Zaten onu soruyorHayir demeyi ögrenin gerisi gelir
Ben anlamadım zaten töbesZaten onu soruyor
Kırılsan da kırmak istemezsin bazen.Kirilip incinmeye baslayinca alisirsiniz.
Bi arkadaşım hayır dmek için özgüven kursuna gitmişti. Ondan dinlediğim kadarıyla direk hayır diyemezseniz alternatifler koyun önce seçenek sunun sonra hayır diyin diyordu. Mesela birisi sana yarın buluşalım mı diyor. Sen diyeceksin ki yarın işim var diğer gün buluşalım mı gibi alternatif sunarak yönlendir.
Bir programda da eşinin ailesi tarafından sürekli ezilen hayır diyemeyen bir kadının bu yöntemle artık hayır dediğini ve eş ailesinin kendisine saygıyla yaklaştığını önemsemeye başladıklarını anlatmıştı
Umarım aşarız bu durumu.Aynı problem bende de var ne yazık ki. Takipteyim
İmkanınız varsa destek alın. Bu tarz kişisel gelişim kursuna vb giden arkadaşlarım çok fayda sağladılar davranışlarında büyük değişimler oldu. Sizin durumunuz çok yıpratıcı. Kitap okursanız da iyi araştırın çünkü daha da kafa karışıklığına sebep olabilir.Aslında ben de düşündüm destek mi alsam diye ama araştırarak kitap okuyarak vb de çözebileceğimi düşündüm. Öncelikle de buradaki bir çok hanıma sorup fikrini alarak.
Çok zor bir durum gerçekten kimse kırılmasın diye kendinden fedakarlık ediyorsun sürekli...
Bugün bunları düşünürken burda siz açmışsınız başlığı. Maalesef sizin gibiyim fazla naif hayırı bilmeyen. Bu şekilde yetiştirildim. Arada cevap versem birine üzülürüm haksız bile olsa. Yüzümde yumuşak. Sert mizaçlı biri de değilim. Bu devirde bu kadarı eziklik oluyor. Maalesef. Gerçekten sert olmayı öğrenmek isterdim. Valla bıktım ben de. Sonradan öğrenilir mi bilemedim...Merhaba arkadaşlar. Benim problemim baıktan anlaşılacağı üzere hayır diyememek.
Şöyle ki , bütün insanlara yardım etmek istiyorum. Hep iyilik yapmak istiyorum. Tamam buraya kadar sorun yok ama karşımda iş yerimde ya da ailemdeki bir büyük sevdiğim bir insan varsa ne derse desin yapıyorum. Aman üzülmesin aman bir problem çıkmasın diyerek.
Ben aslında baskın bir karakterim gibi görünüyor ama hayatımın her döneminde karar yetkisi bende değil başkasında oldu. Sanki başkaları benden daha iyi düşünüyor hep böyle düşündüm. Ben eksigim ama onlar tam gibi düşündüm.
Son zamanlarda gördüm ki ben birilerine her şeye evet diyorum ama bir baktım yaptıklarımın hepsi sanki boşa. Aksine beni ezmeye alışmışlar bazıları. Onu gördüm.
Peki ben nasıl dik bir duruş sağlayabilirim?
Kardeşim bile yeri geldiğinde hayır diyebiliyor. Ben diyemiyorum.
Ayıp olur karşımdaki üzülür incinir böyle şeyleri düşünüyorum.
Bir fikri tavsiyesi olan var mı?
Uzun olduysa kusura bakmayın ...
Teşekkür ediyorum hassasiyetle yanıt verdiğiniz için. Dikkate alacağımİmkanınız varsa destek alın. Bu tarz kişisel gelişim kursuna vb giden arkadaşlarım çok fayda sağladılar davranışlarında büyük değişimler oldu. Sizin durumunuz çok yıpratıcı. Kitap okursanız da iyi araştırın çünkü daha da kafa karışıklığına sebep olabilir.
Aynen ben de öyle mizaç olarak yumuşak ,güler yüzlüyüm. Çocukluktan geliyor belki bilmiyorum ama son zamanlarda görüyorum ki insanlar kullanıyor. Ben samimiyetten sanıyordum bazı şeyleri ama bakıyorum başka insanlara da aynı samimiyetler gösteriliyor. Adı samimiyetse.Bugün bunları düşünürken burda siz açmışsınız başlığı. Maalesef sizin gibiyim fazla naif hayırı bilmeyen. Bu şekilde yetiştirildim. Arada cevap versem birine üzülürüm haksız bile olsa. Yüzümde yumuşak. Sert mizaçlı biri de değilim. Bu devirde bu kadarı eziklik oluyor. Maalesef. Gerçekten sert olmayı öğrenmek isterdim. Valla bıktım ben de. Sonradan öğrenilir mi bilemedim...
İşte uzun uzun anlatmış yaa...Ben anlamadım zaten töbesOnu demede ne var hayir yani hayir onu mu öğretcez
Rica ederim aslında aynı sorun bir dönem bende de vardı ama anksiyete ve panik atak olunca dedim ki artık kendimi üzmek Yok hiçbir şey de içimde kalmayacak. Sonra hep ne düşünüyorsam söyledim şuan çok rahat ve huzurluyumTeşekkür ediyorum hassasiyetle yanıt verdiğiniz için. Dikkate alacağım
Darısı başımaRica ederim aslında aynı sorun bir dönem bende de vardı ama anksiyete ve panik atak olunca dedim ki artık kendimi üzmek Yok hiçbir şey de içimde kalmayacak. Sonra hep ne düşünüyorsam söyledim şuan çok rahat ve huzurluyum
Defter olayını biraz daha detaylı anlatmanız mümkün müdür? Çok sevinirimAynı durumda bir arkadaşım vardı.
O zamanlar sosyoloji okuduğum için benden yardım istemişti..
Burada yazılanlar gibi altarnatifle başladık ama öyle düz değil bir defter oluşturduk önce ona yazmaya başlattim
Diğer yorumlarda da dendiği gibi işte yarın olmaz pazartesi gel gibi
Eşine ya da cevap veremediği herkese cevap yazdı oraya
Sonra bunu ugulaya bildiği gün den itibaren deftere hayır yazmaya başladı şimdi çok güzel laf bile sokabiliyor yeri gelen insana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?