Hayirli olsun

Belki de belki ben cok ince düşünüyorum
Hayır canım.... Ben her şeye alınan kuruntulu Bi insan değilim Bi hediye alınır hayırlı olsun denir tamam mahalle bakkalı demesin... İnsan kardeşten bekler... Ne var dese... Demese bende iyi düşünmem gözü kaldı bile diye düşünürüm.... Ki ben ufak tefek şeylere hiç aldırmam burda yazdıklarımdan bellidir bilen bilir.... Takma yani çok mu dert... Lakin biraz eder değer hatır gönül iyi niyet temenni ele dile yapışmaz azizim

Hayır canım.... Ben her şeye alınan kuruntulu Bi insan değilim Bi hediye alınır hayırlı olsun denir tamam mahalle bakkalı demesin... İnsan kardeşten bekler... Ne var dese... Demese bende iyi düşünmem gözü kaldı bile diye düşünürüm.... Ki ben ufak tefek şeylere hiç aldırmam burda yazdıklarımdan bellidir bilen bilir.... Takma yani çok mu dert... Lakin biraz eder değer hatır gönül iyi niyet temenni ele dile yapışmaz azizim
Ayni sekilde dese.dilleri asinmaz ama benim gönlüm olur. Biz de dikkat edilir kucuk bir hediye alirsin gider hayirli olur dersin hastalik olir gecmis olsun dersin görgü kurllaridir bunlar yapınca senden bisey eksiltmez ama muhabbeti artirir.

Ayni sekilde dese.dilleri asinmaz ama benim gönlüm olur. Biz de dikkat edilir kucuk bir hediye alirsin gider hayirli olur dersin hastalik olir gecmis olsun dersin görgü kurllaridir bunlar yapınca senden bisey eksiltmez ama muhabbeti artirir.
Ağzına sağlık 🙏günümüz uzaklaşmalarında böyle gönül okşayıcı hareketler güzel.... Her konuda değil çok beklenti değil tek taraflı değil dengede...... Bencede hoş güzel 🙏

Ağzına sağlık 🙏günümüz uzaklaşmalarında böyle gönül okşayıcı hareketler güzel.... Her konuda değil çok beklenti değil tek taraflı değil dengede...... Bencede hoş güzel 🙏
Evet günümüz de niyeyse yok mesela ben severim cocuk sevindirmeyi de cok severim bir markete giderim arkadasinin çocuğunun cok sevdigi xizgi film karakterinin kalemi silgisi vs gelmiştir alir hediye ederim en dazla tutacagi 2 3 lira olir ben onunla fakirlesmem ama o cocugun mutlulugu kat ve kat fazla olur. Küçük jestler he zaman hayatimizda bir tebessüm bir güzellik yaratir

Ilk aklima gelen esimin ailesi haremlik selamlik oturur erkekler ve kadinlar birbirini görmez ben evlenmeden esimle ayni evde yaşıyorduk bu onlarin asla kabule etmeyeceği birşey di bunun gibi com zıttız ama ben onlarin yasamina hep saygi duydum onlarin yaninda hic aykiri davranmadım

Ya aslında bizde kiskanclik olduğunu düşünmüyorum ama anlayamadigim bir sekilde bizi hayatlarina dahil etmek istemiyorlar

Aslında gayet net farkındasınız, siz onların yaşamına saygı duydum diyorsunuz ama biliyorsunuz ki aradaki kültürel farklar var. Onlar da bazı şeyleri dillendirmeseler de tavırlarıyla belli ediyor olabilirler mi?
Yani onlar için mesele ev alıp almamanız değil yaşam tarzlarınızn uyuşmaması ve minimum iletişim

Kendi adima birisi bisey yapınca arasın diye bir derdim yok ama bende aramam. Öyle konulardan ince değilim
Mesela kardeşim hamile hayırlı olsun diye aramamış olabilirim. Yanı ayrıca hayırlı olsun dememiş olabilirim. Gün içinde 1000 keez konuşuruz. Aklıma gelmiyor benim öyle seyler

Her insan bir değil, beş parmağın beşi bir değil hesabı herkesten (Bu kişiler kardeş dahi olsa) aynı tepkiyi bekleyemezsin. Sana kötülükleri yoksa, hakkını gözetiyor-yemiyorlarsa, düşünce ellerini uzatıyorlarsa tamam daha ne olsun mis gibi kardeş, "Hayırlı olsun" da demeyiversinler.

Ayrıca bunlar konuşularak çözülebilecek çok basit sitemler, bir davet verirsiniz evinizde gelirler otururlar o zaman tebrik eden eder, etmeyene takılırsınız "Bi hayırlı olsun dersiniz diye bekledim, onu da demediniz aşkolsun size" filan... Ev ziyaretine gelirler ellerinde hediye, belli olmaz daha bir ay olmuş, kimin ne işi var ne hali var bilemezsiniz.
Çocuklu olanlar hele ayrı bi dünya, saati saatine uymaz...

Gönül koyulacak şeyler değil bunlar, siz keyfinize bakın ne güzel ev almışsınız hayırlı olsun, gerisini sallayın ya dert aramayın kendinize.
Kusura bakmayın karışmayacaktım da ama hala aynı şeyleri yazdığınız için illa ki karışmak zorunda kaldım. Konu sahibi kendine mikrodalga fırın almamış ya da buzdolabı televizyon vs. Ev almışlar ev. Hayırlı olsunu tabi ki bekleyecek en yakınından.bunun beş parmağın beşi bir ile bir alakası da yok. 8 kardeşim sekizi de aramamış hayırlı olsun dememişse belli ki bir dertleri var konu sahibi yA da eşiyle. Konu sahibi uygun bir dille bunu dile getirebilir.

Çok haklısın. Ev almak bu zaman da kolay değil. Marketten ciklet almıyosun ev alıyosun, bunun içinde bi hayırlı olsun bi ihtiyacın varmı diye sorulması lazım. Lafa gelince onlarda senin ailen olur ama böyle şeye gelince neden arasın diyo bazı arkadaşlar şaştım kaldım.
Görgüdür bu araması gerekliydi sende ona göre mesafe koy.
Yeni evin hayırlı olsun iyi günlerde oturun inşallah.

çok normal bir beklentidesiniz. Taşındınız mı bilmiyorum, zor işler bunlar. Arayıp sormaları gerekirdi.
Hayırlı olsun eviniz.

Yani aslinda dediginiz gibi velki adetleri degildir ama kardes yahu insan bir naptiniz diye de sormaz mi aramizda sorun olsa nornalde iyiyiz de yada ben iyiyiz sanıyorum. Cunku onlar kendi iclerinde cok iyi ben hep uzagim 😁😁

Bunun hesabini esin yapmali en fazla. Demek ki baglari bu sekilde. Benim ex esiminde aile baglari bu sekildeydi. Onlarin normali bu. Ha tabiki insan ister sicak bir aile ortami olsun, baska ailelerede bakarak. Ama olmayinca olmuyor. Zaten o kadar büyük dert degil. En azindan size karisan yok, huzurunuzu bozan yok. Yanlarina gittiginde güzel agirlaniyorsunuz. Pozitiflere bak yani.

Kusura bakmayın karışmayacaktım da ama hala aynı şeyleri yazdığınız için illa ki karışmak zorunda kaldım. Konu sahibi kendine mikrodalga fırın almamış ya da buzdolabı televizyon vs. Ev almışlar ev. Hayırlı olsunu tabi ki bekleyecek en yakınından.bunun beş parmağın beşi bir ile bir alakası da yok. 8 kardeşim sekizi de aramamış hayırlı olsun dememişse belli ki bir dertleri var konu sahibi yA da eşiyle. Konu sahibi uygun bir dille bunu dile getirebilir.

Bunun için gönül koyup kardeşlik sorgulamak benim için abartı bi olay ve basit bir mevzu, kendim beklemediğim (Daha doğrusu mesele-dert etmediğim) için beklenilip mesele edilmesini de gereksiz buluyorum.

Olayın arkası önü var mıdır onu konu sahibi bilir, tek bir "Hayırlı olsun demediler" ile kardeşimin samimiyetini sorgulamam, ilişkimiz bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil.

Koca koca aile kurmuş çoluğa çocuğa karışmış kendi hayat telaşında insanlar, senin maddi yatırımlarını takip edip sana özel telefon mesaisi yapmak zorunda değil. Yapsa kibarlık hoşluk olur ok ama yapmasa da olay, dert değil.

Yazdığım gibi bunlar basit sitemler, en fazla bir buluşmada konuşulup çatılıp geçilecek şeyler, kardeşlik sorgulatacak şeyler değil.

Bunun için gönül koyup kardeşlik sorgulamak benim için abartı bi olay ve basit bir mevzu, kendim beklemediğim (Daha doğrusu mesele-dert etmediğim) için beklenilip mesele edilmesini de gereksiz buluyorum.

Olayın arkası önü var mıdır onu konu sahibi bilir, tek bir "Hayırlı olsun demediler" ile kardeşimin samimiyetini sorgulamam, ilişkimiz bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil.

Koca koca aile kurmuş çoluğa çocuğa karışmış kendi hayat telaşında insanlar, senin maddi yatırımlarını takip edip sana özel telefon mesaisi yapmak zorunda değil. Yapsa kibarlık hoşluk olur ok ama yapmasa da olay, dert değil.

Yazdığım gibi bunlar basit sitemler, en fazla bir buluşmada konuşulup çatılıp geçilecek şeyler, kardeşlik sorgulatacak şeyler değil.
Gerçekten sizi takdir ettim ben de bu kadar rahat ve aman bunu da mi diyeceğiz almışlarsa almış diyen insanlar nerede diye merak ederdim . Burnumuzun dibindeymiş. Konu sahibi bunu dünya meselesi etmemiş Sadece kardeş oldukları için bu heyecanı bu güzelliği paylaşmak neden zor diye düşünmüş. Biz insanız robot değiliz elbette bazı beklentilerimiz olacak saç bile yaptırsan biri farketse iltifat etse hoşuna gider onore olursun. Bunlar insanı günlük hayatta besleyen şeyler. Size göre küçük önemsiz kardeşliği sorgulatmaya değmez şeyler olabilir doğrudur da fakat empati yaparsanız bu konuda dümdüz gitmezseniz daha doğru olur gibime geliyor. Kardeşliği sağlamsa zaten sorgulamaz doğrudan arar hayırdır ya ev aldık bi hayırlı olsun demediniz diyebilirdi. Ki ben öyle yaparım. Öyle bir ilişkimiz var. Konu sahibi ve eşine bir tavır alınmış belli ki ve bunu da konu sahibinin sorgulaması normal. Dediğinizi tek bir kardeş yapsa anlarım ama maaile bunu yapmışsa çok da iyi niyetli yaklaşamam sorgularım.

Aslinda tam olarak sorun burda galiba 1 inin basinda dert var yada ikisinin desem 8 inin demi ayni anda bir derdi var .. belki de cok ince düşünüyorum ve karsimdan da bunu bekliyorum cunku çocuklarının sogum gunlerine yada onlar icin ozel olan herseyde ufak da olsa bir katkim olsun isterim
hayır çok haklısınız ben tamda sizin gibi düşünüyorum. telefonu alıp 1 dakikalık hayırlı olsun demenin nesi unutulabilir veya zaman bulunamayabilir. Bende ince düşüncenin hastası biriyim. İnsan o andaki mutluluğunu biriyle paylaşmak istiyor birileri yanında olsun istiyor bunda kötü bişey yok. Burda söylenenler kendi başlarına gelse emin ol bu kadar iyimser olmazlar.

Gerçekten sizi takdir ettim ben de bu kadar rahat ve aman bunu da mi diyeceğiz almışlarsa almış diyen insanlar nerede diye merak ederdim . Burnumuzun dibindeymiş. Konu sahibi bunu dünya meselesi etmemiş Sadece kardeş oldukları için bu heyecanı bu güzelliği paylaşmak neden zor diye düşünmüş. Biz insanız robot değiliz elbette bazı beklentilerimiz olacak saç bile yaptırsan biri farketse iltifat etse hoşuna gider onore olursun. Bunlar insanı günlük hayatta besleyen şeyler. Size göre küçük önemsiz kardeşliği sorgulatmaya değmez şeyler olabilir doğrudur da fakat empati yaparsanız bu konuda dümdüz gitmezseniz daha doğru olur gibime geliyor. Kardeşliği sağlamsa zaten sorgulamaz doğrudan arar hayırdır ya ev aldık bi hayırlı olsun demediniz diyebilirdi. Ki ben öyle yaparım. Öyle bir ilişkimiz var. Konu sahibi ve eşine bir tavır alınmış belli ki ve bunu da konu sahibinin sorgulaması normal. Dediğinizi tek bir kardeş yapsa anlarım ama maaile bunu yapmışsa çok da iyi niyetli yaklaşamam sorgularım.

Gayet güzel anlattığımı düşünüyorum, uzatmasanız mı?
Aynı fikirde olmak zorunda değiliz.

Aslında gayet net farkındasınız, siz onların yaşamına saygı duydum diyorsunuz ama biliyorsunuz ki aradaki kültürel farklar var. Onlar da bazı şeyleri dillendirmeseler de tavırlarıyla belli ediyor olabilirler mi?
Yani onlar için mesele ev alıp almamanız değil yaşam tarzlarınızn uyuşmaması ve minimum iletişim
Evet Sanırım Oyle niye olduğunu bilmiyorum ama onlar benden uzak durdukça icten içe üzülüyorum

Back
X