Hediye

hediye gönülden gelirse hediye olur. sipariş usulu olunca hediye değil kargo olur. içinizden gelene içinizden geçeni alın gerisini boşverin.

Canım sen öğrenci halinle yurtdışına giderken ıhtıyacın olur diye halan yada her kimse gelip sana üç beş bişey verdimi?
en azından ne yiycen ne içicen diye sordumu?
şimdi her gelişinden senden hediye bekliyorlar.
Bende çokça yurtdışına gidip geldim, kuzenlere çokca şeyler alırdım ama halam hiçde aklıma gelmezdi. çocuktur sevinsinler diye burda olmayan tatlı şeyler alırdım çocuklara ama koca kadınlara adamlara ne aliyim ben öğrenci halimle.
sipariş verende parasını veriyorsa al yoksa hiçde dertlenme derim.
hediye işinin kafa yorgunluğu bile darlıyor insanı.

Bu kültür beni öldürecek.. yurtdışından gelen insana sırf euro kazanıyo yada başka para diye sağmal inek muamelesi yapılmıyo mı deli olasım geliyo.. ne zorluklarla elin memleketinde para kazanıp yaşamaya çalışıyolar ya hediye beklersin ya geldiğin de seni gezdirsin dışarıda yenen yemek paralarını ödesin diye beklersin.. zor valla! Bu arada ben Türkiye’de yaşıyorum sadece çevremden gözlemlediklerimden böyle konuşuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…