Hayırlı insanlar sizin çevrenizde var mı?

İyi olan insanlar toplumda pek sevilmezler ve garipsenirler. Kötüler aslında daha özenlidir, kendilerini iyi maskelerler.
Ben özenli davranmak derken söylediklerine,yaptıklarına dikkat edip karşındakini kırmamak için özen göstermekten bahsediyorum.Çünkü benim çevremde geneldepek düşünmeden konuşan,kaba diyebileceğim insanlar var.

Ancak sizin söylediğiniz özde kötü olup ama dışarı iyi gözükmek için sahtekarca davrananlar değil mi?Özenerek yani dikkatle konuşuyorki iyi imajı çizebilsin ama asıl amacı şeytanlık.Çok şükür bu kadar kötüsü aklıma gelmiyor yada Allah korusun farkında değilim.:)))

Son düzenleme:
Merhaba,

Hepimiz dünyanın ve insanlığın içinde bulunduğu durumun farkındayız.
İyi,doğru,kaliteli olanların sayısı az.
Ben iyi bir insan olmak için çabalıyorum ve bunun içinde çevremde örnek alacağım,birarada bulunursam feyz alacağım insanlar arıyorum.
Ancak insanlarla iletişim kurdukça uzak dursam daha doğru olacak diye düşünmeme neden olacak olaylar yaşıyorum.
Mutlaka iyi ve dürüst insanlar var.
Benim sorum sizlerin çevresinde böyle güvenilir arkadaşlar,komşular..vb. var mı?Yoksa sizler de insanlarla ilşkilerinizde medeni sınırlarda idare mi ediyorsunuz?
benim çevremde pek yok. arkadaşlar komşular akrabalar düşüncesiz, insanın mutsuzluğunu kollayan insanlar. iyi insanlar niyeyse hep uzakta başka şehirlerde. niyeyse kötülerin hepsi burada. bilemiyorum.
şuan hayatımdaki her insanın mutlaka kırıcı bir potu olmuştur, üzen bir davranışı. sorun bende mi insanlara mı bilemiyorum.

benim çevremde pek yok. arkadaşlar komşular akrabalar düşüncesiz, insanın mutsuzluğunu kollayan insanlar. iyi insanlar niyeyse hep uzakta başka şehirlerde. niyeyse kötülerin hepsi burada. bilemiyorum.
şuan hayatımdaki her insanın mutlaka kırıcı bir potu olmuştur, üzen bir davranışı. sorun bende mi insanlara mı bilemiyorum.
Bunu bende düşünmüşümdür anlaşabildiklerim hep uzakta.Diyorum fazla samimi olmadığımız için fazla sorunda yaşamıyoruz ondan olabilir.Yakınındakiler daha çok şey istiyor insandan yani kullanmaya çalışıyorlar ama uzakta olanlarla bir araya gelmek bile mutluluk nedeni.

Hayirli derken? Cok oznel bir kavram...
Yani ben hayırlı kelimesini burda şu anlamda kullandım.Bencil olmayan,çıkar için değil insani nedenlerel ilşki kuran,karşısındakini kırmamak için özen gösteren,yaptığı işlerin sonuçlarını önceden öngörebilen,iyi işler yapmak isteyen,bildiklerini başkaları ile paylaşan ama karşılık beklemeyen....

Bir kelimeden neler çıktı aslında dahasıda var...Ama liste uzadıkça böyle bir çevre bulma ihtimalide azaldığı için bu kadarı olsa çok muhteşem olur...İnşallah...

Bunu bende düşünmüşümdür anlaşabildiklerim hep uzakta.Diyorum fazla samimi olmadığımız için fazla sorunda yaşamıyoruz ondan olabilir.Yakınındakiler daha çok şey istiyor insandan yani kullanmaya çalışıyorlar ama uzakta olanlarla bir araya gelmek bile mutluluk nedeni.
Aynen. Sanırım o yüzden mesafe her zaman daha iyi.

Merhabalar ben sansli olmayanlardandim demek istiyorum belki aramizda o bayanlarda bu forumdadir bilemiyorum
Girdigim is yerinde yetkili en tepedeki ismin akrabasi olarak en kötü pozisyonlardan birinde i$e yerle$tirildim tabiki ben gelmeden önce ....nin yegeni olarak isim yapmistim . Daha ben gelmeden bütün kadinlar cephe almi$ gardlarini almi$ ve tüm samimiyetsizlikleriyle absürt davranislar icine girmislerdi birine yaklassan bile samimi olamiyordun bende vazgecmistim benim bulundugum kisimda 3 tane gözlüklü cadi vardi ve 1 tanesi i$inin cok yogun yorucu oldugunu yakinip duruyordu oysaki sadece telefonlara bakip internetten ali$veri$ yapiyorlardi keza 2. numarali imza yetkisi olan hatunda ayni sekildeydi tek yaptigi alisveris sitelerinde gezmekti. Bana da aman senin yerin iyi, rahat , sakin baska yere gecme diye sacma sapan laflar söylüyorlardi ama ben zaten bulundugum yerden hoslanmiyordum ..
Her neyse i$ler zaten istedigim gibi gitmedi bende yer degistiremedim ve bazi tatsiz tarti$malar sonucu akrabamla papaz olarak i$imden ayrildim.

O 3 gözlüklüye ne oldu?
Imza yetkisi olan kadi i$ten cikmaya mecbur birakildi ama cok sansliymi$ ki baska bi sehirde i$ buldu gene benzer pozisyonu var galiba
Digerleri yerinde duruyor

Arkamdan dedikodular yapmalari, tek dertlerinin dedikodu olmasi, hele bi tanesinin dindar görünüp dedikodu disinda bisi düsünmemesi midemi bulandiriyor .Böyle insanlarin icinden kurtuldugum icin sükrediyorum . fakat i$ konusundaki caresizligimden de kivranmaya devam ediyorum.. Iyiler
ba$ina hep kötü $eyler mi gelir..

Genelleme yapacağım söyleyeceklerim herkes için geçerli değil elbette.
İş ortamları genellikle sorunlu oluyor.Özellikle kadınlar hasetlerini gizleyemiyorlar.Sürekli birbirini süzme ne giymiş,ne takmış,hep bir kıyas onun kocasımı iyi benim ki mi,onun evi,çocuğu...vb.
İşinin ne kadar zor olduğundan yakınırlar ama ne zaman görsen kapı önünde çay-sigara-dedikodu takılırlar,hele kadınların erkek müdürlere hoş görünmek için cilveleşmeleri...bööörg
Bunlara maruz kalmamak için ya kendi işini yapacaksın eğer mümkünse tabii yada öyle bir konumda olacaksın ki herkes sana iyi gözükmeye çalışacak.Ama elbette o mevkilere birden gelinemeyeceği için sabır şart.En güzeli iş yerinde işini yapıp,insanlara hiç takılmamak ta ki anlaşabilceğin birilerini bulana kadar.
İşsizlik en büyük sorunlardan biri Allah kolaylık versin.
İyi olanların başına genelde zor şeyler geliyor evet ama onların iyilikleride böyle ortaya çıkıyor:))yoksa herşey güzelken herkes iyi ,zaten marifet zor zamanda iyi kalabilmek:))

Konuma devam etmek istiyorum.
Bu başlığı açarken ki kafamdaki sorunlar netleşmeye başladı.Bunları paylaşmak istedim.
Gözlemlerime göre iyi, hayırlı bir iş yapmak isteyen insanları anlayan çok olmuyor.Sadece kendim için söylemiyorum genel olarak.Hayır isteyen biri sanırım zaten teşekkür beklemez ama iyi bir şey yapmak için çıktığı yolda tüm enerjisinide tüketmek istemez.

Demek istediğim siz bir şey yapayım bir faydam olsun derken birileri yanlış anlıyor ve başlıyorlar sizinle uğraşmaya.Ben bunları kendi yaşadığım tek bir olaydan yola çıkarak söylemiyorum.Bakın iyi işler yapmaya çalışanlara birileri hep onlara laf atıyor.Gözünün üstünde kaşın var deyip saldırıyorlar.Hiç alakasız konuları ortaya döküp o kişiyi küçümsemeye çalışıyorlar.Böylece yapılan işten çok kişiler konuşulmaya başlanıyor.

Herkese dert anlatmakla ömür boşa geçer gider . Kötünün çok sesi çıkıyor böyle oluncada birçok iyi insan kendi kabuğunda yaşıyor ,meydan kötülere kalıyor.

İnsanlar kendimi nasıl geliştiririm diye düşünmek yerine sürekli başkalarının açığını arıyorlar.Yeri gelince lafı çakarım diye.Bu nasıl bir kafa yapısı?Başkasının mutsuzluğundan tatmin oluyorlar.

Örneğin,dul kadın olmak ile ilgili neden sorun yaşanıyor ?Bir nedeni de insanların bunu bir eksiklik olarak görüp kullanmak istemeleri ne bileyim dul bir kadın şehirdeki okuma-yazma bilmeyenlere kendi imkanları ile kurs verse ,onun dulluğu bu çabasının önüne geçebilir yada birileri koca bulmak için yapıyordur diyebilir.Bu kadar acımasız insanlar var çamur at izi kalsın diye düşünen.

Bu verdiğim örnek benim ile ilgili yada benim yaşadığım bir olay değil ben sadece konunun anlaşılması için gündemde olan bir sorunu kullandım.
Burdan varmak istediğim sonuç iyi işler yapanları destekleyelim diyorum.Hayırlı işleri sulandırmaya çalışanlara prim vermeyelim.Yada en azından birileri iyi bir şey için çaba gösteriyorsa önünde engel olmayalım.

Bu arada yanlış anlaşılma olmaması için bu notu ekliyorum.Burda yazdıklarımı ben kendimede hatta ilk önce kendime söylüyorum yoksa ben mükemmelim size akıl veriyorum gibi bir durum asla söz konusu değil.Birlikte paylaşıyoruz bakarsınız birimizin içinde yapmak istediği iyi bir iş vardır da elalem ne der diye kendini engelliyordur onun harekete geçmesine vesile oluruz,kimbilir?

Back
X