Heba Olan Bayram Tatilim

kayınvalidemleri ve misafirlerini bu akşam evime davet ettim ama suratsız suratsız oturup herşeye laf sokup gecemin içine ettiler ve yarın misafirlerini gezmeye götüreceklermiş beni götürmüyorlar ben ancak hizmet için varım zaten

yaa okurken ben buradan sinir oldum.resmen sizin hayatınızı yönlendiriyor kayınvalideniz.bence bu kadar da yüz vermeyin kimseyi ezmeyin fakat kendinizide ezdirmeyin.eşiniz bu düğün işine bir şey demiyor mu peki yok ben karımı bırakamam tek başına diye.valla kayınvalidenize bu kadar da taviz vermeyin daha 3 aylık evliymişsiniz.önünüzdeki yılları düşünün.neden kimsesizsiniz ailenizden uzaktamısınız?

bence daha başındayken taviz vermemeye çalışın anlasın durumu kayınvalideniz.

aman ya defolup gitsinler diyesim geldi kusura bakmayında şuan...hey allahım yaa...
sinir oluyorum böyle menfaatçı çıkarcı insanlara

çok çok çok doğru...kesinlikle katıldığım cümleler....

eşim beni yalnız yollamamaya kararlı. kimsesiz olmama gelince annem ve babam vefat ettiler. kardeşim de yok tek çocuğum ben. ayrılınca gidecek yerim olmadığını bildikleri için böyle içlerinde kalmış hırslarını benden çıkarıyorlar. ayrıca egeli bir gelin olarak onların yobaz adetlerine evrilmemi istiyorlar. evrilemeyince de daha çok sorun çıkarıyorlar.

valla eşin yanında olduğu sürece kimseye ödün vermek zorunda değilsin.. ben 1 yıllık evliyim eşimin sevgisinden ve tercihlerinden eminim ailesinden gün geçtikçe iice soğuyorum eşime de aniden söylemek yerine yavaş yavaş ailesinin nelerinden hoşlanmadığımı anlatıyorum.. çalışan bayanı çalışmayan anlayamaz bu yüzden eşini arkana al tepkini ortaya koy ki ilerde ezilme bi arkadaş daha söylemiş işlerini yapmakla yaranamazsın ben yeni gelinken yaptım işlerini bu sene hamileydim yapmadım bir sürü laf artı bi karış suratlar ha bide halılarımı yıkamaya verecem deyince ev hanımı eltim sen yıkasana die akıl veriyor.. her yere var bu tipler maalesef

kimsesizim çünkü annem babam hayatta değiller kardeşim de yok tek başımayım bu koca dünyada... azar konusuna gelince azarlıyor işte...

Güçlü olmaktan başka çaren yok,sen güçlü ol herşey düzelir.Maneviyatını moralini yüksek tut.Birgün hepimiz annemizi babamızı kaybedicez ne yazık ki.Umarım herşey düzelir,güzelleşir.

kimsesizim çünkü annem babam hayatta değiller kardeşim de yok tek başımayım bu koca dünyada... Azar konusuna gelince azarlıyor işte...

sen kimsesiz olduğunu düşündüğün için kimsesizsin onlar da bunu gördükleri için böyle davranıyorlar kismeye gerek yok hayatta sen olsan kendin olsan yeter sana her şeye karşın dimdik olduğunu gösterirsen hiçbirşeye eyvallahın olmadığını gösterirsen kimse birşey yapamaz eşin de destekliyor seni hiç kimseye eyvallah etme ne demek gidecem yerim yok işin yok mu çalışmıyor musun o yeter sana ayakta durmak için tek gereken para emin ol eş dost aile falan değil

anlamadğım eşin kalıyo sen döncekmişin öyle mi * doğru mu anladım ki öyleyse sebep ?

eşi yalnız dönmesini istemiyor karısına hak veriyor yani ya kalacaklar ya gitmeyecekler anlaşılan ama beraber maalesef kaynayasıca kaynana kaynadığıyla kalacak

Ah canım ya başlarda bende böyleydim ki şimdide öyleyim
ama temizliğimi yapamazdım işten geç çıkardım işten çıktıktan sonra eşimin ailesigilde yeriz yemeği malum işten gelip yemek hazırlamam zor olduğu iiçin orda yeriz orayı burayı toparlayım derken kendi evime gece gidiyorum e kendi evimin temizliği kalıyo
eşim çok titizdir niye o öyle bu böyle anlamıyoda sanki gezip tozuyoruz hergün o yüzden yapamıyoruz işlerimizi hafta sonuda bişey çıkartıyoalr hadee bide onla uğraş köye gitcez, buraya gitcez ,şuraya gitcez oofff deli olcam... Yemin ederim uykumu bile alamıyordum
Şimdide öyle ...
Ev aldık evn kredisini tamamlıyorum aidatı veriyorum halen daha hesap soruyo bana
Ben daha ne yapayım :.(

ay bastan beri okudumda. yazık gunahtır ya. kimsesizsin diye sıgınacak bıryerın yok dıye bir insan bukadar ezilmezki.. sana annelik yapacagı yerde, kimsesizliğini unutturacagı yerde düsene bır tekmede sen vur misali niye yapıyor ki.. ne ektıyse onu biçer yavrum. sen hıc kendını ezdırme. tavrını ortaya koy.. zaten 6gun ıstesin kafan şişiyor bir de onların abuk subuk davranıslarına kafanı yorma... gelin gibi değil beni kızın gibi benımse de. yoksa orda yasamak zamanla ikiniz içinde dayanılmaz bir hal alır..

Allah yardımcın olsun canım.. az bisey sesin cıkmayınca pasif sanıyorlar karsılarındakini.. Allah ıslah etsın onları..

bana yaptıklarını kendi kızlarından görür inşallah şu bir hafta tatilde kendi evimde diken üstünde oturdum valla

dün bir de eşim dayısı ve ben evimizde film izliyorduk kaynanayla görümce geldi görümcenin ilk lafı: "ay ne kadar salakça film" bir de görümcem eşimden küçüktür abisine ettiği laflara bak terbiyesiz eşim muhatap olmamaya çalışıyor bunlarla ama o sessiz kaldıkça onun da benim de tepemize çıkıyorlar. Allah sonumuzu hayır eylesin...

beğenmiyosan git kendi evine orda istediğin filmi izle sana zorlamı izletiyoruz deseydin
aay ben çok sinirleniyorum böyle durumlara çünkü eşimin ailesinden bende çok çektim
kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali akıl versem veremem sana

2 senelik evliliğimde kaynanam ve kayınpederim türlü türlü sıkıntı yaşattılar banada
laf sokmalarını es geçtim iş çıkışları ve pazar günleri neler yapacağımızı arayıp bildirirler
bizde uygulardık, bazen eşim bazen ben bu durumun bizi sıkıntıya soktuğunu dile getirirdik
ama bişey yapmazdı oda bende.. kısa bi süre öncesine kadar
ve yine bi gün muhabbet esnasında bize yaptığımız halde siz gelmiyosunuz gitmiyosunuz tarzı konuşma olunca
bende ;ben haftanın 6 günü çalışıyorum eve geliyorum yemek bulaşık uğraşıyorum ee bunun çamaşırı var temizliği var
bizimde sadece bir tek günümüz var dinlenelimmi bunlarımı yapalım yoksa sizin peşinizdemi dolanalım anlayışlı olun azcık dedim
bu sefer anladılar sanırım çünkü ilk defa bu şekilde konuştum onlarla

diyiceğim o ki herşey zamanla rayına oturuyor ama sıkıntı çekerek ama değil bi şekilde herkes yerini bilmek zorunda kalıyor
eşinde hak veriyosa sana için iki kat rahat olsun
kesinlikle benim ailem yok diye de düşünme çünkü anlayışsız insan her zaman öyledir ailen olsada yapacaklar bu tarz insanlar yapacaklarını

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…