Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Hakkaten ne guzel olurdu

Kızlar 'sorularla islamiyet' adlı site adetliyken ihlas süresi okunabilir diyor ama ben Müftülüğü aradım fatiha ve ayetel kursi dışındaki süreler okunmaz diyor. Ne yapmalıyım ya aklım karıştı
canım dua nıyetıyle fatıha ve ayetel kürsi okunabilir deniliyor ama benim içime sinmiyor okumak

canım dua nıyetıyle fatıha ve ayetel kürsi okunabilir deniliyor ama benim içime sinmiyor okumak
benim bir arkadaşım dedi ki sonuçta biz hastayken cünüp oluyoruz ee bu şekilde ibadet edip Allah ın huzuruna nasıl gidebiliriz ancak ve ancak temizlendikten sonra yapmamız gerekti hep bu aklıma gelir haklı değil mi sizce?

Aslında bir çok din adamı kesin bir şey söyleyemiyor. Açıkçası ben dua okumadığım zaman ruhen daralırım. Hatta bir çok rüyamda da uyarılırım. Özel günler "kirlilik" içermiyor diye düşünürüm. Sen dikkat ettiğin müddetçe Allah'ı zikir ettiğin müddetçe bir zararı olmayacağı kanatindeyim. Bizim büyükler dua okutmazlar çünkü öyle öğrenmişler. Sonuçta Kuran bile Kadını kirli diye nitelendirmez. Günümüz şartlarında kişisel temizliğe dikkat ediyoruz o açıdan herkesin kişisel fikri. Ruhun nasıl rahat ediyorsa.

...
Allah seni her yerde görüyor. Duyuyor işitiyor. Onu andığın her dakika seninle..

aynen katılıyorum ama işte kulaktan dolma laflar da olunca insanın bi tarafı ya yanlış yapıyorsam diye düşünüyor bu yüzden ben esma ve salavat çekmeyi tercih ediyorum hem dilim boş durmuyor hem Rabbimin yolundan ayrılmıyorum hemde kafamda soru işareti olmuyor canım benim

canım adetliyim diye kendini tamamen çekmekde dogru değil abdest alıp seccadenin başına geçip dua edebilirsin salavat çekebilirsin cevşen okuyabilirsin zaten o günler hassas oluyoruz malum dualar salavatlar destekleyici olacaktır.

kızlar salavatların yanında cevşeni ısrarla tavsiye ediyorum hem mealine bakın hem arapçasından okuyun etkili ve güzel bir duadır. alışkanlık haline getirip her gün okumak lazım.

yeni listemiz başladı hanımlar Rabbim tez zamanda kabul etsin

12.000 ihlas suresi + 16.641 Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )

1- gulbera --------------esma okudu
2- Nara87 --------------
3- Turta Yagmuru ----
4- @maviask ------------
5- denizinmavisi -----
6- frikadelle -----------
7- @neyisada -----------
8- C cansu_tr ----------- esma okudu
9- Saksi_Degilim_Ben --
10- love_story ----------
11- Gooseberry ------------
12- mavilimYesilim ----
13- esoss88 -------------
14- Sudbanazenin -----
15- Sealand -----------
16- @elanur84-----------
17- bal10cukk ----------
18- Z Zeynep-esra82 ----
19- NeverOne ---------

630 tane ihlas suresi + 875 tane Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )

Ben de o gunlerde korunmak icin felak ve nas surelerini okumamizin caiz oldugunu ogrenmistim bir hocadan yani Allah affetsin kimi ezberden icinden okunabilir de diyor 129 Ya Lâtif i arkadasim soylemisti bana paranin bereketlenmesi ve rizik icin biz bunun icin okuduk ve gercekten ikimizde faydasini gorduk Allah tarafindan riziklandirildik hamdolsun
rabbim kimin ne istegi varsa onu hayirlisiyla lutfetsin insallah

canım 18.sıradaki arkadaşımız 300 tane ihlas okumuş bilerek mi yazmadın yoksa gözünden mi kaçtı bilmiyorum hatırlatayım dedim

evet onu biliyorum abdest alıp namaz vakitlerinde seccade üstünde dua etmek çok sevap diye okumuştum bi kitapta tatlım

Ya bende demin temizlenmek doye nitelemdirdim belki telafuzumda hata oldu ama zaten hani hastalık zamanlarında kadinin meler yapip neler yapamayacagi ilmihal bilgilerinde mevcut

Tam bir ilim sahibi degilim ama bildigim kadariyla Kuran-ı Kerime el surulmeyecegi kesin bilgiler arasinda ama
Hic bir yerde zaten soylenmiyor ki adet donemlerinde tamamen duadan zikirden uzak durrulması
Yani bu surec icindede zikir salavat esma cevsen gibi dualarimizi yine yapabiliriz
Adetliyken ruhi manada kendini bos birakmak zaten dogru olmaz ki

1- gulbera --------------esma okudu
2- Nara87 --------------
3- Turta Yagmuru ----
4- @maviask ------------
5- denizinmavisi -----
7- @neyisada -----------
9- Saksi_Degilim_Ben --
12- mavilimYesilim ----
14- Sudbanazenin -----
15- Sealand -----------
16- @elanur84-----------
17- bal10cukk ----------esma okudu
18- Z Zeynep-esra82 ----300 ihlas
19- NeverOne ---------

630 tane ihlas suresi + 875 tane Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )

Sayı degisti mi

1- gulbera --------------esma + ihlas okudu
2- Nara87 --------------
3- Turta Yagmuru ----
4- @maviask ------------
5- denizinmavisi -----
7- @neyisada -----------
9- Saksi_Degilim_Ben --
12- mavilimYesilim ----
14- Sudbanazenin -----
15- Sealand -----------
16- @elanur84-----------
17- bal10cukk ----------esma okudu
18- Z Zeynep-esra82 ----300 ihlas
19- NeverOne ---------

hayır canım 12.000 bin ihlas 16.641 Ya Latif okuyoruz kişi başına 630 ihlas 875 esma düşüyor
Oyle mi ben herkes 12.000 ihlas 16.641 Ya Latif zannediyordum bilgilendirdiginiz iyi oldu bende ya yetistiremessem diye dusunuyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…