haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

kızlar dün ben blenderda 3-4 çilek ve bir kutu babymixi karıştırdım be balkonda yedirdim çilekli yoğurdunu sevdi
çilek alarjen diyorlar ama daha öncede verdim bişey olmadı
zaten 12 aya giriyoruz artık

Dün doktorla konuştum kızlar, herşeyi yedirebilirsin ama soğanı yağda kavurmamak şartıyla dedi. Kendi yemeklerimizin soğanını suda kavurup öyle yapıyorum artık. Bizim içinde çok zararlıymış aslında soğanın yağda kavrulması.

Elif hanım bu aralar et-köfteyi kesinlikle yemiyor. Aslında ağzına pütürlü gelince herşeyi çıkartmaya başladı. 6 ayda çiğnemeyi öğrenmişti aslında. Herşeyi pütürlü çiğneyerek yerdi. Vazgeçti hanfendi. Doğru düzgün bişi yemiyo.
Ispanak ve yayla çorbasına itirazımız yok onları seviyoruz :)

Bir kaç tarif netten buldum daha bende denemedim ama. ...

Muzlu Kurabiye

Malzemeler: 26 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu, 2 adet oda sıcaklığında yumurta, 2 adet orta boy muz, 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 1+ 1 çay bardağından 2 parmak eksik üzüm pekmezi.
Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Kolaylık olması için muzu önceden çatalla ezin. Hamur pürüzsüz olmalı. Unlanmış bir merdaneyle (merdaneniz yoksa cam şişe kullanabilirsiniz) hamuru bir parmak kalınlığında açın ve ister şekilli kalıplarla ister çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler kesip yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye yerleştirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Ispanaklı Yemeğimizin Malzemeleri
200 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1 çay kaşığı tereyağ (fındık büyüklüğünde)
az miktarda dil peyniri - (yada rendelenmiş kaşar peyniri)
250 ml sıcak su
Yemeğimizin Yapılışı
Yağı eritin ve mısır ununu sürekli karıştırarak hafif kavurun. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırıp unun topaklanmasını önleyin. Yaklaşık 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları tencereye ilave edin. Kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Sık sık karıştırınki dibine tutmasın. Süzgeçten geçirin ve peyniri ilave edin. Afiyet olsun.

Pirinç Unu Kurabiyesinin Malzemeleri

60 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
125 gram pirinç unu
2 yemek kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
Un Kurabiyemizin Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

Fırında Patates Köftesinin Malzemeleri
• 1 ortaboy patates
• 100 gram ayıklanmış ıspanak
• 1 yemek kaşığı lor peyniri
• 1 tatlı kaşığı tepeleme un
Ispanaklı Köftenin Tarifi
Patatesi haşlayıp rendeleyin. ıçine unu ilave ederek yoğurun. Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün. Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin. Patatesle hamuru 3′e bölüp yuvarlak şekiller yapın, içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın. Ispanaklı harcıda 3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın. Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

arkadaşlar bu topic güncel olsun.en çok buraya ihtiyacımız var bence...
herkes yazsın tariflerini.geride kalmasın topiğimiz..
ayşecim nasıl yaptın alabalığı..?

arkadaşlar bu topic güncel olsun.en çok buraya ihtiyacımız var bence...
herkes yazsın tariflerini.geride kalmasın topiğimiz..
ayşecim nasıl yaptın alabalığı..?

Balığı fleto alıyorum zaten, tencereye çok az su koyup pişiriyorum sonra balığı çıkarıp içine havuç, irmik evde ne varsa doğaçlama koyuyorum, çıkardığım balığın kılçığını temizleyip çorbasına koyuyorum hepsini belendırdan çekiyorum, bazen balığı elimle yediriyorum sade olarak.

benimde çok ihtiyacım varya tarife zaten benimki hiç pütürlü yemiyor.Bir yaşına geliyoruz hala mama gibi yediğimiz herşey

benimde çok ihtiyacım varya tarife zaten benimki hiç pütürlü yemiyor.Bir yaşına geliyoruz hala mama gibi yediğimiz herşey

Bnimide kaşıkla pütürlü az bişey yiyor ama elimle versem yiyor.
Sende elinle dene ve çocuğun eline ver birçok şeyi, örneğin makarna, domates salatalık ekmek gibi...
2 yaşına kadar mmama kıvamında yemesi normalmiş düzelir.

bende bugün yeşil mercimek çorbası yaptım.. yeşil mercimekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra yumuşayana kadar iyice haşladım. sonra içine 1 kaşık evde yapılmış salça kattım suyunu iyice çaktiği için biraz daha su ekledim. kaynadıktan sonra içine biraz tel şehriye koydum. Yeşil mercimek çok faydalı diye yedirmeye çalışıyorum ama sevdi yedi yani tarif dahada geliştirilebilir. ben bide z.yağ katma işini kabızlığına göre ayarlıyorumcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…