Hazırcevap kayınvalide ve görümce?

İki gün aramayınca bozulanı 4 günde bir aramaya başlarım. 4 günde bir arıyorum diye bozulanı 8 günde bir aramaya başlarım. Yavaş yavaş mesafe koyup, eş kişisi sorun çıkarırsa da nazlanırım, üzgün bir ifadeyle “ama ben ne yapsam yaranamıyorum üzülüyorum bazı şeylere” der çekilirim. Israr ederse de açıklamam eşime ne olduğunu, belki farkında değillerdir aslında onları da çok seviyorum ama... diye başlayan cümleler kurar gargaraya getiririm. Bırakırım eşim doldursun boşlukları hayal gücüyle.

Boru değil 18 yıllık tecrübe 💪🏻🤣

Yavaş yavaş kıvama getir ama eşine hep mağduru ve seven gelini oyna. Yoksa eşinle aran bozulur bu insanlar yüzünden.

Dün yine eşimin ailesinin evindeydik.Kayınvalidem biraz soğuk bi hoşgeldin dedi sebebi ise 4 gündür oraya gitmemiş olmam..Normalde haftanın 2-3 günü ordayız.ilk defa 4 gün ara verdim gitmedim ve bu sürede 2 kez eşim yalnız gitti oraya..Haliyle neler düşündüklerini tahmin edebiliyorum..Çok garip bi baskının içindeyim.

Akşam kayınvalidemle sohbet ederkende yolda iki kadın gördüm diyor birbirleriyle konuşup dert yanıyorlar.Biri diyoki iki gelinim var ama misafir gibi gelip giderler ah ahh...deyip sanki kendide dert yanar gibi bi cümle kurdu.Bende tabii herkesin kendine göre bi derdi var anne deyip geçiştirdim.Çünkü onların beklentisi haftanın 4-5 günü öğlenden bazen kahvaltı saatinden oraya gidip bütün gün orda durmam.Ev işlerine ütüye vs. yardım etmem.Ki gittiğim zaman hiçbizaman oturan biri değilimdir sürekli servis hazırlık bulaşık vs. uğraşırım.Ama bunların hiçbi kıymeti yok..Beklentilerinin çok daha fazla olduğunu anladım.3 gün kayınvalidemi aramasam bana nerelerdesin sesin çıkmıyor diye inceden sözler vurulur.Dün akşamda eşime yemek koyarken Görümcem tabağa koyduğum yemeği az bulup _ Aaa o ona ne yapar sen çok koy o çok az diye baskılayıcı bi şekilde konuşuyor.Yoo bu kadar yer normalde dememe rağmen yok yok sen koy hepsini diyede diretiyor.Sanırsınız eşimi aç bırakıyorum.Görümcem eşiyle beraber haftanın hergünü nerdeyse orda ve her gittiğimde görmek zorunda kalıyorum.Ben onlar kadar gitmediğim içinde dolayısıyla uzak duran gelin oluyorum.Evlendiğimden beride akşam yemeğe çaya kahvaltıya defalarca çağırmışımdır onları ama biliyorumki onuda az buluyorlar.Ayda 1 veya 2 kez çağırmışımdır hanüz 1 yıllık evliyim bu arada..3 haftalık evliykende eşimin yeğeni ne zaman dayıma gidicez diye söyleniyormuş..onlar yeni evli diyormuş görümcem..çocukta niyeki diyormuş ve bütün bunlar bana herkesin içinde söyleniyor o dönem.bende haber verşn buyrun gelin demiştim.sonrada çağırmıştım zaten.

Ben normalde küfürlü ve argo konuşmayı sevmeyen biriyim..Onlar ise bi çocuğu severken bile itoğlu seni..p..ç! diye sözcüklerle seven insanlar.Bu konuda rahatsızlığımı tatlı dille ifade ettim bigün.Bu olaydan sonra kaynımda bana soğuk davranmaya başladı.Yani insanlara biraz sınırlarınızdan bahsedince ilk sizi düşman bilip küçük görmeye başlıyorlar.Üzerimde sürekli bi baskı var ve her gittiğimde hareketlerim kontrol ediliyor.Bu baskıdan konuşma bozukluğu oluştu bende.onların yanındayken kendimden emin konuşamadığımı farkettim..En basit bişeyde fikrimi söyleyince yok o öyle olmaz böyle olur diye diretiyorlar.Örneğin ıhlamur çayını sadece çiçeğinden yaparsanız daha etkili olur diye okumuştum bi ziraat mühendisinden.Bunu k.valideme söyleyince amaan ne farketcek o öyle olmaz en güzeli benim yaptığım gibi der sözümü keser.Gerçekten çok yoruldum....çok yıprandım.Onlar soğuk davranıncada hatayı kendimde arıyorum yeterince kendime güvenli olsaydım çekimser kalmasaydım belki bana bu kadar laf söz vurmayacaklardı diyorum..
Aynı durumu yaşayanlarınız oldumu..Diğer konularımdada yaşadıklarımı paylaşmıştım. Bir öneriye ihtiyacım var.Neden hala onlar soğuk davranınca haklı olmama rağmen üzülüyorum..? ve vurdukları hiçbi lafa hazırcevap kendinden emin konuşamıyorum..
Maalesef evlendigimde ayni durumdaydim biraz gitmesek kayinbaba laf vururdu oh nasil geldiniz siz burayi bilirmiydiniz ne kadar iyi davranirsam daha cok ezildim simdi tavrimi koyup kenara cekiliyorum inan suan daha rahatim tabi onceden de beni sevmezlerdi simdi de sevmiyorlar hep soguksun sen bizi hic ailen olarak gormuyorsun gibi seyler duyar uzulurdum ama umrumda degil ne kadar kendim gibi olursam o kadar mutluyum o yuzden cok gitme esinle aran da iyi olur 🥰

Tipik eş ailesi. Her seyi onlar bilir, onlar mukemmeldir.
Laf soksun dursun haftada 5 kere kaynanaya mi gidilir? Iş mi bu? Haftada 1 nelerine yetmiyor. Kendilerine bi hizmetci tutsunlar

Çok baskı altında olduğunuz için her şeyden nem kapar hale gelmişsiniz. Aynı yoldan geçtim inan bana bazı şeyleri laf sokma gibi söylese bile umursamamalısın. Seni etkilemiyorsa boşver.
Varsın misafir gibi geliyor gidiyor desin. Ne olur ki?
Sen böyle istiyorsan öyle yaparsın. Dik durmaya başlamışsın devam et. Bir süre sonra seni eşine şikayet edeceklerdir. Sen eşinle hiç detay konuşma. Sorun varsa bana söylesinler. Kocaman insanım neyi nasıl yapacağımı ben biliyorum diyerek kesip atın. Şikayete boyun eyerseniz vay halinize.

hayır farkında değil..ona göre ailesi asla bana kötü bişey demez.demişlerse ben alınganlık etmişimdir..Bir keresinde karantina dönemi eşimin canı lahmacun istedi diye evde lahmacun yaptım eşimde görümcemi aramış görüntülü haberim yok benim..Bi baktım yufkayı vs gösteriyor.Görümcemde ordan seslenip Aaa matemm işin yok onlamı uğraşıyosun dedi kahkaha atarak..itici bi şekilde..
Sadece o gün eşime tepki gösterdim ne demeye gösteriyosun diye insan eline sağlık der bişey der.İşin yok onlamı uğraşıyosun ne demek..orda bile ablasını savunup ne var bunda o sen yorulma diye demiştir.sen alıngansın laflarını duydum.Tabii ablam görgüsüz diyemiyor.Ses tonundaki alaycılığı bi ben biliyorum ama.
Esinde aılesı kadar itici
Allah yardımcın olsun, degısmez bu tipler.

Aa bu ben galiba :D asagi yukari benzer seyler. Her gun bize gelin, her haftasonu sizde kalalım, gelin dedigin iş yapar, komşunun gelini şöyle iyi böyle guzel...
Sanirim sizden tek farkım esimin her anlamda benim arkamda olmasi.
7 yili gecti evleneli. Aşamadım kendi içimde. Ne zaman mesafe koysam, sana yakışmadı deyip kendimi yedim. Ne zaman samimiyet gostersem, hem memnun edemedim hem üzülen ben oldum..

Bence biraz sivri dilli ol birazda cazgır kimsenin seni kötü hissetmesine müsade etme her gün onlara servis yapacağına git Kendi ailene yap sanki plaketmi takacaklar öyle insanlar iyilikten bilmezler

Bende öyle oluyordum sesim içime kaçardı

Hemen kaynana yok fazla diye lafa girerdi

Enerjim düşerdi

Korkak biri olmuştum

Eştende kaynaklı

Biri kötü birşey dediğinde cevap vermezdi

Beni ezdirirdi

Ayrılınca ses tonum özgüvenli cümle kuruşum enerjim bile değişti.

Dün yine eşimin ailesinin evindeydik.Kayınvalidem biraz soğuk bi hoşgeldin dedi sebebi ise 4 gündür oraya gitmemiş olmam..Normalde haftanın 2-3 günü ordayız.ilk defa 4 gün ara verdim gitmedim ve bu sürede 2 kez eşim yalnız gitti oraya..Haliyle neler düşündüklerini tahmin edebiliyorum..Çok garip bi baskının içindeyim.

Akşam kayınvalidemle sohbet ederkende yolda iki kadın gördüm diyor birbirleriyle konuşup dert yanıyorlar.Biri diyoki iki gelinim var ama misafir gibi gelip giderler ah ahh...deyip sanki kendide dert yanar gibi bi cümle kurdu.Bende tabii herkesin kendine göre bi derdi var anne deyip geçiştirdim.Çünkü onların beklentisi haftanın 4-5 günü öğlenden bazen kahvaltı saatinden oraya gidip bütün gün orda durmam.Ev işlerine ütüye vs. yardım etmem.Ki gittiğim zaman hiçbizaman oturan biri değilimdir sürekli servis hazırlık bulaşık vs. uğraşırım.Ama bunların hiçbi kıymeti yok..Beklentilerinin çok daha fazla olduğunu anladım.3 gün kayınvalidemi aramasam bana nerelerdesin sesin çıkmıyor diye inceden sözler vurulur.Dün akşamda eşime yemek koyarken Görümcem tabağa koyduğum yemeği az bulup _ Aaa o ona ne yapar sen çok koy o çok az diye baskılayıcı bi şekilde konuşuyor.Yoo bu kadar yer normalde dememe rağmen yok yok sen koy hepsini diyede diretiyor.Sanırsınız eşimi aç bırakıyorum.Görümcem eşiyle beraber haftanın hergünü nerdeyse orda ve her gittiğimde görmek zorunda kalıyorum.Ben onlar kadar gitmediğim içinde dolayısıyla uzak duran gelin oluyorum.Evlendiğimden beride akşam yemeğe çaya kahvaltıya defalarca çağırmışımdır onları ama biliyorumki onuda az buluyorlar.Ayda 1 veya 2 kez çağırmışımdır hanüz 1 yıllık evliyim bu arada..3 haftalık evliykende eşimin yeğeni ne zaman dayıma gidicez diye söyleniyormuş..onlar yeni evli diyormuş görümcem..çocukta niyeki diyormuş ve bütün bunlar bana herkesin içinde söyleniyor o dönem.bende haber verşn buyrun gelin demiştim.sonrada çağırmıştım zaten.

Ben normalde küfürlü ve argo konuşmayı sevmeyen biriyim..Onlar ise bi çocuğu severken bile itoğlu seni..p..ç! diye sözcüklerle seven insanlar.Bu konuda rahatsızlığımı tatlı dille ifade ettim bigün.Bu olaydan sonra kaynımda bana soğuk davranmaya başladı.Yani insanlara biraz sınırlarınızdan bahsedince ilk sizi düşman bilip küçük görmeye başlıyorlar.Üzerimde sürekli bi baskı var ve her gittiğimde hareketlerim kontrol ediliyor.Bu baskıdan konuşma bozukluğu oluştu bende.onların yanındayken kendimden emin konuşamadığımı farkettim..En basit bişeyde fikrimi söyleyince yok o öyle olmaz böyle olur diye diretiyorlar.Örneğin ıhlamur çayını sadece çiçeğinden yaparsanız daha etkili olur diye okumuştum bi ziraat mühendisinden.Bunu k.valideme söyleyince amaan ne farketcek o öyle olmaz en güzeli benim yaptığım gibi der sözümü keser.Gerçekten çok yoruldum....çok yıprandım.Onlar soğuk davranıncada hatayı kendimde arıyorum yeterince kendime güvenli olsaydım çekimser kalmasaydım belki bana bu kadar laf söz vurmayacaklardı diyorum..
Aynı durumu yaşayanlarınız oldumu..Diğer konularımdada yaşadıklarımı paylaşmıştım. Bir öneriye ihtiyacım var.Neden hala onlar soğuk davranınca haklı olmama rağmen üzülüyorum..? ve vurdukları hiçbi lafa hazırcevap kendinden emin konuşamıyorum..
Ayni durumlari yasadim.Siz gitmeye devam ettikce duzelecek sanmayin.Surekli gittiginiz icin bu yizi bulmuslar.Kaynanam surat yapinca alttaan alirdim.Simdi o surat yapiyosa 5 katini yapiyorum.Uzerimde hep basli hissederdim.Ayip olurmu kizarlar.i diye.anladimki takmamak lazim.Gorumcen az koydun dediyse orda yok az drgil deme.hic bisey deme.tabagi bildigin gibi doldur ve hic cvp verme.Tasi bile catlatir bu yontem.az gittikce kiymetli olmaya baslarsiniz

Aynı şehirde olmamamıza rağmen kayınvaldeme bayramdan bayrama giderim hatta bazen onuda yapmıyoruz.
Aşırı yüz bulmuşlar böyle hayatmı olur

Evet çok pasif olduğun için başına bunlar geliyor. E biliyorsun eşin de senin yanında olmayacak, onlar da bunu biliyor.
Ne hakla geliniyle elin kızıyla bu kadar yüz göz olabilirler. Bak güzelim talebi olan onlar. Sana diyorlar ki “Bizim istediğimiz gibi davranıp yaşayacaksın.” peki sen ne cevap vereceksin? Gizli kapaklı tamam ben zaten gelinim size uyum sağlarım demişsin mesajı onlar öyle almış. Aynı zamanda çok naif bir insansın fakat onlar öyle değil.

1 numaralı ex kayınvalidem aynı bu modeldi ama iyi oyuncuydu hakkını vermem lazım😀 Yüzüme canım kızım bitanem ortamdan çıktığım an canın çıksına dönüyordu😀
Çok şükür şu an dünyanın en tatlı kayınvalidesine sahibim:) Daim olsun inşallah ve herkese de nasip olsun gerçekten güzel birşeymiş iyi kalpli eş ailesi:)

hatanizi soyleyeyim; fazla yuz vermeniz. haftanin uc, dort gunu gitmeniz. sinirinizin ihlal edilmesine izin vermeniz.

siz gelinsiniz her gun kv evine gidilip hizmet edilecek. kizi neden kendi kv sinin evine gidip ayni seyi yapmiyor? kv si boyle bir beklentiye girsin bakalim. en basta kv sonra sizin esiniz aslan kesilir biz kizimizi sana hizmetci mi verdik diye..

boyle aileler hep kendi isine geldigi gibi davranir. adaletten haktan hukuktan haberleri olmaz. isterse bayilsin yerlere yatsin. haftada bir gunden fazla gidersem adam degilim. o da canim isterse.

sizin eviniz ev degil mi? sizin ozel isiniz yok mu? beraber yasamaktan ne farki var?

Her zaman söylerim bir cinnet bin çözüm getirir ilk günden kaşlarımi çatar rengini belli ederim besmele ile gelsinler yanıma ben kendimi sevdirmek zorunda değilim beni seven zaten sevmiş (kocam) gerisi vız gelir insanoğlu nankör ne kadar verirseniz daha fazla ister tavsiyem tepenize çıkarmayın

En bastan nasil alistirirsaniz oyle gider, sizinkiler gecimsiz cinsten belli, ne yapsaniz eksik gelecek, daha fazlasini bekleyecekler. O yuzden mesafenizi de koyun. Ama gitmeyin hizmetcilk etmeyin her zaman da cagirmayin. Daha bir ay olmus bu ne boyle, ydni evlisiniz siz. Ufak ufak hazir cevapliga lendinizi alistirin. Gerci ben alisabildim mi 10 yildan sonra hayir 🙄

Turlu bahanelerle gidis sikliginizi azaltin. Esinize caktirmadan yapin bunu. Soylediklerini de takmayin ditecegim ama pek mumkun olmuyor biliyorum insan aliniyor. O yuzdrn en guzeli az gorusmek.

Buluttan nem kapmak gibi birsey sizinki. Siz yazınca aklıma geldi. Geçen hafta kvdemlerdeydik. Eşime çok sevdiği bir yemek vardı ondan koydu bende otomatikman anne ona bir kaşık daha koyar mısın o çok sever dedim. O da mutlu mutlu koydu. Hiç aklıma ben senden daha iyi bilirim o koyduğun az anlamında demedim. İnşallah sizin gibi anlamaz. Ev işleri konusunda böyle bir hakları yok. Hiç bir iş bekleyemezler sizden açık acik demedikçe birsey yapmayın derse sınırı cizersiniz

Kaynana ve görümce terörü hiç bitmiyor. Kendinizi yıpratacağınıza yavaş yavaş uzaklaşın bence :) eşiniz bunu sorun eder mi bilmem.

Valla kim ne konuşursa konuşsun seni huzursuz eden ortamdan uzak dur kim olursa olsun salla

Back
X