haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

ay sorma özgecim benimkdie öyle .. eskiden bizle sofrada herşeyi güzel yerdi.. çiğniyip yutardı ama şidmi tükürüyor zilli

pütürlü yemeyen bebekler için önerim şehriye çorbası...belki biçok yerde okumuşsunuzdur bunu ama gerçekten başlangıç için çok iyi oluyor.ben şehriyeyle alıştırdım,başlarda şehriyeyi ayrı haşlayıp hertürlü yemeğine kattım ve çok işe yaradı.tabi birde eline yemesi için birşşeyler verdim buda önemli...şimdi herşeyi yiyor:teytey::teytey:....

size başka bir önerimde bebeğinize hergün farklı tatlar tattırın yani herzaman aynı şeyleri yedirmeyin...ilerde yemek seçmemesi için bu çok önemli...
ben hemen herşeyden yedirmeye çalışıyorum,bazı şeyleri sevmiyor fazla yemiyor ama tadını bilmesi açısından belli aralıklarla tekrar deniyorum.
umarım size yardımcı olabilmişimdir:hulya::hulya:....

Hergün farklı ne pişirebiliriz ki, ben mesela bir çok çorbasına pirinç koyuyorum seviyor diye her çorbasına havuç koyuyuorum.
Değişik neler yapıyorsun yazarsan sevinirim.

bende yemek anlamında hep çorba yapardım,içine herşeyden koyardım, tahıl olsun sebze olsun...böylece birçok şey yemiş olurdu...
kendi yemeklerimizden de verirdim fazla yemezdi, bir iki kaşık okadar...
bir gün nette domates çorbası tarifi buldum,yaptım ama yemedi...
başka birgün karnıbahar çorbası yaptım yemedi...
başka bir gün un çorbası yaptım yemedi...
başka günler de farklı çorbalar yaptım onları da yemedi...
oysaki bunların hepsini kendi çorbasında yiyordu...
anladım ki sürekli yediği karışık çorbasına alışmış bu yüzden yemiyor...
işte ben böyle bir sorunla karşılaşmıştım,sonradan öğrendiğime göre bu tür sabit beslenmeler ilerde yemek seçmeye neden oluyor...
bu yüzden farklı tatlar tattırın bebeğinize...

kızımın şimdi yediği yemekler şunlar...
patates havuç bulgur ve etten oluşan çorba,
et köftesi yada tavuk köftesi,
sebzeli bulgur yada pirinç pilavı,
kabaklı yayla çorbası,
karnıbahar çorbası,
kaşarlı kabak çorbası,
kaşarlı domates çorbası vs...aklıma gelenler...tarifler nette var bende ordan aldım...
ben de sarımsaklı yoğurt yedirirdim ve şu aralar içine biraz semizotu haşlayıp koyuyorum severek yiyor...
tabi o çok sevdiği karışık çorbasını bırakmış değilim,bazen onuda yapıyorum...

cnmkzm bende ne zamandır karışık orba veriyorum, ama ben karışık çorbasını hep aynı yapmıyorum, malzemeleri değiştiriyorum ekleyip çıkardığım şeyler oluyor, şimdilik mercimek ve yayla çorbasını sevmedi.
ılerde yemek seçmesinin nedeni çocuk kendi beslenmek isterse ve anne sen yiyemessin dediğinde annenin verdiği besini red eder ve ilerde yemek seçermiş, bir neyi küsmüş oluyor yani, çocuğa kaşık verip önüne koyarsan herşeyi yer diyor bir uzman.

eylül genel itibariyle bütün çorbaları yiyor,

kendimize yaptığım sebze yemeklerindende yediriyorum (ezerek)

balığı tavuğu köfteyi yiyemiyor kuru ve pütürlü olduğu için ,
yemesi minik minik 1saati geçiyor

bi formulu olan varmı ? nasıl yedirebilirim çorbasına koyuyorum ama balık çorbasını pek sevmedi

makarna yermıkı ygurtlukaydirigubbakcemile3
ben herseyı verdım bızım yemeklerın ıcıne patates atıyorum onu yemekle bır ezıp veriyorum yıyor..
öğlene evde yemek olmayınca ona corba yapıyorum yıne sehtıye corbasına bayılıo bu aralar..tarhanadan falan bıktı sanırım.karısık corbadan da ben sıkıldım havucu elıne verıp yedrııyorum..pirin kabız yapıyor,irmık ve sehrıye bazende bulgur kullanıyorum..

canım yemek seçme olayını duyduğumda bende araştırdım,senin bu yazdığını da okumuştum sanki ama nedense benim aklımda kalan herşeyden yedirmek gerektiği olmuş çünkü ben buna inanıyorum...tabi bunlardan başka nedenlerde vardır bilemiyorumyerimseniben...

ben köfteyi bazen tavada kızartıyorum bazende haşlama yapıyorum...eğer kızartma kuru olursa içine bir tatlı kaşığı yoğurt koyup eziyorum öyle yiyor...

ben 2 tane domatesı ufak tencerey yagla berber koyuyorum,azcık dırılıgı gıttıkten sonra 2 tatlı kasıhı kadar sehrıye ılave edıyorum,ardından da göz kararı su..bu kadar canım

Önce kıymayı bıraz pıŞırıyorum.bır domatesı rendelıyorum.. PıŞırırken ıÇıne bıraz su katıoyurm..sonrada Şehrıeyeı ılave edıyorum.. PıŞıyor.. Sonrada yedırmeye ÇalıŞıyorum sevrese yıyor sevmezzse uĞraŞ dur.. Bazı ıÇıne yourtta katıyorum. YoĞurt sevmedıĞı ıÇın Çorbada olsun ıyıyor barı..

kızlar bebeklerinize hala aynı düzende yumurta yediriyor musunuz?malum havalar iyice ısındı,dokunabilir diyerek ben 2- 3 gün arayla veriyorum...
siz nasıl yapıyorsunuz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…