- 4 Aralık 2010
- 1.444
- 738
- 323
- 39
Aa yenecek bir şey olsa çamaşırı da yiyecek heralde. Laftan anlamıyorsa ciddi ciddi kızacaksın artık. Valla birisi çantamı çekmecemi açsa defalarca uyarmama rağmen yiyeceklerimi yese rezil ederim. Cimrilik değil bu yani. Terbiyesiz insana haddini bildirmek lazım.Topluca cevap veriyorum herkese. Hepinize yorumlar için teşekkür ederim. Fakat en anlamlandıramadığım konu, yeme sen de bu kadar abur cubur tarzı yorumlar oldu. Sanıyorum benim anlatımımdan öyle anlaşıldı. Baktım gerçi konuyu açtığım metne, abur cubur diye söylememişim. Miktar da belirtmemişim.
Arkadaşlar tekrar söylüyorum. Sadece çikolata bisküvi vs değil, ne koyarsam koyayım bitiriyor kız. Bir dönem diyet yaptığım için meyveli yoğurt getirirdim iki küçük kutu. Birini muhakkak o götürürdü buzdolabından alıp. Geçenlerde acıktım dedi, evde kendi yaptığım börekten vardı birkaç parça. Uzattım ve kendime çay almaya gittim. Gelene kadar 3 parçanın hepsini yemiş mesela. Resmen yuh nasıl yedin tepkisini görmek için zorla yediğini düşünüyorum artık. Bence resmen bu şekilde ilgi çekmeye çalışıyor çünkü normal iştaha sahip bir insanda doyma duygusu olur, bunda yok. Masanın üstünde, sağda, solda nerede ne görürse yiyorum bile demeden direkt açıp yiyor.
Dünkü mesele hakkında da bugün gelişmeler oldu. Ben ders çalıştığım için bir çanta içerisinde kitap taşıyorum hep. O çantaya da dışarıdan (hatta başka şehirden) canım çok çekti diye internet siparişiyle getirttiğim bir yiyecek vardı. Kimse görmesin diye koydum evime götürecektim. Neden gerek duydu bilmiyorum ama o çantamdan o kutuyu görmüş ve onu kast etmiş hazine vardı gördüm diye.
Bugün kendisi açtı konuyu yanıma gelip. Tekrardan istedi. Valla kimse kusura bakmasın sırf canım istiyor diye internetten buldum getirttim ben onu taa nereden dedim. Sadece sana değil kimseye bir lokma koklatmam. İsteyen kendi de alsın yesin dedim.
Hatta burada yazılanlardan feyz alıp gülmeden söyledim. Kendin dadandın bari elalemi başıma sarma neden onların yanında sordun diye sordum bir şey demedi.
Hiç dikkat ettin mi buna sen de dahil ben kimsenin herhangi bir şeyini istemiyorum, izin isteyerek bile almıyorum hatta dedim. Haksız mıyım istedim mi gördün mü hiç dedim haklısın dedi. Peki bana şuraya al içimden geldi bu da benden olsun diye bir şey getiren var mı buna sen de dahilsin yine dedim. Yok dedi. Neden yapıyosun o zaman böyle bir muamele mi hak ediyorum dedim. Bir defa durup dururken neden benim çantamı açtın ya içinden şahsi bir eşya, kirli çamaşırım vs çıksaydı dedim. O zaman kirli çamaşırını görmüş olurdum dedi.
Bunları ciddi söylüyorum şaka değil dedim. Hiç alınmıyosun demi hala dedim. Hayır dedi.
Artık yapacak bi şey yok fersah fersah kaçırıcam kızdan aldıklarımı
Adınız cimriye çıkacak arkadaşsız kalırım diye kendinizi kullandırmayın lütfen. Eli açık olmak güzel bir şey ama bu yapılanlar insanın iyi niyetini suistimal etmek malesef. Bir şeyi bir verirsiniz iki verirsiniz baktınız ipin ucu kaçıyo orada hayır demeyi bilmelisiniz. Gerektiğinde hayır demeyi bilen insanlar inanın daha mutlu olurlar. Bu bencillik değil kesinlikle. Ben artık böyle yapıyorum. Tabiki arkadaşlarımla bir şeylerimi paylaşıyorum ama birşeyi veremeyeceksem ya da yapamayacaksam kırmadan reddediyorum.Ayyyy birtek saf ben varim sanirdim:) ayni olaylari cokkkk yasadim cekmecem heppp doludur benimde,bende calistigim yerlerde sabah poca ,borek herzaman fazla alirdum ,oleki insanlar kahvaltiyi benden yapiyodu ,neyse birgun bir kiz var sigara iciyo ama benden daha cok iciyo dakikada bir birini yolluyo ayde sigara istiyolar ,kendime sigata alirkenbonada aliyodum cekmeceme atiyodum o istediginde o sigaradan yolluyodum( benimki cok pahaliydi cunku) bu is sonunda makyaj malzemesi istemeye geldi ,birdegul iki degil her aksam hergun sabah,iyice sıkılmaya basladim durumdan ,bi aksam parfumunu istedi ,yolladim ben bir yada iki fis yaparim alerjim var cunku 1 hafta calisip o parfumu aliyorum ama uzun surede kullanıyodum,sise yukari bir geldi o an delirdim yaeisini resmen bosaltmis odasina ,kizdim bagirdim bundan sonra benden bisey istemiyosun dedim ,oteki gun yine sigaraya burini yollamis ,tekel bayii karsida yanlis geldin dedim ,kustu konusmadi,bide hergun para isteyen tipler vardir onlarada gicigim vermesen adin cimriye cikiyo
Estağfurullah sizi niye suçlayayım suçladığımı sanmıyorum ben olsam böyle yapardım şöyle yapardım tarzında yorum yaptım.asıl nahoş olan sizin durumunuzdur.Şu yorum gerçekten çok enteresan geldi hanımefendi. Neredeyse suçlayacaksınız beni. İşyerinde bir şeyler yeyip içmek yasak değil bildiğim kadarıyla. Ayıp hiç değil... Neden hesap sorar gibi yazdınız nahoş oldu bence.
Abur cubur keyfi falan da nereden çıkıyor anlamıyorum genel manada bir otlakçılıktan bahsediyorum ben. Bu kadar abur cubur demek de çok ilginç. Ne kadar çok pardon? Ben miktar falan belirtmedim ki.
Hahahah bence de. :) Bide sağda solda anlatır beni rezil eder. Kimse de hatayı kendinde bulmaz. Ben böyle yaptım yıldırdım demez de benim adımı çıkarır. Daha önce bu tarz girişimleri oldu çünkü. Kızdım diye herkese anlattı iki çikolatasını yedim hepsini değil sadece bir çeşidi bitirdim burnumdan getirdi diye.
Kefen koyun o cekmeceye sizTopluca cevap veriyorum herkese. Hepinize yorumlar için teşekkür ederim. Fakat en anlamlandıramadığım konu, yeme sen de bu kadar abur cubur tarzı yorumlar oldu. Sanıyorum benim anlatımımdan öyle anlaşıldı. Baktım gerçi konuyu açtığım metne, abur cubur diye söylememişim. Miktar da belirtmemişim.
Arkadaşlar tekrar söylüyorum. Sadece çikolata bisküvi vs değil, ne koyarsam koyayım bitiriyor kız. Bir dönem diyet yaptığım için meyveli yoğurt getirirdim iki küçük kutu. Birini muhakkak o götürürdü buzdolabından alıp. Geçenlerde acıktım dedi, evde kendi yaptığım börekten vardı birkaç parça. Uzattım ve kendime çay almaya gittim. Gelene kadar 3 parçanın hepsini yemiş mesela. Resmen yuh nasıl yedin tepkisini görmek için zorla yediğini düşünüyorum artık. Bence resmen bu şekilde ilgi çekmeye çalışıyor çünkü normal iştaha sahip bir insanda doyma duygusu olur, bunda yok. Masanın üstünde, sağda, solda nerede ne görürse yiyorum bile demeden direkt açıp yiyor.
Dünkü mesele hakkında da bugün gelişmeler oldu. Ben ders çalıştığım için bir çanta içerisinde kitap taşıyorum hep. O çantaya da dışarıdan (hatta başka şehirden) canım çok çekti diye internet siparişiyle getirttiğim bir yiyecek vardı. Kimse görmesin diye koydum evime götürecektim. Neden gerek duydu bilmiyorum ama o çantamdan o kutuyu görmüş ve onu kast etmiş hazine vardı gördüm diye.
Bugün kendisi açtı konuyu yanıma gelip. Tekrardan istedi. Valla kimse kusura bakmasın sırf canım istiyor diye internetten buldum getirttim ben onu taa nereden dedim. Sadece sana değil kimseye bir lokma koklatmam. İsteyen kendi de alsın yesin dedim.
Hatta burada yazılanlardan feyz alıp gülmeden söyledim. Kendin dadandın bari elalemi başıma sarma neden onların yanında sordun diye sordum bir şey demedi.
Hiç dikkat ettin mi buna sen de dahil ben kimsenin herhangi bir şeyini istemiyorum, izin isteyerek bile almıyorum hatta dedim. Haksız mıyım istedim mi gördün mü hiç dedim haklısın dedi. Peki bana şuraya al içimden geldi bu da benden olsun diye bir şey getiren var mı buna sen de dahilsin yine dedim. Yok dedi. Neden yapıyosun o zaman böyle bir muamele mi hak ediyorum dedim. Bir defa durup dururken neden benim çantamı açtın ya içinden şahsi bir eşya, kirli çamaşırım vs çıksaydı dedim. O zaman kirli çamaşırını görmüş olurdum dedi.
Bunları ciddi söylüyorum şaka değil dedim. Hiç alınmıyosun demi hala dedim. Hayır dedi.
Artık yapacak bi şey yok fersah fersah kaçırıcam kızdan aldıklarımı
Yakında onu da yapıcam az kaldı sabrediyorum.Kefen koyun o cekmeceye siz
Aynısını ben de yasadım. Her sabah simit börek alıyorum masaya koyuyorum. 2 dakika sonra ucundan koparılmış oluyordu. Bir degil 2 degil... Sonra 2 tane almaya başladım dedim birini onlara vereyim digerini ben yerim. Gene doymadılar. Hatta pişkin pişkin masadaki ortak mal herkes yiyebilir dediler. Ben anlasınlar diye hep onlarınkini izin isteyerek aldım hani benden izin istesinler diye gene olmadı. Artık bi gün delirdim ve kimse simitimi yemesin dedim. Dolabıma sakladım. Simdi de aman haBluedew 'in simiti diye dalga geciyorlar. Sukur ki o lafları duymuyorum en azından üstüne abanmıyorlar ... Söyle bence.
Çekmece'ne kilit alAnlamıyor söylemekle falan. Ben söyledim hatta sinirli bir anımda söyledim ki şaka sanmasın diye. Ondan beridir yapmıyordu. Ben de sanıyorum ki üzerine alındı, meğerse fırsat bulamadığı için yapamamış. Geçen gün anlamış oldum artık düzelmeyecek bu kız.
Kilidi var zaten ve bu durumdan şikayetçi olduğumdan beri kitliyorum. Aslında insana bu hareket bile yetmeli, benim yanımda kitliyor çekmecesini diye ama yok... Bir de dediğim gibi artık üzerine alınıyor düzeldi sandığım için ihtiyaç duymamıştım o gün kitlemeye. Ama hep öyle yapmak gerekiyormuş demek ki. Bu da benim salaklığım.Çekmece'ne kilit al
Aburcuburu bırak.Kilidi var zaten ve bu durumdan şikayetçi olduğumdan beri kitliyorum. Aslında insana bu hareket bile yetmeli, benim yanımda kitliyor çekmecesini diye ama yok... Bir de dediğim gibi artık üzerine alınıyor düzeldi sandığım için ihtiyaç duymamıştım o gün kitlemeye. Ama hep öyle yapmak gerekiyormuş demek ki. Bu da benim salaklığım.
Arada sen koy çekmecene birşeyler de bende yiyeyim. Olmadı nüfusuma alayım seni derim. Ama bunu diyebilmek için o koli ile tatlı getir me olayından falan vazgeçmen gerekir. Tutarsız davranmış oluyorsun.Merhaba hanımlar. Aslında çok ufak bir mesele ama orada burada sıkıntımı anlatıp dedikoduculuk yapmamak için içimi buraya dökmek istedim.
Uzatmamaya çalışacağım... Ben boğazına düşkün bir insanım, sürekli bir şeyler yiyip içmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de gerek evimden, gerekse işyerimden sevdiğim şeyler eksik olmaz. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki son derece eli açık ve etrafımdaki insanlarla her şeyimi paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama buna karşılık kimsenin bir lokmasını isteyemem, istemem. Huyum değil.
İşyerimde bir dönem herkes bu özelliğimi keşfettiği için hiç sormadan gelip çekmecemi açıp beğendiğini alıp giden arkadaşlarım türemişti. Şimdi onlardan sadece bir tanesi kaldı bunu yapan. Samimiyiz diye rahatsızlık duymuyordum. Ama artık saygısızca gelmeye başladı.
Örnek vermek gerekirse, geçenlerde bi 15 dakikalığına yerime bakacaktı arkadaşım. Masamda da çikolatalarla dolu bir kutu var ve bana hediyeydi. İçlerinden en çok sevdiklerimi söyleyip lütfen onları yeme, diğerlerinden yiyebilirsin dedim. Bu demek değildir ki otur 10 dk içinde diğerlerinin hepsini uğraşıp didinip bitir.
Kızdım ama ses çıkarmadım. Şakayla karışık kızdığımı söyledim vs.. Tabi ki ciddiye alınmadım.
Her gün o çekmeyeceye ne koyarsam bitiriliyor. İkram ettiğim şeyin sonu getiriliyor mutlaka. Ki tekrarlamak istiyorum, normalde asla esirgeyen bir insan değilim. Daha dün koca bir koli (evet gerçekten koli) tatlı getirip herkese dağıttım sırf içimden geldiği için.
Bugün başka bir arkadaşım öğle arası dışarı çıkarken istediğin bir şey var mı diye sordu. Ben de ufak tefek siparişler verdim kendisine. Aldıklarını da çekmeceme attım. Diğer arkadaş az evvel herkesin içinde beni çağırıp çekmecende hazine var neden saklıyosun yemek istiyorum dedi. Tekrar şakayla karışık bıktım cidden falan dedim ama tabi ki ciddiye alınmadım.
Fakat şaka maka değil ben gerçekten bıktım. Ciddi şekilde alıp karşıma söylesem adım cimriye çıkacak. Normal mi böyle kızmam onu da bilmiyorum ama istemiyorummmmmmm eşyalarımın kullanılmasını yiyeceklerimin yenmesini.
Tarafsız yorumlarınızı alabilir miyim bende mi hata var kendimi sorguluyorum artık...
Aburcuburu bırak.sağlık için.
Arada sen koy çekmecene birşeyler de bende yiyeyim. Olmadı nüfusuma alayım seni derim. Ama bunu diyebilmek için o koli ile tatlı getir me olayından falan vazgeçmen gerekir. Tutarsız davranmış oluyorsun.
Çekmecenizi kilitleyin. Kimseylede fazla samimiyet kurmayın konuşmayın muhatap olmayın. Bu insanların rahatlığı beni öldürecek yani. Ne münasebet ya başkasının çekmecesini izinsiz açıp yiyecek almak. Samimiyet bu değildir. Karşındaki sana ikram ederse alırsın ama böyle yapmak terbiyesizlik bana göre. Böyle insanlardan uzak durmak lazım.
yediği çikolatanın parasını iste, bir daha elini bile sürmez çekmeceye
Bence hata tamamen sizde. Alıştırmışsınız insanları, tavır koymamışsınız şimdi sinirleniyorsunuz.
Ben de işyerimde çekmeceme birşeyler koyardım ama herkese de verirdim ama kimse benden habersiz alamazdı. Hatta ofiste hep birlikte para koyar alır yer içerdik. Hele Cuma vakti erkek arkadaşlar namaza gider gelirken birşeyler alır masa donatırdı, alakası yok ama bak aklıma geldi birden. :) Neyse de evde bile birisi birşey bulsa sormadan yemez. Ne ben ablalarımın, annemin birşeyini habersiz yedim ne onlar benim. Eşime bile sorarım bilmediğim birşey bulsam.
Bence bir süre almayın birşey, çekip gitsin. Ya da tek birşey alın çantanıza koyun onu çıkarıp yiyin. Bu kadar basit bir çözüm yani. Herhalde çekmeceniz abur cubur dolu olmayınca konsantreniz azalmıyordur.
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.
Bu önceki bir konu, bugün asabım bozulduğu için tekrardan yazdım. Aynen burada yazılanlar gibi yapıp yüz vermeyerek uzaklaştırmıştım. Ama öyle sanmışım demek ki. Zaten artık abur cubur yememeye karar verdiğim için almıyorum ama inanın kımıl zararlısı gibi o tahtaya benzeyen lezzetsiz diyet bisküvilerini bile affetmiyor bulunca. Bayadır cesaret etmiyor sanıyordum meğer fırsat bulamıyormuş.
Yüzsüz ya özetle. Açıkça da söylesem başkalarının yanında da eleştirsem anlamıyor basmıyor demek ki.
Bugün yazdığım mesajı gördünüz mü bilmiyorum ama artık gerçekten sabrım taştı konuşasım gelmedi. Kendi yiyo bide insanların önüne döküyo. Yani gerçekten sabrımı sınıyo bence. Hele o masamı batırıp gitmesine sinirimden ağladım o manzarayla karşılaşınca.
Bana mahsus yapiyormus gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?