Hayret biseu ya

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
9 aylik bebeğim var. Dün sırf eşim söz vermiş diye yemekli misafir aldık. Almaz olaydim. 4 yaşında bir çocuğu var resmen Evimi savaş alanına çevirdi. Girmediği yer dokmedigi dolap kalmadı. Bak canım benim sen şunlara oyna diye önüne oyuncak döktüm Orali olmadı bebeğimin ne kadar eşyası varsa kırıp dökmus. Bezlerini yirtmaya uğraşmis filan. Eşimin aldığı çok değerli bir saatim vardı çekmecelerden onu bulup yere vurup camını kirmis. Annesi hiçbir şekilde uyarmadi. Hiçbir şekilde karışmadi..başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın modunda. Allah aşkına siz olsanız napardiniz sinir oldum ya. Hala evi toplamaya çalışıyorum. Yıktı geçti resmen. Ben yapma dedikçe geldi bebeğimin ayağını çekmeye vurmaya sarsmaya filan çalışıyor. Yoruldum annesi hiç Orali değil. Ben bi yandan bebeğimi korumaya bi yandan da onun çocuğu ile uğraşırken oturmuş eşimle kendi eşiyle cay içiyor.

Evet sinir bozucu bir durum. Bu yüzden eşinizle görüşün çocuğun ailesiyle konuşsun ve en azından hediye olan saatin değerini versinler.
İnsan biraz çocuğuna dikkat eder.
O kadar yaramazlık yapıp ortalığın altını üstüne getirirken siz veya ailesi neden müdahale etmediniz ki.

Valla ben böyle konularda çok açığım.Anne ilgilenmiyorsa,ilgilenmesini söylerdim o anda,ki söylemişliğim var.Hiç de alınır mı diye düşünmem.Benim evim yıkılırken ya da çocuğum zarar görebilecekken o düşünmüyorsa ben onu hiç düşünmem.

Sen o an söyleyememişsin.O zaman eşinle konuş.Çocuğuna bakamıyorsa bir daha gelmesin bir zahmet.

Evet çocuktur,tolere edilir de,bu kadarı sabır sınırını aşıyor.Çocuğun değil anne babasının kabahati zaten.Anne bakmıyorsa baba baksın laf mı yani.

Esime bir daha asla çağırma dedim. Ne yediğim yemekten bişey anladım ne nefes alabildim. Kendime hala gelmedim. Kendi çocuğum yetmedi bide onun çocuğuna baktım ya.

Cay icenlere aynen du sekilde bagirirdim. Biriniz gelsin yardim etsin yeter.
Tabi o saatten sonra cay icebilirler miydi bilmiyorum. Saatini alip Annemin onune atsaydin.
Bu arada birini evine gidince izinsiz hicbirsey yapmaz kizim uc yasinda. Egitmemis yavrusunu. Ne demek ya Evi yikmak.

Bu konu bana hiç yabancı gelmedi bu durumda annesini uyaracaksın çocuklar fazla laftan anlamıyor. zamanında psikoloji hocamız anlatmıştı bazı kadınlar misafirliğe gitmeden önce çocuklarını tembihlermiş kır dök diye. çocuğu etrafı savaş alanına çevirirken görmezden gelen annelerin böyle tembihlediğini düşünür oldum

anne baba olsalar çocuğun kırdığı saat camını tamir ettirirler. ana baba insan olamamışki onlardanda bu çıkmış demek.

dün ki yaşadıklarınızdan alacagınız ders bir daha bu bayanı davet etmemek olmalı.
erkek erkege görüşmek isterseler bir çok alternatif var onlar dan birini uygulasınlar.
ama siz evinizi açmayın böyle insan müsvettesine.
çocuga degil tepkin o ne ögrenirse onu uygular.
sizde üzülmeyin bu bir tecrübe oldu size

bir daha görüşmezsiniz ama böyle kadınlara sinir oluyorum anneleri çoçukların enerjileri boşalsın evde rahat etsin kafasındalar ben yirmili yaşlarımdayken uzaktan bir akrabanın eşek kadar 12-13 yaşında oğlu makyaj malzemelerimi mahvetmiş cinnet gecirdim öfke patlaması yaşadım resmen ve sürekli annem rahatsız dye hesapta görmeye gelio hemde haftada bazen iki gün öğlen gelip akşam yemeğinden sonra giderlerdi kadını kovdum birdaha bunu getirme demek zorunda kaldım, çoçuğun mutfağa girip yemesi içmesi buzdolabını sürekli karıştırması asla ve asla anneside bir şey demezdi duyduk ki en uzun bunlara sabreden biz olmuşuz kendi kızkardeşi bile evine gelsin istememzmiş ben ve kardeşlerim teyzemizin evnde bile dolaba dokunmazdık çoçuk büyüdü giti aynı utanmaz arlanmaz adamın teki oldu çıktı anne terbiyesi cok önemli

Odanın birini kilitlemistim. Annesine geldi ağladı tepindi anahtarı verin açacam diye. Dağınık dedim o yüzden kilitledik
ay allahım okurken bile sinirlerim bozuldu.
sinir oluyorum böyle kadınlara.ben asla tahammül edemem.
bu tamamen annenin suçu zaten.çocucğun suçu yok ki.ne verirsen onu alır çocuk.
bakamayacaksa çocuğunu da alıp gitsin.ben söylerim.
sen çok sabırlıymışsın

Cocugunla ilgilenir misin yıktı geçti ortalığı demeliydin böyle bir durumda

Benim var böyle misafirim hiç ilgilenmez dedim cocugunla ilgilenir misin hem kendi kızımla hem misafirle hem senin cocugunla hem servisle ilgileniyorum çocuğun başına iş gelecek dedim sohbete daliyorsun dedim

Ayy senin ev çok rahat ya ondan çocuğu rahat bırakıyorum dedi

Rahat olmana sevindim ama şaşırıyorum valla gittiği yerde çocuğunu saliverme rahatliginda ki annelere ! Dedim çocuk karıp döküyor oralı olmuyorlar ev sahibine ne ayıp . Çocuğa terbiye vermeyi bilmiyor anneler iyiki biz öyle degiliz ben kızıma bu terbiyeyi asiliyorum dedim . Sanki başkasından bahseder gibi Cat Cat söyledim lafı

O oldu. Bir sonraki gelişinde hep kalkıp baktı çocuğuna söyleyin sizde

Bir benzerini dün ofiste yaşadım.
Ofis zaten kalabalık ayrıca kamu kurumu burası.
Foteselli kapıyı parmaklarıyla açıp kapamaya çalışan çocuğu bir kaç kere uyardım ki daha önce parmakları sıkışan çocuklar oldu.Annesinin umrunda değil o ayrı.

Görüşmeyin bir daha bence.Bir de bunların aman bişey olmaz,ne kıymetli malın varmış deyip kahkaha atan versiyonları var.

Ben burada cocuklarin hayirdan anlamasi gerektigini soyleyince bana ayyy onlar daha minnacik cocuk diyorsunuz ya hani iste bakin sonuclari bu ... Cocuklara hayir ve yapma demiyerek onlara hayattaki en buyuk kotulugu aileleri yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…