Hayır kurumu mu yazıyor acaba benim sırtımda?

Yaptığınız tuhaf değil mi?
Hem insanları buna alıştırıyosunuz sonra bu hale gelince rahatsız oluyosunuz.
Bunu baştan düşünmeniz gerekirdi, yani insanları buna alıştırınca arkasını alamayacağınızı.

Biz odada arkadaşlar her ay maaş yatınca 10 tl topluyoruz. Toplu alışveriş yapıyoruz. Sizde öyle yapın

Anladigim kadariyla sen ozel alanina girilmesinden hoslanmiyorsun. Bende senin yerinde olsam cekmecemi niye kitlemek zorunda kalayim diye dusunurum. Kirmadan soylediklerini anlamayacak bu arkadas. Ciddi ciddi konus bence herkesin sinirina saygi duymak gerekir.

Bıktık böylelerinden ya...
Zamanında farklı şekillerde iyi niyeti suistimal edilmiş biri olarak, lütfen kendinizi bu şekilde kullandırtmayın diyorum.
Yoksa abur cubur bir şey değil, ona harcadığınız para da bir şey değil ama pişmanlık yanınıza kar kalacak.
Sizin benim gibi insanlar aman ayıp olmasın diye susar, karşınızdaki edepsiz de sizi saf sanır, hiç bir şeyin farkında değilsiniz sanır, kullandıkça kullanır ve her seferinde bir adım daha ileri gider.
Tavsiyem; bazı arkadaşların önerdiği gibi yemekten vazgeçmeyin.
Ama dolabınızın yanında olsanız dahi dolabınızı kilitleyin ve anahtarı cebinizden çıkarmayın.
O kız her geldiğinde kafasına göre açıp bir şeyler tırtıklayamasın.
O zaman size soracaktır, şu var mı bu var mı, "yaa canım ondan hiç kalmadı vs." deyin. Başka bir şey istesin, dolabı açıp almakla her seferinden birisinden rica etmek psikolojik olarak farklıdır.
Olmadı ikinci üçüncü isteyişinde verin.
Dolabın niye kapalı diye sorarsa, küçük bir hırsızlık olayı yaşadım, büyümesin diye kimseye söylemedim ama aynı şeyi tekrar yaşamak istemiyorum der, detay vermezsiniz.
Bu edepsiz yola gelince de, aylar aylar sonra, eski düzeninize dönersiniz.
Konu sahibi, sabahtan beri aklımda size yazmak valla, bak sizin için senaryo yazdım, umarım işinize yarar

Nasıl Yüz Vermişsen Artık Çantanı Bile Karıştırıyorlar

İşyerinde Boğazını Tutup Onların Aldıklarından Açıkça İstemenden Başka Çaren Yok

bu durumu kes alıp çekmecene koyma bişey. çantana at.ne tuhaf insanlar var ya anlamsız

Kaliteni bozmak istememis ve kendi dilinden uyarmissin

Ama caniiiimmm karsindakilar odunsa kalite falan dinlemicen kafasina vura vura anlatcan

Gercek akil sahipleri gercegi gorerek sana hak verir hak vermeyenlerde akil ne gezer ki onlari takasin

Çekmecenizi kilitlemeyi deneseniz birşey diyen olursada burası sinekli bakkal mı deyip geviştirin karşınızdakide MAL varlığı değilse anlar herhalde..

bir arkadaşım şaka yollu olsa bile yeme dese ben utanır almazdım. ne terbiyesiz bir arkadaşın varmış.

çok nahoş bir durum. bence artık çekmecede bir şey tutmayın ve bu kadar yüz vermeyin. çok uç boyuta ulaş.mış..

Canım sorun senin rahatsızlığını şakayla karışık söylemen. Okurken ben sinir oldum. Şimdi daha öğlen çekmeceyi yeni doldurmussun. Nasıl bir yuzssuzluk bu gelip 1 saat sonra seni çekmecende hazine sakliyorsun bizden gizliyorsun vs gibi konuşur.

Neyse açık açık söylemen artık çok zor. Gerçi bir gün sadece tirlatmaya bakar ama neyse.

Önerim laf sok. Yani mesela geldi hazine bilmem ne konuşuyor. Azıcık sen de kısa paraya da bi gün sen bize sürpriz yapsan be güzel olur de. Sonra yarın hadi bize tatlı ısmarla de. Aaa sen de ne cimrisin bizim cekmecenden başını kaldirmiyorsun ama sıra sana bir türlü gelmiyor falan de. Öyle aa hepsini yedin mi dersen anlamaz tabi. Amma cimrisin falan ile yürü bence

Aaa resmen 5 yaşındaki çocuk gibi. Derinlerde ciddi bir problemi var bu kişinin bilemedim şimdi. İlk okurken öyle düşünmemiştim ama sen bu kişiye gayet net tavrını koyuyorsun. Artık edebiliyorsan rencide edeceksin. Ama arkadaşın bildiğin pişkin pek rencide olmayacak gibi

Millet ne ucuzcu üç kuruşluk şey için saygısızlık yapıyorlar
Çekmeceni kilitle bari, telefonunu da kurcalamasınlar
Bizim işyerinde bi adam kapı dinliyodu da meraktan telefon görse ona da bakıyo dediler, çüş dedim

Baskalarinin uzerine yapisan asalaklardan nefret ederim. Kendileride calisiyor alsinlar bi iki cikolata senin gibi herkese dagitmak zorundada degiller.

Çekmeceni bir sefer kilitledinmi anlarlar artik öküz degiller ya öküz ayagina yatmiyorsa.
Bi is yerinde ve diger arkadaslarda... masanin ortak alanina bir kavanoz koyardik icini seker çikolata ne istersek doldururduk. Odamiza gelenler gidenler yada biz yiyelim diye. Ortak olsun diye. Odamiza baska odadan gelenler yerdi ama onda bile musade isterlerdi ki musade istemelerine gerek yok. Masuz yukari goz onune koyardikki herkes yesin diye. Bir tek bizim degil diger odalardada var bizde yerdik baskalarindan.
Ama cekmeceleri asla ellenmez.

Sende belki ortak alana yani gorunecek yere birseyler koyup eğer burada birsey varsa yiyebilirsiniz sormadan ama cekmecemi ellemenizi istemiyorum dersin.
Yada dedigim gibi cekmeceni kilitledinmi artik ellemezler herhalde.

Aynı annemin iş arkadaşları. Annem de ne yapacağını bilemiyor. Resmen ağızlarıyla istiyorlar. Hatta en son işyerine herkese lahmacun gelmiş, herkese eşit. Annem de sadece birini yemiş kalanını da eve getirmek istemiş, erkek kardeşim çok sever lahmacunu, annem de kalanı eve götürürüm diye düşünerek işyerindeki buzdolabına koymuş. Ay onu bile görenler ''yemiyorsan bana ver'' demişler. Yuh yani herkese eşit verilmiş, sen hakkını yemişsin ayıp ya bu istenir mi.
Kadının bütün bisküvilerini kendileri bitirdi zaten. Annem de ''ben oğluma götürücem kimse dokunmasın'' demiş sert bi şekilde. Ona da alınmış haspalarım.

Zamanında 7-8 elemanın olduğu küçük bir ofiste çalıştım.
Kahvaltı ve öğle yemeğini orada yiyorduk.
Sizin gibi boğazıma düşkün olduğumdan hergün market alışverişi yapar hem iş yerine hem kendime, öyle giderdim.
Herhangi birgün de bir Allah'ın kulu ne izin istedi ne de güzel şeyler yendiği için teşekkür etti.
Dediğiniz gibi çekmecem hemen boşalırdı, bir de sipariş verme yüzü buldular kendilerinde.
Ay sonunda aldığım maaşın iki katını sadece yeme içmeye harcadığımı görünce istifa ettim.
Çünkü biliyorum, sizin gibi eli açık ve böyle maddi konularda başkalarına dur diyemeyen bir insanım.
Ekonomim göçmeden işsizliği göze aldım.
Siz de çekmeceniz yerine çantanızda taşıyarak durumu en aza indirebilirsiniz.
Bazı insanlar, yüz verince maalesef astarını istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…