Hayırsız ailenin parlak oğluna gönlümü kaptırdım

mihrimm

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
148
172
23
31
Sevgilimle güzel giden bir ilişkimiz var . Seneye askere gidecek ama askere gitmeden önce sözlenmek istiyor. Ben istemiyorum çünkü sevgilimin babası çalışmıyor annesi ev hanımı bir tane küçük kardeşi var okuyor. Kendisi çalışıp evi geçindiriyor kirayı veriyor kardeşinin cep harçlığına kadar herşeyi halletmeye çalışıyor. Hiç birikmişleri yok hatta ara ara zorlandığında aile büyüklerinden yardım alıyor (dedelerden filan ) . Sevgilim ( ali ) askere gittiğinde cep harçlığı bile gönderemezler diye düşünüyorum . Ben en azından Ali askere gidip geldiğinde işinden biraz para arttırabilirse kendi çabamızla ufak tefek yuva kurarız diye düşünüyorum ama Ali çok ısrarcı.

İşin kötü tarafı babam biraz eski tip bir insan. Söz nişan olunca evlenmek için uzun uzun bekletecek biri değil. Çok konuştum bak askere git gel öyle olsun diye ama artık tartışmaya başladık. Ne o tamam diyor ne de ben ona tamam diyebiliyorum.

Açık açık söyledim herşeyi de haklısın sende dese de yine de bu konu da ısrarcı. Ailesiyle de konuşmuş ama ailesi iyi insanlar olsa da tembel insanlar çocuğu '' tamam hallederiz sen merak etme '' diye geçiştiriyorlar. Sizce ne yapmalıyım kızlar ?

Not : Yeni üyeyim ama sırf bu konu için aranıza katıldım. Nolur yardım edin

Yol yakınken desem.. Aşk sevgi vs.vs... nereye kadar?

Çok mu radikal oldu?
Vallahi bende düşündüm ama mantıklı olarak baksam da sevgilim çok çalışkan hatta hiç tatil yapmadan haftalarca çalıştığını bilirim o o kadar uğraşırken ve bende onu bu kadar severken yapamıyorum işte. hani azıcık ucundan o da tembel olsa o zaman tamamen mantık kullanayım diyorum ama olmuyor işte.

Evlendiğinizde eşiniz ailesine yardım konusunda ısrarcı olacaktır. Ne yapacaksanız bunu bilerek yapın demeye geldim.
çok zor bir durumdayım. Aslında bende biliyorum ileri de zor olacak ama ayrılamıyorum da ayrılmayı istemiyorum da :(

Yürümez böyle...

Sonrada boşanıyoruz diye konu açarsın:işsiz:
bu yüzden çok tartışma çıkar ama bu yüzden boşanmak bilemedim sanki evlilik bu kadar bitebilecek bir şey değil gibi

Evlendikten sonra babasinin birden ise girecegini düsünuyorsan evlen ha yok dersen ailesine para gönderecek sürekli bunu bil.
para göndereceğinin farkındayım. Şimdi hayır mayır diyor ama bende olsam bende yardım etmek için gönderirdim . Sadece kardeşinin okul masraflarını üslen gerisini babanın yapması gerekiyor dedim de ne kadar dinlerse artık

Sevgilimle güzel giden bir ilişkimiz var . Seneye askere gidecek ama askere gitmeden önce sözlenmek istiyor. Ben istemiyorum çünkü sevgilimin babası çalışmıyor annesi ev hanımı bir tane küçük kardeşi var okuyor. Kendisi çalışıp evi geçindiriyor kirayı veriyor kardeşinin cep harçlığına kadar herşeyi halletmeye çalışıyor. Hiç birikmişleri yok hatta ara ara zorlandığında aile büyüklerinden yardım alıyor (dedelerden filan ) . Sevgilim ( ali ) askere gittiğinde cep harçlığı bile gönderemezler diye düşünüyorum . Ben en azından Ali askere gidip geldiğinde işinden biraz para arttırabilirse kendi çabamızla ufak tefek yuva kurarız diye düşünüyorum ama Ali çok ısrarcı.

İşin kötü tarafı babam biraz eski tip bir insan. Söz nişan olunca evlenmek için uzun uzun bekletecek biri değil. Çok konuştum bak askere git gel öyle olsun diye ama artık tartışmaya başladık. Ne o tamam diyor ne de ben ona tamam diyebiliyorum.

Açık açık söyledim herşeyi de haklısın sende dese de yine de bu konu da ısrarcı. Ailesiyle de konuşmuş ama ailesi iyi insanlar olsa da tembel insanlar çocuğu '' tamam hallederiz sen merak etme '' diye geçiştiriyorlar. Sizce ne yapmalıyım kızlar ?

Not : Yeni üyeyim ama sırf bu konu için aranıza katıldım. Nolur yardım edin
ben olsam askerden sonra da kabul etmem çünkü o aile çalışmamaya para yemeye alışmış burada çok gördük evin ihtiyacını bırakıp ailesine maaşını döken adamları

o kadar güzel seviyor ki beni kaçmak istemiyorum ama ailesi yönünden düşününce haklısınız da
Nasıl mesela? Söz konusunda gayet mantıklı bir sebep sunmanıza rağmen ısrar ederek mi güzel seviyor? Şu güzel sevmek nasıl oluyor merak ediyorum, denk geliyorum bazen yorumlarda da ondan sordum.

Vallahi bende düşündüm ama mantıklı olarak baksam da sevgilim çok çalışkan hatta hiç tatil yapmadan haftalarca çalıştığını bilirim o o kadar uğraşırken ve bende onu bu kadar severken yapamıyorum işte. hani azıcık ucundan o da tembel olsa o zaman tamamen mantık kullanayım diyorum ama olmuyor işte.

çok zor bir durumdayım. Aslında bende biliyorum ileri de zor olacak ama ayrılamıyorum da ayrılmayı istemiyorum da :KK43:
hem ailesine hem bize bakar diyosunuz yani.. Hadi sizde çalışıyosunuz diyelim sinir olcaksınız bu duruma. Bi de çoluk çocuk olucak oooo.. Siniriniz kaldırmaz. Maddiyat yüzünden yıpranırsınız..

o kadar güzel seviyor ki beni kaçmak istemiyorum ama ailesi yönünden düşününce haklısınız da
Şuan çok güzel seviyor ama siz de bir aile olunca 2 ailenin yükünü sırtlanmış olacak ve zamanla tanıdığın , o çok sevdiğin ali ,bir yabancıya dönüşecek .tam da bu nokta da tartışmalar başlayacak , adam zaten çok yıpranmış olduğu için tahammülsüz biri haline gelecek ..ve sen ,benim sevdiğim adam bu değildi ,diyeceksin ..bazen gitmek gerek ,hala seviyor olsan bile .. Şuan yolun başındasın ve yorgun değilsin .. en doğru zaman ..yorulup ,gençliğini tüketip ayrılmak mı yoksa şimdi daha başındayken mi ayrılmak mantıklı ? Bunun sonrasını da düşünerek mantıklı bir karar vermen gerek ..acısa da oldurmeyecek :)

Şuan çok güzel seviyor ama siz de bir aile olunca 2 ailenin yükünü sırtlanmış olacak ve zamanla tanıdığın , o çok sevdiğin ali ,bir yabancıya dönüşecek .tam da bu nokta da tartışmalar başlayacak , adam zaten çok yıpranmış olduğu için tahammülsüz biri haline gelecek ..ve sen ,benim sevdiğim adam bu değildi ,diyeceksin ..bazen gitmek gerek ,hala seviyor olsan bile .. Şuan yolun başındasın ve yorgun değilsin .. en doğru zaman ..yorulup ,gençliğini tüketip ayrılmak mı yoksa şimdi daha başındayken mi ayrılmak mantıklı ? Bunun sonrasını da düşünerek mantıklı bir karar vermen gerek ..acısa da oldurmeyecek :)
uzun uzun yazmaya üşenmiştim tam da anlatmak istediğim şeyi yazmışsınız :KK9::KK9::KK9:

Ali ya cok saf, ya da sizi saf zann ediyo. Siz evlendikten sonra sevgiliniz ailesine parada destek olacak, kardesinin de cep harcligini verecek. Siz de zar zor 3-5 kurusla suruneceksiniz. Bu yuzden cok kavqalariniz olacak ve buraya keske evlenmezdim diye konu acacaksiniz.
Hatta korkuyorum evlilikten sonra hep beraber yaşayalim diye ailesi ve birlikde yaşayasiniz.
Yol yakinken ayrilin ...

Ali iyide çevresi kötü üzüldüm çocuğa onda o aile olduktan sonra siz ömür boyu rahat yüzü göremezsiniz. Kazancınızı hep onlara vermek zorundasınız. Kardeşini okutmak zorunda, anadı babası ne yiyip ne içecek zor yani.

Birde Ali’nin maaşı ne kadar? Devlette mi özel sektörde mi? Ailesinin evi kira mı?
Siz çalışmayı düşünüyor musunuz?

Back
X