hazır çorbanın tadı güzel olurmu birde tavsiye bekliyorum

Tencereyı ocağa koy 2 yemek kaşığı unu tencereye koy. Yağ yok. Kaşıkla surekli karıştırarak kavurmaya başla. Burnuna guzel kokular gelince tencereyı ocaktan al kenara koy çorba paketinin arkasında 3 su bardağı yazıyor diyelim o suyu lambır lymbur dokme. Once yarım bardak suyu dok ama karıştır surekli. Topak olmasın. Kalan suyuda yavas yavas ekle tencereni karıştırarak. Sonra çorbanı dok tekrar ocağa köy. Bi sure daha karıştır.unla çorbanın harcı birbirini yesin. Ikı tasım kaynayınca corban hazır demektir.

Ay Allah razı olsun ya sizden :9:

Yani anca 2-3 kasik un olur canim. Oyle dene bi de. ;) ne corbasi yapasin vardi bu aradaa:1:

ya şimdi hazır çorbanın tadını güzelleştirmesi bir yana hani bir çorba var ya ben neydi onun adı bilmiyorum annem küçükken yapardı sakız çorbası diye yerdim ben onu içinde böyle sakız gibi top top yumuşak şeyler oluyordu ne acaba o onu bulmam lazım :1:

sabaha kadar sabredersem anneme sorarım tabi de :1:

ya şimdi hazır çorbanın tadını güzelleştirmesi bir yana hani bir çorba var ya ben neydi onun adı bilmiyorum annem küçükken yapardı sakız çorbası diye yerdim ben onu içinde böyle sakız gibi top top yumuşak şeyler oluyordu ne acaba o onu bulmam lazım :1:

sabaha kadar sabredersem anneme sorarım tabi de :1:

Allah Allahh neymis ki o ;)) bende merak ettim hee:27:

Tarhana al pazarlarda falan satılıyor. o da bir nevi Türk usulu hazır çorba. Marketlerde de bez poşetlerde falan satılıyor. Çok basit yapımı. İnternetten falan bak. Kendi damak tadına göre karar veririsin zamanla. :6:

Back
X