- 26 Temmuz 2010
- 1.614
- 559
- 198
- Konu Sahibi yasmin1985
-
tşkler içim rahatladı gerçekten.En son kediciklerin babasi dedi ki o alkolden alinan vergiyle maasini aliyor insanlar. Yani diyanettekiler dedi o gerci.
Ozetle onlarin oyle bir hssasiyeti yoksa sizin hic olmasin
tabiki de hayır
evet bende öyle düşünüyorumAlkollü içecek sektöründe bir iş bulmama ragmen çevre baskısı yüzünden kabul edemedim. Sevap günah bilmiyorum emehiyem ekmek parası kazanıyorsa ihtiyacınız da varsa birakmasin. Esiniz işsiz kalinca elalem bakmaz olan size olur maalesef
evet ben bunu dile getirdim.hayat şartları dendi ee benimkis ne sanki.ee? o zaman sorun yok.
eşinin alkol satışı yapan bir yerde çalıştığını söylediğinde ağzı burnu büzüşenlerin bankada hesapları olup olmadığını sor sende? hiç mi kredi kullanmamışlar mesela.. dolar almamışlar mı hayatları boyunca?
Konuyu dine getirmeyelim demişsiniz ama direkt din ile ilgili.
Helal haram kavramı ne ile ilgili??
Ve evet eşinizin yaptığı iş uygun değil,merak ediyosanız.
Hiçbir iş bulamadıysa,aç kalacaksa,gerçekten başka imkan yoksa ancak o şekilde çalışabilir.
Şimdi bana tepki verecekler.
Ama öyle.
Sonra tartışma çıkacak,konu kapanacak.
Ne gerek var?
Siz bunu gidin müftülüğe danışın.
Burada her kafadan farklı ses çıkacak olan ortamda bu kadar ciddi bir konuya açıklık bulamazsınız.
Bakınız,alkollü ortamda çalışmayı bırakın içmek bile yasak değil diyenler var.
Burda aramayın cevabı.. Samimiyim...
Aynen.+++
Konuyu dine getirmeyelim ammmmmmmma konu basligi helal, haram. Nasil olacak o is?
gayet iyi anladım sizi.dediğim gibi çok kapsama girer konu.ben sadece konumla alakalı olarak fikir istedim.benden yana sorun yok benim herkese saygım var.Konu dinle ilgili. Alkole boyle tepki verilmesinin sebebi gunah olmasindan dolayi. Alkol satilan yerden alisveris yapilmasi bile caiz degil diye bir düşünce var sonucta.
Bu sizin icin onemli degil mi, ona karae verin. Benim icin hicbir onemi yok mesela. Alkolü severim, alkol firmasina para kazandirmaktan da gocunmam, alkol firmasindan para kazanmaktan da. Bu konuda tepki vereni de hayatimdan cikaririm. Dilencilik yapmiyor ya çalışıyor kazanıyor.
Ben fakulteye giderken plastik cerrah olmak istiyordum bir ara, bir komsumuz bana 'insanlarin gunah islemesine olanak mi taniyacaksin' demisti agshshs kafalar pırıl pırıl.
Herkesin dine bakis acisi, bunu ne denli yasamak istedigi, ne denli yaşadığı degisir. Siz kendinize bakacaksiniz.
Baskasi da çıkıp kadinin erkekle konusmasina hmmm diyebilir. Ne yapacaksiniz eve mi kapanacksiniz?
başka nasıl anlatabileceğimi bilemedim.+++
Konuyu dine getirmeyelim ammmmmmmma konu basligi helal, haram. Nasil olacak o is?
evet ben bunu dile getirdim.hayat şartları dendi ee benimkis ne sanki.
tabiki de hayır alt tarafı fikir almak istedi yahu ne var bundaSiz eşinizin ekmeğini burada oylamaya mı sundunuz?
Çıksın dersek çıkacak,çalısşın dersek devam mı?
Duymak istediğiniz cevabı alamazsınız.
Çıksın diyen de olur,aksini savunan da.
"Bir bilene sormak" bu kadar mı zor?
İçiniz rahat değilse sorun,bize değil,müftüye,ilim sahibi birine
nerden gelir insanların aklına böyle sorular şaşırdım.Size bir örnek veriyim: Benim esim cocuk doktoru. Ilk defa bir dayimla tanismaya gitti onun evinde dügün vardi. Adamin ona kurdugu cümle su: "Senin isin ne olucak (ahiret)? Kafirlerin cocuklarinida tedavi ediyorsun?!".
Gördügünüz gibi böyleleri her yerde,her meslekte ortaya cikabilen seyler. Üzülmeyin ve takmayin kafaya. Esimde takmadi
çok sevdiğim bir laf var.
dinime küfreden müslüman olsa..
bunu söyleyin ağzı büzüşesicelere..
Size bir örnek veriyim: Benim esim cocuk doktoru. Ilk defa bir dayimla tanismaya gitti onun evinde dügün vardi. Adamin ona kurdugu cümle su: "Senin isin ne olucak (ahiret)? Kafirlerin cocuklarinida tedavi ediyorsun?!".
Gördügünüz gibi böyleleri her yerde,her meslekte ortaya cikabilen seyler. Üzülmeyin ve takmayin kafaya. Esimde takmadi
gayet iyi anladım sizi.dediğim gibi çok kapsama girer konu.ben sadece konumla alakalı olarak fikir istedim.benden yana sorun yok benim herkese saygım var.
Bende öyle katılıyorum size.Çalmıyor etmiyor. İş bulmuş çalışıyor adam. Millete ne be!
Bıktım bu kafalardan!
Size bir örnek veriyim: Benim esim cocuk doktoru. Ilk defa bir dayimla tanismaya gitti onun evinde dügün vardi. Adamin ona kurdugu cümle su: "Senin isin ne olucak (ahiret)? Kafirlerin cocuklarinida tedavi ediyorsun?!".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?