Helpp

Gulenyuuz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
74
53
3
Hanımlar merhaba ben 24gün önce doğum yaptım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Lohusalık denen psikolojiyi hiç yaşamadım normal yaşantıma eve geldiğimden beri devam ediyorum. Fakat beni gerçekten çok rahatsız eden durumlar oluyor. Eve ilk geldiğimizde kayınvalidem kalayım mı gece dedi hayır biz bakarız bakamazsak sesleniriz dedim.Bebeğim sürekli memede duran bir bebek ayırıyorum 10dk sonra tekrar ağlayarak kalkıyor. Aşağıda olduğumuz zaman hemen alıp susturmaya sallamaya baslıyolar meme istiyor diyorum bu seferde sürekli ellerinden almış olup diğer odaya geçiyorum kyınpeder de evde olduğu için oturdugumu da anlamıyorum rahatsız da oluyorum. Artık vermek istemiyor diye düşüncekler diye aşağıya hiç inmiyorum. Gündüzleri her gün geliyorlar görümcemle müsait misin diye aramıyorlar. Ne zaman da tek gelse bana sürekli sütün mü yetmiyor niye ağlıyor diyip gögüsümün içine giriyor emzirirken çok rahatsız oluyorum bişey diyince de suratı asılıyor o mu lohusa ben mi bilemedim. Bir de sürekli memede olduğu için kapıya bile memede gidiyoruz kayınpederim oluyor bazen rahatsız oluyorum hiç müsait misiniz diye aramak yok bunalttılar artık eşimde banyoda oluyor bornozla yakaladılar 2 3 kere kapıda bekletsem surat 5karış açsam özel hayat denen bişey kalmadı zaten bende eşime sitem ediyorum napayım bilemedim. Eşime dedim özel hayat kalmadı artık söyler misin gelmeden arasınlar diye. Acaba lohusalık bu mu. Normalde komşu gibiydim ben onlara bi anda sürekli girip cıkılınca mı rahatsız oldum acaba

Hanımlar merhaba ben 24gün önce doğum yaptım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Lohusalık denen psikolojiyi hiç yaşamadım normal yaşantıma eve geldiğimden beri devam ediyorum. Fakat beni gerçekten çok rahatsız eden durumlar oluyor. Eve ilk geldiğimizde kayınvalidem kalayım mı gece dedi hayır biz bakarız bakamazsak sesleniriz dedim.Bebeğim sürekli memede duran bir bebek ayırıyorum 10dk sonra tekrar ağlayarak kalkıyor. Aşağıda olduğumuz zaman hemen alıp susturmaya sallamaya baslıyolar meme istiyor diyorum bu seferde sürekli ellerinden almış olup diğer odaya geçiyorum kyınpeder de evde olduğu için oturdugumu da anlamıyorum rahatsız da oluyorum. Artık vermek istemiyor diye düşüncekler diye aşağıya hiç inmiyorum. Gündüzleri her gün geliyorlar görümcemle müsait misin diye aramıyorlar. Ne zaman da tek gelse bana sürekli sütün mü yetmiyor niye ağlıyor diyip gögüsümün içine giriyor emzirirken çok rahatsız oluyorum bişey diyince de suratı asılıyor o mu lohusa ben mi bilemedim. Bir de sürekli memede olduğu için kapıya bile memede gidiyoruz kayınpederim oluyor bazen rahatsız oluyorum hiç müsait misiniz diye aramak yok bunalttılar artık eşimde banyoda oluyor bornozla yakaladılar 2 3 kere kapıda bekletsem surat 5karış açsam özel hayat denen bişey kalmadı zaten bende eşime sitem ediyorum napayım bilemedim. Eşime dedim özel hayat kalmadı artık söyler misin gelmeden arasınlar diye. Acaba lohusalık bu mu. Normalde komşu gibiydim ben onlara bi anda sürekli girip cıkılınca mı rahatsız oldum acaba
E bu durum normal değil o yüzden rahatsız olmanız normal çay kapı gelinmesinden nefret ediyorum bende bu duruma iki üç defa geldiler daha sık olsa kapıyı açmam evde yokuz numarasına yatarım Allah'tan uzak oturuyorum habersiz gelemiyolar eşiniz de böyle devam ederseniz evi taşıyacam diyebilir

Söyledim canım eşime o da söyledim ama belki senden duymak daha etkili olur diyor ben de artık dolduğum için konuşursam kalp kırarım ağzımdan iyi bişey çıkmaz dedim
Aslında kayınpederinizden dolayı çat kapı gelmelerinin doğru olmadığını söylerseniz bir kadın olarak anlayacağını düşünüyorum. Düzgün bir üslupla güler yüzle söyleyin kırılırsa da kırılsın

E bu durum normal değil o yüzden rahatsız olmanız normal çay kapı gelinmesinden nefret ediyorum bende bu duruma iki üç defa geldiler daha sık olsa kapıyı açmam evde yokuz numarasına yatarım Allah'tan uzak oturuyorum habersiz gelemiyolar eşiniz de böyle devam ederseniz evi taşıyacam diyebilir
İnan bazen kapıyı duymamış numarası yapıyorum dha sonra tekrardan gelip çalıyor. Uzaktım bende kendi isteğimle geçtim üstlerine ama en başında şart koşmuştum her gün aşağı yukarı inip çıkmak yok diye çocuk olunca işler değişti. Böyle giderse ben eşime dicem artık gidicem anneme kafa dinlicem diye

Aslında kayınpederinizden dolayı çat kapı gelmelerinin doğru olmadığını söylerseniz bir kadın olarak anlayacağını düşünüyorum. Düzgün bir üslupla güler yüzle söyleyin kırılırsa da kırılsın
Artık güler yüz göstercek halim kalmadı. Çocuk zaten yoruyor bide onların saçma sapan konuşmaları üstüne her gün her gün. En son çare anneme gidip kafa dinleyeceğim

İnan bazen kapıyı duymamış numarası yapıyorum dha sonra tekrardan gelip çalıyor. Uzaktım bende kendi isteğimle geçtim üstlerine ama en başında şart koşmuştum her gün aşağı yukarı inip çıkmak yok diye çocuk olunca işler değişti. Böyle giderse ben eşime dicem artık gidicem anneme kafa dinlicem diye
Daha fazla bekleme bence bi tavr koymak için alışırlar gelip gitmeye

Canım anlattıklarında haklısın yaptıkları düşüncesizlik ama bebek gerçekten doymuyor olabilir çünkü benim bebeğim de saatlerce emiyor ve kilo almıyordu bebekler 20 dakikadan sonra emdiginden fazla enerji harcarmış bence kilosuna baktırmak ve danışmak için doktora gitmelisin

Kuzenimin bebeği 3.5 kilo doğdu ve dediğin gibi emdi 1 ayda 2.4 kiloya düştü ve hastaneye aldılar

Canım anlattıklarında haklısın yaptıkları düşüncesizlik ama bebek gerçekten doymuyor olabilir çünkü benim bebeğim de saatlerce emiyor ve kilo almıyordu bebekler 20 dakikadan sonra emdiginden fazla enerji harcarmış bence kilosuna baktırmak ve danışmak için doktora gitmelisin

Kuzenimin bebeği 3.5 kilo doğdu ve dediğin gibi emdi 1 ayda 2.4 kiloya düştü ve hastaneye aldılar
Yok canm 3260doğdu 2 hafta sonra 3550 oldu ebe doktorda iyi diyor. Memeyi emzik niyetine kullanıyor yani anlayacağın

bebeğinin ilk 3 ya da 4 ay bu kadar emmesi cok normal, bebek henüz kendini anne karnında sanıyor, ve emme refleksiyle dünyaya geldikleri icin sadece acıktıgı icin degil, her sey icin meme istiyorlar.. yani oyle doymuyor demelerine bakma sakın.. 4
aydan sonra emme aralıklari acılıyor cünku dış dünyanin farkina varmaya basliyorlar.. benim kızımda memede uyur uyanırdı, gelenlere ancak 5 dk gösterebilirdim.. cok normal yani, sen aldırıs etme ne düsünürlerse düsünsünler, sen bebise odaklan.. emse konusurlar, emmese yine konusurlar.. sıkma tatlı canını.. saglicakla büyüt ins😊

Haklisiniz
Valla habersiz gelen bornozla da gorebilir donla da donsuz da. Geliyorlarsa goreceklerine de alissinlar. Bosverin uzmeyin kendinizi

Forumda bu tür konulara hep aynı yorumu yaziyorum ama şunu asla unutmayın aynı apartmanda olmaniz kapınızı kapatınca rahatsız edilebileceğiniz anlamına gelmez, yan komşunuz geliyor mu bebek ağlayınca bu kobuyu acil olarak eşinizle konuşup kurallarınızı belirleyin. Not: Geliniyle ve ailesi ile ayni apartmanda oturan görümce

Simdiden sinirlari belirlediniz belirlediniz. Yoksa ciddi sikinti yasarsiniz. Kalp kirmadan soyleyin. Sizin soylediginiz daha etkili olur

Ilk 3 ay sık emmesi normal. Kilo alımını mutlaka takip ettirin gerçekten önemli.
Bence cok takilmamaya çalışın. Geldiklerinde is verin. Ay anne size cok zahmet olacak ama 2 gomlek utuler misin, esimin hic ise gidecek kiyafeti kalmadı gibi. Destek olmalarını sağlayın.
Biliyorum simdi hassassiniz ama soylediklerini duymayin, yaptiklarini gormeyin.
Bebeginizi onemsemeseler, gelmeseler emin olun daha cok uzulurdunuz.
Benim de konum var. Ayni sehir yaşıyoruz ve arabalari olmalarina ragmen kv kp gorumcem benim evimde kaldi doğumda. Cok zordu. Sizi anliyorum. Ama inanin geçiyor. Kendinizi sıkmayın

Kendmi gördüm.. ama sürekli memede durması hata aslnda. Farknda olmadan aynğ hatayı bende yaptım. Sen yapma. Emziğe alşsn. Zararlı dediler verme dediler öğrendim ki ani bebek ölümlerini engelliyormuş.. bebem belli bir büre doyuyor. Bana bebeği çıkartırken öyle söylediyer 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüs 2 saat sonra tekrar emzr. Çünkü bebek göğüste kaldkça daha fazla efor harçıyor ve doymasına değil acıkmasına neden oluyor. Ben bu yüzden 2 saat bekleyemediğim için ve sürekli emerken bebeğimi aslnda açktrdığım için sütümü yettiremiyordum. Birde bu asla bitmeyecek bebek büyüdükçe daha başka sorunlar ortaya çıkacak. Yedirdiğinden giydirdiğine artk tahammül edemeyecksin

Cocuvu uyutunca uyursunuz vs ,emzirirsiniz musait olmazsiniz anlayissiz olmasinlar,ayip yaptiklari

Back
X