Hayirli olsun

Kusura bakmayın karışmayacaktım da ama hala aynı şeyleri yazdığınız için illa ki karışmak zorunda kaldım. Konu sahibi kendine mikrodalga fırın almamış ya da buzdolabı televizyon vs. Ev almışlar ev. Hayırlı olsunu tabi ki bekleyecek en yakınından.bunun beş parmağın beşi bir ile bir alakası da yok. 8 kardeşim sekizi de aramamış hayırlı olsun dememişse belli ki bir dertleri var konu sahibi yA da eşiyle. Konu sahibi uygun bir dille bunu dile getirebilir.
Cok teskkur ederim yani ebet bu durumda zaten cok yakin degildik ama samimiyet kurmak istemediklerini dusundum

Cok tesekkur ederim daha guzelleri sizin olsun insallah aslimda cok iyi bir aramiz yok ama insan 7 kat el olsa bir hayirlar. Yani her baslari sıkıştığında katdes oluyoruz ama iyi gunde yanimizda olmalarini da beklemem normal
Çok haklısın. Ev almak bu zaman da kolay değil. Marketten ciklet almıyosun ev alıyosun, bunun içinde bi hayırlı olsun bi ihtiyacın varmı diye sorulması lazım. Lafa gelince onlarda senin ailen olur ama böyle şeye gelince neden arasın diyo bazı arkadaşlar şaştım kaldım.
Görgüdür bu araması gerekliydi sende ona göre mesafe koy.
Yeni evin hayırlı olsun iyi günlerde oturun inşallah.

Bunun hesabini esin yapmali en fazla. Demek ki baglari bu sekilde. Benim ex esiminde aile baglari bu sekildeydi. Onlarin normali bu. Ha tabiki insan ister sicak bir aile ortami olsun, baska ailelerede bakarak. Ama olmayinca olmuyor. Zaten o kadar büyük dert degil. En azindan size karisan yok, huzurunuzu bozan yok. Yanlarina gittiginde güzel agirlaniyorsunuz. Pozitiflere bak yani.
Esim artik takmadigini söylüyor ama ilk baslarda oda cok üzüldü

Belki bir cogunuza gore dert degil ama kafama taktim cok . Esimin ailesi ile daha seviyeli bir iliskimiz var ayri sehirlerde yasiyoruz. Bir araya gelince gayet iyiyiz hic bir sorunumuz yok ama herkes evine geçince surekli telefonda falan da konusmayiz. Yakin bir zamanda ev aldik evi alacagimizi söylemiştik kayinvalideme tasindigimizi da soyledik . Ancak o aileden hic kimse kardeşlerden hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi hepsini gectim 1 aydir hayirli olsun bile diyen olmadi. Biz onlar ev alirken maddi manevi ne geliyorsa elimizden yapmıştık karsilikli degil tabiyki maddi olarak da hic bir beklentim yok ancak bir hayirli olsun demekle dil asinmaz herhalde. Esimin ailesi cok kalabalik bizim ailede ise babam tek cocuk hala amca vs hic yok bir kardesim var bu hayatta baska da kimsem yok . 1 çocuğum var herkes niye kardes yapmiyorsun tek kalir diyor bir düşünüyorum bazen kalabalik ailede de tek kaliyorsun esim gibi... yasantilarımızdan dolayi ben onlarin asla benimseyecekleri bir gelin degildim en basindan beri ama esiminde dislanmasi zoruma gidiyor sadece paylasmak istedim.
Belki böyle bir adetleri yoktur. Onlar bisey demedi diye kötü gunler gecirecek degilsiniz. Seviyeli bir iliskinizin oldugunu soyluyorsunuz ve bence bu cok güzel bir denge evet insan bazen yakinlari yaninda olsun istiyor ama bunu istedigine pisman edebiliyorlar. Kafaniz rahat karisaniniz yok. Eger esinizle mutluysaniz geride kalanlarla oldugu gibi yaşayabilirsiniz Onlar sizinle iliskilerini boyle surdurmek istiyorlarsa oturup bunu dert etmemelisiniz.

Aslinda herkese toplu olarak cevap vereyim esimin kardesleri ev alirken biz maddi ve manevi olarak elimizden geleni yaptik hatta bir tanesi icin elimizdeki parayi verip kendi ihtiyacimiz icin kredi bile cektik helali hos olsun gönlüm kalmadi bunda... ama her madddi anlamda ihtiyaclari oldugu zaman kardes olduklarini hatirlayip nornal zamanda hic arayip sormamalri kırıcı oluyor. Siz arasaydiniz diyenler icin inanin cogunda ben ariyirum acmiyorlar geri bile donmuyorlar bende artik aramiyorum . Aramizda bir tartisma falan olsa yada kirginlik anlarim ama olumsuz hic bir sey yasanmadi sadece dedigim gibi onlarin cok kolay benimseyecekleri bir gelin degildim... onlarin hep bir maddi anlamda beklentisi oldu bu zamana kadar benimde manevi anlamda bir hal hatir sorulma gibi bir beklentimin olmasi yanlis olmamali. Zira kendimi kullanilmis gibi hissediyorum. Bu ev alma surecinde bile cok sıkışık kaldigimiz zaman oldu esimi ailesinden biri borc para istedi cok sikisigiz dedik cok acil lazim 1 haftaya mutlaka veririm dedi 1 ay oldu arayan soran yok onu da gectim ya kusura bakmayin zor duruma dustunuzmu biz odeyemeyecegiz diyen bile yok .

SU saatteaynı derdime çözum bulmaya çalışırken karşıma çıktı yazın nişanlıyım ben karşı tarafın ne ailesi Arar ne gelir aileme ailem nişan atılacak diyor başka bişey demıor

kiskanmislardir canım , yedirememislerdir kendilerine insanlar kıskanç..kimse kimsenin bişey sahibi olmasını istemez , istisnalar haric

İnsan bekler. Eşin de sen de haklısın. Ben de olsam beklerim. (Hiç kimseden görmedim:))

Belki bir cogunuza gore dert degil ama kafama taktim cok . Esimin ailesi ile daha seviyeli bir iliskimiz var ayri sehirlerde yasiyoruz. Bir araya gelince gayet iyiyiz hic bir sorunumuz yok ama herkes evine geçince surekli telefonda falan da konusmayiz. Yakin bir zamanda ev aldik evi alacagimizi söylemiştik kayinvalideme tasindigimizi da soyledik . Ancak o aileden hic kimse kardeşlerden hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi hepsini gectim 1 aydir hayirli olsun bile diyen olmadi. Biz onlar ev alirken maddi manevi ne geliyorsa elimizden yapmıştık karsilikli degil tabiyki maddi olarak da hic bir beklentim yok ancak bir hayirli olsun demekle dil asinmaz herhalde. Esimin ailesi cok kalabalik bizim ailede ise babam tek cocuk hala amca vs hic yok bir kardesim var bu hayatta baska da kimsem yok . 1 çocuğum var herkes niye kardes yapmiyorsun tek kalir diyor bir düşünüyorum bazen kalabalik ailede de tek kaliyorsun esim gibi... yasantilarımızdan dolayi ben onlarin asla benimseyecekleri bir gelin degildim en basindan beri ama esiminde dislanmasi zoruma gidiyor sadece paylasmak istedim.
Bazı aileler böyledir benim eşimede aynısı yapılıyor size verilen değer kadar değer verip kenara çekilin

Back
X