Hayırlısı

Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.

O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...

Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.

Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.

Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.

O mesajı okuduğumda hissettiklerimin tarifi yok ki yapayım size şimdi...
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.

Ama emin olduğum bir şey varsa o da şu an canımın çok acıdığı...

Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?

nişan nedir iz belirti işte insanlar bu dönemde kendilerini tanıyıp sonra pişman olmayacak sen yine şanslı kullardansın ben onu göremedim ve göstermediler.şu an nişanı atmak falan çok basit geliyor.şimdi birşey yapamıyorsun evlenmişsin çocuk var.Allahtan hep hayırlısını istemek gerek senin için de umarım öyle olur.

Fndk son attiklari mesajda haklilar mi ne? Senden bi cevap bekliyorlar hakli olarak. Ya dusunecegim de, ya bitti de. Boyle abuk sabuk mesajlar, hemde surekli surekli. Kendine de eziyet ediyorsun..

Ayrica dun geceki konusmada deseydin keske, bu iliskinin bu hale gelmesinin en onemli gostergesi, su konusmayi bile 3 kisi yapiyor olmak..

Kızlar dün gece neler oldu... Salaklığıma doymayayım. :50:

Gece saat 1'i geçiyordu telefonum sessizdi. Tesadüfen bir baktım ki whatsapp'ta bir grup kurmuş o kız. Abisi ve beni dahil etmiş. Ben cevap vermedikçe kendi kendisine konuşmuş durmuş. Abisi de okuyor tabi. Son bir kez konuşalım falan yazmış, güzel sözler bilmemneler edebiyat yapmış. Mesajları okudum cevap vermedim. Bana seslenmiş defalarca kez. Cevap vermeyince de bu kız seni hiçbir zaman sevmemiş bu olay da bahaneymiş abi, bak görüyor musun terk etti seni. Ben elimden geleni yaptım görüyor musun diye konuşunca aptal gibi gaza geldim cevap verdim. :47:

Sonra kız böyle kafasına tuğla düşmüş sanki, yapıcı konuşmaya başladı. Ben seni yanlış anlamışım senin derdin takı falan değilmiş özür dilerim dedi. Tabi bunları abisinin gözünün önünde yapmış oluyor.

Sonra dedi ki hadi birbirinize sırayla sorular sorun.
Ben de dedim ki sor bakalım abine insan sevdiğinden ayrılır ayrılmaz nasıl hemen başkasıyla evleneceğim diyebilir, bunun adına nasıl sevgi diyebilir?

O da güldü. Yalan, vallahi yalan. Daha bugün eğer ayrılırsak en az 3 yıl bekleyeceğim, kimseyle evlenmeyeceğim dedi bana. Seni severken nasıl yapsın öyle bir şey dedi.

Bunu duydum ya bir şımardım ki... :)

Sonra dedim nişan atıldıktan sonra ben başka şeylere üzülürken o nasıl altın peşine düşebiliyor, ve kendisi böyle yaptığı halde bana nasıl şeytan diyor, maddeye tapmakla suçluyor?

Buna atladı kendisi cevap verdi. Benim derdim altın değildi sadece her şey bitip yavaş yavaş unutmaya başladıktan sonra altınları vereyim diye bir kez daha ararsın bir kez daha üzülürüz diye dedim, bahane kalmasın istedim dedi.

Ama bana çok salakça geldi.

Sonra konuşma sanki hiç ayrılmamışız gibi bir havada geçmeye başladı. Bu bana şartlarım var falan diyor. Ben dinlemek istemediğimi söyledim. Kız girdi araya o zaman o söylemesin ben söyleyeyim diye onun dediklerini iletti. (Saçmalardan seçmeler)

Diyor ki ben ailemdeki kimseyle sorunun olmasın hepsiyle iyi geçin istiyorum.

Buna hiçbir zaman itirazım olmadı zaten ve ben kimseye saygısızlık ettiğimi de düşünmüyorum dedim.

Sonra da bundan sonra ikimizi ilgilendiren şeyler sadece ikimiz arasında kalır, en tıkandığımız yerde anne veya babalarımıza danışırız dedi.

Ben de dedim o gün eğer dinleseydin ben zaten bunu söyleyecektim en başında ama kabul etmemiştin.

Daha hatırlamadığım birkaç şey daha söyledi ama söyledikleri hep güzel şeylerdi. Sonra da dedi ki artık evlilik bir netlik kazansın istiyorum, ailenle konuşup bana bir düğün tarihiyle gel.

Orada dur işte dedim. Ben bugün kesin bitti diye düşünüp babama söylemişim, o da arkamda durmuş. Şimdi bu konuşmayı yapmak bu adımı atmak için biraz geç kalmadınız mı? Neredeydi aklınız bir haftadır dedim.

Bunu duyunca kız da atladı. Babana söylediysen kesin bitti mi yani diye.

Ben dedim ki ben inanmıyorum ki senin beni sevdiğine babamı inandırayım.

O da yarın sabah kalktığında parmağına o yüzüğü takıp ailenle konuş, biz dün gece konuştuk yeniden başlamaya birbirimizi çok sevdiğimize karar verdik de, sonra ben seni inandıracağım.

Kabul etmedim tabi ki. Ben senin için ailemi zamanında karşıma çok aldım, bir daha yapmayacağım böyle bir şey dedim. Sen gidiyorsun arkamda onlar duruyor dedim.

Sonra kız yine atladı işte abi uzattığımız son zeytin dalını da kırdı hayırlısı buymuş hadi gidelim diye. Sevse yapardı falan dedi. Ama ciddi manada dil döktüler ve ben olumlu hiçbir cevap vermeyince söylediler bunu.

Sonrasında kendisi mesaj attı cevap vermedim.

Sabah da 5ten şimdiye kadar hep aramış. Bir sürü mesaj atmış. Bize bir şans ver bir cevap almak istiyorum senden duracak mısın aşkımızın arkasında diye. Annenle buluşup altınları aldığım gün dönülmez bir hal alırız, şu an gurur yapıyorsun ama bize zarar verir demiş.

Uyuyordum zaten hepsini yeni gördüm ama ısrarla benden cevap bekliyor.

Gece o kadar konuştuktan sonra şimdi görmezden gelmek eski cevap vermezliğime devam etmek de biraz saçma olacak.

Ne yapacağım ki ben :50:

Resmen gaza geldim ya keşke görmezden gelseydim o konuşmayı en başında.

Bir mesaj daha geldi...

Bu mesajı yazmam çok saçma biliyorum ama yine de yazıyorum. Olayın farkında mı değilsin yoksa böylesi işine mi geliyor bilmiyorum ama bu ilişki yarın bu saatte bitmiş olacak, hala hiçbir şey yapmıyorsun. Yarından sonra hemen geri dönsen bile değişmeyecek, farkında mısın. Artık dilediğini yap.

Diye...

Hala 3. kişiler işin içinde.
Böyle devam ettikçe bir arpa boyu yol alınmaz.
Görümcek de iyi oynamış,sırf üstüme kalmasın diye.
Ne numune bi kız bu ya.
Bu adamın aklı hala başına gelmemiş fındık.
Uzuun bi mesaj atardım yerinde olsam.
Artık bu ilişkiyi ikinizin yaşadığının farkına varmalı,o attığı seviyesiz mesajları söylemiyorum bile.
Şahsi görüşüm bu adam değişmez..
Kendi babamdan yola çıkıyorum adam 50 yaşında ailesi söz konusu olunca çocuklarını bile umursamıyor.
Çok sıkıntılı ve bol kavgalı bir kış geçirdik yeğeninin bizde 3 gün kalmasıyla bile.
O yüzden iyi ki hep uzaktalar diyoruz annem ve ben.
Allah yardımcın olsun,gelişmeleri bekliyorum.

LG-P710 Tapatalk

bu gorumceye bi koca lazim hemde hemen....
gitsin kendi iliskisini kendi yasasin...
hem ara buluyor hem ara bozuyor.
yok yok buna bi koca bulun...

Son düzenleme:
Fndk son attiklari mesajda haklilar mi ne? Senden bi cevap bekliyorlar hakli olarak. Ya dusunecegim de, ya bitti de. Boyle abuk sabuk mesajlar, hemde surekli surekli. Kendine de eziyet ediyorsun..

Ayrica dun geceki konusmada deseydin keske, bu iliskinin bu hale gelmesinin en onemli gostergesi, su konusmayi bile 3 kisi yapiyor olmak..

Canım kendi derdime düşmüşken hala derdim o kız gibi davranmak istemedim. Bir de bazı arkadaşların dediği gibi öyle güzel rol yapıyor oyununu öyle iyi oynuyor ki. Sonuçta bu olay onun yüzünden buralara geldi ve kızı düşmanım ilan ettim, kaç kez söyledim eski nişanlıma da bunu. Şimdi ne kadar samimi olmasa da gelmiş bizi ikna etmeye aramızı yapmaya çalışıyor falan. Desem ki sen karışma, o zaman haklıyken haksız duruma düşeceğim. Adam zaten ailem de ailem diye sayıklıyor. İyiliğimiz için uğraşan kardeşimi tersledi diyecek. Hala 3. kişiler dahil ilişkimize de diyemedim o yüzden ama aynen öyle düşünüyorum ben de. Hiç hoşlanmadım yani o kızın olaya girmesinden. Zaten kıvama gelmişti o olmasa da yapacaktı o konuşmaları abisi. Üzerine vazife değildi ki.

Bir şey deme konusunda da suskunluğumu koruyorum. Arada mesajlar atıyor, az önce yine atmış. Çok içten söylüyorum mutlu olmanı çok isterim falan demiş. Tuhaf bir duygu ya... Allah yardımcımız olsun, doğru yolu göstersin ikimize de. Neden bilmiyorum ama hala içimde cevap vermeme isteği var.

bu gorumceye bi koca lazim hemde hemen....
gitsin kendi iliskisini kendi yasasin...
hem ara buluyor hem ara bozuyor.
yok yok buna bi koca bulun...

Benzer bir yorumda bulundum diye hakaret ettin kardeşime dedi geçenki o çirkin mesajında işte. :)
Evlenmeyi çok istiyor ama ortada biri olmadığı için kendi hayallerini bizim üzerimizde tatmin ediyor bence kardeşin dedim. Onu hakaret kabul etti. Onu bir sürü isteyen var kendi beğenmiyor diye açıklama yapma gereği duydu.
Ben de çok istemiştim vakti zamanında başka bir şehire falan gitsin diye ama gitmemekte kararlı gözüküyor. Zaten her şeyi mahvettikten sonra gitse ne yapayım.

Hala 3. kişiler işin içinde.
Böyle devam ettikçe bir arpa boyu yol alınmaz.
Görümcek de iyi oynamış,sırf üstüme kalmasın diye.
Ne numune bi kız bu ya.
Bu adamın aklı hala başına gelmemiş fındık.
Uzuun bi mesaj atardım yerinde olsam.
Artık bu ilişkiyi ikinizin yaşadığının farkına varmalı,o attığı seviyesiz mesajları söylemiyorum bile.
Şahsi görüşüm bu adam değişmez..
Kendi babamdan yola çıkıyorum adam 50 yaşında ailesi söz konusu olunca çocuklarını bile umursamıyor.
Çok sıkıntılı ve bol kavgalı bir kış geçirdik yeğeninin bizde 3 gün kalmasıyla bile.
O yüzden iyi ki hep uzaktalar diyoruz annem ve ben.
Allah yardımcın olsun,gelişmeleri bekliyorum.

LG-P710 Tapatalk

Evet canım hala üçüncü kişiler işin içinde, ben de çok rahatsız oldum ama dünkü konuşma sırasında tutup da kıza hala ilişkimize burnunu sokuyorsun falan desem kötü ben olacaktım. O şansı vermek istemedim ona.

Canım kendi derdime düşmüşken hala derdim o kız gibi davranmak istemedim. Bir de bazı arkadaşların dediği gibi öyle güzel rol yapıyor oyununu öyle iyi oynuyor ki. Sonuçta bu olay onun yüzünden buralara geldi ve kızı düşmanım ilan ettim, kaç kez söyledim eski nişanlıma da bunu. Şimdi ne kadar samimi olmasa da gelmiş bizi ikna etmeye aramızı yapmaya çalışıyor falan. Desem ki sen karışma, o zaman haklıyken haksız duruma düşeceğim. Adam zaten ailem de ailem diye sayıklıyor. İyiliğimiz için uğraşan kardeşimi tersledi diyecek. Hala 3. kişiler dahil ilişkimize de diyemedim o yüzden ama aynen öyle düşünüyorum ben de. Hiç hoşlanmadım yani o kızın olaya girmesinden. Zaten kıvama gelmişti o olmasa da yapacaktı o konuşmaları abisi. Üzerine vazife değildi ki.

Bir şey deme konusunda da suskunluğumu koruyorum. Arada mesajlar atıyor, az önce yine atmış. Çok içten söylüyorum mutlu olmanı çok isterim falan demiş. Tuhaf bir duygu ya... Allah yardımcımız olsun, doğru yolu göstersin ikimize de. Neden bilmiyorum ama hala içimde cevap vermeme isteği var.

o kadar goz yasi dokturduler o kadar canini yaktilar elbette cevap verme !!
bir umut beklesin abi kardes.
acaba ne zaman hangi cevabi verecek diye.
hatta umutsuzlasinca azicik umutlandir sonra geri vazgec.
ama barisma bencede
ben bekarken cok cektim.
senin ailen iyiyse valla kovalayan yoksa sabret daha iyileri gelir
ben hem cektim hem de bekledim.cok sukur cok mutluyum simdi.
tabi kendi fikrim.

Bana barisilcakmis gibi geldi. Senin icin de tam bitmedi sanirim. Yani atlayip gelse gönlünü alsa belki olur birde su görümce bir konusmasa her konuda. Bize bile iyi oldugunu inandiracak nerdeyse bu ne caba böyle, caktirmadan yapmasi insani iyice cileden cikariyor. Bu sus densin su kiza ya. Yalniz huylu huyundun gecmezmis burda neler okuyoruz iyi karar vermen lazim. Annenle babanla ailenle konus kalbin degil mantiginla karar vermeye calis :/

nişan nedir iz belirti işte insanlar bu dönemde kendilerini tanıyıp sonra pişman olmayacak sen yine şanslı kullardansın ben onu göremedim ve göstermediler.şu an nişanı atmak falan çok basit geliyor.şimdi birşey yapamıyorsun evlenmişsin çocuk var.Allahtan hep hayırlısını istemek gerek senin için de umarım öyle olur.

Allah senin de yardımcın olsun canım inan üzüldüm şimdi bu yazdığına da. :(

o nasıl bir görümcedir ya, herşeye burnunu sokuyor. birisinin ona sağlam ayar vermesi, haddini bildirmesi lazım. ben bile burdan okuyunca bu kadar sinir oldum, sizi hele hiç düşünemiyorum. ben bu kadar sakin kalamazdım herhalde :26: tuhaf bir aile yapısı var bunların bence.

Kalabalık bir aile ve dışarıya karşı ser verip sır vermeyen bir yapıları var. O yüzden kenetleniyorlar her şeyde birbirlerine. Normalde bu benim hoşuma giden ve takdir ettiğim bir özellik ama bunlarınki normalden biraz fazla ve bu tarz durumlarda sıkıntı oluyor işte. Diğer gelin evli olmasına rağmen bu olaylar hakkında kıza hiçbir şey söylememişler mesela. Benim yanımda konuşulmuyor, sadece kuyumcuda kavga olmuş dediler dedi kız bana. Kendilerinden olmayana karşı sanki bir dışlama söz konusu gibi ama bir de beni onları dışlamakla suçladı bunlar.

Aynen katiliyorum.fndk arkadasim naptin se ya.gorumceni hala niye dahil ediyosunuz konusmalariniza.oynuyor bu kiz sizle.bi kendinize gelin ya.ikiniz yuva kuracaktiniz ucunuz degil.acikcasi ben senin nisanlinla barisacagini dusunuyorum.hatta buradski yorumlar frenlemese coktan barisirdin.tabi bu senin bilecegin sey.ama ortada ciddi sorunkar var.onlar senin ozur dileyerek ve tam bir itaatle donmeni bekliyorlar.bunu anla lutfen.nisanlin seni sevdi mi sebmedi mi yorum yapamam ancak su var ki arkanda duramayan iliskisine sahip cikamayan pasif bir insan.ayrica nisanlisina deli gibi duskun olan bi erkek oyle sacma delice mesajlar atmaz.kiz bulcam flan demek nedir ya.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben dahil etmedim ki canım attığı mesajlara da hiç cevap vermemiştim. Akıllıca davrandı açıkçası. Damarıma bastı ve o mesajları abisi de görüyordu, toplu konuşuyorduk. Sırf onun oyununa gelmeyeyim diye cevap verme gafletinde bulundum.
Kız bulma muhabbetinin de gerçek olmadığı çıktı ortaya işte kardeşi söyledi dün yalan seni kıskandırmaya çalışıyor diye.

Sinirlerim hopladı yaa.. Ayı yavrusunu severken öldürürmüş. Adamın barış çabasına bak.. Bi zahmet kendine köpek alsın, git deyince gitsin gel deyince gelsin,bak top getirmezsen yarına kadar kemik yok desin...:20:

Ayy güldüm bir an. :) Cidden öyle. İyi bir şey demeye çalışırken hala bana elini taşın altına koy, benim için hiçbir şey yapmadın falan diyor. Görelim bakalım ilerleyen zamanda ne olacak. Annem yarın altınları eşyaları falan götürecek ve onlar da elime geçtiğinde dönüşü olmayan yola gireriz demişti. Bakalım gerçekten öyle mi olacak...

Konunu yeni gordum fndkfndk,
En son senin bir sorun uzerine ozelden mesaj atmaya calisip dolu uyarisi ile karsilasmistim o kadar geride kaldim yani.
Fakat okudugum kadariyla karsi tarafin edepsizliginden baska birsey degil olay, kusura bakma buna (eski) nisanlin da dahil. Zaten basi ceken o, kardesine sus karisma demiyor diyemiyor... hadi bunlarin hepsini gectik diyelim, barisma talebi bile suclayici ve lutfediyor bir tavirla. Onun sevdigini, seni kolay unutamayacagini hatta barisacaginizi dusunuyorum ancak nisanlin ego savasina son verip ozelestiri yapabilen biri olmayi ogrenmesi gerek once. Belki senin de hatalarin olmustur hatta %90 sen kusurlu olsam dahi %10icin duzgun bir dil kullanabilmeliydi, bu sekilde barisirsan zaten uzerinde dolayli yoldan dahi baski kurma potansiyeli varken simdi her seyi yaptirabilecegini dusunecek(ler). Seviyor barismak istiyorsan ve son bir sans vermeyi dusunuyorsan bence mesajlara onun sorularina onun cumlelerine gore degil, barisma veya ayriligi onun inadi ve hirslari ile kontrolu kendinde tutmasina izin vermeyecek sekilde konuyla alakasizmis gibi olsa dahi asil sorunun ozune dokunan elestiriler ile sen yonlendir, taki meselesinin cok disinda aslinda bu konu. tabi agiz dalasina girmek gibi birseyden bahsetmiyorum asla.
Ancak yerinde olsam bu iliskide coktan tavrimi koyar karsi tarafta bir degisim duzelme olmuyorsa yol yakinken onu egolariyla basbasa birakir bitirirdim ve su anki surecte de hicbir cevap vermezdim, tehdit ile gun vererek cocuk gibi simdi istiyorum diye inatlasarak yuva kurabilecegini sanacak kadar sig bir dusunceye sahip kisiyle omur boyu ne paylasabilirsin ki...

Ben de aslında senin yorumunu aradım zaman zaman, genelde konularımda fikir verirsin sağolasın. Hiçbir şekilde cevap vermiyorum mesajlarına çünkü sen öyle yapmıştın ben öyle demek istemiştim derken yine bir ağız dalaşına girilecek. Asil hatırlasın beni hiç değilse. Hem ben cevap vermedikçe o devamını getiriyor ve mesajları gittikçe kibarlaşmaya başladı. Ne yalan söyleyeyim gururumu okşuyor bu durum. :)

Yarın yüzük de gittikten sonra geri dönüşü olmayan yola gireriz dedi birkaç kez. Yani bunlar son mesajlarıymış artık ama bilmiyorum gerçekten öyle mi yapar.

şimdi bu ayaklara girmeyecek abisini senle konuştururken düşünecekti,yok annem isterse biter demeden önce böyle olacaktı..

sanırım herzamanki gibi tartişma olur ama sonunda ayrılma olmaz unutulur herşey diye düşündü..

Ben kavgadan küslükten nefret eden bir insan olduğum için her zaman adım atan ben oldum, yeri geldi özür bile diledim ben o kızdan hiçbir suçum olmadığı halde. Aynı şeyi beklediler ama göremeyince iş başa düştü sanırım.
Ama kendisine de söyledim bunları söylemek böyle bir adım atmak için geç kaldın, bir hafta önce yapmalıydın diye.

Ben seni dusunuyorum. Aslinda kendimi dusundum de, ayrilik mevzusu, olaylar nisan ayinda yasandi, yuzukleri verme haziran ayinda olmustu. Hayatimda gecirdigim en kotu 2 aydi. Belirsizlik beni mahfetmisti 48-49 kiloya kadar dusmustum. Benim tecrubem, belirsizlik ayriliktan kotu.. Ha sen iyiysen, arkadasa katiliyorum sonuna kadar cektir..

Hayatta çok acı şeyler yaşadım an geliyo hiç bisey olmamış gibi mutlu olabiliyorum belki şimdi değil ama biraz zaman geçsin acıların dinecek.

o kadar goz yasi dokturduler o kadar canini yaktilar elbette cevap verme !!
bir umut beklesin abi kardes.
acaba ne zaman hangi cevabi verecek diye.
hatta umutsuzlasinca azicik umutlandir sonra geri vazgec.
ama barisma bencede
ben bekarken cok cektim.
senin ailen iyiyse valla kovalayan yoksa sabret daha iyileri gelir
ben hem cektim hem de bekledim.cok sukur cok mutluyum simdi.
tabi kendi fikrim.

Çok şükür ailemden yana bir sıkıntım yok bu konuda. Cevap bekler mi artık yarından sonra bilmiyorum. Whatsapptan engellemek zorundayım seni, numaramı da değiştireceğim dedi. Bakalım bunu yapacak mı gerçekten.

Bana barisilcakmis gibi geldi. Senin icin de tam bitmedi sanirim. Yani atlayip gelse gönlünü alsa belki olur birde su görümce bir konusmasa her konuda. Bize bile iyi oldugunu inandiracak nerdeyse bu ne caba böyle, caktirmadan yapmasi insani iyice cileden cikariyor. Bu sus densin su kiza ya. Yalniz huylu huyundun gecmezmis burda neler okuyoruz iyi karar vermen lazim. Annenle babanla ailenle konus kalbin degil mantiginla karar vermeye calis :/

Herkes aynı şeyi söylüyor canım neredeyse ya... Ben çok seviyorum yalan değil. Onun da her ne kadar sadece öküzlüklerinden bahsetmiş olsam da diğer yanda çok güzel şeyler de yaşattı bana. Kimsenin yapmayacağı fedakarlıklarda da bulundu. Ama işte bir de bunlar var ve malesef çok ciddi sorunlar. Sorun her ne olursa olsun o attığı mesajlar neydi öyle... Onlar varken barışmak hiç mantıklı bir karar olmaz.
Sırf pişman olmamak için büyük konuşmuyorum. Zaman ne gösterecek bakalım.

Kardeşine de hala toz kondurmuyor. Açıkça savunmuyor belki ama ondan bahsetmemeye çabalaması, mesajlarında sadece ikimizle alakalı konuşması o sorunu aştığını değil üstünü örttüğünü gösteriyor sadece. Hele son demlerde kız oyununu bir güzel oynadı ki daha bir yüceldi şimdi abisinin gözünde. Ben de bizi barıştırmak için çabalayan bir insanın arkasından konuşan kötü yengesiyim şu an. Öyle bir görüntü var ortada.

Ben seni dusunuyorum. Aslinda kendimi dusundum de, ayrilik mevzusu, olaylar nisan ayinda yasandi, yuzukleri verme haziran ayinda olmustu. Hayatimda gecirdigim en kotu 2 aydi. Belirsizlik beni mahfetmisti 48-49 kiloya kadar dusmustum. Benim tecrubem, belirsizlik ayriliktan kotu.. Ha sen iyiysen, arkadasa katiliyorum sonuna kadar cektir..

Zaten herkes sıkıntı anında yemeden içmeden kesilip zayıflar, benim de aksine ihtiyacım varmış gibi iştahım açıldı. :) Malum şahıs tombik diye dalga geçerdi zaten. Gider ayak tombikliğime katkıda bulunmuş oldu farkında olmadan.

Bizim bir belirsizlik yok aslında. Ben cevap vermedikçe o bittiğini iyice kabullendi. Zaten yarın annemle yüzükleri eşyaları da gönderince geri dönüşü olmayan yola gireceğimizi söylüyor. Yarından sonra bir daha aramaz diye düşünüyorum. Öyle diyor en azından. Ama ne yalan söyleyeyim hala peşimden koşmasını isterim.

Hayatta çok acı şeyler yaşadım an geliyo hiç bisey olmamış gibi mutlu olabiliyorum belki şimdi değil ama biraz zaman geçsin acıların dinecek.

Ah canım Allah yardımcımız olsun hepimizin. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Çok şükür ailemden yana bir sıkıntım yok bu konuda. Cevap bekler mi artık yarından sonra bilmiyorum. Whatsapptan engellemek zorundayım seni, numaramı da değiştireceğim dedi. Bakalım bunu yapacak mı gerçekten.

Herkes aynı şeyi söylüyor canım neredeyse ya... Ben çok seviyorum yalan değil. Onun da her ne kadar sadece öküzlüklerinden bahsetmiş olsam da diğer yanda çok güzel şeyler de yaşattı bana. Kimsenin yapmayacağı fedakarlıklarda da bulundu. Ama işte bir de bunlar var ve malesef çok ciddi sorunlar. Sorun her ne olursa olsun o attığı mesajlar neydi öyle... Onlar varken barışmak hiç mantıklı bir karar olmaz.
Sırf pişman olmamak için büyük konuşmuyorum. Zaman ne gösterecek bakalım.

Kardeşine de hala toz kondurmuyor. Açıkça savunmuyor belki ama ondan bahsetmemeye çabalaması, mesajlarında sadece ikimizle alakalı konuşması o sorunu aştığını değil üstünü örttüğünü gösteriyor sadece. Hele son demlerde kız oyununu bir güzel oynadı ki daha bir yüceldi şimdi abisinin gözünde. Ben de bizi barıştırmak için çabalayan bir insanın arkasından konuşan kötü yengesiyim şu an. Öyle bir görüntü var ortada.

O kiz cok tehlikeli gercekten yapti yapacagini ve siyrildi aradan. Nasil beceri anlamadim gitti kabiliyet var ama kizda hakkini yememek lazim. İnsallah hayirlisi olur. Hayirli degilse bozulsun gitsin, hayirli ise tekrar birlesin.

O kiz cok tehlikeli gercekten yapti yapacagini ve siyrildi aradan. Nasil beceri anlamadim gitti kabiliyet var ama kizda hakkini yememek lazim. İnsallah hayirlisi olur. Hayirli degilse bozulsun gitsin, hayirli ise tekrar birlesin.

Zaten ben bir şey yapmasam bile eğer hayırlıysa ve birlikte olmamız gerekiyorsa yollarımız ayrılmaz diye düşündüğüm için geliyor bu cevap vermeme rahatlığı. :)

Kız konusunda da söylediklerine katılıyorum. Cidden çok fena. Belki iyiniyetle yaptı dünkini ama ben çok rahatsız oldum yine de. Hala bilmiyor hala bilmiyor haddini, neye karışacağını.

Onun pişman olacağını söylemiştik sana canım. O altınları da alsa bile hala bir umut bekleyecek senden.
Ama sana ilk mesajlarımdan beri söylüyorum geri dönmeni isteyecek geri adım atma diye. Hayat senin karar senin ama lütfen iyi düşün.
Aşk meşk inan ki çok çabuk tüketiliyor. Hele evlilik zaten zor bir de geçimsiz insanlarla mücadele edeceksin. Ki o görümceyle baş edemem diyorsun.

Bir de geçmiş karşına babana şöyle şöyle de diye direktif veriyor. Kendi anne- babanı arayıp özür dilemesi gerekirken senden bekliyor hala.
Evlenecek olan sizken o kızın konuşmada işi ne arabulucu mu, hakem mi, muhtar mı nedir yani?
Ama kayınvalideden ses seda yok.Esas onun anneni araması lazım eğer ki barışmanızı istiyorlarsa.
Hem yap et ortalığı karıştır hem de ilk adımı karşı taraftan bekle iyiymiş valla.

Keşke o konuşmaya müdahil olmasaymışın veya olduysan görümceye yerini bildirip, eski nişanlına dediği lafları yedirebilseymişsin.
Tamam ben de olsam iyi konuşur onları vicdan yapmaya sürüklerdim ama madem müdahil oldun konuşmaya ya alttan lafı sokacaktın ya da peki,
ilk mesajlarında dediğin gibi altınları yarın ulaştırıyorum hayırlısı olsun diyerek kestirip atsaymışsın.
Konuşma laylaylom geçtiyse görümcenin içi rahatlamıştır bir nebze.:50:

Zaten ben bir şey yapmasam bile eğer hayırlıysa ve birlikte olmamız gerekiyorsa yollarımız ayrılmaz diye düşündüğüm için geliyor bu cevap vermeme rahatlığı. :)

Kız konusunda da söylediklerine katılıyorum. Cidden çok fena. Belki iyiniyetle yaptı dünkini ama ben çok rahatsız oldum yine de. Hala bilmiyor hala bilmiyor haddini, neye karışacağını.

Evet dünki iyi niyetle olabilir ama suan herkesin gözünde iyi bir tablo cizmeyide becerdi. Biterse ondan cikmis olucak. Merak ediyorum bende sonucu. Seninde durusunu takdir etmek lazim canim yola getirdin hepsini. Aynen böyle devam :)

Ben de aslında senin yorumunu aradım zaman zaman, genelde konularımda fikir verirsin sağolasın. Hiçbir şekilde cevap vermiyorum mesajlarına çünkü sen öyle yapmıştın ben öyle demek istemiştim derken yine bir ağız dalaşına girilecek. Asil hatırlasın beni hiç değilse. Hem ben cevap vermedikçe o devamını getiriyor ve mesajları gittikçe kibarlaşmaya başladı. Ne yalan söyleyeyim gururumu okşuyor bu durum. :)

Yarın yüzük de gittikten sonra geri dönüşü olmayan yola gireriz dedi birkaç kez. Yani bunlar son mesajlarıymış artık ama bilmiyorum gerçekten öyle mi yapar.

Ben kavgadan küslükten nefret eden bir insan olduğum için her zaman adım atan ben oldum, yeri geldi özür bile diledim ben o kızdan hiçbir suçum olmadığı halde. Aynı şeyi beklediler ama göremeyince iş başa düştü sanırım.
Ama kendisine de söyledim bunları söylemek böyle bir adım atmak için geç kaldın, bir hafta önce yapmalıydın diye.

Rica ederim, aklin yolu bir,
Yuzugu senin ailen mi yollayacak anlamadim.
Eger barisma niyetin varsa biraz geciktir bu sureci, al mektuplarini ver mektuplarimi gibi degil bohca isin icine girince al aileni basina cal gibi olur durum. Ve aile buyuklerinin destek cikmanin otesinde artik onlar da istemiyormus olarak algilanir.
Eger yuzugu getirecek olanlar onlar ise birak dusunsun tasinsin, kardesiyle kavga edilecek bir durum dahi olmamasina ragmen sorunu buyuttukleri icin ailece oturup dusunemiyor ofkeyle hirsla davraniyorlarsa o aileye hic karismamak daha iyi zaten, aman uzak dursunlar kendilerine de gudecek birini arasinlar.
Sana sirt cevirip guya yols getireceklerdi geritepti...

Fakat mesajlari kibarlasmaya basladi demissin ya kibar hali bu ise vah ki ne vah... su an tam kivamdaysa bile birden bire yetti artik diyip u donusu de yapabilir, hazirlikli ol, kusura bakma ama her an bir dengesizlik yapabilecek biri gibi geliyor bana.

Sen gayet acik bir dille sana yeniden inanmam, guvenmem gerek demissin o ise iliskinizin degil, ailesinin hatasini kapatmak icin senin alttan almanin babandan gelecek tepkiyi senin goguslemenin, sana kendim ettim kendim buldum dedirtmenin derdinde. Muhtemelen ailesinin itibar konusu gibi goruyor suan, evlilik hayalleri ve sevgi ozleminden cok uzak bu davranislari cunku hayattaki oncelikleri farkli... adamin sevme bicimi bile hirs dolu, kusura bakma, gurur meselesi yapiyor, bir aile buyugu de oglum git konus biz aileler sonra arayi buluruz demiyor mu..?
Israrla mesaj atar yanit vermeni isterse bana kendini inandir cumleni yenilersin baktin ayni devam ediyor birak sayiklasin dursun, seni anlamaktan cok uzak oldugunu gosterir.

Onun pişman olacağını söylemiştik sana canım. O altınları da alsa bile hala bir umut bekleyecek senden.
Ama sana ilk mesajlarımdan beri söylüyorum geri dönmeni isteyecek geri adım atma diye. Hayat senin karar senin ama lütfen iyi düşün.
Aşk meşk inan ki çok çabuk tüketiliyor. Hele evlilik zaten zor bir de geçimsiz insanlarla mücadele edeceksin. Ki o görümceyle baş edemem diyorsun.

Bir de geçmiş karşına babana şöyle şöyle de diye direktif veriyor. Kendi anne- babanı arayıp özür dilemesi gerekirken senden bekliyor hala.
Evlenecek olan sizken o kızın konuşmada işi ne arabulucu mu, hakem mi, muhtar mı nedir yani?
Ama kayınvalideden ses seda yok.Esas onun anneni araması lazım eğer ki barışmanızı istiyorlarsa.
Hem yap et ortalığı karıştır hem de ilk adımı karşı taraftan bekle iyiymiş valla.

Keşke o konuşmaya müdahil olmasaymışın veya olduysan görümceye yerini bildirip, eski nişanlına dediği lafları yedirebilseymişsin.
Tamam ben de olsam iyi konuşur onları vicdan yapmaya sürüklerdim ama madem müdahil oldun konuşmaya ya alttan lafı sokacaktın ya da peki,
ilk mesajlarında dediğin gibi altınları yarın ulaştırıyorum hayırlısı olsun diyerek kestirip atsaymışsın.
Konuşma laylaylom geçtiyse görümcenin içi rahatlamıştır bir nebze.:50:

Bir nebze değil ciddi ciddi rahatladı bence. O da hiç istemediğim bir şeydi ama oldu işte artık. Kayınvalide yada aileden başka hiç kimse annemi aramadı bir açıklama yapmadı. O ailesine dün annemle knouştuğunu söyledi sanırım ki abisi bana mesaj attı annenle konuşmuşlar diye. Bilmiyor da olamaz yani ama ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Çok seviyordum kayınvalidemi, şimdi ister istemez gıcık olmaya başladım.

Evet dünki iyi niyetle olabilir ama suan herkesin gözünde iyi bir tablo cizmeyide becerdi. Biterse ondan cikmis olucak. Merak ediyorum bende sonucu. Seninde durusunu takdir etmek lazim canim yola getirdin hepsini. Aynen böyle devam :)

Rahatlatsın dursun kendini. İnanan insanlarız. Bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Orada sorarım hesabını tek tek. :)

Rica ederim, aklin yolu bir,
Yuzugu senin ailen mi yollayacak anlamadim.
Eger barisma niyetin varsa biraz geciktir bu sureci, al mektuplarini ver mektuplarimi gibi degil bohca isin icine girince al aileni basina cal gibi olur durum. Ve aile buyuklerinin destek cikmanin otesinde artik onlar da istemiyormus olarak algilanir.
Eger yuzugu getirecek olanlar onlar ise birak dusunsun tasinsin, kardesiyle kavga edilecek bir durum dahi olmamasina ragmen sorunu buyuttukleri icin ailece oturup dusunemiyor ofkeyle hirsla davraniyorlarsa o aileye hic karismamak daha iyi zaten, aman uzak dursunlar kendilerine de gudecek birini arasinlar.
Sana sirt cevirip guya yols getireceklerdi geritepti...

Fakat mesajlari kibarlasmaya basladi demissin ya kibar hali bu ise vah ki ne vah... su an tam kivamdaysa bile birden bire yetti artik diyip u donusu de yapabilir, hazirlikli ol, kusura bakma ama her an bir dengesizlik yapabilecek biri gibi geliyor bana.

Sen gayet acik bir dille sana yeniden inanmam, guvenmem gerek demissin o ise iliskinizin degil, ailesinin hatasini kapatmak icin senin alttan almanin babandan gelecek tepkiyi senin goguslemenin, sana kendim ettim kendim buldum dedirtmenin derdinde. Muhtemelen ailesinin itibar konusu gibi goruyor suan, evlilik hayalleri ve sevgi ozleminden cok uzak bu davranislari cunku hayattaki oncelikleri farkli... adamin sevme bicimi bile hirs dolu, kusura bakma, gurur meselesi yapiyor, bir aile buyugu de oglum git konus biz aileler sonra arayi buluruz demiyor mu..?
Israrla mesaj atar yanit vermeni isterse bana kendini inandir cumleni yenilersin baktin ayni devam ediyor birak sayiklasin dursun, seni anlamaktan cok uzak oldugunu gosterir.

Benim ailem yollayacak evet. Benle görüşmek istemiyor gibi konuştu vakti zamanında. Şimdi eminim istiyordur ama gitmeyeceğim annem götürecek. Bohça yoktu bizde. Annesi hazırlayamadım bir şey ne yapayım demiş anneme nişan zamanı. Annem de böyle şeyler için uğraşmaya gerek yok düğünde hediyeleşelim o zaman dedi. Ben daha evvel bana aldığı kıyafet, hediye vs eşyaları göndereceğim yüzükle beraber.

Aileler de arayı bulacağına yangına körükle gittiler. Kızıyla ağız dalaşına girdim diye önce kız bizimle olan programını iptal etme cüretinde bulundu. Koskoca annesi de bu sebepten annemi arayıp yarın gelmiyoruz dedi. Ki benim annem ona en başında kızımın bir hatası olursa güzellikle gel bana söyle ben annesi olarak onu uyarayım demişti. Ama o böyle tercih etti.

Hepsi birer kibir abidesi resmen. Benden özür beklediklerine de eminim ama olaylar olduğu sırada ben hemen hemen hepsini aradım ve düzgün bir geridönüş olmadı. Gurursuz değilim artık özür falan da dilemem. Bekledikleriyle kalsınlar.

Bu arada mesaj attı az önce. Bu sesizliğin, dur gitme demeyişin, arkamda durmayıp bitmesini isteyişini bana açıklar mısın ben anlayamadım diye. Sonra da aradı bakmadım telefona.

Back
X