Heba Olan Bayram Tatilim

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
40
İstanbul
arkadaşlar ben çalışıyorum haftada 6 gün ve akşam 7'ye kadar. eve gelişim de saat 8 buçuğu buluyor. o saatten sonra ne kadar çabalasam da evimin işini tam olarak yapamıyorum ve yeterince dinlenemiyorum. bayramda bir hafta tatilimiz var ve ben bu bir haftada hem ev işlerimi gereğince yapmayı temizleyemediğim yerleri temizlemeyi ve gereğince dinlenmeyi düşünmüştüm. Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Ancak bugün bayramın 3. günü olduğu halde erkenden arıyorlar bizi kalktınız mi diye. Hem de benimle pek alakası olmayan bir misafire görünmem için. Ben de daha yeni kahvaltı masasını topluyordum. masayı ve yatağımı toplayıp aşağı indim. hemen azar. sonrasında eşimin halası geldi onlarla oturduk. onlar sonra davetiye dağıtmaya çıktılar. torunu ise kayınvalidemde kalmış. ben de kalan ütülerimi tamamlamak için yukarı çıkmıştım. arakmadan hemen o çocuğu yolladılar. git bak yengen ne yapıyor diye. resmen kontrol ettirdiler beni ufacık çocuğa (ki bunu kayınvalidem kendi ağzıyla itiraf etti) sonrasında kına gecesi ve düğüne nasıl gidileceğiyle ilgili muhabbet açıldı. ben işten geç çıktığım ve düğün çok uzak bir yerde olacağı için gidip aynı gece dönmem zor olacaktı neymiş efendim eşim halasında kalırmış ben tek başıma eve geri dönermişim istanbul gibi bir yerde gece yarısı başıma bişey gelse hesabını verebilecek sanki kısacası kızlar bugün çok doldum. suratsızlığı da cabası zaten. biliyorum bunlar hep kimsesiz olduğum için oluyor. kadın üzerimizde cumhuriyet kurmaya çalışıyor. Allah kimseyi kimsesiz bırakmasın.

tatlım çok haklısın da eşin hiçbirşey demiyor mu kaç yıllık evlisin

Biraz üstüste gelmiş zaten sende farkındasın
Eşin seni haklı bulduğu müddetçe problem yok
Bence sende kayınvalidenin inadına git, çalışan bir bayansın sonuçta senin üzerinde hakimiyet kuramaz
Düğüne gidilcekse de gidilmicekse de buna eşinle karar verirsiniz
Bence fazla işlerini karıştırma yoksa alışkanlık haline getirir

daha 3 aylık evliyim eşim bana hak veriyor ama annesine karşı birşey demiyor.

tatlım saygı çerçevesinde tavrını koymalısın her çağırdında inme izinsiz sürekli gelmelerine izin verme yeni evliisin iş çıkışı gez ikinizi ait bir dünyanız olduğunu hissettir

okurken sinir oldum valla.
kimsesizim diyipte kendini ezdirme canim sen ses cikarmadikca üstüne üstüne gelecek.
cok yeni evlisiniz daha allah sabir versin

Eşinizi de göndermeyin sizde gitmeyin o düğüne. Hatta eşiniz eşimi bırakamam o saatte derse süper olur

daha ilk aylardan göstermişler kendilerini tatlım eşinle aranı bozmamaya dikkat ederek tavrını net olarak koy bence sonra hiç baş edemezsin bide altlı üstlü oturuyormuşsun canın daha fazla sıkılmasın

neden kimsesizsin onu anlamadım bi de azar ne demek kim sizi azarlayabilir izin vermeyin verirseniz 3 ayda böyle yapan ilerde tepenize çıkar

Hiç kimseye göre kendini programlamak zorunda değilsin. Kaldı ki programlasan bile yaranamazsın. İnsanlar senin de bir hayatın olduğunu bilsin ne öyle istediği gibi yönetmeye çalışıyor seni

Canım, annenin babanın olmaması kimsesizlik değil. Ben de aynı durumdayım.
Ama bak eşin var..O yanında.. Birgün bebeklerin de olacak, kalabalık olacak etrafın..
K.validen eşinin ve senin ne zaman nerede kalacağınıza karışamaz, eşin ve sen izin vermediğiniz müddetçe..
Sen kendini kimsesiz kabul eder ve çevrene bu elektriği verirsen, karşındakilerde saygısız insanlarsa anlattığın gibi, elbette kötü davranmalarına şaşmamalısın.

Çalışan, ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın. Ailenle ilgili kararları eşinle birlikte al ve kimseyi karıştırma.
Dolduruşa getirmek istemem, çünkü aile yapısını bilmiyorum eşinin.
Ama birkaç defa sınırlarını belli edersen sorun yaşamazsın gibi geliyor bana.

henüz cok yeni evliliğin..öncelikle eşinle muhabbetini sıkı tut...aranızın bozulmasına izin verme...1yılın dolsun cıkabilirsen cık o evden...tavrını hemen koy mesela anne ben yoğun çalışıyorum zaten bayramda keyif yapıcam uzanıcam evimden cıkmayı düşünmüyorum valla sabahları uyumak istiyorum diye acıkca söylemelisin...böylece uyandırmazlar seni kapını çalmazlar..çalsalar da aç ve işim var de inme bu kadar basit zorlarlarsa da yatak döşek yat eşine de cok hastayım de olsun bitsin...böyle düşüncesiz insanlara katlanamıyorum..

kimsesizim çünkü annem babam hayatta değiller kardeşim de yok tek başımayım bu koca dünyada... azar konusuna gelince azarlıyor işte...

Allah yardımcın olsun canım benim,keşke kayınvaliden kimsesiz oluşunu senin için bir dezavantaj gibi kullanmasa. keşke sana çok iyi davransa.sonuçta yaşın kaç olursa olsun ailen yok...Allah yardımcın olsun,kayınvaliden de annen gibi davransın sana inşallah.

aç tokun halinden anlamaz kendileri bütün gün evde keyifler tıkır .bilmiyorlarki o tatile ne kadar açız.allahtan çalışıyorsun birde bütün gün o evde durmak vardı.düğün içinde tabi gitmeniz gerekiyor gerekirsede kalmanız sonuçta hala yabancı değil

kimsesizim çünkü annem babam hayatta değiller kardeşim de yok tek başımayım bu koca dünyada... azar konusuna gelince azarlıyor işte...

sen kimsesizim diye kendini güçsüz hissediyorsun, bunu gören kayınvaliden de tepene biniyor hepsi bu
benim annem babam var ama yok desem yeridir, görüşmüyoruz, bir ablam var sadece paraya ihtiyacı olursa arar, ameliyat oldum telefon bile etmedi, düşük yaptım yine aramadı, ben geçmiş olsun diye aramasını beklerken o kirasını ödeyememiş de onun için aradı.
abim var bir de, çok severim ama artık onunla da görüşmüyoruz.
ama ben hiç bir zaman kimsesizim demiyorum eşim var arkadaşlarım var... biri beni ezmeye kalsa anasından emdiği sütü burnundan getiririm, bunun için anneye babaya ihtiyaç duymuyorum, 3 yaşında çocuk muyum ki anne ayşe bana vurdu bana salak dedi diye anneme şikayet edip ondan medet umayım? evli barklı insanlarız, yetişkin birer bireyiz zaten kendimizi savunup koruyup kollayabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…