Hayattan soğudum, yeter artık....!!!

Bak canım ben de bilkent mezunuyum. Sen depresyondasın canım. Bilkent sağlık merkezine git orada ücretsiz olarak psikiyatrist yardımı görürsün. Ben ordayken Dr. Mutluhan İzmir vardı sağlık merkezinde çok süper bir psikiyatristtrir belki hala ordadır bana çok yardımı olmuştu okurken ve dediğim gibi ücretsiz tedavi görürsün.

aynen öyle işte para olmadan hiçbişey olmuyo malsef bu dunya böyle bi dunya!:((( parası olan altna arabasını cekiyo estetk yaptrıp marka kyafetler alp güzelliği de satın alıo bizim gibiler böyle kendi çabalarıyla bişey yapmaya calısıo....adil değil bu dunya.. bilkentte okuduğum ve tanık olduğum şeylerden ötürü bunları soyluyorum..oyle kızlar varki 20000 tl lik kredi kartlarıyla hergun istediklerini yapıorlar, vucudunda sevmedikleri bi yer mi var hiç zor değil bi operasyon yetiyor..o kzları gordukce hayattan soğuyorum. babaları zengin diye istediklerini ypıorlar..biz mi şanssızız onlarmı bilmiyorum...ama bu dunya adil değil kzlar....belki okulu ve ankarayı sevmememin sebeplerinden biri bu da olabilir....dayanamıyorum iste bu ortama bu insanlara.!! zaten mutsuzdum iyice mtsuz oluyorum böyle şeylerle karsılastıkca.azıcık özgüvenim vardı oda yerle bir oldu..geldiğim yerde ne kadar mutluydum, eski günlerimi özlüyorum....

Konya , yada başka illerdeki üniversitelere bak.Orlarda da var içmimarlık bölümleri.Bulunduğun ortam da zormuş.Gelir seviyesi yüksek olmayınca özel üniversite çok zorlar insanı.Üniversiteni değiştirebilirsin.

Ankara soğuktur, ayazı dondurur insanı, içine içine işler. Ayağına iki kat yünlü çorap, sırtına kaz tüyü mont almadan ısınamazsın. Oysa sadece bi Anadolu şehri; Kayseri ne kadar soğuksa Ankara da o kadar soğuktur, Yozgatın ayazı nasıl can yakarsa Ankara da o kadar yakar. Ama Ankara başkenttir, diğerleriyle kıyas götürmez. Güneş burayı daha fazla ısıtmak zorunda, hayat burda daha kolay olmak zorunda hatta ve hatta burda deniz olmak zorunda :)

Memur kentidir, 10 dan sonra hayat biter, bitmek zorunda. Bitsin ki; ertesi gün vatandaşın işi aksamasın, bitsin ki ertesi gün ambale olmuş kafalarla yanlış işler yapıp siz kıymetli halkımızı üzmeyelim.

Hayat Türkiye genelinde ne kadar pahalı ise o kadar pahalıdır. Antalyada 1 liraya satılan portakalın burda 5 liraya satılmasını yadırgama, İsanbulda Sosyete pazarında bulduğun kazağı burda 10 liraya almayı bekleme, İzmirde kemeraltından alacağın 20 liralık çantayı burda bulabileceğini umma. Her şehrin kendine göre dinamikleri var. Zonguldaklı alışveriş yapmak için Ankaraya geliyorsa sen mutsuz olma. Her şehrin kendine göre zorlukları var. Hayat heryerde pahalı. Markette pahalı, manavda, ayakkabı da pahalı makyaj malzemesi de.

Hepimiz öğrenci olduk, hepimiz ac kaldık, hepimiz kızarttığımız patetesleri 10 arkadaşla bir olup yedik. İnsan hayatını kendi güzelleştirir. Nerede yaşadığından cok kiminle ne yaşadığındır asıl olan. Silkin, kendine gel, al arkadaşlarını don ankaranın ayazında. 10 yıl sonra gülersin geçmişe. O soğukta bizim sokakta ne işimiz vardı dersin? Bu sıkıntılarını bize anlatma kantinden aldığın tostu yerken oda arkadaşlarına anlat; onlar da sana ankaranın güzelliklerini, öğrenci icin, özgecmişin icin nasıl güzel bir Cv olabileceğini anlatsınlar. Haftasonları nasıl ek iş yapabileceğinden bahsetsinler. Eğer herşeyin sonu para ise parayı alınterinle iki gün çalışıp kazanabileceğini söylesinler.

Güzeldir Ankara, yaşanabilitesi yüksek bir şehirdir. Bak saat 08:21 10 dk sonra mesaim başlıyo, ben de bir Ankaralıyım, oturdum sana şehrimin güzelliklerini anlattım :) İşe geç kalıcam, vatandaş beni dışlayacak :D Sonra "vayyy efendim devlet dairesinde işler yürümüyo, memur uykulu :)" ahahahhaha

hem Ankaralı hem memur, tıpkı ben elmayra seninle tanışmalıyız :1:
Ankarayı seviyoruz şehrimize laf yok, arkadaş bulamaman Ankaranın suçumu bi sevgilin olsunda sana her yer paris olur zaten :16:

Son düzenleme:
Konya , yada başka illerdeki üniversitelere bak.Orlarda da var içmimarlık bölümleri.Bulunduğun ortam da zormuş.Gelir seviyesi yüksek olmayınca özel üniversite çok zorlar insanı.Üniversiteni değiştirebilirsin.

evet asıl sorun bu bencede..
tabiri caizse tikilerin içinde kalmış,
sanırım burslu okuyosun ya da gücünüz ancak okul parasına yetiyo şahsi zevklerine çok fırsat kalmıyo..
kardeşimde özel bi üniversite de yarı burslu okuyo benzer zorlukları o da yaşadı...
2 sene çok uzun bi vakit değil gerçekten değil,
okulun ve bölümün çok güzel eğer dişini sıkarsan ilerde o mesleği yapmasan bi okulunla gurur duyarsın,
asla kayıp olmaz senin için benim görüşüm bu tabi...
eğer özellikle sinirini bozan tipler varsa çevrende kendi haline bile değilsen çok zor olabiliyo
insan psikolojisi için...

ama küçük bi kısım dışında bu ülkede üniversite okuyanların çoğu sıkıntılarla bitiriyo okulunu...
senin şanssızlığın çevrende arkadaş ortamın olmaması...
inş. başarırsın çok mutlu olduğunu paylaşırsın burda...

konyada bebek şekeri.mevlüt şekeri,nikah şekeri,ve süslemeleri yapan büyük bir firmayız, bizi , ürünlerimizi ve fiyatlarımızı görmeden , bebek şekeri almayın. internet adresimizdende ürün çeşitlerimizi görebilirsiniz. KOKOSSH olarak google da aratırsanız internet sayfamıza ulaşmış olursunuz. konya için daha iyi , daha kaliteli ve daha modern çeşitlerle hizmetinizdeyiz. ZAFER trafiğe kapalı yürüyüş yolu elif parfümeri ve özsüt pastanesi sokagından girince soldan 2. sokaktayız. herkezi bekleriz. 352 62 72

Reklam kokan hareketler bunlar :D

hem Ankaralı hem memur, tıpkı ben elmayra seninle tanışmalıyız :1:
Ankarayı seviyoruz şehrimize laf yok, arkadaş bulamaman Ankaranın suçumu bi sevgilin olsunda sana her yer paris olur zaten :16:

Tanışırız yclozl :D Ayıpsın :D

konyada bebek şekeri.mevlüt şekeri,nikah şekeri,ve süslemeleri yapan büyük bir firmayız, bizi , ürünlerimizi ve fiyatlarımızı görmeden , bebek şekeri almayın. internet adresimizdende ürün çeşitlerimizi görebilirsiniz. KOKOSSH olarak google da aratırsanız internet sayfamıza ulaşmış olursunuz. konya için daha iyi , daha kaliteli ve daha modern çeşitlerle hizmetinizdeyiz. ZAFER trafiğe kapalı yürüyüş yolu elif parfümeri ve özsüt pastanesi sokagından girince soldan 2. sokaktayız. herkezi bekleriz. 352 62 72

mevlit şekeri hayattan soğumaya bire bir zaten :47:

Kızlar merhaba , 21 yasındayım ankarada öğrenciyim 2 senedir..Çok mutsuzum ankarayı sevmiyorum en ufak bişey için bile paran olması lzm burda durumum cok iyi değil hadi onu geçtim bi şekilde halledilir..Ama ankaradan ve okulumdan nefret ediyorum ankaraya hiç alışkın olmadığıım içindir belki. Ben deniz kenarında büyüdüm, sahil kokusu, küçük bi kent ve samimi insanlar, burası büyük gelior, ve de soğuk, Çok soğukk!!....
Okul çoook ama çok zor, yapamıyorum. Her allahın günü ödev sunum proje, 8 saat ders..Hiç birşeye vakit kalmıyor, okuldan kalan vaktimi de küçücük yurt odasında bilgisayar basnda geçiriorum, başka bişey ypmıyorum..2 senedir bu sekilde yasıyorum kzlar...Bıktım artık,,hayattan soğudum 2 yıldır ot gbi yaşamaktan ankaranın soğuğundan derslerden herşeyden bıktımm!!...Okulu bırakmayı dusundum evime dönmek istedim oda olmuyor!!...Bi çıkış yolu bulamıyorum hayattan zerre kadar keyif alamaz oldum..
Yaşamak için bi nedenim yok mutlu olmak için keyif almak için..Sürekli mutsuzum yalnzım .Böyle hayatmı geçer!!!!
Universite demek eglence yeni bi yasam yeni insanlar mutluluk keyif gencliğini yasamak demek ama ben hayatımı yaşayamıyorum daha 21 yaşındayım ama 80 yasında gibi hissediyorum kendimi..Yaşlandım çöktümm!!...Napıcam ben kızlar bi okul için bütün gencliğimi güzelliğimi mutluluğumu ve yaşama sevincimi harcamam mı lazıım?? Eriyip gidiyorum günden güne, YAŞAMIYORUM!!..nefes alıyorum ama yaşamıyorum ...ölmek istiyorum !!!!!!!!
yardm edin akıl verin nolur cok mutsuzum evime dönmek istiyorum....

merhaba arkadaşım bende öğrenciyim ve 4.sınıfım.ilk zamanlar yaşadıklarını bende yaşadım ve hala buraya isteyerek geldiğimi söyleyemem.ama sıktım dişimi.yapacak bişi yok çünkü.
bu arada evliyim !! eşimi ve evimi 11 saatlik yolun ardında bırakıp okumaya geliyorum.
ayrıca bende izmirliyim ve burası edirne. ne kadar soğuk olduğu herkesçe malumdur zannederim.ben hayatımda karı ilk defa burada gördüm. 2 yıl eşimden ve evimden ayrı gayrı derslerle cebelleşiyorum.
yani demek istediğim kimse güle oynaya gelmiyor,yalnız değilsin.
anladığım kadarıyla negatif düşünceye bir yatkınlığın var.pozitif olmaya çalış :16:

bunalıma girdiğin çok belli fakat senn yerinde olmak isteyipte olamayan bir çok öğrenci var ve düşünki rabbim sana büyük bir sıkıntı verdi ve bunu ölümlemi taçlandırmalı yazık böyle düşünmeniz gerçekten acı karnn tokmu odan sıcakmı ve nefes alabiliyormusun ozaman şükrettt...

Üniversiteye gitmenin ilk amacı eğlenmek gezmek değil ilerde bir meslek sahibi olmak için eğitim görmektir. Neticede belli bir süreyi kapsar. O yüzden dişini sık bence, şayet okulunu bitirmeyecek olursan ilerde başını çok taşlara vurursun. Ayrıcada gençlik güzellik öyle 24 yaşında filanda bitmiyor :) Daha okulunu bitirdikten sonra çok zamanın olacak gezmeyede eğlenmeyede. Şu aralar havalar çok soğuk tabi, haliyle bunaldın. Ankara da çok soğuktur doğal olarak. Ama her kışın sonu bahardır :) Ankara soğuğuna rağmen zamanla bağımlılık yapan bir şehir. Ben 4 defa geldim, hepsinde de kıştı ve her sene aynı aylarda burnuma bir Ankara havası gelir :) Canını bu kadar sıkma, orda sonsuza kadar kalmıyacaksın bunu düşün.:34:

ah ah keske ben ankarada olsam..... bence ankara gıbı bı yerde yapamıyorsan baska sehırlerde daha zor olur cunku ankaranın ımkanları bırcok yere gore cok fazla.. ankara soguk demıssın sen gel sogugu sıvasta gor bakalım...bende senınle aynı durumdayım aılem ankarad ben sıvasta okuyorum aynı dertler burdada var ama ben artık onları gormuyorum cunku okuyup ayakta kalıp kendı paramı kendım kazanmalıyım bunun bılıncındeyım artık bence sende boyle dusun ayrıca maddı durumum yok demıssın aklına hıc bırsey gelmıyorsa tak kulaklıgını kulagına kalın gıyın ustunu kızılaya ın gez dolas yanı ılla yanında bı arkadısın olmasına gerekmı var hem okkulun zorlugundan bahsetmıssın zaten hangı bırımızın okudugu okul kolaykı bence buraları gorsen halıne sukredersın bence hıc bolum falan degıstırme bı an once toparlan ve okulunu bıtırmeye bak derım......:28:

aynen öyle işte para olmadan hiçbişey olmuyo malsef bu dunya böyle bi dunya!:((( parası olan altna arabasını cekiyo estetk yaptrıp marka kyafetler alp güzelliği de satın alıo bizim gibiler böyle kendi çabalarıyla bişey yapmaya calısıo....adil değil bu dunya.. bilkentte okuduğum ve tanık olduğum şeylerden ötürü bunları soyluyorum..oyle kızlar varki 20000 tl lik kredi kartlarıyla hergun istediklerini yapıorlar, vucudunda sevmedikleri bi yer mi var hiç zor değil bi operasyon yetiyor..o kzları gordukce hayattan soğuyorum. babaları zengin diye istediklerini ypıorlar..biz mi şanssızız onlarmı bilmiyorum...ama bu dunya adil değil kzlar....belki okulu ve ankarayı sevmememin sebeplerinden biri bu da olabilir....dayanamıyorum iste bu ortama bu insanlara.!! zaten mutsuzdum iyice mtsuz oluyorum böyle şeylerle karsılastıkca.azıcık özgüvenim vardı oda yerle bir oldu..geldiğim yerde ne kadar mutluydum, eski günlerimi özlüyorum....

Canım iyi de bu üniversiteyi sen kendin seçmedin mi ? Orada paralı insanların olacağı önceden belli zaten . Eğer bu üniversiteyi seçmişsen tüm bunları göze almış olman gerekmiyor muydu?

ahh canimm
Elindeki hazinenin degerini hic bilmiyorsun...
Niceleri var okumak isteyip de okuyamamis,
Turlu sebeblerden dolayi...
Sukret ki sen bir uni desin ve iyi kotu okuyorsun...

Universite gezmek eglenmek yeri degildir..
Aksine calisip cabalama meslek sahibi olma yeridir...o ozendigin kizlar cok mu iyi zannediyorsun...
Okul zor diyorsun,kusura bakma canim
Kolay hicbirsey yok su hayatta...
Sen 8 saat diyorsun
Tip ogrencileri 32 saat gorev yapiyor...ne gecesi ne gunduzu belli...
Zor degildir aslinda,yaparsin ama
Kendini salma ,yapamam diye dusunme...
Herkes bolluk icinde mi okuyor saniyorsun?
Calis cabala,bitir okulunu...
Kendi parani kazanmak gibisi yok...
Eger simdi birakirsan okulunu...ilerde pisman olursun benden soylemesi...
Ayrica 24 yas gencligin bitimi ise,
Biz ölmusuz aglayanimiz yok...

bence konunun ankarayla alakası yok, başka şehirlerde de sana aynı şey olabilirdi, sen depresyona girmişsin, bence seveceğin bir sevgili filan bul, sinemaya,tiyatroya git onunla ( nede olsa o öder) sende biraz başka şeylerle ugrasarak hayatına değişiklik katmış olursun, bu arada okulu da çok ağır sorumluluk işi yapma kendine, sonuçta öyle veya böyle bitiyor okul, bu arada part time iş bulmanı tavsiye ediyorum, ben üniversitedeyken her haftasonu çalıştım çok eğlenceliydi, stand hostesliği, fuar hostesliği, broşür dağıtımı filan yaptım harçlığımı çıkardım, ablamda anketörlük yapmıştı, bu işlerde bile eline güzel para geçiyor, değişik insanlar tanıyorsun, tavsiye ederim, ayrıca 21 yaşında ben okuldan mezun olmuş iş hayatına atılmıştım kendimi kurtlar sofrasında bulmuştum, sen biraz şanslısın o bakımdan ,hala hayatın tadını çıkarman için 2 senen daha var, üniversite hayatını iyi değerlendir, selamlar.

ankara benim memleketim :ssz:
doğma büyüme aslen ankaralıyım ve burda okuyorum ölene kadar bu şehirde yaşamak istiyorum
ankara bence öğrenciler için avantajlı bir yer ankaralılar medenidir hoşgörülüdür anlayışlıdır
öğrencilere kötü gözle bakmazlar yardım etmeyi severler
havası soğuktur ama bu da iklim koşulları sevn havasına katlanıyo zaten:51:
bence senin meselen ankara değil sosyalleşememek internet zamn geçiriyorum yazmışsın yanlış hatırlamıyorsam demekki vaktin var ama sen değerlendiremiyorsun
para konusuna gelince bende çok iyi durumda değilim devlet ünilerindede çok zenginler var ama bu okullara zaten meslek sahibi olmak için geldik paralı onlar ben değilim diye isyan etmeye değil :19:

ayrıca para konusu sadece senin için öyle değil sen okula gelme amacını unutmuşsun
yoksa bizim çevremizdede var her istediğini alan insanlar, ailen imkan vermiş özel üniye gitmene fırsatını bileceğine dert yanmak ya şımarıklıktır yada depresyon

madem bu kadar rahatszdın ilk yıl bırakıp devlet üniye gitseydin
ama çözüm bu değil ölene kadar bizden daha iyi imkanlara sahip olan insanlar olacak çevremizde
ya bunlara üzülüp hayatını karartırsın yada hırs yapıp uğraşırsın daha çok çalışırsın
sen ilk yolu seçmişsin:20:

Son düzenleme:
Kızlar merhaba , 21 yasındayım ankarada öğrenciyim 2 senedir..Çok mutsuzum ankarayı sevmiyorum en ufak bişey için bile paran olması lzm burda durumum cok iyi değil hadi onu geçtim bi şekilde halledilir..Ama ankaradan ve okulumdan nefret ediyorum ankaraya hiç alışkın olmadığıım içindir belki. Ben deniz kenarında büyüdüm, sahil kokusu, küçük bi kent ve samimi insanlar, burası büyük gelior, ve de soğuk, Çok soğukk!!....
Okul çoook ama çok zor, yapamıyorum. Her allahın günü ödev sunum proje, 8 saat ders..Hiç birşeye vakit kalmıyor, okuldan kalan vaktimi de küçücük yurt odasında bilgisayar basnda geçiriorum, başka bişey ypmıyorum..2 senedir bu sekilde yasıyorum kzlar...Bıktım artık,,hayattan soğudum 2 yıldır ot gbi yaşamaktan ankaranın soğuğundan derslerden herşeyden bıktımm!!...Okulu bırakmayı dusundum evime dönmek istedim oda olmuyor!!...Bi çıkış yolu bulamıyorum hayattan zerre kadar keyif alamaz oldum..
Yaşamak için bi nedenim yok mutlu olmak için keyif almak için..Sürekli mutsuzum yalnzım .Böyle hayatmı geçer!!!!
Universite demek eglence yeni bi yasam yeni insanlar mutluluk keyif gencliğini yasamak demek ama ben hayatımı yaşayamıyorum daha 21 yaşındayım ama 80 yasında gibi hissediyorum kendimi..Yaşlandım çöktümm!!...Napıcam ben kızlar bi okul için bütün gencliğimi güzelliğimi mutluluğumu ve yaşama sevincimi harcamam mı lazıım?? Eriyip gidiyorum günden güne, YAŞAMIYORUM!!..nefes alıyorum ama yaşamıyorum ...ölmek istiyorum !!!!!!!!
yardm edin akıl verin nolur cok mutsuzum evime dönmek istiyorum....

öncelikle sana kızdığımı söyliyeyim çünkü kendi derdini çookk amansız zannedip hayatına şükür etmiyorsun .. bende 22 yşındayım 18 yaşından beri kendi ayaklarımın üzerinde duruyordum benmde hayatım senn gibi çookk sıkıcı geliyordu fakat şimdi evliyim ve anlatılmayacak kadar çok ve iç acıtıcı sorunlarım var ve ayrılığın eşiğindeyim bana bak ve şükür et hayatına öğrencisin kendi hayatınla başbaşasın emin ol ben senn bu sıkıcı dediğin hayatın için nelerimi vermezdimm..

Çaresizlik , tıkanmışlık , önünü görememe , ne ileri ne geri gidememe , bkkınlık , tükenmiş bir ruh hali , ne hissettiğini çevrendekilerin hiçbirinin anlamaması ........

tasarımla ilgili bölüm okuyan öğrencilerin hazin hali .Burdan ahkam kesmek çok kolay.Elindeki paraı maket e mi kartonamı , çizim kağıdına mı yetiştiriceksin , yemek mi yiyceksin.Gezemezsin her zaman projen vardır.Yoksa sunumun vardır.yoksa sınavın vardır.Uykusuz derse girersin.Sırf bu uykusuzluk hali bile (yaşamayan bilmez ) insanın bünyesini alt üst eder.Depresyona sokmak için yeterlidir.Proje tesliminde stresten yemek yiyemediğimi ,meyve suyuyla idare ettiğimi bilirim.Bu stresi herhangi bir bölümü okuyan anlayamaz.Seni bukadar tüketiyorsa başka bir bölüme geçiş yap .Yok etme kendini.Sen bilkent okudun diye kimse çok mutlu olmayacak.Önemli olan senin mutluluğun.Neyle mutlu olduğun.Neyi kolay yaptığın.Neyi yaparken zorlanmadığın.Sorun bilkentse değiştir. İnan üniversitenin hiç bir önemi yok.

hayattan soğumanız için hiç bi sebep yok ki :44:
gençsiniz güzelsiniz öğrenci olmak tıkılıp kalmak demek değildir
çıkın bi etrafınıza bakın ekonomik bütçeylede çok güzel geçinebilirsiniz
arkadaş ortamı yapın tıkılmayın yurda arada harçlığınızdan artırıp sinemeya gidin
canınız bişi yapmak istemedikçe dahada sıkılırsınız etrafınızdaki arkadaşlarınıza bakın
hayattan soğumak için çok erkenn :31::31::31:

Back
X