yada yine yurtta kal.bahçelide mesela ben 5 yıldır orda oturuyorum ve öğrenci mekanıdır.herşeyin para olmadığı biyerdir.canın mı sıkıldı bir tur atar evine dönersin hemde o ortamdan birazcık uzaklaşmış gerçek öğrenci hayatını yaşamış olursun.okulunun servisleri de geçer ordan onun sıkıntısını da yaşamazsın.biraz o ortamdan uzaklaş bence sıkıntın kalmayacaktır.

Ankara soğuktur, ayazı dondurur insanı, içine içine işler. Ayağına iki kat yünlü çorap, sırtına kaz tüyü mont almadan ısınamazsın. Oysa sadece bi Anadolu şehri; Kayseri ne kadar soğuksa Ankara da o kadar soğuktur, Yozgatın ayazı nasıl can yakarsa Ankara da o kadar yakar. Ama Ankara başkenttir, diğerleriyle kıyas götürmez. Güneş burayı daha fazla ısıtmak zorunda, hayat burda daha kolay olmak zorunda hatta ve hatta burda deniz olmak zorunda :)

Memur kentidir, 10 dan sonra hayat biter, bitmek zorunda. Bitsin ki; ertesi gün vatandaşın işi aksamasın, bitsin ki ertesi gün ambale olmuş kafalarla yanlış işler yapıp siz kıymetli halkımızı üzmeyelim.

Hayat Türkiye genelinde ne kadar pahalı ise o kadar pahalıdır. Antalyada 1 liraya satılan portakalın burda 5 liraya satılmasını yadırgama, İsanbulda Sosyete pazarında bulduğun kazağı burda 10 liraya almayı bekleme, İzmirde kemeraltından alacağın 20 liralık çantayı burda bulabileceğini umma. Her şehrin kendine göre dinamikleri var. Zonguldaklı alışveriş yapmak için Ankaraya geliyorsa sen mutsuz olma. Her şehrin kendine göre zorlukları var. Hayat heryerde pahalı. Markette pahalı, manavda, ayakkabı da pahalı makyaj malzemesi de.

Hepimiz öğrenci olduk, hepimiz ac kaldık, hepimiz kızarttığımız patetesleri 10 arkadaşla bir olup yedik. İnsan hayatını kendi güzelleştirir. Nerede yaşadığından cok kiminle ne yaşadığındır asıl olan. Silkin, kendine gel, al arkadaşlarını don ankaranın ayazında. 10 yıl sonra gülersin geçmişe. O soğukta bizim sokakta ne işimiz vardı dersin? Bu sıkıntılarını bize anlatma kantinden aldığın tostu yerken oda arkadaşlarına anlat; onlar da sana ankaranın güzelliklerini, öğrenci icin, özgecmişin icin nasıl güzel bir Cv olabileceğini anlatsınlar. Haftasonları nasıl ek iş yapabileceğinden bahsetsinler. Eğer herşeyin sonu para ise parayı alınterinle iki gün çalışıp kazanabileceğini söylesinler.

Güzeldir Ankara, yaşanabilitesi yüksek bir şehirdir. Bak saat 08:21 10 dk sonra mesaim başlıyo, ben de bir Ankaralıyım, oturdum sana şehrimin güzelliklerini anlattım :) İşe geç kalıcam, vatandaş beni dışlayacak :D Sonra "vayyy efendim devlet dairesinde işler yürümüyo, memur uykulu :)" ahahahhaha

:46: :46: :46:
bi ankaralı olarak bayıldım yazınıza :16:
bende başka şehirde okudum üniversiteyi ve denize alışkın olmadığım için okuduğum ildeki deniz kokusuna her gün lanetler ettim..
bende eve dönmeyi düşündüm,
yazın nem beni mahvetti, ankaramın nemsiz ve rahat havasını özledim..
ama bunlar benim adıma "şımarıklık" idi..
sonuçta okumalıydım, çünkü bu hayatta ayakta kalabilmek için üniversite şart olmasa bile önemli bi avantajdı..
4 yıl okudum, çok ağladığım günlerimde oldu..
ve inan bana gerçekten "kötü" olaylarda geçti başımdan o şehirde, Rabbim korudu çok şükür..
yinede okulumu bırakmadım ve bitirdim..
yeni mezun biri olarak şimdi o diplomam sayesinde çok güzel yerlere iş başvuruları yapıyo, çok yüksek kariyer hayalleri kurabiliyorum..
ve inşallah yarın öbür gün, güzel bi mevkide, paramı kazanmaya başladığımda, yaşadığım tüm o zorlukları sevgi ve hayranlıkla anıcam..
herşeyden şikayet edersen, git gide daha büyük bi mutsuzluğun içinde bulursun kendini..
intihar eyilimliyim demek yerine, buraya geldim, 2 yıldır okuyorum ve bu üniversite bitmeden gitmicem de kendine..
arkadaşlar edin, aktivitelere katıl, ankara sadece birkaç ay soğuk, yılın her günü böyle değilki..
tadını çıkarmaya bak..
kendi kendini yiyip bitirme, motive et bi şekilde..
diplomanı al ve nerede yaşamak istiyosan oraya git için rahat bi şekilde..

Son düzenleme:
:46: :46: :46:
bi ankaralı olarak bayıldım yazınıza :16:
bende başka şehirde okudum üniversiteyi ve denize alışkın olmadığım için okuduğum ildeki deniz kokusuna her gün lanetler ettim..
bende eve dönmeyi düşündüm,
yazın nem beni mahvetti, ankaramın nemsiz ve rahat havasını özledim..
ama bunlar benim adıma "şımarıklık" idi..
sonuçta okumalıydım, çünkü bu hayatta ayakta kalabilmek için üniversite şart olmasa bile önemli bi avantajdı..
4 yıl okudum, çok ağladığım günlerimde oldu..
ve inan bana gerçekten "kötü" olaylarda geçti başımdan o şehirde, Rabbim korudu çok şükür..
yinede okulumu bırakmadım ve bitirdim..
yeni mezun biri olarak şimdi o diplomam sayesinde çok güzel yerlere iş başvuruları yapıyo, çok yüksek kariyer hayalleri kurabiliyorum..
ve inşallah yarın öbür gün, güzel bi mevkide, paramı kazanmaya başladığımda, yaşadığım tüm o zorlukları sevgi ve hayranlıkla anıcam..
herşeyden şikayet edersen, git gide daha büyük bi mutsuzluğun içinde bulursun kendini..
intihar eyilimliyim demek yerine, buraya geldim, 2 yıldır okuyorum ve bu üniversite bitmeden gitmicem de kendine..
arkadaşlar edin, aktivitelere katıl, ankara sadece birkaç ay soğuk, yılın her günü böyle değilki..
tadını çıkarmaya bak..
kendi kendini yiyip bitirme, motive et bi şekilde..
diplomanı al ve nerede yaşamak istiyosan oraya git için rahat bi şekilde..

Teşekkür ederim :)

bilkentte okuyorum iç mimarlık şimdi diceksiniz paran var imkanların var okulun güzel falan filan ama inanın hiç öyle değil zar zor okuyorum anca karnımı doyurcak sigara alcak param oluor durumumz ii allaha skür ama kadar da değil.. bölümden okuldan nefret ediyorum burda durmak istemiyorum...duramam kzlar anlayın beni içim çürüyor hergun..her sbh aglayarak gidiyorum derslere..derslerden geliyorum işimiz bitmior 17 18 saat proje yap eşşekler gibi.sonra sıfır uykuyla yine derse git.bu yani başka hiçbişey yok hayatmda 2 yıldır..ve önümdeki 3 yılda böyle gececek.psikolojm gencliğim mahvolms bi halde zar zor mezun olucam.ne gecicek elime? bu guzel zamanlarımı istediğim gibi yasayamadıktan sonra ne manası var ki hayatın..

Şeçtiğin bölüm tasarım üzerine kurulu.Okulda da iş hayatında da mesaisi belirsizdir.Sürekli zihnini kurcalar.Sürekli beğendirme çabası içinde bulursun kendini ki işin doğası budur.Üniversite de proflara iş hayatında müşterilere beğendirme çabası vardır hep.Gereği ve doğası bu bu işin.

Şİmdi bölümünü sevip sevmediğine karar ver.Seviyorsan çok çalışmalısın.

Bu yaz autocad öğren.Daha hızlı çizim yapabilmek için ekrandan değil , klavyeden komutları girmeyi öğren.

Allplan ve cinema 4d ile çalışan bir ofis ara , güzel iş yapan , öğretmeye ,yardımcı olmaya niyetli insanların olmasına dikkat et.1 Ayda 3d sunum yapabilir hale gelirsin.

Bu programlar senin daha kolay tasarımlarını kağıda dökmeni sağlarlar.Hızını arttırırlar.

Polen ye.google dan bakabilirsin faydalarına.Psikolojini de düzeltir.

Yok ben boğulur durumdayım diyorsan sarı kantoron hapı iç .İçtiğin gün etkisini gösterir emin ol.

Güzelliğin için endişeliysen bir cilt doktoruna git , düzenli temizle , tonikle .Üzüm çekirdeği yağı sür .Bilkentte spor salonu vardır.Vücut şekillendirme hareketleri yapabilirsin.Günde 1 saat yürüme psikiatristlerin verdiği ilaç etkisi yapıyormuş.Günde en az 2 litre su iç.Yeşil çay iç.Sigarayı bırak .Sarı kantoron seni daha çok rahatlatır.

Bir de kütüphane de bakmadığın kitap kalmasın.Sanart yayınevi ve yem yayınevinden kitap satın alman da iyi olur.Çalışırken sürekli göz gezdireceğin kitapların olmalı.

Gezmeli gözlem yapmalısın.Alışveriş merkezleri , kasr lar , saraylar ..... Büyük şirketlerin internet sitelerinde 3d iç mekan renderları var onları incelemelisin.

Seçtiğin bölüm deneme yanılma , gözlem yapma , araştırma , bilgisayar desteği kullanma gerektiren bir bölüm.Ne yazıkki çektiğin sıkıntıyı yaşamayan bilemez.Yukarda saydıklarım imkanları elde edebilirsen biraz daha rahatlarsın.Daha iyi üretirsin.Ürettikçe seversin.Hocalarınızın agresif sert eleştirileri seni korkutmuş yıldırmış olabilir.Kendi yolunu kendin çizmeli , içmimarlık üzerine gelişimini kendi çabanla tamamlamalısın.

Farklı bir meslek seçmek istiyorsan o da olabilir.Haklısın da birçok meslek grubuna göre farklı stresi olan , üretime , yeniden farklı şeyler üretmeye dayalı olduğu için sınırları çok zorluyor.

Piyasada banyo malzemeleri satan , mutfak satan bir mağazan olabilir.Bir müşteriye banyo tasarlar satarsın.Birine mutfak tasarlar satarsın.Hem tüccar hem içmimar olabilirsin.Böyle değişik alternatirflerin olursa daha rahat hissedersin.Gün gelir bir villanın kapıdan yere banyoya , mobilyaya kadar herşeyini yaparsın.Bunlar acılı bir süreç istiyor.Düşe kalka acı çeke çek öğreniliyor ne yazıkki.Sana destek olacak bir büro olsa ordaki elemanlar teknik programları öğretse rahatlarsın.

Zor bir sektör.Dediğin gibi gençliğin, güzelliğin , psikolojin mahvoluyor.

Seviyorsan sağlıklı beslenerek , polen yiyerek , spor yaparak , çok kaygılı olmayarak hiçbirşeyini feda etmeden başarabilirsin.Tabi jüri ortamı , sürekli eleştirilmek çok yorar insanı haklısın.

Umarım güzel bir tercih yapıp mutlu olursun.Sevgiler. (ODTÜ Mimarlık kahrı çekmiş 30 yaşında mimar bir ablanın sözleridir bunlar.)

işsiz güçsüz lise mezunu bi şekilde evinde ne yapıcaksın? hayatının çok daha iyi olucağını hiç sanmam.
22-24 arasında olan 2 seneyi mi kayıp olarak görüyüsun:44:
klasik öğrenci bunalımları, herhalde hepimiz geçmişizdir benzer durumlardan.
sakın okulunu bırakma çok pişman olursun, ayrıca 24'ten sonra asıl hayatın başlıyo gençliğin geçmiş fln olmuyo
atmaya çalış kafandan bu düşünceleri...

Back
X