• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazır Ol, Nişan Al🎯, Harekete Geç!🏃‍♀️‍➡️

Sağolasın @HuMIsma 💕Kötü bir şey yok canım, çok şükür.🥰🙏Sabah hastaneye Zoladex iğne yazdırmaya gittim, raporum olduğu için devlet hastanesindeki aile hekimi de yazabildi. Çok sıcaktı hava, hastane çıkışı bir de sağlık ocağına uğradık Babamın ilaçlarını yazdırmak için. Öğlearası ve sonrası doktoru biraz bekledik. İlaçları alıp gelmemiz akşamüzerini buldu. Yorulmuşuz.
Şu an 49 yaşındayım, yakında 50'ye basacağım. Menopoz öncesi adet düzensizliği, yoğunluğu durumları yaşamaya başladım. 20 günden fazla sürüyordu reglim bazen ve hangi tarihte regl olacağımı kestiremez duruma geldim, tarihleri şaştı. Miyomlar da mevcut. Mirena, hormonlu spiral yoğun regl süreci yaşayan hanımlarda çoğunlukla azaltmakta faydalı oluyormuş, hatta regl olmayanlar da varmış. 1 sene önce doktorumun önerisiyle mirena takıldı. Mirenaya rağmen adetler uzun ve düzensiz olunca doktorum Zoladex 3.6 mg iğne ile hormonlarımı 3 ay boyunca baskılayacak ve regl olmayacağım.
Zoladex iğne olacağım bu 3 aylık süreçte şişlik, baş ağrısı, kilo alma durumları beklenen yan etkiler arasında maalesef.🥲
Ama bir yandan da regl olmayacağıma seviniyorum. Demirim çok düşüktü kansızlıktan, alt sınırda idi. Biraz kendimi toparlayacağım.
Merhaba, menopoz öncesi sinyalleri neydi acaba biraz bahseder misiniz? Gecikme ne kadar oluyordu, ateş basması ne zaman başlıyor

Kızlar bir tane Bromelian şurubu var ya mutlaka görmüşsünzdür onu deneyen var mı ? İnfluencerler çok öneriyor
Ben pnun kapsül olanını kullanıyorum sabahları. Diyetisyenim vermişti şişkinliği alır diye. Bol suyla alıyorum. Ama işe yaratıp yaramadığı ı bilmiyorum. Sdm 14 diye bir şey kullandım. Onu da diyetisyen verdi. O da mesela direkt wc ye çıkarıyordu beni

Selam güzel hanımlar 💖
Sabah limonlu su
Öğlene doğru tarçınlı türk kahvesi
13.00 ilk öğün
17.00 son öğün
2,5 lt su
Yeşil çay
60 squat
30 dk tempolu yürüyüş
espressoc espressoc Chocolita Chocolita
IMG_1282.webp IMG_1284.webp IMG_1285.webp

Kızlar ben bugün kahvaltıyla duruyorum. Akşam yemeği yiyecektim aslında ama fırsatım olmadı. Açım. Baş ağrısı var. Her şeyin farkındayım ama bu saatten sonra da yemek istemiyorum. Bugünde böyle olsun diyeyim. Uyuyunca geçer.
Kahvaltım
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim peynir
6 çeri domates
2 kase kadar kavun
Omlet yapmıştım ondan 4-5 çatal
Ayran içeyim bari.
1 Büyük bardak ayran
espressoc espressoc squata halim kalmadı. Sabah yapamadım dışarıdaydım

Eklentiler

• 20250906_212710.webp
    20250906_212710.webp
    29 KB · Görüntüleme: 16
Kızlar ben bugün kahvaltıyla duruyorum. Akşam yemeği yiyecektim aslında ama fırsatım olmadı. Açım. Baş ağrısı var. Her şeyin farkındayım ama bu saatten sonra da yemek istemiyorum. Bugünde böyle olsun diyeyim. Uyuyunca geçer.
Kahvaltım
1 dilim peynir
6 çeri domates
2 kase kadar kavun
Ayran içeyim bari.
1 Büyük bardak ayran
Akşam öğünü atlamak kilo vermede çok etkili oluyor dayanabilmen iyi olmuş👏

İyi akşamlar kızlar

Haftada 1 kahvaltı yapıyoruz diye bugün biraz özendim yarın eşim nöbetçi Pazar kahvaltısı yok

Kahvaltı
Omlet
2 pankek
3 4 patates kızartma
Domates salatalık
1 kaşık reçel

Ara öğün
2 ceviz
Latte şekersiz

1 SB kefir sade

Akşam yemeği
Atlayacaktik ama çok aciktik
Bolca yoğurt içine haşlanmış nohut ve salatalık doğradım

45 dk koşu bandı yürüyüş yaptım
20 squat

Chocolita Chocolita

4 eylül perşembe
Diyet dışı diyelim. Squat yok.

5 eylül cuma
Diyet dışı diyelim. Squat yok.

6 eylül cuma
Sabah 1 d.börek, 1/2 domates, 1/2 salatalık, 1 yumurtadan unsuz omlet
Öğle yok
Ara 1ç.b.badem
Ara 1 meyve
Akşam balık, salata, 1d.tam buğday ekmeği
Su 2,5 lt
Spor 20 squat.
8336 adım
Screenshot_20250906_222309.webp
Chocolita Chocolita espressoc espressoc

Karbonhidrat içeren besinleri üç ana grupta inceleyebiliriz:

1. Tahıllar ve Unlu Mamuller

Ekmek (özellikle beyaz ekmek)

Pirinç

Bulgur

Makarna

Yulaf

Mısır ve mısır gevreği

Börek, simit, poğaça, kek, bisküvi

2. Sebze ve Meyveler

Patates, tatlı patates

Havuç, bezelye, mısır

Muz, üzüm, incir, kiraz, hurma (şeker oranı yüksek)

Elma, armut, portakal, şeftali, erik

Kavun, karpuz

3. Baklagiller ve Kurubaklagiller

Nohut

Mercimek

Kuru fasulye

Barbunya

Börülce

4. Süt Ürünleri

Süt ve yoğurt (laktoz içerir)

Ayran

5. Şeker ve İşlenmiş Ürünler

Sofra şekeri

Bal, reçel, pekmez

Çikolata, tatlılar, şekerlemeler

Gazlı içecekler

Chocolita Chocolita @TheDandelion @acqua @labellevie yiitee yiitee Pembe Lotus Pembe Lotus armin83 armin83 @Gelgör @Mavistez
@Aslıöğretmen
@Bierfi
D u t D u t
Bunu görünce aç kalıcaz diye korktum bi an 🤣🤣
Hayır yemeyeceğiz değil sadece karbonhidrat içeren besinler bunlar bizim yemeyecek olduklarımız un ve bakliyat
👍
Ama olmaması lazım mutlaka bir sebebi vardır. Doktor ne diyor peki canım

Espres bilgiler için sağol canım ❤️ bütün Karbonhidrat içeren besinleri yazdın

Sağlıklı Karbonhidrat yiyebiliriz.
Baklagiller serbest yitecim. Bulgur pilavı da sağlıklı Karbonhidrat grubunda. Sadece dikkatli tüketilmesi gerek 4 kaşığı geçmemeli. Ben kontrolleri buna göre yapmıştım. Fazla yersek şişkinlik yapar. Süt ürünleri sebze meyve sağlıklı Karbonhidrattır. Ama meyve de dikkatli tüketilmeli. Fazlası sağlıksız.
Sağlıksız olanlar ilk sayfada kısaca tabloda da yazar. Bildiğimiz şeyler aslında kızlar
👍
Bende resmen aranıyorum şu an her bulduğumu ağzıma atma isteği var. Regl geliyor. Direniyorum
Diren 💪arkandayız😊
Doğum günümde 70 olmam zor. En iyi ihtimalle 72 olabilirim. Ama tam performansla. Beslenme programına tam uymam gerekiyor.
Önümüzdeki hafta paketli gıda çikolata vs tatlı şeyler yasak. Tam ihtiyacım olan
Ay bir de misafirler geliyor bu haftasonu. 2 hafta kalırlar. Ama elimden geleni yapıcam ya
Misafir varken ve ben misafirken yiyorum ya. Midem kötü demek kurtarıcı olabiliyor.
yiitee yiitee sizin Perşembe menüsü
@Mavistez sizin de son 2 günlük menü gelmedi kizlad
2gün diyet dışı. Squat yok. Bugünkünü de attım şimdi.
Kızlar dündendir ciddi mide krampları geçiyorum niye oldu anlamadım ilaç aldım hiç fayda etmedi 😓
Geçmiş olsun
Kahvaltım
1 dilim peynir
6 çeri domates
2 kase kadar kavun
Ayran içeyim bari.
1 Büyük bardak ayran
Geçmiş olsun

Hayırlı akşamlar ☺️
Kahvaltı da acı bi Türk kahvesi içtim