Ankara soğuktur, ayazı dondurur insanı, içine içine işler. Ayağına iki kat yünlü çorap, sırtına kaz tüyü mont almadan ısınamazsın. Oysa sadece bi Anadolu şehri; Kayseri ne kadar soğuksa Ankara da o kadar soğuktur, Yozgatın ayazı nasıl can yakarsa Ankara da o kadar yakar. Ama Ankara başkenttir, diğerleriyle kıyas götürmez. Güneş burayı daha fazla ısıtmak zorunda, hayat burda daha kolay olmak zorunda hatta ve hatta burda deniz olmak zorunda :)
Memur kentidir, 10 dan sonra hayat biter, bitmek zorunda. Bitsin ki; ertesi gün vatandaşın işi aksamasın, bitsin ki ertesi gün ambale olmuş kafalarla yanlış işler yapıp siz kıymetli halkımızı üzmeyelim.
Hayat Türkiye genelinde ne kadar pahalı ise o kadar pahalıdır. Antalyada 1 liraya satılan portakalın burda 5 liraya satılmasını yadırgama, İsanbulda Sosyete pazarında bulduğun kazağı burda 10 liraya almayı bekleme, İzmirde kemeraltından alacağın 20 liralık çantayı burda bulabileceğini umma. Her şehrin kendine göre dinamikleri var. Zonguldaklı alışveriş yapmak için Ankaraya geliyorsa sen mutsuz olma. Her şehrin kendine göre zorlukları var. Hayat heryerde pahalı. Markette pahalı, manavda, ayakkabı da pahalı makyaj malzemesi de.
Hepimiz öğrenci olduk, hepimiz ac kaldık, hepimiz kızarttığımız patetesleri 10 arkadaşla bir olup yedik. İnsan hayatını kendi güzelleştirir. Nerede yaşadığından cok kiminle ne yaşadığındır asıl olan. Silkin, kendine gel, al arkadaşlarını don ankaranın ayazında. 10 yıl sonra gülersin geçmişe. O soğukta bizim sokakta ne işimiz vardı dersin? Bu sıkıntılarını bize anlatma kantinden aldığın tostu yerken oda arkadaşlarına anlat; onlar da sana ankaranın güzelliklerini, öğrenci icin, özgecmişin icin nasıl güzel bir Cv olabileceğini anlatsınlar. Haftasonları nasıl ek iş yapabileceğinden bahsetsinler. Eğer herşeyin sonu para ise parayı alınterinle iki gün çalışıp kazanabileceğini söylesinler.
Güzeldir Ankara, yaşanabilitesi yüksek bir şehirdir. Bak saat 08:21 10 dk sonra mesaim başlıyo, ben de bir Ankaralıyım, oturdum sana şehrimin güzelliklerini anlattım :) İşe geç kalıcam, vatandaş beni dışlayacak

Sonra "vayyy efendim devlet dairesinde işler yürümüyo, memur uykulu :)" ahahahhaha