hazır çorbanın tadı güzel olurmu birde tavsiye bekliyorum

xbursankarax

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
34
2
36
Ankara
arkadaslar yemek yapmayı bilmedigim için dışarıdan felan yemk yiyorum bu aksam çorba ıccektım ama artık evde ogrenmem lazım.sizce hazır çorbanın tadı güzelmi ? daha hiç içmedim.ve yapması kolay mıdır ayrıca hangi marka çorba almalıyım çok var bugun deneyım mı yoksa dısarıdan yemeye devam mı edeyım

arkadaslar yemek yapmayı bilmedigim için dışarıdan felan yemk yiyorum bu aksam çorba ıccektım ama artık evde ogrenmem lazım.sizce hazır çorbanın tadı güzelmi ? daha hiç içmedim.ve yapması kolay mıdır ayrıca hangi marka çorba almalıyım çok var bugun deneyım mı yoksa dısarıdan yemeye devam mı edeyım

Dışarıda yeyip yememek için bize sormanı pek anlayamadım ama hazır çorbada baskın nişasta tadı alırım ben, yapımı paketin arkasında verilir ama evde bir mercimek çorbası yapmakta zor değil

Hazır çorba yaparak yemek yapmayı öğrenemezsin ki :50:
Yapımı en kolay olan çorbalardan başlayabilirsin. Mesela şehriye çorbası, mercimek çorbası gibi ...
Ben hazır çorbayı hiç sevmem, sanki hepsinin tadı aynıymış gibi geliyor.

Son düzenleme:
Çorba en kolay şeylerden birisi
Bana sorarsan hazır çorbalar gayet güzel, ben bazen ev yapımlarından daha çok beğeniyorum

Hazir corba yaparken icine biraz salca tereyag baharat falan kat.
Ama evde corba yapmakta kolay.

Biraz mercimek, pirinc, havuc, patates, sogan, domfates. Hepsini butun butun tencereye koy, yumusayinca blendir. Metcimek corban hazir.

Hazır çorbanı pısırmeden once yapacağın tencerede bıraz un kavur çorbanı paketin arkasındaki tarife göre pısır. Ev çorbası tadına yakın bir tat olacak :)

Hazır çorbanı pısırmeden once yapacağın tencerede bıraz un kavur çorbanı paketin arkasındaki tarife göre pısır. Ev çorbası tadına yakın bir tat olacak :)

Ben bu un kavurma olayını geçen yapayım dedim beceremedim, yapıştı falan rezalet bir şey oldu nasıl yapıyorsunuz? :1:

Sevilcek bişey değil ki :1: Kaynanam yapıp getiriyor bazen yemeden döküyorum. Eşim sever ona da içirmiyorum pis kokuyor :120:
Hazır çorbada işkembe tadı almıyorum ben hoşuma gidiyor :27:

ya içinde yumuşak şeyler oluyor böyle sakız gibi :120:

domates de çok sevmem

Kizzz just useniyorum demiyosun da hazir corbayi daha cok begeniyomusss:27::27: uyaniiiiikk:13:

evet üşeniyorum :27: gerçek çorba bir kez yaptım daha :1:

ya siz bana hele şu un kavurmayı anlatın ya geçen yapayım dedim miyane çorbası mıymış neymiş onu olmadı :53: nasıl kavuracağız bu unu

domates de çok sevmem

ya siz bana hele şu un kavurmayı anlatın ya geçen yapayım dedim miyane çorbası mıymış neymiş onu olmadı :53: nasıl kavuracağız bu unu

Ben domates çorbası yaparken kavuruyorum unu, hiç yapışma falan olmadı :27: Az kavur, çok kavurma bi de azar azar su katarak karıştır sürekli. O zaman yapışmaz :51:

domates de çok sevmem

Yagini az ununu fazla mi koyuyosun kii:37:

Ben domates çorbası yaparken kavuruyorum unu, hiç yapışma falan olmadı :27: Az kavur, çok kavurma bi de azar azar su katarak karıştır sürekli. O zaman yapışmaz :51:

Tencereye unu koyup ksvuruyorum bıraz guzel koku duyunca suyu atıyorum sonra çorbayı :)

yani tamam da neyle kavuruyorsunuz bunu benim bulduğum tarifte 2 yemek kaşığı yağ diyordu o kadarcık yağla kavrulmadı toz toz durdu öyle ay anlatamıyorum ki de bana adım adım söylemeniz lazım :27: sonra suyu da döktüm ama içinden un taneleri çıkıyordu :120: sonra da çöpe döktüm kimse görmeden :9:

yani tamam da neyle kavuruyorsunuz bunu benim bulduğum tarifte 2 yemek kaşığı yağ diyordu o kadarcık yağla kavrulmadı toz toz durdu öyle ay anlatamıyorum ki de bana adım adım söylemeniz lazım :27: sonra suyu da döktüm ama içinden un taneleri çıkıyordu :120: sonra da çöpe döktüm kimse görmeden :9:

Tencereyı ocağa koy 2 yemek kaşığı unu tencereye koy. Yağ yok. Kaşıkla surekli karıştırarak kavurmaya başla. Burnuna guzel kokular gelince tencereyı ocaktan al kenara koy çorba paketinin arkasında 3 su bardağı yazıyor diyelim o suyu lambır lymbur dokme. Once yarım bardak suyu dok ama karıştır surekli. Topak olmasın. Kalan suyuda yavas yavas ekle tencereni karıştırarak. Sonra çorbanı dok tekrar ocağa köy. Bi sure daha karıştır.unla çorbanın harcı birbirini yesin. Ikı tasım kaynayınca corban hazır demektir.

Back
X