helal haram meselesi

Konuyu dine getirmeyelim demişsiniz ama direkt din ile ilgili.
Helal haram kavramı ne ile ilgili??

Ve evet eşinizin yaptığı iş uygun değil,merak ediyosanız.
Hiçbir iş bulamadıysa,aç kalacaksa,gerçekten başka imkan yoksa ancak o şekilde çalışabilir.

Şimdi bana tepki verecekler.
Ama öyle.
Sonra tartışma çıkacak,konu kapanacak.
Ne gerek var?
Siz bunu gidin müftülüğe danışın.
Burada her kafadan farklı ses çıkacak olan ortamda bu kadar ciddi bir konuya açıklık bulamazsınız.

Bakınız,alkollü ortamda çalışmayı bırakın içmek bile yasak değil diyenler var.

Burda aramayın cevabı.. Samimiyim...

eşin çalışmasa o iş sekteye mi uğrayacak?
adamlar alkol satamayacak duruma mı gelecek?

bende biliyorum öyle olduğunu amacım sadece fikir almaktı ortalığı karıştırmak değil.

En son kediciklerin babasi dedi ki o alkolden alinan vergiyle maasini aliyor insanlar. Yani diyanettekiler dedi o gerci.
Ozetle onlarin oyle bir hssasiyeti yoksa sizin hic olmasin

Ben de bankacıyım hemen hemen aynı durum...Ama ben namusumla emeğimin hakkıyla işimi yapıyorum, dürüst davranıyorum, içim rahat. Dini kısmını bilmiyorum.

Helal - Haram zaten dinin konusu, böyle bir konu açıp konuyu dine getirmeyin demek nedir ki?

Duymak istediğimi yazın mı diyorsunuz?
hayır tabiki öyle değil dediğim gibi sadece fikir almak.kimi der çıksın kime der hayır çalışsın fikir almak dediğim gibi.başka bir türlü nası anlatılabilirdi bilemedim.

hayır tabiki öyle değil dediğim gibi sadece fikir almak.kimi der çıksın kime der hayır çalışsın fikir almak dediğim gibi.başka bir türlü nası anlatılabilirdi bilemedim.
Siz eşinizin ekmeğini burada oylamaya mı sundunuz?
Çıksın dersek çıkacak,çalısşın dersek devam mı?

Duymak istediğiniz cevabı alamazsınız.
Çıksın diyen de olur,aksini savunan da.
"Bir bilene sormak" bu kadar mı zor?
İçiniz rahat değilse sorun,bize değil,müftüye,ilim sahibi birine

Konu dinle ilgili. Alkole boyle tepki verilmesinin sebebi gunah olmasindan dolayi. Alkol satilan yerden alisveris yapilmasi bile caiz degil diye bir düşünce var sonucta.
Bu sizin icin onemli degil mi, ona karae verin. Benim icin hicbir onemi yok mesela. Alkolü severim, alkol firmasina para kazandirmaktan da gocunmam, alkol firmasindan para kazanmaktan da. Bu konuda tepki vereni de hayatimdan cikaririm. Dilencilik yapmiyor ya çalışıyor kazanıyor.
Ben fakulteye giderken plastik cerrah olmak istiyordum bir ara, bir komsumuz bana 'insanlarin gunah islemesine olanak mi taniyacaksin' demisti agshshs kafalar pırıl pırıl.
Herkesin dine bakis acisi, bunu ne denli yasamak istedigi, ne denli yaşadığı degisir. Siz kendinize bakacaksiniz.
Baskasi da çıkıp kadinin erkekle konusmasina hmmm diyebilir. Ne yapacaksiniz eve mi kapanacksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…