Hayırsız ailenin parlak oğluna gönlümü kaptırdım

Sevgilimle güzel giden bir ilişkimiz var . Seneye askere gidecek ama askere gitmeden önce sözlenmek istiyor. Ben istemiyorum çünkü sevgilimin babası çalışmıyor annesi ev hanımı bir tane küçük kardeşi var okuyor. Kendisi çalışıp evi geçindiriyor kirayı veriyor kardeşinin cep harçlığına kadar herşeyi halletmeye çalışıyor. Hiç birikmişleri yok hatta ara ara zorlandığında aile büyüklerinden yardım alıyor (dedelerden filan ) . Sevgilim ( ali ) askere gittiğinde cep harçlığı bile gönderemezler diye düşünüyorum . Ben en azından Ali askere gidip geldiğinde işinden biraz para arttırabilirse kendi çabamızla ufak tefek yuva kurarız diye düşünüyorum ama Ali çok ısrarcı.

İşin kötü tarafı babam biraz eski tip bir insan. Söz nişan olunca evlenmek için uzun uzun bekletecek biri değil. Çok konuştum bak askere git gel öyle olsun diye ama artık tartışmaya başladık. Ne o tamam diyor ne de ben ona tamam diyebiliyorum.

Açık açık söyledim herşeyi de haklısın sende dese de yine de bu konu da ısrarcı. Ailesiyle de konuşmuş ama ailesi iyi insanlar olsa da tembel insanlar çocuğu '' tamam hallederiz sen merak etme '' diye geçiştiriyorlar. Sizce ne yapmalıyım kızlar ?

Not : Yeni üyeyim ama sırf bu konu için aranıza katıldım. Nolur yardım edin
Hemen ayrıl diyenler cidden garip valla garip anne ve babaları milyarder sanırım ya hayatta her şey mümkün bu arada önemli olan eşinin ailesinin tutumu nice fakir var yük olmaz ama ekinde değildir sen yaparsın nice fakir var oğlu çalışsın anne yesin baba yatsın burada önemli olan anne nasıl bakıyor duruma .
Ha şu konuda haklı arkadaşlar ömür boyu sizden para alacaklar mesele uyanık bir kaynana olup olmaması

Evlendiğinizde onlara da bakacağınızı kabullenebiliyosan bu yüzden sürekli tartışma çıkmaz bıkmam usanmam kafasına kakmam diyebiliyosan evlen. Çünkü o insanlar hazıra alışmış artık çalışmazlar. Ee çocukta anasını babasını kardeşini aç açıkta bırakamaz mecbur böyle gider bu düzen

sevgiden bahsediyorsun beklentileriniz farklıysa
aşkta sizi kurtarmaz

Hepimizin yorumları için teşekkür ederim . Dün gece uzun uzun konuştum sevgilimle bu konuyu. Senin baban çalışmaya başlamadan ben sana evet demem diye. İş arıyor zaten çalışmak zorunda dedi ama ben evlendigimiz de ailesiyle yasamayacağımıza eminim. Hee ileride böyle bir talepleri olur mu bilemem. Ama kv da istemiyormuş zaten öyle birşey.

Sevgilimden ayrılmak istemiyorum çünkü şimdi bile kazandığını yeni nesil gençleri gibi ıvır zıvıra harcamıyorken ailesine bakıp vefasını gosteriyorken ben böyle birini bulduğum için şanslı bile hissediyordum.

Benim tek sıkıntım evlilik işini erkene getirmesini nasıl erteleyebilirim?

Hepimizin yorumları için teşekkür ederim . Dün gece uzun uzun konuştum sevgilimle bu konuyu. Senin baban çalışmaya başlamadan ben sana evet demem diye. İş arıyor zaten çalışmak zorunda dedi ama ben evlendigimiz de ailesiyle yasamayacağımıza eminim. Hee ileride böyle bir talepleri olur mu bilemem. Ama kv da istemiyormuş zaten öyle birşey.

Sevgilimden ayrılmak istemiyorum çünkü şimdi bile kazandığını yeni nesil gençleri gibi ıvır zıvıra harcamıyorken ailesine bakıp vefasını gosteriyorken ben böyle birini bulduğum için şanslı bile hissediyordum.

Benim tek sıkıntım evlilik işini erkene getirmesini nasıl erteleyebilirim?
Babanın sürekli çalışacağından emin olamazsın hatta ben diyorum çalışmayacak cu yazdıklarımızı unutma olur mu nasıl ertelersin fikrim yok

Babanın sürekli çalışacağından emin olamazsın hatta ben diyorum çalışmayacak cu yazdıklarımızı unutma olur mu nasıl ertelersin fikrim yok
Zaten baba konusunda emin değilim. Hatta ailem bu durumu nasıl karşılar bilemiyorum da ama erkek kardeşinden umudum var açıkçası şimdi 15 yaşında ama 3-4 yıl sonra hem çalışıp hemde okuyabilir diye düşünüyorum çünkü abisi de öyle yapmış. Annesi bile çalışmayı düşünüyor da ah şu babası yok mu

Zaten baba konusunda emin değilim. Hatta ailem bu durumu nasıl karşılar bilemiyorum da ama erkek kardeşinden umudum var açıkçası şimdi 15 yaşında ama 3-4 yıl sonra hem çalışıp hemde okuyabilir diye düşünüyorum çünkü abisi de öyle yapmış. Annesi bile çalışmayı düşünüyor da ah şu babası yok mu
Hem çalışıp hem okusa bile yetmez okumakla bitmez yarın öbürgün o çocuk evlenecek zaten okuyacağına kim garanti veriyor ki belki okulu bırakır belki gitmez iyi şeyler düşünürken kötü şeyleri de düşün

evliliği ertelemen senin faydana olur. bu çocuk nişan, düğün gibi masrafları bile karşılamakta zorlanıcak. ha sen ben bişey istemem desen de inan bana sade bir nikah bile hatrı sayılır paralarla oluyor. ev döşemek zaten başlı başına masraf kapısı. inan bana o işler toz pembe değil. parasız olmuyor. olamıyor. sevgilin yardımı kesip kendine para biriktirmeli. sadece kardeşini okutsun kafi.

bu yüzden çok tartışma çıkar ama bu yüzden boşanmak bilemedim sanki evlilik bu kadar bitebilecek bir şey değil gibi

para göndereceğinin farkındayım. Şimdi hayır mayır diyor ama bende olsam bende yardım etmek için gönderirdim . Sadece kardeşinin okul masraflarını üslen gerisini babanın yapması gerekiyor dedim de ne kadar dinlerse artık
Sadece okul masrafları ile bitmez o iş emin ol iliğini kemiğini çürütürler. Ağlarlar zırlarlar alırlar parayı. Sende durumumuz kötü borcumuz var vırt zırt diye herşeyden kısarsın bir şey almak istediğinde kılı kırk yarıp düşünürsün. Tecrübe konuşuyor bak bizim durumumuz seninki kadar vasat olmasa da çok sıkıntılar çektim. Çok iyi düşün maddi sıkıntılar bi yerden sonra saygıyı bitiriyor gerisi çorap söküğü gibi gelir. Eşim abisinin ve annesinin yaptığı saçma sapan borçlarını öder ha bire çocuklar kullanılarak onlar için harçlık gönderirdi bekarken. Evlenmesini istemediler çok iğrençlikler yaptılar. Kendi evladını dolandırdı annesi. Allaha şükür gerçek yüzlerini gördü ama onca sıkıntıyı çektiğimizle kaldık. Sevgilin çalışkan olabilir ama hep çalışması bi tatilimiz Bike yok kavgalarını başlatır ömür boyu ailesine bakacak karakterde bunu bilerek yola çık... Allah bahtını açık etsin inşallah...

ayrıl diyenler pes nekadar kolay başkasını ayırmak iş size gelince herşeyi yutar çocuklarım için dersiniz.Neden ayrılsın babası çalışmıyor diyemi? ne kadar kolay size .Zengin bulunca da kayınvalidem beni istemiyor diye gelmezmi buraya ?

Bence istedigi;

Senin ona alelacele bir anda varman.
Kaçar gibi yani.
Elinin altinda olman.
Ana babasi ile ayni evde yasaman.
O askere gidince de calisip afedersin esek gibi hem ona hem babasina hem de kardesine bakman.
Kisacasi bi cacik olmaz bu iliskiden.

Uzulursun.

Abi çok zor ya. İnsanı öldürmez süründürür şu anlttığın durum. Vöeh.

İlk paragrafa kadar her şey aynıydı. Ayrıldık. “Maddiyat desen sıkıntı olmayacak, aile desen zaten dengeyi kurarım insanın içimde o****luk varsa gitmeye bahanesi de çok olur” dedi.
Pişman mıyım hayır.
Erken fark etmişim.
Kaç canını kurtar.

Back
X