hem bebegim hem ben agliyorum:(:(

suskunmelek725

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
65
1
13
İstanbul
Slm kizlar buraya konu actim cunku en cok okunan bolum ltfen bna yardim edin 13 gundur dogum yaptim gogusle rim paramparca emziremiyorum bebegimde acliktan agliyo bnde emzirememektn kndimi cok kotu hissediyorum bi care lutfenn

Slm kizlar buraya konu actim cunku en cok okunan bolum ltfen bna yardim edin 13 gundur dogum yaptim gogusle rim paramparca emziremiyorum bebegimde acliktan agliyo bnde emzirememektn kndimi cok kotu hissediyorum bi care lutfenn

canım emzirmediğin zamanlarda bepanten sür, (ya da eczacının, dr nin tavsiye edeceği başka krem) acısada zamanla herşey yoluna giriyo merak etme, bebeğini doğru emzirme pozisyonunda tuttuğuna emin ol, sakın pes edip vazgeçme

Son düzenleme:
lanolin diye bir krem var işe yarıyor bende yeni doğum yaptım ve senin gibiydim onu sürdüm her emzirmeden önce. Silmene gerek yok bebekte kremli emebiliyor. İkincisi göğüs ucları var eczanede ondan al iyleşene kadar öyle emzir. üçüncüsü kendi sütünü sür meme ucuna kurusun çok iyi geliyor. Allah yardımcın olsun çok zor ama düzeliyor emin ol. accil olarak meme ucu al yavrun doysun en azından. sakın pes etme sütünden kesilmesin bebeğin.

Hemen avent kelebek koruyucu almani oneririm

Ben hep kullandim

Acayip ince muthis bir run

Birde evde tahin bulundurmalisin

Ustune cikan yagi surekli surmelisin pamukla

Hemen iyilestiryor inanamazsin

Anne değilim çok fazla bilgim yok ama yeğenim dogdugunda ablamda da aynı sorun oluşmuştu, madecassol krem cok iyi gelmişti kısa zamanda geçmişti yaraları.

geçmiş olsun canım, çok kötüdür bilirim.
Ama az dayan, muhtemelen 1 haftaya kadar alışmış olur

Cnm aynisi banada oldu hele o ilk tutusunda acidan kiwranirdim ama dayanirdim zaten uyusuyo mecbur dayanmslisin her emzirmeden sonra lasolin mi ne oyle bi krem war tam aklimda diil adi suan ondan surdum o baya hafifletiyodu sonrada zaten gogus ucum cikti iyice iyilesti gecti gitti sakin aciyo diye emzirmemezlik yapma sut birikir bu sefer sana ates yapar sitma olursun we bi daha gogsunden sut weremezsin damarlar zedeleniyo bu konuda bilgim cok cunku yasadim cnm dayanmaya calis annelik boyle bisey canin yansada bebegin iyi olsun diye kendinden odun weriyosun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yorumlar icin saolun kizlar lansinoh kullaniyorum fayda etmiyo gogus kalkanida bebegim almiyo goguslerim tas gibi olmus sirtima vuruyo agrisi bide tahini deniy balmumu da diolar deneyen oldumu

Anne bebek hemsiresi olarak size tavsiyem, gogus icin uretilmis krem kullanmaniz. Lanolin Turkiye'de varmis, bilmiyordum. O kremi oneririm.
Onun yaninda emzirmeye ara verin, onun yerine pompayla sagarak bebege verin. Uclar iyilesene kadar pompa kullanin.

Bebek emzirmek icin aci cekmek zorunda degilsiniz. Dogru pozisyonda emzirmek acisiz olur. Dogru emzirmede hissettiginiz sey sadece gogus uclarinizin bile degil, goguslerinizin cekilmesi olmali, aci degil. Bebek ozellikle isirmiyorsa tabii. Yani emzirmek acili birsey degil. Bu kadar acidigina gore demek ki birseyleri yanlis yapiyorsunuz. Profesyonel yardim da alabilirseniz alin, dogru pozisyonu gostersinler size. Ben su kadar soyleyebilirim. Bebege sadece meme ucu degil, agzina alabildigi kadar meme verilmelidir. Cogu kadin sadece ucunu verdigi icin meme ucu acisi ceker.
Emzirmek demek parcalanmis gogusler demek anlamina gelmiyor. Bu eziyeti normal kabul etmeyin. Duzeltmeye bakin.

Mama ver canım bu kadar yıpratma kendini..Bebeğin sarılık olur,stresten sütün kesilir..Göğüslerin düzelince tekrar başlarsın emzirmeye ve kesersin mamayı korkma...GÖğüslerini yumuşatmak için ılık duşa girip masaj yap belirtilen kremlerden sür masaj yap 2 saatte 1 sağ mutlaka..

Son düzenleme:
Yorumlar icin saolun kizlar lansinoh kullaniyorum fayda etmiyo gogus kalkanida bebegim almiyo goguslerim tas gibi olmus sirtima vuruyo agrisi bide tahini deniy balmumu da diolar deneyen oldumu

Gogusleriniz tas gibi olduysa fazla dolmus, bosaltilmasi gerekiyor demektir. Yani ya emzirerek, ya pompaliyarak.
Tas gibi sertlesmis meme, vucuda sut uretimini durdurma uyarisi verir, haberiniz olsun.

cnm nerdeyse her annenın yaklaşık bırkaç hafta yasadıgı sorun bu malesef.bende bıldıklerımı yazayım bende lansolın fayda etmedı garmastan pomat daha ıyı geldı. bır tanıdıgıma dokturu eczaneden e vıtamını al del göğüslerıne sür demış ve bu ıyı gelmış. hepsını dene
facebook kullanıyorsan "hamıle ve çoçuklu hanımlar ıcın bılgıler" ısımlı bır grup var.orda bu sorunu yasayan anneler bılgı paylaşımında cok bulunuyorlar.uye ol göz at derım
bol sütlü gunler ınş ağrısız sızısız

Allah anali babali buyutsun ins rabbim hayirli evlat eylesin....bende yeni dogum yaptim kendi sutumu surekli gogus ucuma surdum cok iyi geldi...arkadaslarinda dediği gibi sakin pes etme emzir zamanla ogreniyo insan nasil daha iyi emzirilir...

Butun ucu vermeye calisiyorum ama olmuyo acidan basimi duvarlara vuruyorum resmen bide emzirmeden sonra acayip derecede bi agri oluyo goguslerimde ndn acba

Butun ucu vermeye calisiyorum ama olmuyo acidan basimi duvarlara vuruyorum resmen bide emzirmeden sonra acayip derecede bi agri oluyo goguslerimde ndn acba

Butun ucu degil, memeyi vermeniz lazim. Ucun kenarlerindaki areola dedigimiz yer, hatta alabiliyorsa daha fazlasi.
Sadece ucu verirseniz cocuk ucu, memeden koparircasina ceker. Ve tabii ki acir. Ve bu etkili bir emzirmek degildir, memeyi daha fazla sut uretmesi icin duzgun uyarmaz. Bebegin agzinin tamamen acik olmasi gerekir mesela emerken. Bence bu isi bilen bir insandan bire bir yardim almaniz iyi olacaktir. Onun disindaki tavsiyemi bir onceki yorumumda yazmistim. :)

Tmm saol cnm bkarm amin ins iyilesirde emzirmenin tadini cikartirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…