- 16 Nisan 2012
- 2.110
- 3.691
- 358
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #14.641
Cuma suresini atlete okutup giyenini tulbente okutup takanini falan duymustum da onu hic duymadim Nihat hatipoglu pek oyle seylere girmez ayet sure okuma falan onerir hep sasirdim
Edit:merak edip netten baktim fettah esmasi ve fatiha okunup bir dua okunuyormus ancak o kisa duanin hangi sure oldugu belirtilmemis kaynaksiz dualara uzak durdugumdan sahsim olarak sicak bakmadim
soyisim hatipoğlu olunca atlamısım çok afedersinizİbrahim Hatipoğlu, Nihat değil. Neyse ben araştırayım biraz daha bulursam yazarım
yok canım dogru ısım vardı bazı arkadaslarda ama o isimli listeyi ben nasıl isimsiz yaptım bende anlamadımİsmim Gizem canım. Sanki eski liste isimli miydi yoksa ben öteki listelerle mi karıştırıyorum
yok canım dogru ısım vardı bazı arkadaslarda ama o isimli listeyi ben nasıl isimsiz yaptım bende anlamadım
Ben zaten çoğu kisiyi taniyorum hem nickli hem isimli niyet ediyorum okurkenİsmim Gizem canım. Sanki eski liste isimli miydi yoksa ben öteki listelerle mi karıştırıyorum
Merhaba kızlar,
epeydir katılamıyorum dua zincirine, düzenli yapamadığım için ama kalbim sizinle :))
Bugün annemle Hacı Bayram Veli hazretlerine gittik dua etmek için. Annem Yasin-i şerif okuduğu kitaptan bir bölümü gösterdi bana,(Osman Pamuk güllü dergi şeklinde, çoğunuz bilirsiniz) ilk defa gördüm ben bu duayı, bu konuda epey araştırma yapmış biri olarak :)) Belki tevafuktur karşımıza çıkması bu ayetlerin özel olarak, denemekte yarar var diye düşündüm, fotografını çektim, ayetler Taha Suresi 131/132. ayetler, sizinle de paylaşmak istedim.
başlık aynen böyle: "evlenemeyen kimselerin okuması için dua"
وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَى
Ve lâ temuddenne ayneyke ilâ mâ mettâ’nâ bihî ezvâcen minhum zehretel hayâtid dunyâ li neftinehum fîh(fîhi), ve rızku rabbike hayrun ve ebkâ.
Ve onlardan bazılarına, onları imtihan etmemiz için, (onlarla) metalandırdığımız (faydalandırdığımız) dünya hayatının ziynetlerine gözlerini dikme (imrenme). Ve Rabbinin rızkı daha hayırlıdır ve bâkidir (devamlıdır).
وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا نَّحْنُ نَرْزُقُكَ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى
Ve’mur ehleke bis salâti vastabir aleyhâ, lâ nes’eluke rızkâ(rızkan), nahnu nerzukuk(nerzukuke), vel âkıbetu lit takvâ.
Ve ehline (ailene ve etrafındakilere) namazı emret ve onun üzerinde (namazda) sabırlı ol. Senden rızık istemiyoruz. Seni, Biz rızıklandırırız. Akibet (en güzel sonuç) takva sahiplerinindir.
Uygulama olarak safranla gülsuyuyla yazın filan demiş ama bence her namazdan sonra okumak da yararlı olur.
sevgiler....
Okudum allah kabul etsin insaallahgulbera ---- okudu
C cansu_tr -----
O Ozzgeee ---
Emmaline ---
denizinmavisi ---
Pembis Hayaller ---
rudecute --- (Gizem)
bahar2701 --
M Mavi siyah --
Elcinazra -----
M mrsfulya --- bu listede olmayacak dileyen dualarına dahil edebilir.
gecenin_resmi -- yolculuk dolayısıyla duaları daha sonra okuyacak
CEVŞENÜL KEBİR DUASI
http://fasiharapca.com/cevsen-latince-okunusu-ve-anlami/289197
kızlar boyle bır lınk buldum hem mealı hem turkce okunusu var dılersenız burdan okuyabılırsınız
http://www.hayrat.com.tr/icerik/kuran_hizmetlerimiz/cevsen_oku.aspx
buda arapçadan okumak ısteyen ıcın
Eskilerden bir arkadaş. Napiyorsun canım ne zamandır yoktun?
gulbera ---- okudu
C cansu_tr -----
O Ozzgeee ---
Emmaline ---
denizinmavisi ---
Pembis Hayaller ---
rudecute --- (Gizem)
bahar2701 --
M Mavi siyah --
Elcinazra ----- okudu
M mrsfulya --- bu listede olmayacak dileyen dualarına dahil edebilir.
gecenin_resmi -- yolculuk dolayısıyla duaları daha sonra okuyacak
CEVŞENÜL KEBİR DUASI
http://fasiharapca.com/cevsen-latince-okunusu-ve-anlami/289197
kızlar boyle bır lınk buldum hem mealı hem turkce okunusu var dılersenız burdan okuyabılırsınız
http://www.hayrat.com.tr/icerik/kuran_hizmetlerimiz/cevsen_oku.aspx
buda arapçadan okumak ısteyen ıcın
Allah kabul etsın canım ilk defa okuduysan zorlamıştır bıraz ama bırakma ara ara okumaya devam et sen yınede.Canım bn okudum biraz zorlandıma ama bitti sukur :) bni önümüzdeki listeye alma canım çıkar beni
Allah kabul etsın canım ilk defa okuduysan zorlamıştır bıraz ama bırakma ara ara okumaya devam et sen yınede.
en kısa zamanda gerı gelmen sartıyla cıkarıyorum ona göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?