Hayirli olsun

Belki bir cogunuza gore dert degil ama kafama taktim cok . Esimin ailesi ile daha seviyeli bir iliskimiz var ayri sehirlerde yasiyoruz. Bir araya gelince gayet iyiyiz hic bir sorunumuz yok ama herkes evine geçince surekli telefonda falan da konusmayiz. Yakin bir zamanda ev aldik evi alacagimizi söylemiştik kayinvalideme tasindigimizi da soyledik . Ancak o aileden hic kimse kardeşlerden hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi hepsini gectim 1 aydir hayirli olsun bile diyen olmadi. Biz onlar ev alirken maddi manevi ne geliyorsa elimizden yapmıştık karsilikli degil tabiyki maddi olarak da hic bir beklentim yok ancak bir hayirli olsun demekle dil asinmaz herhalde. Esimin ailesi cok kalabalik bizim ailede ise babam tek cocuk hala amca vs hic yok bir kardesim var bu hayatta baska da kimsem yok . 1 çocuğum var herkes niye kardes yapmiyorsun tek kalir diyor bir düşünüyorum bazen kalabalik ailede de tek kaliyorsun esim gibi... yasantilarımızdan dolayi ben onlarin asla benimseyecekleri bir gelin degildim en basindan beri ama esiminde dislanmasi zoruma gidiyor sadece paylasmak istedim.
Ayy benim de basimda ama hayirli olsun dediler tapuyu alirken 500 tl borc istedi esim isteme dedigim halde vermediler 10 gun sonra kaynim 1000 tl istemis kp esnek hesaptan cekip vermisler
Geri isteyince de kaynim küsmüş
Herzamanki hali zatenn de
Neyse
Bence 2 cocugu yapmalisin

Her insan bir değil, beş parmağın beşi bir değil hesabı herkesten (Bu kişiler kardeş dahi olsa) aynı tepkiyi bekleyemezsin. Sana kötülükleri yoksa, hakkını gözetiyor-yemiyorlarsa, düşünce ellerini uzatıyorlarsa tamam daha ne olsun mis gibi kardeş, "Hayırlı olsun" da demeyiversinler.

Ayrıca bunlar konuşularak çözülebilecek çok basit sitemler, bir davet verirsiniz evinizde gelirler otururlar o zaman tebrik eden eder, etmeyene takılırsınız "Bi hayırlı olsun dersiniz diye bekledim, onu da demediniz aşkolsun size" filan... Ev ziyaretine gelirler ellerinde hediye, belli olmaz daha bir ay olmuş, kimin ne işi var ne hali var bilemezsiniz.
Çocuklu olanlar hele ayrı bi dünya, saati saatine uymaz...

Gönül koyulacak şeyler değil bunlar, siz keyfinize bakın ne güzel ev almışsınız hayırlı olsun, gerisini sallayın ya dert aramayın kendinize.
Cok teşekkür ederim haklisiniz gereksiz taktım herhalde

Ben bu kısmı merak ettim. Ne varmış yaşantınızda? Bu arada hayırlı olsun, ağız tadıyla oturun. 😊
Ilk aklima gelen esimin ailesi haremlik selamlik oturur erkekler ve kadinlar birbirini görmez ben evlenmeden esimle ayni evde yaşıyorduk bu onlarin asla kabule etmeyeceği birşey di bunun gibi com zıttız ama ben onlarin yasamina hep saygi duydum onlarin yaninda hic aykiri davranmadım

Az beklenti=Çok Huzur
Hayırlı olsun eviniz, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmeniz dileğiyle.

Belki bir cogunuza gore dert degil ama kafama taktim cok . Esimin ailesi ile daha seviyeli bir iliskimiz var ayri sehirlerde yasiyoruz. Bir araya gelince gayet iyiyiz hic bir sorunumuz yok ama herkes evine geçince surekli telefonda falan da konusmayiz. Yakin bir zamanda ev aldik evi alacagimizi söylemiştik kayinvalideme tasindigimizi da soyledik . Ancak o aileden hic kimse kardeşlerden hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi hepsini gectim 1 aydir hayirli olsun bile diyen olmadi. Biz onlar ev alirken maddi manevi ne geliyorsa elimizden yapmıştık karsilikli degil tabiyki maddi olarak da hic bir beklentim yok ancak bir hayirli olsun demekle dil asinmaz herhalde. Esimin ailesi cok kalabalik bizim ailede ise babam tek cocuk hala amca vs hic yok bir kardesim var bu hayatta baska da kimsem yok . 1 çocuğum var herkes niye kardes yapmiyorsun tek kalir diyor bir düşünüyorum bazen kalabalik ailede de tek kaliyorsun esim gibi... yasantilarımızdan dolayi ben onlarin asla benimseyecekleri bir gelin degildim en basindan beri ama esiminde dislanmasi zoruma gidiyor sadece paylasmak istedim.
Neden beklenti içindesiniz. Koskocaman borcun altına girmişiniz ve bunu ödeyecek durumunuz var ama beklenti içindesiniz. Bu evi kimseye güvenerek almadınız sonuçta. Maddi manevi Yanınızda olmaları tamamen kişisel tercihler. Zorla olmaz

Ay daha neler artık insan kardeşi ev alınca da bi ufak hediye alır hadi olmadı arayıp hayırlar. Görgüdür bu benim için yapmayanı da ayıplarım.

Siz haklısınız konu sahibi çok da güzel bir ders çıkarmışsınız kendinize. Lüzumsuz kalabalıktansa az olsun öz olsun insanın hayatındaki her şey. Çok takılmayın bundan sonrasına artık görgüsüzler demek ki. Eviniz hayırlı olsun ağız tadıyla oturmak nasip etsin Allah.

Dusundum tasindim kardesim ev alsa arar hayirli olsun demem sanırım ki mukemmel bir iliskimiz vardir kardesimle , yani cocugu olsa evlense tamam da ev almanin kendisine kiyafet almasindan farki yok benim icin , ben ev aldigimda da kardesim aramadi hic aklima bile gelmedi neden aramadi demek

Hayırlı olsun darısı başımıza 🤭
Valla en kötü annesi babası arayıp sorabilir edebilirdi diye düşünüyorum. Bana sorsan beni aramasınlar istemem yani😂

Malesef benim eşime de öyle davranıyorlar ama bu benim eşimin suçu..
Her konuda maddi, manevi kendi ailesine pervane olur ama onun ailesinden kimse onun için kılını kıpırdatmaz.. Ailesinden bir beklentim varmı asla yok hatta görüşmezsem daha karlıyım, kimseyede muhtaç değiliz çok şükür ama eşimin onları çok önemsemesi beni benden alıyor😞

Ayy benim de basimda ama hayirli olsun dediler tapuyu alirken 500 tl borc istedi esim isteme dedigim halde vermediler 10 gun sonra kaynim 1000 tl istemis kp esnek hesaptan cekip vermisler
Geri isteyince de kaynim küsmüş
Herzamanki hali zatenn de
Neyse
Bence 2 cocugu yapmalisin
Bizden de bu donemde borc aldilar ama daha ses yok 😁😊 geri vermesini de beklemiyorum 😁

Çok haklısınız insanlar çok bencillesti , beklenti hâlâ ince düşünenleri yormaktan başka bir ise yaramıyor..
Ve eşimin ailesinden anladigim kadarıyla aslında bu tarz insanlar kiskanclikdan yapıyorlar bunu dusunemediklerinden değil, hazmedemiyorlar.

Ay daha neler artık insan kardeşi ev alınca da bi ufak hediye alır hadi olmadı arayıp hayırlar. Görgüdür bu benim için yapmayanı da ayıplarım.

Siz haklısınız konu sahibi çok da güzel bir ders çıkarmışsınız kendinize. Lüzumsuz kalabalıktansa az olsun öz olsun insanın hayatındaki her şey. Çok takılmayın bundan sonrasına artık görgüsüzler demek ki. Eviniz hayırlı olsun ağız tadıyla oturmak nasip etsin Allah.
Cok tesekkur ederim daha guzelleri sizin olsun insallah evet bizde de mutlaka hayirlanir bu bir güzelliktir olmamasi tuhaf

Malesef benim eşime de öyle davranıyorlar ama bu benim eşimin suçu..
Her konuda maddi, manevi kendi ailesine pervane olur ama onun ailesinden kimse onun için kılını kıpırdatmaz.. Ailesinden bir beklentim varmı asla yok hatta görüşmezsem daha karlıyım, kimseyede muhtaç değiliz çok şükür ama eşimin onları çok önemsemesi beni benden alıyor😞
Bizde esim bir beklenti icinde degil aksine bende daha mesafeli

Çok haklısınız insanlar çok bencillesti , beklenti hâlâ ince düşünenleri yormaktan başka bir ise yaramıyor..
Ve eşimin ailesinden anladigim kadarıyla aslında bu tarz insanlar kiskanclikdan yapıyorlar bunu dusunemediklerinden değil, hazmedemiyorlar.
Ya aslında bizde kiskanclik olduğunu düşünmüyorum ama anlayamadigim bir sekilde bizi hayatlarina dahil etmek istemiyorlar

Back
X