Hayırsız ailenin parlak oğluna gönlümü kaptırdım

Valla kardesim sevgilin siz evlenince de ailesine bakacak.

Babasi calismiyormus kardesi de okuyor

2 eve bakacak yani

Bunu simdi kabul ediyorsan devam et.
Ama sonradan evlenince ailesine para veriyor biz de gecinemiyoruz diye buraya konu acma

Bir ömür boyu kv kp ve eşinizin erkek kardeşine bakacaksınız. siz aileniz uzun süre beklemez naparım diye düşünmek yerine bunu düşünün. Bir de üstüne düğün borcu olacak.

Söz, nişan, düğün hiçbiri istediğin gibi olmayacak. Büyük ihtimalle ev eşyası için kredi çekeceksin ve en uygun en ucuz eşyayı alacaksın üstüne düğün takılarınada Ali’nin babası konacak çünkü adam boş gezenin boş kalfası. Sen bu arada kredi borçları ile uğraşacaksın. Belki sende işe gireceksin geçinebilmek için, arttırdığın iki kuruşu da eşin ailesine verecek. Neden verdiğini sorunca “tabiki vereceğim onlar ailem” diyecek. Anne olmak isteyeceksin, borçlar bitene kadar çocuk yapamayacaksın hadi hamile kaldın diyelim, çocuğuna kendin bakmak istesen bile ilk önce kv de diyecek “ben çocuğa bakarım, sen çalış oğlumun parasını mı yiyeceksin” diye. Bu arada o güzel seven Ali’nin gözlerinde sevgi yerine mutsuzluk tahammülsüzlük görmeye başlayacaksın. Tabi bu arada senin sevginin yerinide yeller almış olacak. Keşke başındayken ayrılsaydım, keşke çocuğum olmadan boşansaydım diye diye keşkelerle hayatını geçireceksin, değer mi?

Ayrıca bu yaşına kadar doğru düzgün çalışıp evini geçindiremeyen adam, bu saatten sonra gelin adayı şart koştu diye işe girer mi sanıyorsun.

Siz evlendiginizde o baba yine calismayacak ve Ali bu sefer hem kendi evine hem de ailesine bakacak. Bu evliliginizde sorunlara neden olacak. Ben olsam bu ise hic girmezdim. Bu arada soyle bir laf var " gelin atta, gor kimin kapisinda". Simdiden birseyler icin soz vermeyin.

Cnm konunuza gözum ilisti ve sizin icin tarot actim kartlarimin fikrini aldim nacizane. ilerde kitlik yasayacaginizi gördum parasal anlamda ..nacizane benimde fikrim zor olacagi ,yurumeyecegi yonunde..gelecek kartinizda bu cikti cünku .devam ederseniz fedakarlik.gerektiren kendinizi istemedende olsa kisitlayacaginiz gunler sizi bekliyor boyle bir sureç oldugu yönunde uyari yapiyor kartlar..sorunlarin ana kaynagi paradir evliliklerde cogu zaman.bu da benim yaklasimim..son.karar sizindir.sevgiler..

Evlenecek durumu yok ama.. aci ama gerçek.. 2 aile geçindirecek güçte garantili maaşı olacak ve siz bi ömür bu duruma kizmadan yaşayacaksınız.. siz calissaniz bile bu ancak aileye daha cok para vermesini saglayacak evi siz gecindireceksiniz.. çok zor bir durum bu.. hayat o kadar zor ki zaten.. siz en baştan daha da zor olsun a evet demiş olacaksiniz..

Söz, nişan, düğün hiçbiri istediğin gibi olmayacak. Büyük ihtimalle ev eşyası için kredi çekeceksin ve en uygun en ucuz eşyayı alacaksın üstüne düğün takılarınada Ali’nin babası konacak çünkü adam boş gezenin boş kalfası. Sen bu arada kredi borçları ile uğraşacaksın. Belki sende işe gireceksin geçinebilmek için, arttırdığın iki kuruşu da eşin ailesine verecek. Neden verdiğini sorunca “tabiki vereceğim onlar ailem” diyecek. Anne olmak isteyeceksin, borçlar bitene kadar çocuk yapamayacaksın hadi hamile kaldın diyelim, çocuğuna kendin bakmak istesen bile ilk önce kv de diyecek “ben çocuğa bakarım, sen çalış oğlumun parasını mı yiyeceksin” diye. Bu arada o güzel seven Ali’nin gözlerinde sevgi yerine mutsuzluk tahammülsüzlük görmeye başlayacaksın. Tabi bu arada senin sevginin yerinide yeller almış olacak. Keşke başındayken ayrılsaydım, keşke çocuğum olmadan boşansaydım diye diye keşkelerle hayatını geçireceksin, değer mi?

Ayrıca bu yaşına kadar doğru düzgün çalışıp evini geçindiremeyen adam, bu saatten sonra gelin adayı şart koştu diye işe girer mi sanıyorsun.

Bu mesajı defalarca okuyun derim.. arkadaş tüm olacaklari net ifade etmiş..

2500 tl ye 2 ev geçinemeyeceğine göre ya sen çalışıp kocana çocuğuna bakacaksın kocan ailesine yada sen onlarla beraber yaşayacaksın.

Bunlar mantıklı mı?
Hayır.
Aşk mantık sormaz diyorsan
Evlilikte aşk biterse ki bu şartlarda bitmesi yüksek elinde saçların ağlarsın.
Bu kdar ısrarın sebebi askerdeyken akıllanırsın diye.

Bu hayat bana uyar diyorsan bence askere gitmeden evlen.
Çünkü o maaşla ancak nikah olur. Ha önce ha sonra fark etmez:)

Adam akıllı konusun seviyorsa mecbur bekleyecek yani öbür türlü oluru yok. Sonra sıkıntıya girince sizden daha çok pişman olacak. Kolay mı bu işler. Babası çalışmadığı sürece beraber oturalıma kadar gider bu iş. Babasının hiç mi geliri yok

Ayril.. cunki hayatinin buyuk kisminda uzerinde bu ibsanlari tasiyacaksin..

Aynı şeyleri yaşadım.
Beni çok seviyo ama ailesi dedim hep.
Benim fikrim evlilik insani daha iyi şartlara götürmeli maddi ve manevi olarak.
Ama bizim tam tersiydi. Kendi ailesi kiradaydı. Kaldı ki biz ev alamazdık.
Benim annemin de babamin da evi vardi.
Kardeşi,annesi çalışmıyordu. Babası çalıştığını alkole veriyordu. Hatta annesiyle beraber..
O da bıkmıştı bu durumdan bana anlattiğina gore.
Aradan 1 sene geçti. Artık ciddiye binme zamani gelmişti benim gözümde.
O ailesinden bıkan insan ailemle yaşar misin diye sordu. Iki ev zor gelicek diye..alkolik anne ve babasinin yaninda..
Düğün yapamayiz mevlütle evlenin dediler..
Benim babam kına gecemi yapar içimde kalmasin dediğimde dik başlı oldum.
Baştan evlenme hevesi olan insan gitti yerine 5 sene sonra da evlenebiliriz diyen biri geldi.
Beni çok seviyo dediğim kişi bana şiddet uyguladi. Ben senin için neleri göze aldım dediğimde de yapmasaydın oldu.
Neyse ki bu iş bitti...
Ben su an başkasıyla nisanlıyım evleniyoruz.
Şu an diyorum ki iyi ki bitirmişim.
Realist bakalim olaya.
Nişanlimi çok seviyorum aşırı çok o ayrı.
Yatak odası kaldik 8.000
Koltuk takımi 7.500
Düğün salonu 8.000
En beğenmediğin bilezik 2.000
Gelinlik en az 3.000
Sadece söz alışverişine çıktık 1.000-1.500 arası
Ki evimiz var. Kira geliriz var. Ikimizde çalışiyoruz. Hala da düğünde gelen paralarla borc yaparsak kaparız dimi diyoruz.
Bunlarsiz olmaz mi olur ama içine sinmeyen olur beğenmediğin olur.
Sadece 24 yaşindasın ve sirf sevgi için kendine bunları layık görme.
Çünkü pisman olucaksın. Maddi zorluklar o sevgiyi bitircek.

Amaaan asalak gibi bir çok insan hep müdahale edecek hayatıniza .son verin bence bu ilişkiye normal ilerlemeyecek gibi görünüyor .böyle demek istemezdim ama balik baştan kokuyor ilişkilerde tecrübe ile sabittir..:KK52:

mutsuzluğa imza atmış olursun aileler uygun depil beklentiler farklı ama gerçekten mutsuz olmak istiyorsan evlen sonra sancılı bir boşanma yaşarsın
yanında çocuğunla birde babasız büyütürsün
aşk bir sıfır yerine getirilemeyen sorumluluklar varsa

Ailesine bakması çok güzel bir şey aslında onunla gurur duymalısınız ama geleceğiniz için duyduğunuz endişeyi de anlıyorum. Evlenince zorlanacağınızı bilin ve ona göre davranın. Bekar hayatı haliyle kolaydır evlenince işin rengi değişiyor. İyice düşünün ve ona göre karar alın.

Iyice düşünün yarın evlenince de o evi sevgiliniz geçindirecek ve hatta siz laf ettiğiniz de sizi bile karşısına alacak bunları göze alabilecek mısınız ask sevgi bir yere kadar evlilik sevgililik gibi değil

o kadar güzel seviyor ki beni kaçmak istemiyorum ama ailesi yönünden düşününce haklısınız da
canım benim evlendikten sonra daha da güzel sever seni emin ol sevgiden cinnet geçirip çok konu açarsın o aile varken lütfen biraz daha bekle ve sen neden o tembel ailesine bakacak diye birşeyler eksik içinde kalarak evlenesin

Sevgilimle güzel giden bir ilişkimiz var . Seneye askere gidecek ama askere gitmeden önce sözlenmek istiyor. Ben istemiyorum çünkü sevgilimin babası çalışmıyor annesi ev hanımı bir tane küçük kardeşi var okuyor. Kendisi çalışıp evi geçindiriyor kirayı veriyor kardeşinin cep harçlığına kadar herşeyi halletmeye çalışıyor. Hiç birikmişleri yok hatta ara ara zorlandığında aile büyüklerinden yardım alıyor (dedelerden filan ) . Sevgilim ( ali ) askere gittiğinde cep harçlığı bile gönderemezler diye düşünüyorum . Ben en azından Ali askere gidip geldiğinde işinden biraz para arttırabilirse kendi çabamızla ufak tefek yuva kurarız diye düşünüyorum ama Ali çok ısrarcı.

İşin kötü tarafı babam biraz eski tip bir insan. Söz nişan olunca evlenmek için uzun uzun bekletecek biri değil. Çok konuştum bak askere git gel öyle olsun diye ama artık tartışmaya başladık. Ne o tamam diyor ne de ben ona tamam diyebiliyorum.

Açık açık söyledim herşeyi de haklısın sende dese de yine de bu konu da ısrarcı. Ailesiyle de konuşmuş ama ailesi iyi insanlar olsa da tembel insanlar çocuğu '' tamam hallederiz sen merak etme '' diye geçiştiriyorlar. Sizce ne yapmalıyım kızlar ?

Not : Yeni üyeyim ama sırf bu konu için aranıza katıldım. Nolur yardım edin
Bekarken nedense insana her sey cok kolay geliyor. Ama oyle degil baksana kendi ailesine bile para yetistiremiyormus zavalli cocuk evlenince de iki ayri eve nasil bakacak. Yarin oburgun olmaz boyle iki eve ayri kira odemek ailemin yanina tasinalim diyecek. Ya da illaki onlara para yollayacak ve yolladiklari harclik degil kira yemek icmek hersey. Ayril diyemem ama dusun bunlari sonra kayinvalidemlere biz bakiyoruz biktik diye konu acarsin. Eger olur bende calisirim esime destek olurum kayinpederime gül gibi bakarim diyorsan da tebrikler

o kadar güzel seviyor ki beni kaçmak istemiyorum ama ailesi yönünden düşününce haklısınız da
Siz çalışıyormusunuz ,babası neden çalışmıyor.eyer çok seviyorsanız,ailesine baddi yardım yaptığını, ve evlenincede aylık giderinin hesaba katarak ,sizinde çalışırmısınız yoksa, ev kadınımı olursunuz,hepsini hesap edin,ona göre bir pilan belirleyin, eyer üstesinden gelebileceğinize inanıyorsanız, tüm bu şartlara rağmen, kabul edin,ama aylık masraflarınız eşiniz olacak kişinin maaşı, ailesine verdiği miktar, falan boyunuzu aşıyorsa, üstesinden gelemem diyorsanız,karar size ayit...:kahve:

Birçok arkadaş yazmış işin geleceği noktayı ama bende yazmadan geçmek istemedim..

Bugün seni o çok güzel seven adam,yarın önce senden eşya,düğün,gelinlik için fedakarlık bekler arkasına birlikte oturma fikrini ortaya atar yetmez bu konuda diretir sonra işine geliyorsaya kadar gider konu..

Sorumsuz ailenin sorumlu çocukları da malesef onlara sorumlu size sorunlu oluyor..

Back
X