Hayır demek neden bu kadar zor 😒

Sadece araba değil istemediğiniz, her konuda insanlara hayır diyebilmek özgürlüklerin en büyüğüdür.Arabamı kimseye ödünç vermeme kararı aldım deyin dümdüz. Bahane uydurmaya çalıştıkça bir dahaki sefere tekrar soracaklardır.Bu cevabı alan ıkıncıye soramaz.

madem çok umrunuzda değil açık açık artık vermek istemediğinizi söyleyin.
benim babam acil olmadıkça kimseye vermezdi arabasını, ben de acil durumlar dışında kimseye arabamı vermiyorum.
arabam olmadiği vakitte kimseden istemedim, emanet bir şeyin sorumluluğunu almak bana göre değil. sonuçta ciddi bir kaza olabilir ve ya başka bir şey. ve artık bir araba tonlarca para, kimse bu parayı arkadaşları arabasını alıp alıp gitsin diye vermiyor. açık açık söyleyin

Kirilmalari umrunda olmadiginda hayır diyebilirsin.

Şöyle söyleyebilirsiniz. “Son zamanda sürekli birileri arabayı ister oldu o yüzden bir karar aldım kimseye vermiyorum kusura bakma sana özel bir durum değil” .

Ağda hariç söyleyebilirim

Yok yol üstü durumu değil tam olarak. Onların evleri işe yakın. Çalışmadıkları günlerde gezmek için,kendilerini iki adımlık evlerine bıraktırmak için istiyorlar genelde. Sadece bir kez senin arabayla araba bayiliklerini gezelim diyen olmuştu o kadar

Kırılmaları umrunuzda degilse dumduz hayir deyin.
Alisverise gidip size ödetmek nedir ya para icin gelen para icin gider. Arabayi alip kaza yapsalar onu da size ödetirler.

Dumduz, 5 harf hayır diyin.
Bana lazim deyin.
Borcum cok benzinim yok diyin.
Yorgunum yatiyorum diyin.

Konuyla tam alakalı değil ama. Hiç aramayan numarasını dahi bilmediğim bi akrabam birgün aradı. Kızı denize istiyormuş. Onu denize götürürmüymüşüm
Cümlesi biter bitmez 'Şuan çok yoğunum çalışıyorum önemli bir işim var sonra ararım seni' dedim. Kapatış o kapatış. Bazen başından atmak gerekiyor bir şekilde

Aradıklarında açmayın, sürekli bahane bulun ve direk hayır bana lazım diyin, mesafe koyun...

En kolay hayır deme yolu baskasıba atnak
Eşim istemiyor
Babam istemiyor. Gibi.

Arabayı alayım
Ya kusura bakma babama söz verdim veremem.
Neden
Babam bu konuda cok hassas. Araba sendeyken kaza vs olsa ben de sorumlu oluyormuş um. Söz verdirdi vermeyeceksin diye.

Evet aynen öyle. Arabaya bahane bulsam başka durumlara bahane bulamıyorum hayır demeyi genel olarak öğrenmem gerekiyor

Kesinlikle

Kırılmaları umurunuzda değilse hayır deyin direk ki zaten o karakterde insanları hayatınızda ne yapacaksınız menfaatçi insanların sonu gelmez

Hayır demeyi bilmezseniz devamlı kendinizi kullandirtirsiniz. Hayatınızda önemli yere sahip İnsanlarda degillermis. Arabami en son ödünç verdim aynayı sürtmusler ,artık kimseye vermiyorum, diyip kestirip atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…