• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlısı buymuş lafına gerçekten inanıor musunuz?

Aslında demek istediğim o değildi. Yani benim için hayırlı olmayn eş nasıl başka biri için dünyanın en iyi kocası oluyor. Veya arkadaşım için neden sürekli o aldatılan oluyor. Yani bu tip olaylara hayırlısı buymuş demek biraz avuntu gibi geliyor. Herkes hayatını yaşarken ben kendi kendimi avutuyorum gibi hissediyorum.
Bu aslında çok basit, çünkü her insanın beklentisi, anlayışı, sabrı.. vs farklı oluyor.
Yani sence senin için hayırlı olmayan eş kimse için mi hayırlı değil? :) belki bu adam seni mutlu edemezdi evlilikte, ya da sen onu. Ama başkasını elbette mutlu edebilir. Örneğin benim eniştem ablam içim hayırlı biri. Benim için hayırlı olur muydu? Hemde hiç :) ve bu her konu için geçerli.. bunu ama şeyle karıştırma. Ben haketmiyorum ya da ben kaybediyorum olayı değil aslında. Olsaydı eğer mutlu olamazdın. İş için de aynısı geçerli. Belki çok iyi bir pozisyon, çok iyi bir maaş. Ama olmadı almadılar seni. Kaybettiğini düşünüyorsun ama belki işi alınsaydın kimse ile anlaşamayıp dışlanacaktın. Hayırlısından kastımız bu

Ben biriyle anlaşamadım ayrildim diye dunyadaki hic kimseyle anlaşamamam ve mutlu olmamam mi gerekiyor?
Baskasinin sevmedigi bir huyumu öteki sever mesela??

Kimse kimseyi kaybetmiyor. Iliskilerde sadece "iyi insan" olmak yetmiyor. Iliski icindeki 2 kisi de ayri ayri iyi insanlar olabilir ama bir araya geldiklerinde uyumsuzluk, sorunlar yasayabilirler. O kisi bir baskasiyla daha iyi bir iliski yasayanilir.

Amaaan, boşver, hayırlısı de gitsin. Bazen bazı olaylar bizim dışımızda gelişir ve maalesef ki müdahale edemeyiz gidişatına veya sonucuna. Çaresiz kalınca söylenegelmiş bir söz bu. Çok da anlam yüklemiyorum ben yani.

Benim eski sevgilimde evlendi çok mutlu gözüküyor. Bilemezsin sosyal medyada herkes mutlu. Yarın onu aldatmayacagını dövmeyecegini bilemem yada ayrılmayacagını bilemem. Allah büyük her şeyin en güzelini bilir. Sen denizde çırpındıkça seni dibe çeker ama sen kendini denize bırakırsan seni yukarı çıkarır. Bende inanıyorum olmuyorsa hayırlısı böyledir

Son düzenleme:
Mesela bu konuda ben soyle düşünüyorum.iliskiler boyutunda evet o sevdiğin kişi senin için hayırlı degilmis ama bu noktada sende onun için hayırlı değilmişsin demekki hani sırf senin için degil belki siz birlik de olsanız iki tarafa da mutsuz olacakdi. Eminim kaderinde seni çok sevecek senin de çok sevecegin biri vardır iyiki olmamış diğeriyle bile dedirtebilir.

Artı ne biliyorsun belkide mutlu değiller insanların hepsi sosyal medyada mutlu görünüyor orasinda ayrı muamma.

Sonra hastalıklar.. sınav hepimiz için. Geçim sıkıntısı hastalık bunlarında hayri var mutlaka. Hastalık olmasa sağlığın kıymeti, fakirlik olmasa varlığın kıymeti bilinmezdi anlamı olmazdı hiç bir şeyin.
Ölüm zaten takdiri ilahi hepimiz bir gün öleceğiz dünya yalan fani ne bekliyorsun ki.
Erken ölümü tabiki kabullenemiyor insan fakat yapacakda birşey yok hepimizin gideceği adres belli.

"Hayırlısı buymuş"u insanlar isler senin istediğin gibi gitseydi muhtemelen mutsuz olacaktın su anki durumda aslında daha mutlu olacaksın anlamında kullanıyor.

Bunun yerine "evet benim istediğim olmadı ama ben bu durumu kabullenecegim mevcut durumda hayatimi güzelleştirmek için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağım" diye düşünmek daha sağlıklı bence.

Ben henüz 22 yaşındayım ama çok kisiyle tanıştırıldım. Öyle it kopuk da değillerdi gayet işinde gücünde ve bana uygun insanlardı. Ama buluşma bile olmuyordu yani o kadar tuhaftı ki. Herhalde bana büyü yaptılar diyordum artık :D Hayal kırıklıkları, insanların tanışır tanışmaz resmen benden kaçması şaka gibiydi. Neyse dedim ben de kpssye odaklanayım erkeklerin canı cehenneme modundaydım :D
Taa ki onunla karşılaşana kadar. Şimdi neredeyse 1 yıl olacak beraberiz. İnanamıyorum şimdi yaşadıklarıma :nazar:
Evet sonuna kadar hayırlısına inanıyorum. Telefondan yazmasam bir akrabamın da hikesini anlatırdım zor yazıyorum yaşı 30du. Herkes evde kaldı gözüyle bakıyordu bir de köy üstelik. Bir de şimdi gör hayatını. :KK51:
Kaderindeki kişi seni bekliyor ve elbet bir gün karşına çıkacak konu sahibi:dua:

Bir şeyi isteyip elde edemeyince hayırlısı buymuş veya hayırsız mış gibi laflar duyuyoruz. Siz gerçekten buna inanıyor musunuz? Bir keresinde bir arkadaşım defalarca aldatılınca, onlar seni kaybetti sen onları değil demiştim. Neden ben sürekli kaybediliyorum anlamıyorum demişti. Ööyle kalmış, cevap verememiştim. Doğruydu, o an boş konuşuyordum. Aslında bu tarz sözler bana boş avuntu gibi geliyor. Öğrenilmiş çaresizlik gibi. Mesela zamanında çok sevdiğim biri vardı. İstemedi beni. Arkadaşlarım bana sen ona zaten çok fazlasın kendi aptallığı filan demişti. Kendimi öyle avutmuştum. Şimdi ise bakıyorum o evli, gayet mutlu görünüyor. Bebeği de olmuş. Ailece dünyayı dolaşıyorlar, fotoğraflar paylaşıyorlar sosyal medyalarında. Ben ise hala bir baltaya sap olamamış biriyim. Ben şimdi ona fazlamıydım gerçekten.
Düzeltme: Yani aslında sadece kadın erkek ilişkileri için sormadım bu soruyu. Öyle örnek verince öyle anlaşılmış. Mesela geçirdiğim hastalık psikolıjimi bozdu, ruhumu yıprattı. Hala da tam iyileşebilmiş değilim. Sonunda beni kaprisli takıntılı birine çevirdi. Bunda nasıl bir hayır olabilir anlamıyorum. Veya annemin ölümü. Herşeyde vardı bir hikmet veya imtihandır demek bana yeterli gelmiyor. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Evet ben inanıyorum çünkü her zaman hayırlısını isterim hayırsız olupta olacağına olmasın benim için diye düşünüyorum rabbim hepimize hayırlı şeyleri versin inşaallah

.

Eklentiler

• Screenshot_20180822-224328.webp
    Screenshot_20180822-224328.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 73
Bu dünyada kaderin kadar yaşarsın. Kısmetten ötesi yok. İstediğin kadar ağla çırpın tırmala o istediğin her ne ise anlında yazılmasıysa olmaz. Bu tip şeylerde en doğru söz ; kısmetin değilmiş boşver önüne bak .. bende buna inanıyorum

İste buradaki hayırlı ne demek. Mesela ben üniversite sınavında istediğim yeri kazanamadim sonra herkes hayırlısı buymuş dedi. Gunde 30 kere duyuyordum hayırlısı lafını. Ben de neyse demek ki kazandığım şehir benim için daha iyi olacak dedim ama pek öyle olmadi cok fazla sorun yaşadım.

Eger elimden geleni yapip yinede olmuyorsa hayirlisi degilmis diyorum.
Bisey yapmadan o seyi elde ediyorsam hayirlisi buymus diyorum.
Evet inaniyorum

aslında hem inanıyorum hem inanmıyorum. birşeyin hayır mı şer mi olduğunu anlamak için onu yaşamak gerekir. yaşarsın ve görürsün değiştirilemez doğruyu bu sana hipotezden çok gerçeği verir...

İste buradaki hayırlı ne demek. Mesela ben üniversite sınavında istediğim yeri kazanamadim sonra herkes hayırlısı buymuş dedi. Gunde 30 kere duyuyordum hayırlısı lafını. Ben de neyse demek ki kazandığım şehir benim için daha iyi olacak dedim ama pek öyle olmadi cok fazla sorun yaşadım.
Ben de iki yıllık ini kazandım e yıllık kazanamadı diye kendimi parçaladim gittiğim şehirde küçük bir yerdi burası layık ışte sana dedim. Sonra 4 yilliga geçiş yaptım türkiyenin en güzel üniversitelerden birine ve büyük şehire gercekden hayır nerde şer nerde ben bunu deneyimledim.
Çok da takilmamaktanımamak lazım hayat ne getiriyorsa kabul etmek gerekiyor.
Hayırlısı bizim.dusundugumuz gibi gercekden olmayabiliyor.

Öncelikle başın sağolsun kardeşim en zoru da ölüm acısı Allah sabrınızı arttırsın.... ölüm Allah'ın emri takdiri olduğu için o konuda bişey diyemeyiz ama bende sana kendimden bi örnek vereyim çok uzun zaman önce daha genceciktim birini öyle sevdimki platonik olarak hep kalbimdeydi imkansızdı ama ben Allah'a hayırlısı için dua etmezdim sadece olsun istiyodum derken yıllar sonra karşılaştık aynı arkadaş ortamında takılmaya başladık sonra benden hoşlandığını söyleyince dünya benim oldu askere gidecekti benden onu beklemem için söz istedi söz verdim o da söz verdi gitti ve sadece 15 ay sürdü yani askerden gelene kadar.. dönünce arkadaşından öğrendimki nişanlanmış! Ben ne hayallerle onu beklerken.... daha sonraları beni aradı cart curt bi sürü şey neyse sadede geleyim en sonunda evlendi! Dünya başıma yıkıldı sebebi de ailesinin zoruylaymış! 3 tane çocuğu olmuş Yıllar sonra beni aradı verdimveriştirdim evli halde aradı ve beni kaybetmek istemediğini arkadaş kalmak istediğini söyledi affetmem içinde yalvardı bende okkalı laflar ettim amacı aslında kendi vicdanını rahatlatmaktı ve belkide onu affettiğimi zannetti ama Allah şahit hakkımı helal etmiyorum. Onun yüzünden 4,5 sene çöküntüdeydim kimseye güvenemedim sonra eşimle karşılaştım Allah'a şükürler olsun iyiki onunla evlenmişim diyorum.. eğer öbürü olsaydı beni mutlu edemezdi hayatım mahvolurdu .

Allah ayetindede buyuruyorya hatırlayın
"OLURKİ SİZ BİRŞEYDEN HOŞLANMAZSINIZ OYSA O HAKKINIZDA BİR HAYIRDIR. OLURKİ SİZ BİRŞEYİ SEVERSİNİZ OYSA O HAKKINIZDA BİR FENALIKTIR.ALLAH BİLİR SİZ BİLEMEZSİNİZ"

Bu ayeti unutmayalım.... üzülme sabret tevekkül et o zaman ne hayırlar çıkacak karşına göreceksin

Back
X