Hayırlısı buymuş lafına gerçekten inanıor musunuz?

Evreka1800

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
528
212
303
Bir şeyi isteyip elde edemeyince hayırlısı buymuş veya hayırsız mış gibi laflar duyuyoruz. Siz gerçekten buna inanıyor musunuz? Bir keresinde bir arkadaşım defalarca aldatılınca, onlar seni kaybetti sen onları değil demiştim. Neden ben sürekli kaybediliyorum anlamıyorum demişti. Ööyle kalmış, cevap verememiştim. Doğruydu, o an boş konuşuyordum. Aslında bu tarz sözler bana boş avuntu gibi geliyor. Öğrenilmiş çaresizlik gibi. Mesela zamanında çok sevdiğim biri vardı. İstemedi beni. Arkadaşlarım bana sen ona zaten çok fazlasın kendi aptallığı filan demişti. Kendimi öyle avutmuştum. Şimdi ise bakıyorum o evli, gayet mutlu görünüyor. Bebeği de olmuş. Ailece dünyayı dolaşıyorlar, fotoğraflar paylaşıyorlar sosyal medyalarında. Ben ise hala bir baltaya sap olamamış biriyim. Ben şimdi ona fazlamıydım gerçekten.
Düzeltme: Yani aslında sadece kadın erkek ilişkileri için sormadım bu soruyu. Öyle örnek verince öyle anlaşılmış. Mesela geçirdiğim hastalık psikolıjimi bozdu, ruhumu yıprattı. Hala da tam iyileşebilmiş değilim. Sonunda beni kaprisli takıntılı birine çevirdi. Bunda nasıl bir hayır olabilir anlamıyorum. Veya annemin ölümü. Herşeyde vardı bir hikmet veya imtihandır demek bana yeterli gelmiyor. Onu anlatmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Hayırlısı buymuş derken karşı tarafa "beni hak etmedi, ben daha iyilerine layığım" demiyoruz yalnız. Sizin orada bir problem var.

Ben de her şeyin hayırlısı derim. Nasip değilmiş der yoluma bakarım. İnanıyorum buna :)
Aslında demek istediğim o değildi. Yani benim için hayırlı olmayn eş nasıl başka biri için dünyanın en iyi kocası oluyor. Veya arkadaşım için neden sürekli o aldatılan oluyor. Yani bu tip olaylara hayırlısı buymuş demek biraz avuntu gibi geliyor. Herkes hayatını yaşarken ben kendi kendimi avutuyorum gibi hissediyorum.

Ogrenilmis caresizlik durumu herhangi bir cozum olmasina ragmen kisinin bu cozum yoluna gitmemesi, kafasinda basaramayacagini dusunmesidir. Sizinki ise birini sevdim vs ama o beni istemedi diyorsunuz. Birinin sizi istememesi bir basarisizlik veya cozumu olan bir durum degildir. Gonul isidir. Arkdasinizin durumu da keza oyle. Eger sizden kaynakli oldugunu dusunuyorsaniz da kaynagi cozmeniz gerekir. Eger elinizden gelen birsey yoksa evet bu durum kismet,kader dedigimiz durumu vurgular. Siz de takintili bir durum var. Bunun sebebini kendiniz de cok iyi biliyorsunuz

Ben inanıyorum buna...
İlk evliliğim bitmesin diye çok uğraştım. Adamın bana uyguladığı onca psikolojik şiddeti sineye cektim...
Ama olmadı ayrıldık... o zaman anlayamadım ama cidden hayırlısıymış. Adam parasıyla gezdi tozdu beler yaptı ben karalar bağlarken...
Sonra şimdi ki canım eşim çıktı karşıma... iyi ki de çıktı, nefesim oldu.
Hani nefes alış verişinden anlarmış biri diğerini... o sebeple şükrediyorum her gün...
Zamanla kötü görünen her şeyin mükemmel olduğunu göreceksin sadece sabret

Aslında demek istediğim o değildi. Yani benim için hayırlı olmayn eş nasıl başka biri için dünyanın en iyi kocası oluyor. Veya arkadaşım için neden sürekli o aldatılan oluyor. Yani bu tip olaylara hayırlısı buymuş demek biraz avuntu gibi geliyor. Herkes hayatını yaşarken ben kendi kendimi avutuyorum gibi hissediyorum.
Şu şekilde olabilir, mesela o adamla sizin dunya görüşünüz farklıdır , yaşam tarzınız farklıdır evlenseniz de bu farklılık aranızda sorun oluşturacaktı, ama şimdiki evlendiği kişi ile birebir uyuyorlardir herhangi bir sorun olmuyordur .Bunu bilemezsiniz. Ya da mesela siz evlenmiş olsanız , atıyorum adamın annesi ile anlaşamayacaktiniz kadın sevmediginiz tarzda bir kadındı. Bunları bilemezsiniz başka kişiyle mutlu olduğu sizinle de olacağı anlamına gelmez.

Demek ki adam için o kadın hayirliymis , sizinle olsa olmayacaktı bazı şeyler, siz de onunla olsanız mutlu olamayacaktiniz belki de. Tahmin etmediğiniz kadar kıskanç, cimri, kirli biri belki de , daha bir çok negatif şeyi var kim bilir. Dışardan her şey iyi gözükür ama iç tarafını biz bilemeyiz.

Siz gönlünüzü temiz tutun, size uygun birileri de çıkar karşınıza, umutsuzluğa kapılmayın. Ama her şey de gerçekten hayır vardır. Buna çok inanıyorum. Olmuyorsa benim bilmediğim bir sebebi mutlaka vardır.

Ogrenilmis caresizlik durumu herhangi bir cozum olmasina ragmen kisinin bu cozum yoluna gitmemesi, kafasinda basaramayacagini dusunmesidir. Sizinki ise birini sevdim vs ama o beni istemedi diyorsunuz. Birinin sizi istememesi bir basarisizlik veya cozumu olan bir durum degildir. Gonul isidir. Arkdasinizin durumu da keza oyle. Eger sizden kaynakli oldugunu dusunuyorsaniz da kaynagi cozmeniz gerekir. Eger elinizden gelen birsey yoksa evet bu durum kismet,kader dedigimiz durumu vurgular. Siz de takintili bir durum var. Bunun sebebini kendiniz de cok iyi biliyorsunuz
Ben yalnız biriyim ondan buraya yazıyorum umarım benden nefret etmiyorsunuz. Kendime dertleşecek adam arıyorum. Takıntılarım var evet ama nedenini bilmiyorum açıkcası ve nasıl kurtulacağımı.

Her insanla iyi anlaşmak zorunda değiliz. Ben ilk ilişkimde aldatıldım, o gitti başkasıyla sevgili oldu mesela. Onu aldattı mı bilmiyorum ama benle olamadı onunla oldu. Ya da en son ilişkimde mesela ben ailesiyle anlaşamadım o yüzden ayrıldık. Belki sonraki ilişkisinde kız ailesiyle iyi anlaşacak ve evlenecekler mesela. Herkesle uyuşmak zorunda değiliz.

Ben inanıyorum buna...
İlk evliliğim bitmesin diye çok uğraştım. Adamın bana uyguladığı onca psikolojik şiddeti sineye cektim...
Ama olmadı ayrıldık... o zaman anlayamadım ama cidden hayırlısıymış. Adam parasıyla gezdi tozdu beler yaptı ben karalar bağlarken...
Sonra şimdi ki canım eşim çıktı karşıma... iyi ki de çıktı, nefesim oldu.
Hani nefes alış verişinden anlarmış biri diğerini... o sebeple şükrediyorum her gün...
Zamanla kötü görünen her şeyin mükemmel olduğunu göreceksin sadece sabret
İki evliliğiniz arasında ne kadar süre oldu sormamda sakınca var mı? Yani sormamım nedeni ikinci evliliğiniz anladığım kadarıyla sizin kurtarıcı meleğiniz olmuş. Zor günleriniz ne kadar sürdü onu merak ettim.

Çok eski zamanlarda yaşayan bi padişah varmış...

Bu padişahın çok sevdiği bi veziri varmış. Padişahın başına ne gelirse gelsin bu vezir 'padişahım demekki hakkınızdan hayırlısı böyle' dermiş. Padişah vezirinin ne demek istediğini anlamazmış ama onu çok sevdiği için ses çıkarmazmış. Birgün padişahın kaza sonucu parmağının biri kopmuş veziri yine padişahım üzülmeyin padişahım demekki hakkınızdan hayırlısı böyleymiş demiş. Padişah çok sinirlenmiş 'benim parmağım koptu sen hayırlısı böyleymiş' diyorsun diyerek çok öfkelenmiş ve vezirini zindana attırmış. Bikaç gün geçmiş vezir hala zindandaymış... Padişah arkadaşlarıyla bi ormana gezmeye gitmiş ve kaybolmuşlar.Bi anda yamyamlar sarmış etraflarını hepsini yakalamışlar.(tabi biliyosunuz yamyamlar insan yiyolar) Yamyamların büyük bi kuralı varmış eğer bi insanın bi yerinde kusur varsa yani eksik o insanı yemezlermiş haram sayarlarmış. Padişahın parmağının biri olmadığı için onu yememişler diğer bütün arkadaşlarını yemişler. Padişah hemen sarayına gelmiş adamlarına çabuk vezirimi getirin bana demiş. Vezir gelmiş vezire teşşekkür etmiş özürdilerim keşke seni zindana attrmasaydım demiş. sen o sözlei söylerken ben sana kızmıştım demiş. Vezir padişaha dönerek padiahım demekki benim hakkından haıylısı da böyleymiş demiş. Padişah niye öyle dedin demiş. Vezir: padişahım beni zindana attırmasaydınız bende sizinle ormana gelicektim yamyamlar benide yiyecekti demiş...

Çok eski zamanlarda yaşayan bi padişah varmış...

Bu padişahın çok sevdiği bi veziri varmış. Padişahın başına ne gelirse gelsin bu vezir 'padişahım demekki hakkınızdan hayırlısı böyle' dermiş. Padişah vezirinin ne demek istediğini anlamazmış ama onu çok sevdiği için ses çıkarmazmış. Birgün padişahın kaza sonucu parmağının biri kopmuş veziri yine padişahım üzülmeyin padişahım demekki hakkınızdan hayırlısı böyleymiş demiş. Padişah çok sinirlenmiş 'benim parmağım koptu sen hayırlısı böyleymiş' diyorsun diyerek çok öfkelenmiş ve vezirini zindana attırmış. Bikaç gün geçmiş vezir hala zindandaymış... Padişah arkadaşlarıyla bi ormana gezmeye gitmiş ve kaybolmuşlar.Bi anda yamyamlar sarmış etraflarını hepsini yakalamışlar.(tabi biliyosunuz yamyamlar insan yiyolar) Yamyamların büyük bi kuralı varmış eğer bi insanın bi yerinde kusur varsa yani eksik o insanı yemezlermiş haram sayarlarmış. Padişahın parmağının biri olmadığı için onu yememişler diğer bütün arkadaşlarını yemişler. Padişah hemen sarayına gelmiş adamlarına çabuk vezirimi getirin bana demiş. Vezir gelmiş vezire teşşekkür etmiş özürdilerim keşke seni zindana attrmasaydım demiş. sen o sözlei söylerken ben sana kızmıştım demiş. Vezir padişaha dönerek padiahım demekki benim hakkından haıylısı da böyleymiş demiş. Padişah niye öyle dedin demiş. Vezir: padişahım beni zindana attırmasaydınız bende sizinle ormana gelicektim yamyamlar benide yiyecekti demiş...
Bu çok güzelmiş gerçekten. Teşekkür ederim.

Öncelikle önceden hayatınızda olan insanları takip etmemekle başlayın. Öyle ya da böyle bitmiş gitmiş olmamış ki bitmiş önünüze bakmanız lazım önce kendinizi mutlu edin sonra başkasında mutluluğu arayın herşey kısmet kader

İki evliliğiniz arasında ne kadar süre oldu sormamda sakınca var mı? Yani sormamım nedeni ikinci evliliğiniz anladığım kadarıyla sizin kurtarıcı meleğiniz olmuş. Zor günleriniz ne kadar sürdü onu merak ettim.
Eşimle 2 sene sonra tanıştık, ama o 2 sene boyunca eski eşle aynı sektörde çalışırken neler yaşadım anlatsam yetmez sayfalara... çünkü eski eş üst düzey yöneticiydi, barındırmamak için sıktıkça bunalttılar bunalattı... defalarca iş değiştirmek sorunda kaldım onun yüzünden...
Sabredin lütfen...

Bence de aynen böyle. Avuntu.

bazen hemen bazen cok sonra fark ediyosun ama mutlaka fark ediyosun.
niye bu tip seyler surekli oluyo ya gelince.
alman gereken bi ders oluyo ya da degistirmen gereken bi ozelligin.
onu bulmadikca ayni seyler ayni tipler geliyo bazende.
ama yine de bazen bi dua bazen bi buyugunun duasi ya da bi iyiligin islerin daha kotuye gitmesine yani senin o seye sahip olup daha kotu seyler yasayip sonra oradan donmene engel oluyor.
tabi ki boyle seyler olmasin guzel gitsin hersey isteriz ama olmuyo iste bazen.

Ben yalnız biriyim ondan buraya yazıyorum umarım benden nefret etmiyorsunuz. Kendime dertleşecek adam arıyorum. Takıntılarım var evet ama nedenini bilmiyorum açıkcası ve nasıl kurtulacağımı.
Sizden neden nefret edelim? Bu cok buyuk ve kotu bir duygu. Kesinlikle bu sekilde dusunmeyin.
Sikintinizi paylasmaniz guzel. Sizde bulunan takintiyi yok etmek icin bence sosyal ortamlara daha cok girmeniz ve sizi suanda rahatsiz eden duygulari arka planda birakmaniz gerekiyor. Gecmisi surekli dusunerek geleceginize yon veremezsiniz

Back
X