Hayırlı eş için birlikte dua edelim

YENİ LİSTEMİZDE OKUNACAKLAR (ÖNERİLER)
1) 4444 Salat-ı Tefriciye listeye paylaştırılacak ( Herkese 444 tane, ben 448 tane okurum-her gün değil 1 defa okunacak)
2) Günü olana 313 Ayetel Kürsi (Herkes 30 ar tane, kendi günü olan 43 tane.)
3) 21 Taha Suresi (Herkes 2 şer tane okuyacak-ben 3 :) - bu da 1 defa okunacak )

Canlar önemli olan dualarımızın kabul olacağına inanarak birbirimiz için can-ı gönülden istemek, Allah kabul etsin dualarımızı

YENİ LİSTEMİZ(30 unda başlayacak listemize katılacaklar belirtsin lütfen)
1-Elittt (için 30.08.2013)
2-I34anbul (için 31.08.2013)
3-Minigmanig-Duygu (için 01.09.2013)
4-Aybirgen (için 02.09.2013)
5-Esmeralisa (için 03.09.2013)
6-Rainbyte (için 04.09.2013)
7-Facebook06 (için 05.09.2013)
8-Alone2 (06.09.2013)
9-Esrazambak (07.09.2013)

10-Assia_baby (08.09.2013)

Canlar eksiğim varsa tamamlayın ya da yanlışım varsa düzeltin lütfen

Esrazambak canım nasıl okuyalım, Taha Suresinin tamamını okumayacak mıyız?
Esmeralisa canım 4444 Salat-ı Tefriciye okuyalım dedik ama senin için sakıncası olmayacak değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı evlilik yapmak isteyenler bu dua usulünü yapabilirler.
Duanın üsülü şöyledir
Önce boy abdest’i alır ardından 6 rekat namaz kılar Allah rızası için bu işlemi yatsı namazından sonra yapsanız daha iyi olur.
Önce Allaha hamd edilir ve salavat okunur.
Ardından 7 defa ‘Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur.

Sonra Taha süresinin ilk 12 ayetini 21 defa okur

Taha Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
1. Taha
2. Ma enzelna aleykel kur’ane li teşka
3. İlla tezkiratel limey yahşa
4. Tenziylem mimmen halekal erda ves semavatil ula
5. Errahmanü alel arşisteva
6. Lehu ma fis semavati ve ma fil erdı ve ma beynehüma ve ma tahtes sera
7. Ve in techer bil kavli fe innehu ya’lemüs sirra ve ahfa
8. ü la ilahe illa hu lehül esmaül husna
9. Ve hel etake hadiysü musa
10. İz raa naran fe kale li ehlihimküsu innı anestü naral leallı atıküm minha bi kabesin ev ecidü alen nari hüda
11. Felemma etaha nudiye ya musa
12. İnnı ene rabbüke fahla’ na’leyk inneke bil vadil mukaddesi tuva

Son düzenleme:
canlarım Taha Suresinin ilk 12 ayeti diyor evet. araştırdım ben onu bazı yerde ilk 12 ayeti bazı yerde tamamı diyor..
forumda bir arkadaş da birinden bahsetmişti Taha Suresinin tamamını 21 kez okumuş sanırım sonra da evlendiğini söylemişti arkadaşının.. (tabiki dualarının kabul vesilesinin sebebini yalnızca Allah bilir, Taha Suresini okuduktan sonra olduğu için ona bağlamış)
bence tamamını okuyalım bazı yerlerde tamamı diyor. Tamamını okuyalım inşallah.. Rabbim Taha Suresini 135 ayet olarak indirmiş.. inşallah sevap olarak yazılır bizlere ve evliliğimize vesile olur Allah ın izniyle.. sizler ne düşünüyorsunuz?

Hayırlı evlilik yapmak isteyenler bu dua usulünü yapabilirler.
Duanın üsülü şöyledir
Önce boy abdest’i alır ardından 6 rekat namaz kılar Allah rızası için bu işlemi yatsı namazından sonra yapsanız daha iyi olur.
Önce Allaha hamd edilir ve salavat okunur.
Ardından 7 defa ‘Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur.

Sonra Taha süresinin ilk 12 ayetini 21 defa okur
Tekrar salavat okunur ve dileğiniz söylenir.
Daha sonra 7 gün boyunca her vakit namazın arkasından, 7 defa‘Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Taha suresinin 12 ayeti 21 defa okur ve salavat okunup dilek tekrarlanır.
Taha Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
1. Taha
2. Ma enzelna aleykel kur’ane li teşka
3. İlla tezkiratel limey yahşa
4. Tenziylem mimmen halekal erda ves semavatil ula
5. Errahmanü alel arşisteva
6. Lehu ma fis semavati ve ma fil erdı ve ma beynehüma ve ma tahtes sera
7. Ve in techer bil kavli fe innehu ya’lemüs sirra ve ahfa
8. ü la ilahe illa hu lehül esmaül husna
9. Ve hel etake hadiysü musa
10. İz raa naran fe kale li ehlihimküsu innı anestü naral leallı atıküm minha bi kabesin ev ecidü alen nari hüda
11. Felemma etaha nudiye ya musa
12. İnnı ene rabbüke fahla’ na’leyk inneke bil vadil mukaddesi tuva

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/488440-evlenememek-10.html

arkadaşlar bu linkte bir evlilik örneği var , Furkan Suresi 74. ayeti okumuş izdivaç namazı filan kılmış kız ve karşısına eşi çıkmış
Furkan Suresi 74. ayeti ezberleyebiliriz. hergün okuyabiliriz çok kısa zaten;

Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).

Ve onlar: “Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl.” derler.

Canım ilk 12 ayeti okursak herkese 21 er tane okuyabiliriz (günde 2 tane, kendi günü olan 3 tane olmak üzere) ama tamamını okuyacaksak toplamda 21 tane okuruz. Ne dersiniz, nasıl yapalım?

Canım biz bu ayeti bugün tamamlanan listemiz için hergün 41 er tane olmak üzere okumuştuk ama istersen yine okuyalım tatlım

canlar teheccüde kalkarak da dua edebiliriz. kalkıp iki rekat namaz kılıp dua ederek yatabiliriz.. hasta iken bile kalkılabiliyor.. hasta iken kalkıp namaz abdesti alıp dua edip yatabiliriz.. madem evlilik istiyoruz tüm hayatımızı etkileyecek önemli bir duamız var Rabbimize tüm zorlukları göğüsleyebiliriz.. gece sıcak yatağımızdan kalkmak çok zor özellikle erken kalkıp çalışanlar için .. ama çok faziletli aşağıda çok güzel açıklanmış;

Efendimiz'in, "Ümmetime zor gelmeyeceğini bilseydim, onlara teheccüdü mecburi kılardım." diye buyurduğu eşsiz davete icabet etmekte neden zorlanıyoruz?

Geç vakitlere kadar süren misafirliklerden ya da televizyon izlemekten yorgun mu düşüyoruz?

Rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu saatlerde dünyevi bahanelerimize yenik düşmemek için neler yapmalıyız?

Teheccüt, maddî-manevî sayısız sıkıntıları, arzuları ve emelleri bulunan insanoğluna sunulan eşsiz bir hazine.

Kulun, Rabb'ine derdini döktüğü, yardım istediği çok özel dakikalar.
Tahmin edildiğinden çok daha derin manaları olduğu şüphesiz.

Peki, bu eşsiz davete neden icabet etmiyoruz? Çok mu yoğunuz, çok mu yorgunuz? Geç vakitlere kadar süren misafirliklerden, dizi ve tartışma programları izlemekten ya da internette nasıl geçtiğini anlayamadığımız dakikalardan sonra yorgun düşüp bu nurlu zaman diliminden nasiplenemiyoruz ne yazık ki.

Oysa teheccüt, farz namazlardan sonra en kıymetli nafile namaz.

İsra Sûresi'nde Resullullah'a (sas) hitaben, "Sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüt namazını kıl. Umulur ki Rabb'in seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır." ayetiyle Kur'an-ı Kerim'de geçen tek nafile namaz.

Uyuduktan sonra uyanmak manasına gelen teheccüt, imsak vaktine kadar kılınan namazın adı.
Sıcak yatağından ayrılarak secdeye varanlara da 'müteheccit' deniliyor.

Uykudan uyanıp namaz kılmak, müekked (Efendimiz'in devamlı olarak işleyip nadiren terk ettiği, farz ve vacib olmayan amelleri) sünnetlerin başında yer alıyor.

Ancak tüm bunlara rağmen yorgunluk ve uykusuzluk bahanelerine sığınıyoruz.

Resûl-i Ekrem (sas) bu halimizi şöyle anlatıyor: "Biriniz uyuduğu zaman şeytan onun ense köküne üç düğüm atar. Her bir düğümü attığı yere, 'Gecen uzun olsun, yat uyu.' diye eliyle vurur. Şayet o kimse uyanarak Allah'ı anarsa, düğümlerden biri çözülür. Abdest alırsa bir düğüm daha çözülür. Bir de namaz kılarsa şeytanın attığı bütün düğümler çözülür ve böylece huzurlu bir şekilde sabahlar. Allah'ı anmaz, abdest alıp namaz kılmazsa uyuşuk ve tembel bir şekilde sabahlar."

Peki, bugün kaç yuva gecenin en makbul vaktinde bu misafiri kabul edebiliyor?

Kaç aile, Efendimiz'in izinden gidip gecesini Rabb'iyle geçirmeye niyetleniyor?

Ne yazık ki ağır geliyor uykumuzu bölmek. Rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, affedileceğimizi, duaların kabul olacağını bildiğimiz halde yenik düşüyoruz dünyevi işlerimize.

Teheccüde nasıl başlamalı? 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?' kitabıyla tanıdığımız ilahiyatçı yazar Cemil Tokpınar'a göre, beş vakit namaz gibi kesin farz olan ibadet bile bugün büyük bir ihmale uğruyor. Bu yüzden nafile namazlardan önce farz namazları tavizsiz bir şekilde uygulamak gerekiyor. Ancak beş vakit namazını kılanlardan müsait olanların da teheccüde sarılmaları oldukça önemli. Namaz kılanların yüzde 70'inin sabah namazına bile kalkamadığı bir ülkede teheccüde kalkmak kolay değil hiç şüphesiz. Çünkü her şey, geç yatmaya ve geç kalkmaya göre ayarlanmış. Buna rağmen şartlara teslim olmamak, şartları teslim almak gerekiyor.

Eğer teheccüdün sonsuz feyiz ve bereketinden faydalanmak isterseniz şu hususlara dikkat edilmeli:

-Teheccüde kalkacağınız zaman mümkün olduğunca erken yatmaya gayret edin. Normalden bir saat önce yatmanız size kalkmada kolaylık kazandırır. -Eğer öğleden biraz önce başlayıp ikindi öncesine kadar devam eden vakitte kaylûle denen uykuyu alışkanlık haline getirebilirseniz gece uyanmanız daha kolay olur. Çünkü yarım saatlik öğle uykusu iki saatlik gece uykusuna bedeldir.

-İlk günlerde iki veya dört rekâtla başlayın. Alıştıkça artırabilirsiniz.

- Eğer aile fertleri veya arkadaş grubundan birkaç kişiyle birlikte başlarsanız, teşvik, dua ve uyarma imkânı olacağından daha iyi olur. Mesela, bu hususta sözleşen dört kişilik bir arkadaş grubundan her gün bir kişi uyarma görevini üstlenebilir. Her ne kadar saat veya telefon alarmıyla kendi başınıza uyanabilirseniz de, arkadaşınızın sizi uyarması daha etkileyici olur. -Uykusuzluk, yorgunluk, hastalık, yolculuk, zaman darlığı gibi durumlarda, eğer teheccüdün tehlikeye gireceğini tahmin etmişseniz, yatmadan önce veya imsaktan biraz önce kılıp arkasından sabah namazını kılabilirsiniz. Böylece âdet haline getirdiğiniz bir ibadeti terk etmemiş olursunuz.

-Teheccüde kalkmak, sabah namazını asla engellememeli. Ne kadar faziletli olsa da hiçbir sünnet, farzın yerini tutamaz.

Uyumadan teheccüt namazı kılınır mı? Teheccüt namazının, bir müddet uyuduktan sonra kılınması daha uygun. Ancak yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından endişe eden kişinin uyumadan (gecenin üçte ikisi geçtikten sonra) kılması da mümkün.

Peygamberimiz'in (sas) teheccüdü ne kadar kıldığı konusunda farklı rivayetler bulunsa da, en kuvvetlisi sekiz rekât kıldığı şeklinde. Ancak iki, dört, altı rekât da kılınabilir. Eğer gece teheccüt namazına kalkılacaksa vitir namazını geciktirip teheccüdün ardından gecenin son namazı olarak kılmak daha faziletli.

Resûl-i Ekrem (sas), "Gecenin sonunda kılınan iki rekât namaz, dünyadan ve dünyadakilerden hayırlıdır. Ümmetime zor gelmeyeceğini bilseydim, onlara teheccüdü mecburi kılardım." buyuruyor. Öyleyse, "Allah'a en sevimli olan amel, az da olsa devamlı olandır." hadis-i şerifini esas alırsak, zor şartlarda bile bunu uygulamak gerekiyor.

Teheccüde kalkınca okunacak dua İbn-i Abbas'tan rivayet olunduğuna göre Efendimiz, teheccüt için kalktığında şöyle dua ederlerdi: "Hamd olsun sana ya Rab! Sen bütün semaları, arzı ve onlardakileri ayakta tutansın. Hamd Sana mahsustur ey Rabb'im! Sen semalarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nurusun. Hamd Sana mahsustur ey Rabb'im! Sen semaların, arzın ve onlardakilerin malikisin. Ve Sana yine hamd olsun ki, Sen Hak'sın. Senin va'din de hak, Sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet de hak, ateş de hak, nebiler de hak, Muhammed (sas) hak, kıyamet saati de hak. Sana teslim oldum ey Rabb'im! Sana iman ettim, Sana tevekkül ettim ve Sana yöneldim, inanmayanlara karşı, Sana dayanarak mücadele ettim ve neticede ancak Seni hakem olarak kabul ettim, benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yaptıklarımı da mağfiret et. Öne alan da Sensin, geriye bırakan da Sensin. Senden başka ilâh yoktur. Kuvvet ve kudret ancak Allah'a dayanmakladır."
"Kim dua eder ki duasını kabul edeyim"
Gece rahmet, mağfiret, feyiz ve bereketin coştuğu bir zaman dilimi.

Bir hadiste şöyle buyrulmuş: "Gecenin son üçte biri kaldığında Rabb'imiz dünya semasına inerek buyurur ki: Bana kim dua eder ki, duasını kabul edeyim. Benden kim istekte bulunur ki, dileğini vereyim. Benden kim mağfiret diler ki, onu bağışlayayım."

İşte teheccüde kalkmak, Rabb'imizin bu sorularına karşı, "Ya Rabbi, ben dua ediyorum. Ben istekte bulunuyorum. Ben mağfiret istiyorum." diyebilmektir. Bu hadisten anlıyoruz ki, teheccüt namazı kılarak kim ne isterse Rabb'imiz onu verecektir. Dünya ve ahiret saadeti için tüm isteklerimizi sıralayabilir ve inşallah onlara kavuşabiliriz. Bütün bu hazineler için yapacağımız tek şey, 'istemek'tir. Peygamber Efendimiz (sas), "Kim geceleyin uyanır ve eşini de uyandırarak beraberce iki rekât namaz kılarlarsa, Allah'ı çok zikreden erkek ve kadınlardan yazılırlar." buyuruyor. Böyle davrananlar neticede Allah'ın mağfiret ve mükâfatına nail olur. Kur'an-ı Kerim'de, "Allah'ı zikreden erkek ve kadınlar, işte Allah onlar için bağış ve büyük mükâfat hazırlamıştır." buyuruluyor.

Canım ilk 12 ayeti okursak herkese 21 er tane okuyabiliriz (günde 2 tane, kendi günü olan 3 tane olmak üzere) ama tamamını okuyacaksak toplamda 21 tane okuruz. Ne dersiniz, nasıl yapalım?

ilk 12 ayetimi okuyalım canımm bilemedim kii. vebale girmek istemedim ama herkese okumuş oluruz dediğin gibi.. o zaman öyle mi yapalım??

Canım biz bu ayeti bugün tamamlanan listemiz için hergün 41 er tane olmak üzere okumuştuk ama istersen yine okuyalım tatlım

çok güzel bir ayet canım ekleyebiliriz yaa kısa zaten çok olmazsa..

hatta ben çok oldum teheccüd bile öneriyorumm.. alta açıklamasını yazayım tekrar teheccüdün..
inşallah hepimiz 2014 e evli yada nişanlı girelim

Efendimiz'in, "Ümmetime zor gelmeyeceğini bilseydim, onlara teheccüdü mecburi kılardım." diye buyurduğu eşsiz davete icabet etmekte neden zorlanıyoruz?

Geç vakitlere kadar süren misafirliklerden ya da televizyon izlemekten yorgun mu düşüyoruz?

Rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu saatlerde dünyevi bahanelerimize yenik düşmemek için neler yapmalıyız?

Teheccüt, maddî-manevî sayısız sıkıntıları, arzuları ve emelleri bulunan insanoğluna sunulan eşsiz bir hazine.

Kulun, Rabb'ine derdini döktüğü, yardım istediği çok özel dakikalar.
Tahmin edildiğinden çok daha derin manaları olduğu şüphesiz.

Peki, bu eşsiz davete neden icabet etmiyoruz? Çok mu yoğunuz, çok mu yorgunuz? Geç vakitlere kadar süren misafirliklerden, dizi ve tartışma programları izlemekten ya da internette nasıl geçtiğini anlayamadığımız dakikalardan sonra yorgun düşüp bu nurlu zaman diliminden nasiplenemiyoruz ne yazık ki.

Oysa teheccüt, farz namazlardan sonra en kıymetli nafile namaz.

İsra Sûresi'nde Resullullah'a (sas) hitaben, "Sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüt namazını kıl. Umulur ki Rabb'in seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır." ayetiyle Kur'an-ı Kerim'de geçen tek nafile namaz.

Uyuduktan sonra uyanmak manasına gelen teheccüt, imsak vaktine kadar kılınan namazın adı.
Sıcak yatağından ayrılarak secdeye varanlara da 'müteheccit' deniliyor.

Uykudan uyanıp namaz kılmak, müekked (Efendimiz'in devamlı olarak işleyip nadiren terk ettiği, farz ve vacib olmayan amelleri) sünnetlerin başında yer alıyor.

Ancak tüm bunlara rağmen yorgunluk ve uykusuzluk bahanelerine sığınıyoruz.

Resûl-i Ekrem (sas) bu halimizi şöyle anlatıyor: "Biriniz uyuduğu zaman şeytan onun ense köküne üç düğüm atar. Her bir düğümü attığı yere, 'Gecen uzun olsun, yat uyu.' diye eliyle vurur. Şayet o kimse uyanarak Allah'ı anarsa, düğümlerden biri çözülür. Abdest alırsa bir düğüm daha çözülür. Bir de namaz kılarsa şeytanın attığı bütün düğümler çözülür ve böylece huzurlu bir şekilde sabahlar. Allah'ı anmaz, abdest alıp namaz kılmazsa uyuşuk ve tembel bir şekilde sabahlar."

Peki, bugün kaç yuva gecenin en makbul vaktinde bu misafiri kabul edebiliyor?

Kaç aile, Efendimiz'in izinden gidip gecesini Rabb'iyle geçirmeye niyetleniyor?

Ne yazık ki ağır geliyor uykumuzu bölmek. Rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, affedileceğimizi, duaların kabul olacağını bildiğimiz halde yenik düşüyoruz dünyevi işlerimize.

Teheccüde nasıl başlamalı? 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?' kitabıyla tanıdığımız ilahiyatçı yazar Cemil Tokpınar'a göre, beş vakit namaz gibi kesin farz olan ibadet bile bugün büyük bir ihmale uğruyor. Bu yüzden nafile namazlardan önce farz namazları tavizsiz bir şekilde uygulamak gerekiyor. Ancak beş vakit namazını kılanlardan müsait olanların da teheccüde sarılmaları oldukça önemli. Namaz kılanların yüzde 70'inin sabah namazına bile kalkamadığı bir ülkede teheccüde kalkmak kolay değil hiç şüphesiz. Çünkü her şey, geç yatmaya ve geç kalkmaya göre ayarlanmış. Buna rağmen şartlara teslim olmamak, şartları teslim almak gerekiyor.

Eğer teheccüdün sonsuz feyiz ve bereketinden faydalanmak isterseniz şu hususlara dikkat edilmeli:

-Teheccüde kalkacağınız zaman mümkün olduğunca erken yatmaya gayret edin. Normalden bir saat önce yatmanız size kalkmada kolaylık kazandırır. -Eğer öğleden biraz önce başlayıp ikindi öncesine kadar devam eden vakitte kaylûle denen uykuyu alışkanlık haline getirebilirseniz gece uyanmanız daha kolay olur. Çünkü yarım saatlik öğle uykusu iki saatlik gece uykusuna bedeldir.

-İlk günlerde iki veya dört rekâtla başlayın. Alıştıkça artırabilirsiniz.

- Eğer aile fertleri veya arkadaş grubundan birkaç kişiyle birlikte başlarsanız, teşvik, dua ve uyarma imkânı olacağından daha iyi olur. Mesela, bu hususta sözleşen dört kişilik bir arkadaş grubundan her gün bir kişi uyarma görevini üstlenebilir. Her ne kadar saat veya telefon alarmıyla kendi başınıza uyanabilirseniz de, arkadaşınızın sizi uyarması daha etkileyici olur. -Uykusuzluk, yorgunluk, hastalık, yolculuk, zaman darlığı gibi durumlarda, eğer teheccüdün tehlikeye gireceğini tahmin etmişseniz, yatmadan önce veya imsaktan biraz önce kılıp arkasından sabah namazını kılabilirsiniz. Böylece âdet haline getirdiğiniz bir ibadeti terk etmemiş olursunuz.

-Teheccüde kalkmak, sabah namazını asla engellememeli. Ne kadar faziletli olsa da hiçbir sünnet, farzın yerini tutamaz.

Uyumadan teheccüt namazı kılınır mı? Teheccüt namazının, bir müddet uyuduktan sonra kılınması daha uygun. Ancak yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından endişe eden kişinin uyumadan (gecenin üçte ikisi geçtikten sonra) kılması da mümkün.

Peygamberimiz'in (sas) teheccüdü ne kadar kıldığı konusunda farklı rivayetler bulunsa da, en kuvvetlisi sekiz rekât kıldığı şeklinde. Ancak iki, dört, altı rekât da kılınabilir. Eğer gece teheccüt namazına kalkılacaksa vitir namazını geciktirip teheccüdün ardından gecenin son namazı olarak kılmak daha faziletli.

Resûl-i Ekrem (sas), "Gecenin sonunda kılınan iki rekât namaz, dünyadan ve dünyadakilerden hayırlıdır. Ümmetime zor gelmeyeceğini bilseydim, onlara teheccüdü mecburi kılardım." buyuruyor. Öyleyse, "Allah'a en sevimli olan amel, az da olsa devamlı olandır." hadis-i şerifini esas alırsak, zor şartlarda bile bunu uygulamak gerekiyor.

Teheccüde kalkınca okunacak dua İbn-i Abbas'tan rivayet olunduğuna göre Efendimiz, teheccüt için kalktığında şöyle dua ederlerdi: "Hamd olsun sana ya Rab! Sen bütün semaları, arzı ve onlardakileri ayakta tutansın. Hamd Sana mahsustur ey Rabb'im! Sen semalarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nurusun. Hamd Sana mahsustur ey Rabb'im! Sen semaların, arzın ve onlardakilerin malikisin. Ve Sana yine hamd olsun ki, Sen Hak'sın. Senin va'din de hak, Sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet de hak, ateş de hak, nebiler de hak, Muhammed (sas) hak, kıyamet saati de hak. Sana teslim oldum ey Rabb'im! Sana iman ettim, Sana tevekkül ettim ve Sana yöneldim, inanmayanlara karşı, Sana dayanarak mücadele ettim ve neticede ancak Seni hakem olarak kabul ettim, benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yaptıklarımı da mağfiret et. Öne alan da Sensin, geriye bırakan da Sensin. Senden başka ilâh yoktur. Kuvvet ve kudret ancak Allah'a dayanmakladır."
"Kim dua eder ki duasını kabul edeyim"
Gece rahmet, mağfiret, feyiz ve bereketin coştuğu bir zaman dilimi.

Bir hadiste şöyle buyrulmuş: "Gecenin son üçte biri kaldığında Rabb'imiz dünya semasına inerek buyurur ki: Bana kim dua eder ki, duasını kabul edeyim. Benden kim istekte bulunur ki, dileğini vereyim. Benden kim mağfiret diler ki, onu bağışlayayım."

İşte teheccüde kalkmak, Rabb'imizin bu sorularına karşı, "Ya Rabbi, ben dua ediyorum. Ben istekte bulunuyorum. Ben mağfiret istiyorum." diyebilmektir. Bu hadisten anlıyoruz ki, teheccüt namazı kılarak kim ne isterse Rabb'imiz onu verecektir. Dünya ve ahiret saadeti için tüm isteklerimizi sıralayabilir ve inşallah onlara kavuşabiliriz. Bütün bu hazineler için yapacağımız tek şey, 'istemek'tir. Peygamber Efendimiz (sas), "Kim geceleyin uyanır ve eşini de uyandırarak beraberce iki rekât namaz kılarlarsa, Allah'ı çok zikreden erkek ve kadınlardan yazılırlar." buyuruyor. Böyle davrananlar neticede Allah'ın mağfiret ve mükâfatına nail olur. Kur'an-ı Kerim'de, "Allah'ı zikreden erkek ve kadınlar, işte Allah onlar için bağış ve büyük mükâfat hazırlamıştır." buyuruluyor.

Canım tamam o ayeti de ekleyelim dualarımıza ama teheccüdde zorlanacak olanlarımız olabilir, teheccüd için ayrıca teheccüd grubu oluşturalım bence canım, ben katılırım :13:

Canım tamam o ayeti de ekleyelim dualarımıza ama teheccüdde zorlanacak olanlarımız olabilir, teheccüd için ayrıca teheccüd grubu oluşturalım bence canım, ben katılırım :13:

tamam canımm teheccüd grubu da oluşturalımmm isteyenler ona da katılsın..:13: ay çok seviyorum sizlerii birbirimiz için dua etmek çok güzel bu siteyi kuranlardan da Allah razı olsun tüm dua edenlerden de bence inşallah duaların tesirini görüyoruz gibi geliyor. zaten başkasına dua etmek psikolojik olarak da insanı rahatlatıyormuş. yeni listeyi yazmaya başlayayım inşallah o zaman

TEHECCÜD GRUBU
1. aybirgen
2. esrazambak

YENİ LİSTEMİZDE OKUNACAKLAR
1) 4444 Salat-ı Tefriciye listeye paylaştırılacak ( Herkese 444 tane, ben 448 tane okurum-her gün değil 1 defa okunacak-haftaya cuma duasını yaparız, o zamana kadar bitirelim)
3) 21 Taha Suresinin ilk 12 Ayeti (Herkes 2 şer tane okuyacak-kendi günü olan 3 )
4) Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen). (Hergün 41 er defa)

“Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl.” derler.

Canlar önemli olan dualarımızın kabul olacağına inanarak birbirimiz için can-ı gönülden istemek, Allah kabul etsin dualarımızı

YENİ LİSTEMİZ(30 unda başlayacak listemize katılacaklar belirtsin lütfen)
1-Elittt (için 30.08.2013)
2-I34anbul (için 31.08.2013)
3-Minigmanig-Duygu (için 01.09.2013)
4-Aybirgen (için 02.09.2013)
5-Esmeralisa (için 03.09.2013)
6-Rainbyte (için 04.09.2013)
7-Facebook06 (için 05.09.2013)
8-Alone2 (06.09.2013)
9-Esrazambak (07.09.2013)

10-Assia_baby (08.09.2013)

Canlar eksiğim varsa tamamlayın ya da yanlışım varsa düzeltin lütfen Anlaşılmayan bişey varsa da lütfen sorun

Tamam canım teheccüd grubunun düzenleyicisi sen ol o zaman, ben can-ı gönülden dua edicem inşalllah canımmmmm Sen ne zaman yapalım, nasıl yapalım dersen uymaya çalışırım :13: Bu arada ben de sizleri çoook seviyorum dua kardeşlerim

dua listesini oluşturmuşsun canım Allah razı olsun inşallah bereketli olur dualarımız kabul olur inşallah

tamam teheccüd grubumuz hayırlı olsun.. ben de çok istiyorum sizlerin hayırlı evlilik yapmanızı. bunu erken evlenenler anlayamaz kolay kolay.. bu dönemler çok zor gerçekten. yine de çok şükür Rabbimize..

diğer arkadaşları da bekleyelim listemiz bereketli olsun daha katılmak isteyen olursa diye bekleyelim biraz

TEHECCÜD GRUBUMUZ

1.AYBİRGEN
2.ESRAZAMBAK

bir gunde ben
444 salatı tefriciyeyi yetiştiremem sanırım kızlar.. İşler yoğun. ama yapmakta istiyorum da

işler yoğun demişsin ya canım çok sempatik geldi evet hakkaten yoğun. düşünüyorum da tüm hayatımızı etkleyecek bir hayırlı evlilik istiyorum diyorum dişimi sıkmam gerekiyor diyorum kendi kendime, bunları okumaktan çok etraftaki düğünler "evlenmiyormusun" sorularına sabretmek daha zor gerçi de.. inşallah kabul etsin Rabbim dualarımızı.. tefriciyeyi liste bitinceye kadar okuyabiliriz canım haftaya cumaya kadar vakti var

Canım sormuşsun sıkıntı olur mu diye salatı tefriciye konusunda. Onun yerine hergün okuduğumuz kişiye niyet ederek cuma suresini okusam ben olur mu siz de benim payımı bölüşseniz 4444'e tamamlamak adına yada başka bir hacet için olan salavatı belirttiğiniz sayıda (444kere) onun yerine okusam olur mu?

Okuyacaklarım (esmeralisa)
1) Cuma suresi ya da 444 başka bir salavat duası (dilek hacet için olan)
3) 21 Taha Suresinin ilk 12 Ayeti (Herkes 2 şer tane okuyacak-kendi günü olan 3 )
4) Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen). (Hergün 41 er defa)

Tamam canım 1. şıkta hangisini okumak istersen onu oku sen günü olan kardeşimiz için, 4444 ü diğer 9 kişiye paylaştırırız tatlım Allah niyetlerimizi, dualarımızı kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…