- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.292
- 158
Komşu bana çat kapı gelip saatlerimi alabilir ama burda ben uygun olduğum zaman ve istediğim kadar kalabilirim.Sanal dünya dediğiniz gibi insanlara mesafe koyuyor ama bu komşu örneğinde demiş olduğunuz şey aslında hayata bakışla alakalı.
Sizin hayata bakışınızla komşununki aynı değilse yakın olmak uzak olmak pek fark etmiyor ruh dünyanız uzak zaten - ama sanalda öyle değil
Kendi adıma söyleyeyim normalde fikirlerimi özgürce ifade ettiğimde dışlanırım ya da "yanlış düşünüyorsun" şeklinde önyargılarla bastırılırım çünkü insanlar irdelemeye, sorgulamaya çalışmaz hayata sadece kendi düşünceleriyle bakarlar, kaçımız empati kurabiliyoruz Allah aşkına?
Bu platformda da bambaşka fikirlere sahip, hatta zıt fikirlere sahip, farklı hayatlar yaşamış insanlar var ama ilgi alanına göre birleşebiliyoruz aynı bir sosyal yardım kuruluşu gibi, vakıf gibi...
Komşunun çocuğu benim internetimi kullanmak için gelip ders çalışıyorum diye netten dizi izleyebilir ama burda böyle bir sorun yok.
Yani insanlarla paylaşımda bulunmadan önce ben sınırlarımı koymak istiyorum ve onlara saygı duyan insanlarla yakınlaşabilirim.
Burda o sınırlar kendiliğinden konulduğu için direkt konuya giriyoruz.
Birde buraya giren insanlar farklı düşüncelere genelde açık oluyor,ama çay içerken bir konudan bahseden kişi genelde sohbet olsun diye anlatıyor ona bak sen yanlış yapmışsın desen hava birden değişiyor çünkü onun amacı farklı görüşler değil ki çay sohbeti.
Bende fikirlerimi her zaman özgürce söylemekten çekiniyorum çünkü uygun zemin olmayınca fikrini söylesen ne olur,faydası yok yani yerine ulaşmadıktan sonra.
Sosyal yardım kuruluşu benzetmesi çok hoşuma gitti