Hayır kurumu mu yazıyor acaba benim sırtımda?

Aa yenecek bir şey olsa çamaşırı da yiyecek heralde. Laftan anlamıyorsa ciddi ciddi kızacaksın artık. Valla birisi çantamı çekmecemi açsa defalarca uyarmama rağmen yiyeceklerimi yese rezil ederim. Cimrilik değil bu yani. Terbiyesiz insana haddini bildirmek lazım.

Adınız cimriye çıkacak arkadaşsız kalırım diye kendinizi kullandırmayın lütfen. Eli açık olmak güzel bir şey ama bu yapılanlar insanın iyi niyetini suistimal etmek malesef. Bir şeyi bir verirsiniz iki verirsiniz baktınız ipin ucu kaçıyo orada hayır demeyi bilmelisiniz. Gerektiğinde hayır demeyi bilen insanlar inanın daha mutlu olurlar. Bu bencillik değil kesinlikle. Ben artık böyle yapıyorum. Tabiki arkadaşlarımla bir şeylerimi paylaşıyorum ama birşeyi veremeyeceksem ya da yapamayacaksam kırmadan reddediyorum.

Biri de şunu dememiş. Zıkkımın dibini yesin!
Eh konuşmuşsun açık açık, takmamış. Bundan sonrası rezalet, cinnet.
Bir daha yerse, rezil et, bağır çağır.

Estağfurullah sizi niye suçlayayım suçladığımı sanmıyorum ben olsam böyle yapardım şöyle yapardım tarzında yorum yaptım.asıl nahoş olan sizin durumunuzdur.
Bakın nekdar güzel benim yorumumu eleştirmişsiniz aynı şekilde arkadaşlarınıza bi tavır koyun olsun bitsin
Çekmeceden bahsediyorsunuz verilen sipariş ler den bahsediyorsunuz..Birden fazla olunca ister istemez akla bukadar demek geliyor..
Benim için ayaküstü tüketilen herşey aburcuburdur.tabiiki işyerinde yasak değildir ama siz fazla abartmış gibi duruyorsunuz.. Arkadaşlarınızada kızamadım çünkü onlara bu yüzü veren siz olmuşsunuz ..
Ya arkadaşlarınız iyi sözden uyarılardan anlamıyorlarsa onların anlayacağı dilden konuşun..
İzinsiz çekmece karıştırmakta itici geliyor bana en yakınım bile olsa izin almadan özelimi kurcalamaya kimsenin hakkı yoktur işte bu yüzü sizden fazlasıyla bulmuşlarki size karşı rahatlar

O öyle anlatıyorsa sizde hemen düzeltme yapın kız kımıl zararlısı gibi ne var ne yok bitiriyor illallah ettim artık yaklaştırmıyorum diye söyleyin. Anladığım kadarıyla zaten yüzsüz bişey alınmaz en azından çevredekiler yanlış bilmesin.

Kefen koyun o cekmeceye siz

Kefen koyun o cekmeceye siz
Yakında onu da yapıcam az kaldı sabrediyorum. Bu konuyu açtıktan sonra bir müddet gözlemledim, artık yapmıyor diye düşünüyordum ve kendimce söylediğim laflar etki etti sanıyordum. Ama hiçbir şey değişmemiş. Ve değiştiremeyeceğim onu. Çok net anladım.

Bir süredir sağlığımla uğraşıyorum, ara ara doktor kontrollerim oluyor. Bu konuda da moralim ayrıca bozuk.

Her neyse... Geçen hafta bir gün izin aldım ve yerime o arkadaşım bakacaktı. Toplamda 2 saat kadar durdu yerimde ve yapması gereken hiçbir şeyi yapmayarak beni sorumlu olduğumuz amirimize karşı mahcup etti ama suskun kalmayı tercih ettim. Sabah işyerine gelip odama girince manzara karşısında şok oldum. Tüm masam çay kahve bardaklarıyla dolu, zahmet edilip hiçbiri mutfağa konmamış ve nasıl becerdi bilmiyorum 2 saat içinde bir sürü bardak kirletmiş. Hemen çekmecemden bisküviler açılıp yenmiş. Yiyemediği kadarını da masamın üzerine koymuş. Ben tek tek incelemediğim için fark etmemiştim ama tesadüfen konusu geçince başka bir arkadaştan öğrendim ki başka şeyleri de dağıtmış, hep birlikte yemişler. Artık o tarz şeyler yememe kararı aldım sorun değil benim için, söylemese fark etmezdim bile ve birlikte olduğu insanlara helali hoş olsun çok severim hepsini. Ama tavır yine beni çok sinirlendirdi.

Aynısını ben de yasadım. Her sabah simit börek alıyorum masaya koyuyorum. 2 dakika sonra ucundan koparılmış oluyordu. Bir degil 2 degil... Sonra 2 tane almaya başladım dedim birini onlara vereyim digerini ben yerim. Gene doymadılar. Hatta pişkin pişkin masadaki ortak mal herkes yiyebilir dediler. Ben anlasınlar diye hep onlarınkini izin isteyerek aldım hani benden izin istesinler diye gene olmadı. Artık bi gün delirdim ve kimse simitimi yemesin dedim. Dolabıma sakladım. Simdi de aman ha Bluedew 'in simiti diye dalga geciyorlar. Sukur ki o lafları duymuyorum en azından üstüne abanmıyorlar ... Söyle bence.

Anlamıyor söylemekle falan. Ben söyledim hatta sinirli bir anımda söyledim ki şaka sanmasın diye. Ondan beridir yapmıyordu. Ben de sanıyorum ki üzerine alındı, meğerse fırsat bulamadığı için yapamamış. Geçen gün anlamış oldum artık düzelmeyecek bu kız.

Çekmece'ne kilit al

Çekmece'ne kilit al
Kilidi var zaten ve bu durumdan şikayetçi olduğumdan beri kitliyorum. Aslında insana bu hareket bile yetmeli, benim yanımda kitliyor çekmecesini diye ama yok... Bir de dediğim gibi artık üzerine alınıyor düzeldi sandığım için ihtiyaç duymamıştım o gün kitlemeye. Ama hep öyle yapmak gerekiyormuş demek ki. Bu da benim salaklığım.

Aburcuburu bırak. sağlık için.

Arada sen koy çekmecene birşeyler de bende yiyeyim. Olmadı nüfusuma alayım seni derim. Ama bunu diyebilmek için o koli ile tatlı getir me olayından falan vazgeçmen gerekir. Tutarsız davranmış oluyorsun.

Çekmecenizi kilitleyin. Kimseylede fazla samimiyet kurmayın konuşmayın muhatap olmayın. Bu insanların rahatlığı beni öldürecek yani. Ne münasebet ya başkasının çekmecesini izinsiz açıp yiyecek almak. Samimiyet bu değildir. Karşındaki sana ikram ederse alırsın ama böyle yapmak terbiyesizlik bana göre. Böyle insanlardan uzak durmak lazım.

Bence hata tamamen sizde. Alıştırmışsınız insanları, tavır koymamışsınız şimdi sinirleniyorsunuz.

Ben de işyerimde çekmeceme birşeyler koyardım ama herkese de verirdim ama kimse benden habersiz alamazdı. Hatta ofiste hep birlikte para koyar alır yer içerdik. Hele Cuma vakti erkek arkadaşlar namaza gider gelirken birşeyler alır masa donatırdı, alakası yok ama bak aklıma geldi birden. :) Neyse de evde bile birisi birşey bulsa sormadan yemez. Ne ben ablalarımın, annemin birşeyini habersiz yedim ne onlar benim. Eşime bile sorarım bilmediğim birşey bulsam.

Bence bir süre almayın birşey, çekip gitsin. Ya da tek birşey alın çantanıza koyun onu çıkarıp yiyin. Bu kadar basit bir çözüm yani. Herhalde çekmeceniz abur cubur dolu olmayınca konsantreniz azalmıyordur.

Aburcuburu bırak. sağlık için.

Arada sen koy çekmecene birşeyler de bende yiyeyim. Olmadı nüfusuma alayım seni derim. Ama bunu diyebilmek için o koli ile tatlı getir me olayından falan vazgeçmen gerekir. Tutarsız davranmış oluyorsun.

yediği çikolatanın parasını iste, bir daha elini bile sürmez çekmeceye

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.
Bu önceki bir konu, bugün asabım bozulduğu için tekrardan yazdım. Aynen burada yazılanlar gibi yapıp yüz vermeyerek uzaklaştırmıştım. Ama öyle sanmışım demek ki. Zaten artık abur cubur yememeye karar verdiğim için almıyorum ama inanın kımıl zararlısı gibi o tahtaya benzeyen lezzetsiz diyet bisküvilerini bile affetmiyor bulunca. Bayadır cesaret etmiyor sanıyordum meğer fırsat bulamıyormuş.

Yüzsüz ya özetle. Açıkça da söylesem başkalarının yanında da eleştirsem anlamıyor basmıyor demek ki.

Bugün yazdığım mesajı gördünüz mü bilmiyorum ama artık gerçekten sabrım taştı konuşasım gelmedi. Kendi yiyo bide insanların önüne döküyo. Yani gerçekten sabrımı sınıyo bence. Hele o masamı batırıp gitmesine sinirimden ağladım o manzarayla karşılaşınca.

Bana mahsus yapiyormus gibi geldi.

Bana mahsus yapiyormus gibi geldi.

Yani bir insanın yüzünün eşek derisi gibi kalın olması lazım bunları yapması için değil mi. Hadi samimiyetime güvendi ben alıştırdım ama insan olana bir kez yapma yeme dersin yerin dibine geçer. Yemesinden ziyade mesela sabah masamın pis olması çok ayıp bana göre. Genç kızız ve yaşımız ufak değil. Kaldı ki benim masam bir makamı temsil ediyor çok daha ayıp. Ben çayımı kahvemi hizmetli arkadaslardan istemeyen bardağımı mutfağa götüren bir insanım. Bana ekstra ayıp geldi.
İşim düştü yerime bakması gerekti diye bu kadar da yapılmamalı.

Basit bir konu ama çok doluyum çok. Anlatamıyorum da Kmseye. Sonra diyecekler ne pinti insanmış. Kimse benden bir şey almayacak. Ben kahvemi bile yalnız içince keyif almayan insanım. Adım çıkarsa çok üzülürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…