- 7 Haziran 2017
- 2.940
- 3.312
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Ne haksızlığı canım ya hediye istenmez... bide ona al buna al derken bir sürü masraf yani çok saçma geldi bana.. bunu özellikle ailen düşünmesi gerekir.. benim amcamlarda yurt dışından gelirken istediğiniz bişeyler var mı diye sorarlar canınızın sağlıģı deriz ama mutlaka çikolata bile olsa getirirler...Herkese iyi aksamlar, sonunda Turkiyeye geldimşimdi bugün bir şey yaşadım ama gerçekten kafam karıştı.
Bugün babamla buluştuk babam ve eşi benden birşeyler istemişti yurtdışından. Aldım tabii ki. Bugün halam da gelmiş babamla beraber. Laf arasında euro da çok yükseldi gibi bir muhabbet geçti. Babam sordu evdekilere biseyler aldın mi diye (duty free de euro geçiyordu). Ben dedim aldım biseyler. Halam oradan dedi ki bize bişey yok yani diye ve gulustuler. Acayip utandım o an. Sonra dedim ki e baba sizin istediğiniz seyi aldım daha ne yapayım, o ablanaydı diyor gülerek. Sonra da tamam bir dahakine al lütfen dedi. Halam dedi ki alma bişey sakın dedi. Yani tamam benim yaptığım ayıp ama böyle dalga geçilmesi hoş değil bence. Yani gerçekten moralim bozulduHaksız olduğumu biliyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum
Ay yurtdışından hediye getirme mevzusu eskidenmiş. Neyi bulamıyorlar da istiyorlar ben anlamadım.
Aynen. Aldikca beklenti cogalacak ve belki daha kimler kimler hediye umacak. Almazsan alismazlar ve beklenti icine girmezler. Bu sefer elini verir kolunu kurtaramazsin.. Cikolata gibi ortak sunulacak seyler disinda kisisel hediyelesmeye girme bence..Ya tabi yaptığım görgüsüzlük ve hafta saygısızlık bile olmuş olabilir, ama babamın yerinde ben olsaydim eger masada o kadar euro yu yerden yere vuruyorsam kızıma sıkı sıkı tembih ederdim "Kızım sakın biseyler alma oralardan bak öğrencisin" diye. Fazla mı takıyorum acaba ya. Yani takıyorsam bile şimdiden alıştırmak istemiyorum çünkü bu sefer her gelişimde bekleyecekler. Geçen sene abd ye gittiğimde herkese hediyeler alıp dönmüştüm, görgüsüz biri de değilim ki
E ben paragöz bile değilim ama sonuçta ben okumaya gittim ve her fırsatta kibrisin çok pahalı olduğunu dile getiriyorum biraz düşünmelerini beklerdimBen yurtdisinda yasiyorum her sene yedi sulaleye hediye almaktan biktim. Verdigim parada kesinlikle degilim canlari sagolsun ama ayri ayri herkesi dusunmek o ne alcam derdi yok mu. Seneler gectikce dahada zorlasiyor.. bide ben bugune kadar kimseden bi hediye gormedim ama alistirsik artik bi kere herkes elimize bakiyor.. bastan alistirma yani icinden geliyorsa al.. kendini zorunlu hissetme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?