Hazırlıksız doğumgünü :(

Ah minel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
693
300
73
Kızlar akşama ablamın doğumgünü var cumartesi yegenımındi bügunde ablamın acıkcası vakıt bulamadıgımdan ne bişey alabıldım nede hazırlayabıldım.. Akşama kadar vaktim var ne yapabilirim. Az önce annemle carsıya gittiler işleri dolayısıyla.. evde olanlarla yapıcam dışarıya cıkamıyorum küçük yegenim var yanımda fikir verebilir misiniz ? Allah razı olsun simdiden.

Ha bu arada söylemeyi unutmusum pastayı yapıcam sımdı hazır yegenım uyuyorken

yakınlarında market varsa pandıspanya keki pasta kreması bonıbon al hemen pasta yap bunların en fazla malıyetı 5 tl turar.

cıkamam dersen ıkı tane kek yap ortasına ınternetten bak krema nasıl yapılıyor hemen yapabılırsın ustunude evde ne varsa süsle. elınden gelıyorsa pogaca borek tarzı bırsey yanına kısır makarna salatası birde pedibor bıskuvı varsa 5 dakıkada havuc topları mis gıbı tabak olur bunlarla.aklıma bunlar geldi

Kac yasina girdi ablan?

Allah razı olsun aynen cnm benımde aklıma geldi öyle yapıcam sımdı

sen buraya laf yetiştirene kadar çocuk uyanacak. hiç bir şey de yapamayacaksın.
yap işte bir kek, bir poğaça vs.

hırsızlık doğum günü diye okudum başlığı, dogum gününde bişeyin çalındı sandım bi ben mıyım bu şekilde okuyan

artık annenler geldiği zaman dışarı çıkıp hediye alabilirsin..evdede yiyecek birşeyler yap işte makarna salatası kek kurabiye falan..ablanın sevdiği yiyecekleri yap..

sen buraya laf yetiştirene kadar çocuk uyanacak. hiç bir şey de yapamayacaksın.
yap işte bir kek, bir poğaça vs.
Canım ben basında belirttim zaten pastayı yapacagımı belki degişik fikirler veren olur diye dusunmustum.. neyse teşekkür ederim.

artık annenler geldiği zaman dışarı çıkıp hediye alabilirsin..evdede yiyecek birşeyler yap işte makarna salatası kek kurabiye falan..ablanın sevdiği yiyecekleri yap..
Aynen öyle yapacagım tmm canım Allah razı olsun

Canım ben basında belirttim zaten pastayı yapacagımı belki degişik fikirler veren olur diye dusunmustum.. neyse teşekkür ederim.
Nasıl değişik fikir verilsin ki şu baskı altında:,

1.) Pat diye çıkan doğum günü.

2.) Dışarı çıkan doğum günü ablası ve ne zaman geleceği tam belli olmayan bir durum. 1 saat sonra da gelebilir..

3.) Uyuyan bir yeğen..

4.) Bilinmeyen bir mutfak ve malzeme durumu..

Yaz canım veriyorum değişik bir tarif,
Japonların meşhur tatlısı Pirinç Keki..
Malzemeler:

İki bardak pirinç unu
3/4 bardak kaynar su
tuz
şeker
isteğe göre:
susam
kakao
pudra şekeri
hardal tozu
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzlu veya tatlı iç koyunuz.

İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsiniz.
Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…