ömrümü heba ettiğimi anladim..Hedeflerinizi sihirli değnek değmiş gibi, bir günde olsun istiyorsunuz muhtemelen. Anlattıklarınız imkansız şeyler değil, ancak günü birlik hedeflere dönüştürün. Yani mesela "20 kilo vermem gerek" değil, "bu hafta 1 kilo vereceğim" gibi. Birikerek 20+ kilo olacak ve sağlıklı gittiği için gelmeyecek.
Açıköğretimde de parça parça dersleri çalışın. 7 sene çok uzun bir süre. Ben de tekrar okuyorum ancak hedefimi türlü bahanelerle ertelediğim için hayat bana acı tecrübeler sunuyor. Hayatın akışında olması gerekene yönleniyoruz içsel olarak, yapmayınca da hayat zorla sokuyor o yola inan.
Ev işi konusunda da, hepsini bir günde yapmayın. Bebek uyuyunca, dolap mı sileceksiniz, toz mu alacaksınız parça parça günlere yayarak yapın.
Olur yani, küçük işler bunlar. Sadece planlama sıkıntınız var o kadar.
Erteliyor musunuz? Hani bugün çalışacağım deyip, ev işi, bebek işi derken "çok yoruldum" deyip yarın çalışırım mı diyorsunuz?ömrümü heba ettiğimi anladim..
bu sene çikmiş sorulara çok çalıştım sanirim olmayacak gibi eminim bundan yazokuluına kalicam
artık çok sıkıldım ve içim rahat degil
evet kesinlikle...Erteliyor musunuz? Hani bugün çalışacağım deyip, ev işi, bebek işi derken "çok yoruldum" deyip yarın çalışırım mı diyorsunuz?
Öyleyse rahatsız olmak çok normal, yattığınız yerden telefonunuza açıköğretim soru bankaları appleri indirip çözün. Ben böyle yaparak Açıköğretimde bir bölüm okudum, 2.senesinde istediğim bölümü örgünde kazanınca bıraktım.
Bende çok işe yaramıştı, hiç çalışmadan çözmem diyorsanız da, soruları sallayın, doğru cevabı ezberleyin. Hiç olmazsa sınavda aşina olursunuz.
Ömrünüz heba olmaz, zarardan ne kadar erken dönerseniz kar.
Hedefinden vazgeçme derim. Ben de çok plansız yaşardım ama baktım olmuyor kendime hedefler koydum. Baktım o da olmuyor hedeflerimi küçük vadelere böldüm. Böyle çok iyi oluyor, küçük lokmalara böl derim :)selam arkadaşlar..;
bu mu dert demeyin..
benim tatlı derdim var..
konum Hedeflerimi bi türlü tutturamamak..
yapmak istediğim hedefimi boyuta ulaşamamak...
idtediğim olsun istiyorum olmuyor..
hayat çok zalim.. nerede yanlış yapıyorum diye sık sık kendimi sorguluyorum..
hedeflerim şuydu..
2020 için...
açıköğretimi bitirmek..(7 senedir bitirmeye çalışıyorum bi bitmedi artık sıkıldım tükendim bu sene olsun dedim olmayacak)
bu sene 25-30 kg vermek.. ( zayıflamada tamamen başarsizdim bi türlü başaramiyorum tükendim artık)
ev işleri kolaylaştırmak ( maalesef olmuyor topla bitmiyor çocukla. :/ )
temizlige alışmak ( zar zor yapıyorum)
ben hedefimden vaz mı geçmeliyim sonra sarıp sarmali miyim...
gerçekten hiç mutlu degilim ulaşamadığım için..
haftalık hedef nasıl oluşturulur..Aslında hedeflerin o kadar zor değil ki.
Bence gözünde büyütmüşsün.
AÖF çok zevkli mesela.
Ders çalışmak,soru çözmek,tekrar yapmak bana çok eğlenceli gelmişti,zaten okumayı çok severim ben.
Kilo vermeyi de keyifli hale getirecek olan gene sensin.
Kendine uyan diyet menülerini seçebilirsin,artık devlet hastanelerinde bile diyetisyen var,gidip görüşüp onun önerilerini dikkate alırsın. Menüleri gün gün pişirmek,haftalara ayırmak,akşamları yürüyüş yapmak,hafta sonunda parklardaki spor aletlerini kullanmak çok zevkli bence.
Bir tek ev temizliği,ev toparlanması sıkıcı o konuda haklısın. Onu da eşinle el birliği ile oturalacak hale getirsen yine yeterli. Başkalarını bilemem de etrafımda hiç kimse buz gibi tertemiz evlerde yaşamıyor,ev temizliğini hiç kimse sorun etmiyor hayatında.
Yani aslında sen istersen Allahım da izin verirse hedeflerini tutturamayacak bir engel yok.
Sen bütün bunları güle oynaya yaparsın.
Kilodur,AÖF'tür bunlar ne ki fani dünya dertlerinin yanında?
küçük vadeleri nasıl bölünüyor bunun bi açiklamasini yaparmisin:)Hedefinden vazgeçme derim. Ben de çok plansız yaşardım ama baktım olmuyor kendime hedefler koydum. Baktım o da olmuyor hedeflerimi küçük vadelere böldüm. Böyle çok iyi oluyor, küçük lokmalara böl derim :)
O zaman tek çareniz yatmadan önce günlük çıkmış soru ezberlemek.evet kesinlikle...
çok yoruluyorum çalışıyorum eve geliyorum..
çocuk anne anne..:)yemegi dahi zor yapıyorum..
3 yaşında kızım var oyun istiyor..
ben çok istediğim halde bi türlü girişemiyorum.
Ben yazılı bir döküman tutmuyorum ama hafta içi ve hafta sonu rutinimiz bellidir.haftalık hedef nasıl oluşturulur..
bu konuda ben artık düzene girmek istiyorum..
yemek listeyi haftalık yapıyorum...
diğerleri de yapıcam da nasıl yapacagimi bilmiyorum
günlük yaziyorum. haftalık plani hiç denediniz mi
Atıyorum senelik hedeflediğim para birikimini aylara bölünebilir.küçük vadeleri nasıl bölünüyor bunun bi açiklamasini yaparmisin:)
kayınvalidemle altlı üstlüyüm..haftasonu birakiyorum..O zaman tek çareniz yatmadan önce günlük çıkmış soru ezberlemek.
Ev işlerinizde eşinizden yardım isteseniz etmez mi?
Buyuk hedefi kucuk parcalara bolmek gerek mesela ayda 5 kilo gibi. Ben de hedefliyorum ama tembellikten yapamiyorum bir moral motivasyon gerek.selam arkadaşlar..;
bu mu dert demeyin..
benim tatlı derdim var..
konum Hedeflerimi bi türlü tutturamamak..
yapmak istediğim hedefimi boyuta ulaşamamak...
idtediğim olsun istiyorum olmuyor..
hayat çok zalim.. nerede yanlış yapıyorum diye sık sık kendimi sorguluyorum..
hedeflerim şuydu..
2020 için...
açıköğretimi bitirmek..(7 senedir bitirmeye çalışıyorum bi bitmedi artık sıkıldım tükendim bu sene olsun dedim olmayacak)
bu sene 25-30 kg vermek.. ( zayıflamada tamamen başarsizdim bi türlü başaramiyorum tükendim artık)
ev işleri kolaylaştırmak ( maalesef olmuyor topla bitmiyor çocukla. :/ )
temizlige alışmak ( zar zor yapıyorum)
ben hedefimden vaz mı geçmeliyim sonra sarıp sarmali miyim...
gerçekten hiç mutlu degilim ulaşamadığım için..
bencede motive lazim..Buyuk hedefi kucuk parcalara bolmek gerek mesela ayda 5 kilo gibi. Ben de hedefliyorum ama tembellikten yapamiyorum bir moral motivasyon gerek.
ne gibi ?Migi sanki başka sıkıntıların var da onlar yüzünden her şeyi bosvermissin gibi hissettim
Mesela benim de sıkıntılarım olduğu zaman içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Yapmak istediklerime odaklanamamne gibi ?
degil mii..Mesela benim de sıkıntılarım olduğu zaman içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Yapmak istediklerime odaklanamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?