haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

kızlar başka bir sorum olacak,cevaplayanlara şimdiden çok çook teşekkürler...
mama kullanan anneler bebeklerinize hangi kutu sütü veriyorsunuz...bulunduğum yerde çocuklara özel sütlerden bulunmuyor...kutu sütlerden hangisini versem acaba???

canım bizim tercihimiz aptamil beyimiz başkasını içmiyo da

kızım 13 aylık,11 aydan beri günlük inek sütüü veriyorum,bazen de keçi sütü.
arkadaşlar ben gece halen pirinç unu veriyorum,siz de veriyor musunuz? birgün formül mama,birgün sütle yapıyorum,dönüşümlü. besleyici olsun diye kayısı püresi de koyuyorum.
ama artık vermesem mi acaba?
bir de daha önce bir arkadaş birkaç çeşit unu karıştırıp, bu karışımdan muhallebi yaptığını yazmıştı,mesela buğday unu çavdar unu mısır unu gibi. nasıl yapılır bilen var mı? pirinç unu yapmazsam bu tip bi muhallebi yapmayı düşünüyorum?pirinçten daha besleyicidir sanırımm?

ben geceleri yemek tadına alışsın diye çorba veriyorum.ne ararsan var çorbası muhallebi yememesi lazım bencei.Yemek türü şeyler daha vitaminli ve besleyici

Benim kızımda halen aptamil junior içiyor.ınek sütünü bir ara içti sonra sevmedi.

Kutu süt yerine bulabilirsen sek in günlük şise sütleri varmış onlardan al istersen.bide çocuklara özel sütleri internetten de alabilirsin.Birde herhalde kutu süt alacaksan sek pınar ve sütaş en iyisidir.yani bence

günlük inek sütü derken sek şişe sütten bahsediyorum,keçi sütü de kay marka. doktorumuz günlük yarım litreye kadar verebilirsin dedi. ben sütü günde iki kez içiriyorum ,toplamda 350-400 ml falan içiyor

kızım şuan 12 aylık... 5 aya kadar emdi,sonra tüm uğraşlarıma rağmen emmeyi bıraktı...
ilk olarak aptamil denedim içince başka marka denemedim...sonra mamayla ilgili kötü bir anı yaşadım ve üstüne bir de gdo falan okuyunca bıraktım inek sütü verdim...ozamanlar köyden günlük geliyordu,güvenle veriyordum ama şimdi o şansım yok...
sonra yine nette süt kansızlık yapıyor diye okuyunca tekrar aptamile döndüm...hala aptamil içiyor ama artık vermek istemiyorum...

kızlar şu internet denen şeyden çok şey öğrendim ama bir okadar da kafamı karıştırdım...aslında insan ne kadar az şey bilse okadar iyi olur diye düşünüyorum şimdi çünkü herşeyi okadar çok inceliyorum ki paranoyak olacam nerdeysekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3.......

ben de pınar veriyorum günde bir bardak geri kalan bebelacın 1 yaş üstü devam sütü ama pınarın yarım yaplısı yok geçen sütaş aldık çünkü tam yağlı içirdim bizimki sadece süt içtiği için çok kötü kabız oldu aklınızda olsun yarım yağlı alın

bende danone verşiyorum bazıda pınarın 1 yaş üstü sütlerinde alıyorum.. bziimki günde bir kez içiyor zati sabahları sadece.. gecede yatmadan öcne muhallbei yiyor hala.. muhallbi dedğilde tahıllı kaşık maması...

peki bebeğiniz hala geceleri kalkıp süt içiyor mu?benimki hala kalkıyor...nezaman bıraksam gece beslenmesini acaba,yoksa geç mi kaldım???
aranızda bizim gibi olan var mı?

bizimkisi 3 defa kalkıyo nerdeyse 1 kiloya yakın içiyo tabi gündüz yemiyo gece de sabaha kadar ayaktayız
ama bu gece 1 defa içti nasılolduysa

nadiren aptamil kaşık maması kullanıyorum ama onun dışında hazır ürün vermiyorum ben.kısa bir süre de sma mama verdim 11 aylıkken. ama doktorumuz 1 yaş kontrolunde mama verme dedi,süt içir yarım litreye kadar içebilir dedi,daha fazlası kansızlık yapabilirmiş,et yiyen çocukta da kansızlık olmaz dedi.çok şükür kızımda kansızlık yok. internette kadir tuğcu var çocuk doktoru,o da benzer şeyleri söylüyo zaten. mutlaka süt verin diyo,2 yaşına kadar et ve süt ürünlerinin çok önemli olduğunu,bunları yiyorsa gerisinin çok önemli olmadığını falan yazıyo.. o doktorun yazdıklarını da okuyabilirsin,bazı yazdıkları bana çok mantıklı geliyo.
bulunduğun yerde açık ve temiz süt bulabiliyorsan,bence o daha iyi,uht sütlerle ilgili olumsuz şeyler okuyoruz.1 yaş üstü çocuk sütlerinin içeriğinde de birçok şey yazıyo ne olduğunu bilmediğim,iyimi kötümü bilmiyorum anlayamıyorum.malesef istanbulda açık süt bulma şansımız yok,bazı yerlerde varmış ama ben şişlide böyle bir yer malesef bulamadım.
yine de her anne çocuğu için en doğrusunu kendisi daha iyi bilir,doktorlar bile herbiri farklı şeyler önerirken,birçok konuda ortak görüşleri olmazken, biz annelerin aynı şeyleri düşünmesi mümkün değil. neleri yedirip içirdiğinde için rahat ediyorsa,en doğrusu odur,her anne bebeği için en iyisini yapar..

kadir tuğcuyu bilmez miyim yaasositososito...eminim şu netteki bütün kadınlar da biliyordur onu...
sempatik bir adam..,ben de biçok yazısını okudum...evet süt için et yiyorsa kansızlık olmaz diyor,bence haklı ama hergün et yedirmiyorum ben...tiksinsin istemiyorum çünkü...umarım yediği et kendisine yetiyordur çünkü hiç vitamin kullanmadık...

benim oğlum süt grubundan nefret ediyor ne peynir ne yoğurt nede süt içiyor. çikolatalı süt aldım alpellanın içmedi, ballı musz aldım içmedi bir sürü çeşit aldım ama içmiyor zaten biberona alışık değil bardakla hiç içmez anne sütüde biterse ne içicek merak ediyorum.

dr kadir tuğcuyu bende takip ediyorum..500ml süt 1 köfte ve bir meyve yese günde yeter diyor..ama onu bile yemiyo süte alıştırmak için nesquik, çilek,muz,bal denedim,her markanın sütünü aldım ama nafile..anne sütü de yok köfte de canı isterse yer 10 günde 1 falan..neyseki meyve zorla da olsa yedirebiliyorum..Allah hepimizin bebeklerine iştah versin...yemeyen çocuk çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…