hayırsız evlat var da hayırsız baba yok mu ?

Bende babamla anlaşamıyorum hep soğuğum ona karşı o da soğuk..
Hiç bize yakın olmadı bencil kendini düşünen cimrinin biri
zamanında elaleme yedirdiği paraları alkol vs saymıyorum bile.
Oturup 2 laf edilmez dengesizin biri..
bi bakarsın suratı bi karıştır oflar puflar bağırır bi bakarsın naber der..
Sadece babam ve büyüğüm olduğu için saygı duyuyorum hepsi bu
sevgi vs yok içimde

benimde hayırsız bi babam var kızlar ne kendine ne çocuklarına ne de karısını faydası oldu yıllarca.kazandığını içkide yedi annem rahmetli oldu kanserden 10 sene önce,meydan buna kaldı maaşını yedi evini arsalarını sattı yedi yedirdi,engel olamadım bendegörüşmedim 5-6 sene.kardeşim(ÜNV.öğrencisi)yazık o uğraştı durdu.geçen kış felç geçirdi halam aradı dayanamadım,acıdım gittim hastanede baktım altını bile değiştirdim.hastane çıkışında evime almak istedim gelmedi huzueevi bulalım dedik kabul etmedi.ben evime gidicem bana arkadaşlarım bakar dedi.arkadaşları da kendi gibi içkici beş para etmez adamlar.şimdi parası varsa bakacak arkadaşı oluyo yoksa felçli halinle yalnız.benim bulduğu bakıcıyı istemiyor ,huzurevine gitmem ben arkamdan laf ettirmem diyor ,parası bitince para gönder diye arıyor,ben açmıyorum telefonları kardeşmi arıyor napıcam bilmiyorum.8 aylık hamileyim,bide bu sorun napıcam nasıl çözücem :( geceleri uykularım kaçıyor eşimden gizli ağlıyorum.annecim kurtuldu ama bize de çok büyük üzüntü dert bıraktı

ah cnm cok üzüldüm bilirim o gizli ağlamaları...annemin bi lafı vardır.boşadığım an bnm için elin adamı olur ama sizin yine babanız der..bitanede bende varda:(neyse cok doluyum anlatsam kimse durduramaz...bizi ancak biz anlarız...

Kızlar benim değişik bir durumum var ve fikrinizi rica ediyorum. Benim babamın parayla ya da içki,dayakla ilgili bir durumu yok. Ama kadınlara çok düşkün ve bu sebeple ahlak anlayışında çok sağlam yanlışları var,anlatmakla bitmez. Ben evli bir bayanım; onu ziyarete gittiğimde tutturur hadi gel seni bir hanım arkadaşımla tanıştıracağım diye, gideriz bir bara hanım manım gelmez, koskoca rakı sofrasının bir ucunda hafif meşrep kadınlar bir ucunda ben kalırım öyle, sık sık bana sarılır öper o salak yerde. Millet sevgilisiyim zanneder. Bir de yanlışlıkla orama burama çarpıp durur ki en sevmediğim yanı budur. Onun dışında 16 yaşımdan beri turizm stajı yapacağım diye çıktığım eve geri dönmedim, yalnız büyüdüm. Üvey annem çok geçimsiz olduğu için aynı evde barınamadım. Ama ortada hep bir tiyatro oldu, “canım kızım, canım babam” şeklinde. Hep herkese kızına ne kadar iyi baba olduğunu anlattı durdu. Trafik kazası geçirdim,sadece para yolladı,gelmedi, onun dışında hiçbir kötü günümden haberi olmadı ve hep o kendi hayatını ben kendi hayatımı yaşadık. Ama telefonda hep canımlı cicimli olduk, bunun nedeni de ikinci evliliğinden 2 tane özürlü çocuğu olduğu için büyüklük göstermek istemem. Yani zaten yeterince üzülüyor; bir de ben seninle görüşmek istemiyorum, beni rahat bırak vs demeyeyim, he diyim geçiyim ,zaten senede bir görüşüyoruz diye düşünmüştüm.
Yani babamla ilişki durumumuzu şu olay özetliyor mesela; ben büyükçekmecede oturuyorum, o kadıköy’de. 3 yıl önce evleneceğim zaman bana 6-7 kez telefon edip “Ben gelmesem düğüne, şimdi param yok ne takacağım, rezil olurum, sen bir şeyler uydur ben gelmeyeyim”demişti.Ben de salağım ya ısrar etmiştim lütfen gel baba diye,gelsin diye kendi başıma yaptığım düğüne ek olarak bir de ona minibüs kiraladım vs. Misafir gibi geldiği düğünümde-iki sevgilisiyle birlikte geldi-; içki içtiği için koluma bir yapıştı ne damatla dansedebiliyorum, ne pastayı doğru düzgün kesebiliyorum. Yapıştı koluma girdi, düğün sonuna kadar kolumdan çıkmadı. Sonra da saat 22:00 gibi başladı hadi bana taksi çağır. Düğün videolarından izliyorum, sapa bir yerde oturduğumuz için taksiciye 45 dk evi tarif etmişim. Yani garip ve bencil bir babam var.
Ve o babayla tam görüşmeyi tamamen kesmek üzereydim ki kanser olduğu ortaya çıktı. 1 aydır Büyükçekmece ile Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi arasında gidip geliyorum, özürlü kardeşime bakıyorum vs. Maddi manevi koşturuyorum. Hakettiği için değil, sırf sevap olsun diye, acıdığım için. Ama bu koşturma esnasında kırk yılda bir görüştüğüm babamla uzun süre bir arada bulununca onun ne kadar kaba ve bencil bir insan olduğunu tekrar net bir şekilde gördüm. Bana emrine amede bir köpeği varmış gibi davrandı,sanki biri ona istediği gibi kötü davranabileceği bir hizmetçi yollamıştı da ben oydum. Sürekli bağırma, kızma ve aşağılama modundaydı. Tam tersi “ben sana ne babalık yaptım ,ama sen bana koşturuyorsun” diyip ezik duracağı yerde, beni yerden yere vurdu, ona bakmak ve iyi evlatlık yapmaya zorunlu olduğumu sürekli dile getirdi. “e kızım tabii yapacak”. Galiba ben babama bunca yıl fazla hürmet göstermişim, hak etmediği kadar iyi davranmışım ve bu yüzden o da kendini çok iyi bir baba sanıyor.
Ameliyattan çıksın, hayati tehlikesi geçsin evime dönerim bir daha da ömür boyu görüşmem diye düşündüm. Ameliyattan çıkınca 3. Günü artık bahçede falan gezmeye başlayınca eşim geldi beni aldı. Ama bu üç gün içinde sülale toplanıp bana babamı alıp evime götürmemi ve 2-3 ay güzel bakmamı tembihlediğinde yapamayacağımı söyledim ve herkes bana düşman oldu.Herkes beni yerdi, kınadı, sürekli bozdu, sürekli “sen de insanmıymışsın” gibi laflarla yüreğimi acıttılar.
Neyse asıl soruma geliyorum;ben evime geldim, 4 gün geçti, ne yediğim yemekten anlıyorum ne bir şey…keyfim yok, sürekli kafamda “acaba ben yanlış mı yapıyorum” diye düşünceler geçiyor. Geldiğimden beri elimi yaktım, kedim kayboldu, eşim ayağındaki bağları kopardı. Bir evladın ahı tutmazken böyle bir babanın ahı tutabilir mi? Mantık olarak düşünürsem; o bana 1 gün bile hiçbir işime koşturmazken, ben 1 aydır geceli gündüzlü koşturuyorum ve şimdi o iyi, sadece yanında ilgilenecek birileri gerekiyor.Hakettiğinden bile fazla evlatlık gösterdim aslında.Ama herkes bu göreve beni layık gördüğü için sürekli kınama telefonları alıyorum “boyun devrilsin, baban o senin, atan,ne olursa olsun gelip bakman lazım” diye. Onlar tabii ilişkimizi bilmediği, dışarıdan normal gözüktüğümüz için durumu anlayamıyorlar.Duygu sömürüsü olmasın diye yanımda olmadığı yıllarda başıma gelenleri yazmıyorum. Objektif olarak lütfen bana söyleyebilir misiniz; gavurluk mu yapıyorum, yoksa uzak durmakta haklı mıyım? Bir taraftan da bana küserse, ancak o zaman hayatımdan kendi isteğiyle çıkar diye düşünüyorum. Yakınlarda çocuk sahibi olmak istiyorum ve bir kızım olursa babamın bozuk ahlak durumu yüzünden onun hayatında olmasını istemiyorum. Bir an önce samimi fikirlerinizi bekliyorum.

O konuşup sizi eleştirenler,babanızın size yaşattığı hayatı yaşayabilirmiydi acaba?
Herkes pek seviyor,insanların hayatlarını yaşadıklarını bilmeden yargılamayı.
Ahh şu vicdan işte,vicdanınız sizi böyle sorgulatıyor.
Çok iyi anlıyorum sizi,aynı durumda olsam aynı ikileme düşerdim.
Ve malesef kendime yenilirdim.
Yapmamam gerekeni seçer,haketmediği evlatlık vazifelerimi son ana kadar yapardım.
Asla affedemezsiniz babanızı biliyorum ama böyle de devam edemezsiniz.
Edilmez mi edilir tabi,hatta yoluna umursamadan yaşadıklarının ağırlığını unutmadan devam edenleri çok iyi anlıyorum.
Ama ben yapamam,siz de yapamıycaksınız.
Ama öyle ama böyle görüşüceksiniz:(
Vicdan işte...Bu duygusallık çok çektiricek bize çok!

hayırsız baba olmaz mı hiç, bende de bir tane var. Kimse sizin babanıza karşı olan tavırlarınıza anlam veremez, bu şekilde davranmamanız gerektiğini öğütler dururlar. Ancak yıllarca biz yaşadık o babalarla birlikte, onlar bizim yaşadıklarımızın binde birini yaşamadılar. eleştirmeye hiç hakları yok.babamın alkol problemi vardı (tabi kendisi kabul etmiyordu) ve aşırı sorumsuzdu. Annem yıllarca yalvardı bak bir tane çocuğumuz var bir kenara para koyalım, ileride okuyacak, evlenecek zorlanmayalım diye.amaan bir çocuk değil mi okuturuz!evlenceği zaman düşünürüz! diye diye kazandıklarını har vurup harman savurdu.defalarca iflas etti,annemin dişinden tırnağından arttırıp biriktirdiği altınlarına, paralarına herşeylerine borç kapatıcam diye el koydu. arabalarımız gitti, bir evimiz bağkur primlerini yatırmadığı için borcunu kapatsın diye gitti gene umursamadı.ben liseye gidiyorum matematikten özel ders alıyorum diye kızıyordu.ama benim haftada 1 saat matematik dersimin parası onun haftalık rakı parasının 10 da biri idi.ne zaman akşam olup da buzdolabını açsa eline içki şişesini alacak, annem gene üzülecek ağlayacak ya da evde kavga çıkacak diye içim hop oturup hop kalkardı.akşam yemeğine bazen geç kalır, ama geç kalacağı zaman asla haber vermez. biz geç saatlere kadar baba gelecek diye bekleriz.Bazen annem dayanamayıp arar, sen daha gecikeceksen biz yemeğimizi yiyelim der. suç olur. gelir kavga çıkarır sen beni nasıl ararsın diye!kendine gider en iyi giyecekleri ayakkabıları vs. alır gelir. baba benim şuna ihtiyacım var dediğim zaman, çok mu lazım? der, şimdi para yok sonra alırız der.daha binlerce olay. en son üniversiteye gittim eve 12 saat uzaklıktayım. bir arayıp sormaz bir şeye ihtiyacın var mı demez.hazırlık dahil 5 yıl okudum 5 yıl boyunca bana gönderdiği para iki seferde toplam 100 tl.tabi ben üniversitedeyken annemle sorunları artıyor, en son annemi dövmeye kalkışıyor. annem de boşanma davası açıyor.sen haksızsın eşini dövmek ne demek diyorum, sen de iyice hakim kesilmişsin sen nereden bileceksin diyor. annemle aralarını bulayım diye bana çok baskı yaptı. ben de sorun sizin sorununuz aranızda çözebiliyorsanız çözün yoksa da boşanın dedim diye bana düşman oldu. ben nasıl evlatmışım, insan anası babası ayrılsın ister miymiş.annemi gene üzmen için mi barıştırıcam sizi dedim.gene anlamadı.boşanma davasında anneme ağza alınmayacak hakaretler, iftiralar, saçma sapan şeyler iddia etti.boşanma davası uzayınca ben annemden rica ettim beni tanık olarak göster ben şahitlik edeyim yoksa kurtulamazsın diye.en son benim şahitliğimle boşandılar ama al paylaşımı davaları devam etti 4 yıl.paylaşılacak ne mal varsa bir evle bir arabayı paylaşamadı adam. annemin emekli ikramiyesinden hak talep etti, yıllarca ben onu işe getirip götürdüm, şöförlüğünü yaptım o paranın yarısı benim diyebilecek kadar yüzsüz bir adam!uzunca bir süre konuşmadım görüşmedim. herkes neden babanla konuşmuyorsun çok ayıp, anne-babaya karşı böyle yapılmaz.sevmesen de o senin baban falan diyordu. bu benim meselem siz benim yaşadıklarımı yaşamadınız bu konuda konuşmak istemiyorum deyip konuyu kapatıyordum.bizler istemez miydik babalarımızla sevgi ve saygı dolu bir ilişkimiz olsun.üniversitede sınıf arkadaşlarım annelerinden çok babalarıyla konuşurlardı telefonda,babalarıyla ilişkilerini anlatırlardı hayret ederdim, demekki benim ki tuhafmış diye.evlendim,bana bir çöp almadı.insanların maddi durumu uygun olmayabilir, ama bir ara sorarsın yavrum nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı dersin.annemin de parası yoktu ama benim hiç bi şeyimi eksik etmedi,borç,harç,kredi kartına taksit ne kadar ne yapabiliyorsa hepsini yaptı. Allah ondan razı olsun.Babamı düğüne bile çağırmayı düşünmüyordum ama annemin zorlamasıyla çağırdım.herkes ay babası yok kuşağını kim bağlıycak bilmem ne diye konuşmaya başladı(ille de erkek olması lazımmış,hiç de umrumda değil). benim aslanlar gibi annem var, bugüne kadar beni o büyüyttü,okuttu sahip olduğum herşeyi bana o sağladı, tabii ki annem bağlayacak dedim.seslerini çıkaramadılar.oh canıma değsin:)babam ben evlendikten sonra baba olduğunu hatırladı biliyor musunuz.çünkü ona artık maddi manevi ihtiyacım yok, ondan bir şey istemeyecek durumdayım.belki çok fesat düşünüyorum ama öyle.şimdi hiç bir problemimiz yok, ama geçen kış babama mide kanseri teşhisi kondu. midesi alındı.radyoterapi ve kemoterapi sürecini yanımda geçirdi, evimde kaldı.Allah için bana bir gram yükü olmadı ama, ilişkimiz önceden daha sıcak olsaydı,hayata bu kadar geç kalmamış olsaydık ne olurdu sanki?umarım o da bunları düşünmüştür.kızlar babamızdan gördüğümüz bazı şeyleri kabullenmemiz çok zor oluyor, ama içinizde bir yerde aralık bir kapı bırakın derim.sonra araya böyle üzücü bir hastalık,ölüm vs. girince insanın hiç tahmin etmediği kadar canı yanıyor.ne kadar nefret ettiğimiz huyları olsa da et ile tırnak ayrılmaz derler ya, içeride bir yerde bir şeyler acıyor.Hepinize Allah sabır versin, hayırsız babası olanların annelerini Allah başlarından eksik etmesin.Ana gibi yar olmuyor:)

hayırsız baba olmaz mı hiç, bende de bir tane var. Kimse sizin babanıza karşı olan tavırlarınıza anlam veremez, bu şekilde davranmamanız gerektiğini öğütler dururlar. Ancak yıllarca biz yaşadık o babalarla birlikte, onlar bizim yaşadıklarımızın binde birini yaşamadılar. eleştirmeye hiç hakları yok.babamın alkol problemi vardı (tabi kendisi kabul etmiyordu) ve aşırı sorumsuzdu. Annem yıllarca yalvardı bak bir tane çocuğumuz var bir kenara para koyalım, ileride okuyacak, evlenecek zorlanmayalım diye.amaan bir çocuk değil mi okuturuz!evlenceği zaman düşünürüz! diye diye kazandıklarını har vurup harman savurdu.defalarca iflas etti,annemin dişinden tırnağından arttırıp biriktirdiği altınlarına, paralarına herşeylerine borç kapatıcam diye el koydu. arabalarımız gitti, bir evimiz bağkur primlerini yatırmadığı için borcunu kapatsın diye gitti gene umursamadı.ben liseye gidiyorum matematikten özel ders alıyorum diye kızıyordu.ama benim haftada 1 saat matematik dersimin parası onun haftalık rakı parasının 10 da biri idi.ne zaman akşam olup da buzdolabını açsa eline içki şişesini alacak, annem gene üzülecek ağlayacak ya da evde kavga çıkacak diye içim hop oturup hop kalkardı.akşam yemeğine bazen geç kalır, ama geç kalacağı zaman asla haber vermez. biz geç saatlere kadar baba gelecek diye bekleriz.Bazen annem dayanamayıp arar, sen daha gecikeceksen biz yemeğimizi yiyelim der. suç olur. gelir kavga çıkarır sen beni nasıl ararsın diye!kendine gider en iyi giyecekleri ayakkabıları vs. alır gelir. baba benim şuna ihtiyacım var dediğim zaman, çok mu lazım? der, şimdi para yok sonra alırız der.daha binlerce olay. en son üniversiteye gittim eve 12 saat uzaklıktayım. bir arayıp sormaz bir şeye ihtiyacın var mı demez.hazırlık dahil 5 yıl okudum 5 yıl boyunca bana gönderdiği para iki seferde toplam 100 tl.tabi ben üniversitedeyken annemle sorunları artıyor, en son annemi dövmeye kalkışıyor. annem de boşanma davası açıyor.sen haksızsın eşini dövmek ne demek diyorum, sen de iyice hakim kesilmişsin sen nereden bileceksin diyor. annemle aralarını bulayım diye bana çok baskı yaptı. ben de sorun sizin sorununuz aranızda çözebiliyorsanız çözün yoksa da boşanın dedim diye bana düşman oldu. ben nasıl evlatmışım, insan anası babası ayrılsın ister miymiş.annemi gene üzmen için mi barıştırıcam sizi dedim.gene anlamadı.boşanma davasında anneme ağza alınmayacak hakaretler, iftiralar, saçma sapan şeyler iddia etti.boşanma davası uzayınca ben annemden rica ettim beni tanık olarak göster ben şahitlik edeyim yoksa kurtulamazsın diye.en son benim şahitliğimle boşandılar ama al paylaşımı davaları devam etti 4 yıl.paylaşılacak ne mal varsa bir evle bir arabayı paylaşamadı adam. annemin emekli ikramiyesinden hak talep etti, yıllarca ben onu işe getirip götürdüm, şöförlüğünü yaptım o paranın yarısı benim diyebilecek kadar yüzsüz bir adam!uzunca bir süre konuşmadım görüşmedim. herkes neden babanla konuşmuyorsun çok ayıp, anne-babaya karşı böyle yapılmaz.sevmesen de o senin baban falan diyordu. bu benim meselem siz benim yaşadıklarımı yaşamadınız bu konuda konuşmak istemiyorum deyip konuyu kapatıyordum.bizler istemez miydik babalarımızla sevgi ve saygı dolu bir ilişkimiz olsun.üniversitede sınıf arkadaşlarım annelerinden çok babalarıyla konuşurlardı telefonda,babalarıyla ilişkilerini anlatırlardı hayret ederdim, demekki benim ki tuhafmış diye.evlendim,bana bir çöp almadı.insanların maddi durumu uygun olmayabilir, ama bir ara sorarsın yavrum nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı dersin.annemin de parası yoktu ama benim hiç bi şeyimi eksik etmedi,borç,harç,kredi kartına taksit ne kadar ne yapabiliyorsa hepsini yaptı. Allah ondan razı olsun.Babamı düğüne bile çağırmayı düşünmüyordum ama annemin zorlamasıyla çağırdım.herkes ay babası yok kuşağını kim bağlıycak bilmem ne diye konuşmaya başladı(ille de erkek olması lazımmış,hiç de umrumda değil). benim aslanlar gibi annem var, bugüne kadar beni o büyüyttü,okuttu sahip olduğum herşeyi bana o sağladı, tabii ki annem bağlayacak dedim.seslerini çıkaramadılar.oh canıma değsin:)babam ben evlendikten sonra baba olduğunu hatırladı biliyor musunuz.çünkü ona artık maddi manevi ihtiyacım yok, ondan bir şey istemeyecek durumdayım.belki çok fesat düşünüyorum ama öyle.şimdi hiç bir problemimiz yok, ama geçen kış babama mide kanseri teşhisi kondu. midesi alındı.radyoterapi ve kemoterapi sürecini yanımda geçirdi, evimde kaldı.Allah için bana bir gram yükü olmadı ama, ilişkimiz önceden daha sıcak olsaydı,hayata bu kadar geç kalmamış olsaydık ne olurdu sanki?umarım o da bunları düşünmüştür.kızlar babamızdan gördüğümüz bazı şeyleri kabullenmemiz çok zor oluyor, ama içinizde bir yerde aralık bir kapı bırakın derim.sonra araya böyle üzücü bir hastalık,ölüm vs. girince insanın hiç tahmin etmediği kadar canı yanıyor.ne kadar nefret ettiğimiz huyları olsa da et ile tırnak ayrılmaz derler ya, içeride bir yerde bir şeyler acıyor.Hepinize Allah sabır versin, hayırsız babası olanların annelerini Allah başlarından eksik etmesin.Ana gibi yar olmuyor:)

Seninki benimkinin yanında melekmiş..

Evet bende cogunuz gibi yaşadım ; benim babam 14/02/2009 yılında vefat etti.allah rahmet eylesin , babamm hep soguktu bize karşı bayramdan bayrama elini öperdik hiç sarıldıgını bilmedim... Keşke bununla kalsaydı kalmadı daha kötü oldu herşey ,ölmeden 1,5-2 yıl önce borçlandı ama ucu bucagı yok.tefeciden borç almış onun karşılıgı tapuyu vermiş tabi borcunu ödeyemeyince ev gitti , dükkanda gitti aynı şekilde , borçlular eve gelirdi babam kaçardı annem ben ve erkek kardeşim çıkardık karşılarına ne laflar duyduk kızını çocuklarını daga kaçırırız dahi dediler , babam bunları alt katta saklanmış duymuş ama kılını bile kıpırdatmadı ...ev gitti dükkan gitti ama onca borç bize kaldı ... Bitmedi bitmezde .allah'ım da bizi böle sınadı . Allah beterinden korusun

burayı okudumda neler varmış.öncelikleallah hepsine akıl fikir versin ve bizlere sabır...
yıllarca görmediğim bi adamdı 20 yılboyunca görmemiş olmama rağmen.. okadar parası vaarken ! onun borçlarını biz ödedik 2 kere hayataa sıfırdan başladık ! geldiğinde sadece benim için bi yabancı gibiydi onu hiç sevmedim sevemedim sevmek te istemiyorum.annemi defalarca aldatması bunları duymam görmem beni kızı değil bi arkadaşı olarak görmesi !
saçma sapan işleri !dengesizlikleri ilgisizliği ve yine en son üst komşumuzla aldatması annemi ! çook var aslında daha neler var ama..ondan sadece nefret ediyorum o baba kelimesini hak etmedıgı ıcın aslaa kullanmıyorumm ona ! sadece şuan onunla aynı evden yaşamaktan kurtulmak ıstyıyorum hala dua edıyorum düzelmesi için !
Ahlaksız insanınn biri malesef :43::43::43:

Seninki benimkinin yanında melekmiş..

sen neler yaşadın bacım:)ben baya uzun yazmışım da, aslında bunlar sadece küçük bir kısmı:) annem ütü yaptım yoruldum dediği için kadının boğazına bıçak dayayıp öldürmeye kalkmış bir baba benimkisi. öyle işte... ama Allah razı olsun bu yaptıkları sayesinde yaşama karşı o kadar güçlü ve dirençliyiz ki, çok şey öğrettiler bize!bazen babama bakıp eşimin onun yanında nasıl bir melek olduğunu düşünüyorum, halime şükrediyorum. :)

Back
X