- 14 Ağustos 2015
- 1.611
- 1.468
- 48
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #11.681
Hakkaten ne guzel olurduBen yavaştan başladım okumaya, bu seferki dualarımız çok güzel bir zaman denk geldiKurban bayramına 10 gün kala dua etmek pek faziletliymiş. Zilhicce ayına girmiş bulunmaktayız, Allahım hepimizin gönlüne göre versin inşallah kızlar, bayrama kadar şu nasiplerimiz karşımıza çıksa da çifte bayram etsek ne güzel olurdu değil mi:)
canım dua nıyetıyle fatıha ve ayetel kürsi okunabilir deniliyor ama benim içime sinmiyor okumakKızlar 'sorularla islamiyet' adlı site adetliyken ihlas süresi okunabilir diyor ama ben Müftülüğü aradım fatiha ve ayetel kursi dışındaki süreler okunmaz diyor. Ne yapmalıyım ya aklım karıştı
benim bir arkadaşım dedi ki sonuçta biz hastayken cünüp oluyoruz ee bu şekilde ibadet edip Allah ın huzuruna nasıl gidebiliriz ancak ve ancak temizlendikten sonra yapmamız gerekti hep bu aklıma gelir haklı değil mi sizce?canım dua nıyetıyle fatıha ve ayetel kürsi okunabilir deniliyor ama benim içime sinmiyor okumak
benim bir arkadaşım dedi ki sonuçta biz hastayken cünüp oluyoruz ee bu şekilde ibadet edip Allah ın huzuruna nasıl gidebiliriz ancak ve ancak temizlendikten sonra yapmamız gerekti hep bu aklıma gelir haklı değil mi sizce?
...Aslında bir çok din adamı kesin bir şey söyleyemiyor. Açıkçası ben dua okumadığım zaman ruhen daralırım. Hatta bir çok rüyamda da uyarılırım. Özel günler "kirlilik" içermiyor diye düşünürüm. Sen dikkat ettiğin müddetçe Allah'ı zikir ettiğin müddetçe bir zararı olmayacağı kanatindeyim. Bizim büyükler dua okutmazlar çünkü öyle öğrenmişler. Sonuçta Kuran bile Kadını kirli diye nitelendirmez. Günümüz şartlarında kişisel temizliğe dikkat ediyoruz o açıdan herkesin kişisel fikri. Ruhun nasıl rahat ediyorsa.
aynen katılıyorum ama işte kulaktan dolma laflar da olunca insanın bi tarafı ya yanlış yapıyorsam diye düşünüyor bu yüzden ben esma ve salavat çekmeyi tercih ediyorum hem dilim boş durmuyor hem Rabbimin yolundan ayrılmıyorum hemde kafamda soru işareti olmuyor canım benimAslında bir çok din adamı kesin bir şey söyleyemiyor. Açıkçası ben dua okumadığım zaman ruhen daralırım. Hatta bir çok rüyamda da uyarılırım. Özel günler "kirlilik" içermiyor diye düşünürüm. Sen dikkat ettiğin müddetçe Allah'ı zikir ettiğin müddetçe bir zararı olmayacağı kanatindeyim. Bizim büyükler dua okutmazlar çünkü öyle öğrenmişler. Sonuçta Kuran bile Kadını kirli diye nitelendirmez. Günümüz şartlarında kişisel temizliğe dikkat ediyoruz o açıdan herkesin kişisel fikri. Ruhun nasıl rahat ediyorsa.
canım adetliyim diye kendini tamamen çekmekde dogru değil abdest alıp seccadenin başına geçip dua edebilirsin salavat çekebilirsin cevşen okuyabilirsin zaten o günler hassas oluyoruz malum dualar salavatlar destekleyici olacaktır.benim bir arkadaşım dedi ki sonuçta biz hastayken cünüp oluyoruz ee bu şekilde ibadet edip Allah ın huzuruna nasıl gidebiliriz ancak ve ancak temizlendikten sonra yapmamız gerekti hep bu aklıma gelir haklı değil mi sizce?
canım 18.sıradaki arkadaşımız 300 tane ihlas okumuş bilerek mi yazmadın yoksa gözünden mi kaçtı bilmiyorum hatırlatayım dedimyeni listemiz başladı hanımlar Rabbim tez zamanda kabul etsin
12.000 ihlas suresi + 16.641 Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )
1-gulbera --------------esma okudu
2-Nara87 --------------
3-Turta Yagmuru ----
4- @maviask ------------
5-denizinmavisi -----
6-frikadelle -----------
7- @neyisada -----------
8- C cansu_tr ----------- esma okudu
9-Saksi_Degilim_Ben --
10-love_story ----------
11-Gooseberry ------------
12-mavilimYesilim ----
13-esoss88 -------------
14-Sudbanazenin -----
15-Sealand -----------
16- @elanur84-----------
17-bal10cukk ----------
18- Z Zeynep-esra82 ----
19-NeverOne ---------
630 tane ihlas suresi + 875 tane Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )
evet onu biliyorum abdest alıp namaz vakitlerinde seccade üstünde dua etmek çok sevap diye okumuştum bi kitapta tatlımcanım adetliyim diye kendini tamamen çekmekde dogru değil abdest alıp seccadenin başına geçip dua edebilirsin salavat çekebilirsin cevşen okuyabilirsin zaten o günler hassas oluyoruz malum dualar salavatlar destekleyici olacaktır.
Ya bende demin temizlenmek doye nitelemdirdim belki telafuzumda hata oldu ama zaten hani hastalık zamanlarında kadinin meler yapip neler yapamayacagi ilmihal bilgilerinde mevcutAslında bir çok din adamı kesin bir şey söyleyemiyor. Açıkçası ben dua okumadığım zaman ruhen daralırım. Hatta bir çok rüyamda da uyarılırım. Özel günler "kirlilik" içermiyor diye düşünürüm. Sen dikkat ettiğin müddetçe Allah'ı zikir ettiğin müddetçe bir zararı olmayacağı kanatindeyim. Bizim büyükler dua okutmazlar çünkü öyle öğrenmişler. Sonuçta Kuran bile Kadını kirli diye nitelendirmez. Günümüz şartlarında kişisel temizliğe dikkat ediyoruz o açıdan herkesin kişisel fikri. Ruhun nasıl rahat ediyorsa.
Sayı degisti miyeni listemiz başladı hanımlar Rabbim tez zamanda kabul etsin
12.000 ihlas suresi + 16.641 Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )
1-gulbera --------------esma okudu
2-Nara87 --------------
3-Turta Yagmuru ----
4- @maviask ------------
5-denizinmavisi -----
6-frikadelle -----------
7- @neyisada -----------
8- C cansu_tr ----------- esma okudu
9-Saksi_Degilim_Ben --
10-love_story ----------
11-Gooseberry ------------
12-mavilimYesilim ----
13-esoss88 -------------
14-Sudbanazenin -----
15-Sealand -----------
16- @elanur84-----------
17-bal10cukk ----------esma okudu
18- Z Zeynep-esra82 ----300 ihlas
19-NeverOne ---------
630 tane ihlas suresi + 875 tane Ya Latif okuyoruz ( 14 eylül - 27 eylül arası )
hayır canım 12.000 bin ihlas 16.641 Ya Latif okuyoruz kişi başına 630 ihlas 875 esma düşüyorSayı degisti mi
Oyle mi ben herkes 12.000 ihlas 16.641 Ya Latif zannediyordum bilgilendirdiginiz iyi oldu bende ya yetistiremessem diye dusunuyordumhayır canım 12.000 bin ihlas 16.641 Ya Latif okuyoruz kişi başına 630 ihlas 875 esma düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?