Hem çocuklarımızı hem dostluğumuzu büyütüyoruz

günaydınnnn....
ne günaydını diceniz bu saatte ama erken yattım ya bana bu kadar işte. çok bile uyudum.
cimcimem bişey dediğim yok kız Müge ablana. ama çocuğada izletcem dersen bak orda karşında dururum işte. :41: tamam hayatın gerçekleri buna atılıyorum ama çocukların izlememesi gereken bi program.bak daha bir kaç gün önce bi kanalda bi ocuk psikoloğunun konuşmasını dinledim. annesiyle birlikte bir diziyi izleyen bir çocuk ( 8 yaşında bir kız çocuğu konu ) dizide gördüğü tecavüz sahnesinden o kadar etkileniyoki günlerce evden çıkaramamışlar.kim bilir ne kadar etkilenmişki bu sadece bir dizi. ama o programlarda iş gerçek bide. ben bazı şeyleri duyarak değil yaşayarak öğremesi taraftayım valla. ayrıca kız sıktığım falan yok o saatte bizim sabah kahvaltımız oluyo yedikten sonra geçiyoruz tv başına yuvarlanıyoz yere eğleniyoz birlikte.
ahyatu gerçekten zor bir durum. bu konuyla ilgili daha öncede yazmıştım hatırlıyorum. ama madem sordun söyliim. ben doğurma taraftarı olmazdım. evet bi yönden insan kendi elimle nasıl yaparım diyo ama diğer yönden.düşünsenize ufacık bir hastalıkları bile bizi nasıl kahrediyor ki onlar çok özel çocuklar. bakımı çok farklı, algıları çok farklı bu yüzden bize normal gelen pek çok şey onları ürketebiliyo, yıpratabiliyo. ama asıl sorun daha ötesi. başların baki değiliz, yarınımız belli değil hiçbirimizin. iki gün sonra anne babaya bişey olursa ne olacak kim annesi gibi koruyacak, sevecek yada off demeden ilgilenecek. bide yine bunlar iyi tarafı sayıyorum. ya bide kız olursa. 17-18 yaşlarında başında anne baba olmadığını düşün Allah yazmamış olsun başına neler gelebilir. he bu tabi hepsi için geçerli ama normal bir çocuğun, normal bir bireyin bazı şeylerden sakınması kaçması daha kolay. tabi bide işin başka bir yüzü var. bi kaç yıl önce acemlerdeki rehabilite merkezinde çalışmıştım o zaman çok yakındım onlarla ve orda gördüklerimden bir örnekle açıklıycam. normal okullara gidebilen pek çok şey yapabilen kişileri baz almaya başlıyor bir süre sonra anneler (özellikle anneler babalar daha klay kabulleniyor ) ve onların durumunu unutarak zorlamaya başlıyorlar ki o durumda daha beter hale geliyo bu çocuklar. içlerinde biri vardı biraz sesini yükseltsen kafasını duvarlara vurmaya başlıyordu. başının her yeri morluk içinde bazı yerlerde yaralar böle bi zamanda annesinin bağırmasıyla başlamış durumu. yani düşünsene bunlar çok daha büyük vicdan azabı gibi geliyo bana. boşuna dememişler canım evladında olsa insan eti ağırdır diye. belki ilk başlarda değil, 10 sene 20 sene değil ama gün gelicek of diyecek o yüzden şimdiden iyice ölçüp tartsın bence. gün bi gün değil, evlat evcil havyan değil.yine yaşadığım bir örnek biliyorsunuz kayınvalidem emes hastası 10 yılı geçti bi tarafı tutmuyo yaklaşık 5 yıldırda gözlerde % 80 oranında görme yetisini kaybetti ve gün geçtikçe kötüye gidiyor. önce kayınpederim bıraktı, sonra görümcem adeta kaçtı şimdi başka bir şehirde okuyo ve geri dönmeyeceğini onunla hayatını karartamayacağını söylüyo ( bahsettiği kişi annesi ) en sonda kendi annesi bakmaya başlamıştı sadece bir yıl dayanabildi. kendi gözlerimle şahit oldum insanın kendi annesine bile ağır geldiğine geber artıkta hepimiz kurtulalım dediğine. ( tamam kabul ediyorum benim kuyu cadıları viddandan yoksun insanlar ama ) tüm bunları o arkadaşına anlatman için yazdım canım. yanlızca artılarıyla değil eksileriylede baksın duruma ondan sonra kararını versin.

1 hafta önce arkadaşımdan gelen bir telefonla yıkıldım diyebilirrim, arkadaşım 4 senelik evli ve bebekleri olmuyordu 17 hafta önce hamile kaldı ve biz bu mutlu haberle uçtuk sevinçten hele onlar anne baba olmaın heyecnını yaşıyorlardı eceyle bunu perçimliyorlardı.ama 1 hafta nce beni aradı ve utluluklarına gölge düştü çünkü bebeği dawn sendromlu doğacakmış bunu bana söylediğinde inanın 2 gün kendime gelemedim ki onların halini düşünün karı koca köşelerine çekilmiş sessiz sessiz ağlıyorlar olayı hem kabullenmeye hemde bunun neden kendi başlarına geldiğini sorgular gibi.şimdi ambiyo sentez sıvı testi yapılacak ve sonuç 3 hafta sonra çıkacak.ben ona eğer sonuç olumsuz çıkarsa ne yapacağını sordum oda bana bebeğimi kendi ellerimle öldürmem ölümü benim elimden olmasın dedi.sonra bana şu soruyu yönelt ti SEN OLSAN NE YAPARDIN BEBEĞİNİ KENDİ ELLERİNLE ÖLDÜRÜRMÜYDÜN ????ve ben bu soru karşısında resmen kilitlendim cevap veremedim.peki kızlar siz olsanız ne yapardınız ????allahım kimsenin başına vermesin ama biz olsak ne yapardık bu soruyu o kadar ço düşündüm ki işimn içinden çıkamadım hepimiz anneyiz yada anne adaylarımız var çocuk büyütmenin zorluklarını ve sorumluluğunu biliyoruz ve onun büyüteceği çocuk 3 kat daha sorumluluk isteyen bi çocuk olucak.ben bunları düşünmeme rahmen soruyu cevaplayamadım..........:43:
Günaydın canlar,Allah yardımcıları olsun inş valla canım bu konu ile alakalı bende arkadaş çevremde şahit olduklarımı anlatayım kendimide...Ben 5 aylık hamile iken bende 2 gün aralıksız sancı oldu hafta içi olduğu için kndi doktorum tatildeydi neyse geldğinde doktoruma gittim masada oturup ilk hal hatır sorar anlattım neyse bana olabileceğini son aylara doğru ilerliyoruz normal dedi sonra ultrasona geçelim dedi baktı ve bana direk elif hanım düşünün 1 hafta içinde benim rahme dikiş atmama gerekiyor rahim açılmış erken doğum olabilir yanlız bebek rahimde henüz ? dedi. Anestezi parası alıyoruz sadece 250 dedi bende ben paranın derdinde değilim bebeğime birşey olmasın yeterki isterse 2,5 milyar olsun dedim...Ama ben ordan çıktım başka bi doktora gittim 2 gün sonra tabi,içeri girdim hiç birşey demedim doktor baktı ve herşey normal çok güzel gelişimide çok güzel bebeğn dedi,doktor öyle deyince bende anlattım 1*bebek rahimde olması gerektiği yerde rahimde 2* 5 aylık olmuş bi gebelik dikiş atılması mümkün değil 4 ayı atlatmışsın 6.ayına giriyorsun dedi. Diğer başka bi arkadaşıma da şöyle denildi hemde Üniversite hastanesinde bebeğiniz down sendromlu dediler tahlilde yapıldı alacaklardı eşide Yüce mevlam bunu bize veriyorsa kolaylığınıda verir ben bunun günahına giremem dedi,bebeğimiz doğdu ve öyle tatlı ve sağlıklı ki anlatamam hiç bir şey yok.Şuan 1 yaşında maşallah bide güzel ki :) bence başka bi doktora daha gitmekte fayda var...

ahyatu çok zor cnm hiç bir teselli anlamsız arkadaşların için şunu söylüycewm öncekille amniyo sıvısı alınıp kromozonlar fazla çıkmadan asla inanmasın çünkü tarama testleri kesin demiyor asla sadece olma ihtimali yüksek diyebilyor ama amniyosentezde down sendromlu deniyorsa ozman ben olsam ne yaparım eşimin eski patronunun oğlu 14 yaşında down sendromlu allahım nasıl bir emek nasıl bir masraf nasıl bir mücadele birebir biliyorum kardeşlerinin psikolojileri kötü baba desen bezmiş başka alemde olan anneye oluıyor allahım annenin tüm zamanı onunla kimseside yok yanında yardım edebilecek diyor ben ne çocukların okula başladığını anladım nede 14 senenin nasıl geçtiğini sürekli huzursuz ve bağışıklık sisitemi çok zayıf oluşundan her türlü hastalığı var şeker hastası tansiyonu problemli bir zman öncesi verem oldu atlattı yani biçok hastalıklada uğraşılıyor bunun yanında 14 yaşında çocuğu bezlemenin nasıl bişey olduğunu gördüm onda allahım yar yardımcıları olsun bende sanırım cesaret edemezdim doğurmaya ama ömrümün sonuna dek onu yaşardım içinden çıkmaz insanın artık o allahım yaşatmasın kimselere kendimizi çok şanslı hissedelim çok

müge anlıya gelince vallhi izlerim çok eskiden beri izlerim elifangel bilir çok şey öğretti türk milletine hiçte psikolojim bozulmadı aksine bidünya ders oldu bana

Günaydın canlarım :21:

dün testi aldım ama doktor çok kalabalıktı girmek mümkün değil, neyse orada ki çocuk bana yardımcı olduda başka bir hemşireden sonuç çıktısı aldım. Ama muayene günleri doluymuş doktorun, o yüzden randevum haftaya salıya kaldı. Ayın 7 sinde. İnşallah bebekte bende iyiyizdir.

SEDAcım, 20 günde çıktı benim sonuç.

1 hafta önce arkadaşımdan gelen bir telefonla yıkıldım diyebilirrim, arkadaşım 4 senelik evli ve bebekleri olmuyordu 17 hafta önce hamile kaldı ve biz bu mutlu haberle uçtuk sevinçten hele onlar anne baba olmaın heyecnını yaşıyorlardı eceyle bunu perçimliyorlardı.ama 1 hafta nce beni aradı ve utluluklarına gölge düştü çünkü bebeği dawn sendromlu doğacakmış bunu bana söylediğinde inanın 2 gün kendime gelemedim ki onların halini düşünün karı koca köşelerine çekilmiş sessiz sessiz ağlıyorlar olayı hem kabullenmeye hemde bunun neden kendi başlarına geldiğini sorgular gibi.şimdi ambiyo sentez sıvı testi yapılacak ve sonuç 3 hafta sonra çıkacak.ben ona eğer sonuç olumsuz çıkarsa ne yapacağını sordum oda bana bebeğimi kendi ellerimle öldürmem ölümü benim elimden olmasın dedi.sonra bana şu soruyu yönelt ti SEN OLSAN NE YAPARDIN BEBEĞİNİ KENDİ ELLERİNLE ÖLDÜRÜRMÜYDÜN ????ve ben bu soru karşısında resmen kilitlendim cevap veremedim.peki kızlar siz olsanız ne yapardınız ????allahım kimsenin başına vermesin ama biz olsak ne yapardık bu soruyu o kadar ço düşündüm ki işimn içinden çıkamadım hepimiz anneyiz yada anne adaylarımız var çocuk büyütmenin zorluklarını ve sorumluluğunu biliyoruz ve onun büyüteceği çocuk 3 kat daha sorumluluk isteyen bi çocuk olucak.ben bunları düşünmeme rahmen soruyu cevaplayamadım..........:43:

Ahyatu, canım bu ne kadar zor bir durum :14:

Ben ne yaparım hiç bilemiyorum ama bende Devrim in annesi gibi düşünüyorum. Kendinin özveriyle bakması sorun değil, o zaten anneye ağır gelmez. Bak 25 yaşındayım, hamilelikte ne kadar hastalandım. 1,5 ay neredeyse kalkmadan yattım da bu yaşımda beni kuş gibi besledi anneciğim. Bir kere bile of demedi. Bir lokma yediğimde ve onu kusmadığımda çocuklar gibi sevindi. Yani anneye ağır gelmez evlat ama ya ben ölürsem ona kim bakar diye düşünürüm bende. Hırpalanır, hor görülürse. Elbet bakan çıkar gibi sözlere asla inanmam. Belki o yüzden vazgeçerim ondan, yine onu düşündüğüm için.

Ama yine Rabbın bileceği bir iş. Çocuk sağlıklı oluyor ama 20 yaşında MS hastası oluyor da o yaştan sonra çocuk gibi bakıyorsun. Her şey kader kısmet. Rabbim hep hayırlı şeyler yazsın alnımıza. Bizi evlatlarımızla imtihan etmesin ve sağlıkla.. Çok zor :48:

İnşallah canım..

Kim geliyor? Utanmazsın sen merak etme, maşallah çok beceriklisin..

mersi hayatım
hani bizim karacebeyde benim şefim vardıya yurdanur abla onun yeğeni geliyor eşiyle amma velasılı biraz pinpiriktir bizim abla yeni evliler eşini hiç tanımuyorum ilaç firmalarının birinde müdürmüş abi bizim abladan 17 yaş büyük oyüzden inş. güsel ağırlarım tanımadığım için panik oldum mehmet çok sevmiş tanıştı ama abi artist felan dedi bende tedirgin oldum işte

Leadangel, canım benim kalp atışım 98 ile 100 arasına kadar çıktı.
Çok hızlı atıyor, sırtıma vuruyor şu an. Hissedebiliyorum.
Birde çok karnım ağrıyor, daha doğrusu sağ kasığım.

Dün akşam çok sinirlendim, üzüldüm falan ondan olabilir mi?
Acaba bir acile gitsem nasıl olur ? Feci tırstım yaa :18: Napim, bekliyim mi? Geçer mi acaba..

Son düzenleme:

Acaba bir acile gitsem nasıl olur ? Feci tırstım yaa :18: Napim, bekliyim mi? Geçer mi acaba..

hay o seni üzenlere ben ne diyim allaha havale ediyorum
strestendir die düşünyorum cnm ama aklında kalıcaksa git tabi drunu ara öncelikle zaten çağırıcaktır kalp atışlarının yüksek olması bebekle ilgili olmadığını düşünüyorum senin stresindendir muhtemelen aklına kötü getirme allahıma emanetler

ahyatu çok zor bir durum canım
hiç lafı gevelemeden direk söyülüyorum bende doğurmayı istemezdim,
bu çocukalrın bakılmarı hakkında çok bilgi sahibiyim.
büyük görümcemin kzıı ana okulu öğretmeni
ve bu tarz çocukalra eğitim veriyor bize anlattıkalrını yazssam sayfaalr yetmez.
offf ya çok zor bir durum bu benim başıma gelse doğurmazdım diyorum ama onun sıcaklığı hareketielri içimdeyken nasıl onun hayatına son verirlir
bimiyorumki yazarken koalyda insanın başına gelince nasıl karar verilir bilmiyorum,
ve antikanın söylediği herşeye eksiksiz katılıyorum

seni üzenleri var yaaaaa:22::22:nedir hamile kadını üzmek terbiyesizler...git cnm bence ama anlattıkların bebiş değil kendi gerginliğindendir içni hep ferah tut cnm...leadangeliim sen en güzel şekilde ağırlarsın hatta bak gör kalmak bile isteyecekler:46:

ahyatucum inş. bebiş çok sağlıklıdır ve kötübir anı olarak kalır...çok zor cevap vrmek ilk akla gelen tabi ki aldırmak ama kaderimin dediği gibi içine o müthiş hareketleri hissettikten sonra ne düşünülür bilemem çok zor bir karar dua ederim ki dr. yanılmış olsun başka bişey diyemiyorum...ama be biraz ters taraftan düşünüyorum insan hayatında önüne ne çıkar belli değil arkadaşımın bebeği 4 yaşında havaleden zeka özürlü kaldı yaniii hiç bişeyin garantisi yok...

ahhhh be antikam güleyim mi ağlıyayım mı bilemedim kız o ne demek öyle Allah korusun yaşayarak öğrensin onları yşmsınlar diye seyrettireceğm diyorum valla o psikolog tek bir çocuk üzerinden konuşuyor herzaman derim cnm ben ess o psikologları dinlemem çünkü benim çocuğum tek o ya da bu çocuğa benzemiyor ama tv. dr. her çocuk aynıymış gibi konuşuyor asla tavip etmiyorum ve kaale almıyorum...mesela benim en küçük yeğenim fatmagülü seyrettikten sonra tecavüz sahnesini dönüp bize demek neymiş anne ormanlık yerden gecenin bir körü dışarı çıkmıyakmışız dedi yeğenim 5 yaşında cnm..böyle de çocuklar var..

selam hanım hanımcıklarrr....
cimcimem töbe kız yanlış anladın sen beni Allah yazdıysa bozsun yaşayarak öğrensin diye tabiki o izlediklerinizden bahsetmiyorum. ben o açıdan bakmamıştım şimdi sen deyince jeton düştü TÖBEEEEEEEEEEEE..... Allah hapimizinkileri korusun.doğru diyosun bunun ayırdına varabilen çocuklar daha fazla ama yinede tedbirrr..... :1:
leadangelcim sözlerine katılmadan edemicem haklısın önce amniyo sıvı testinide yaptırmalı bencede.
ayrıca gerçekten hissettinten sonra helede dört gözle beklenen bir gebelikte bu kararı vermek çok zor ama herşeyde olduğu gibi ben yine olaylara en sonundan ve en kötü tarafından bakıyorum. mesela Devrim'in eline ilk bişeyler yesin diye verdiğimde daha 5 aylıktı. dalga geçiyolardı daha çok küçük diye ama hep aman öğrensin başında bakimiyiz yarınımız bellimi diyodum.Allah biliyo ya dünyaki en büyük korkum. çünkü bizden ötesi yok. baba tarafından zaten hayır yok bense zaten tekim. sırf o yüzden sürekli eşimle biribirimizi yeriz arabaya bindikmi dikkatli git önüne bak diye diye çıldırtıyorum adamı.
neyse kızlar bu sabah doktora gittim ahyatu seda gerçekten iyi bir hekime benziyor ama zaman göstericek ilk izlenim olarak iyi diyebilirim ama. yanlız ilk defa boğaz muayenesinde kamera kullandı ayyy ne iğrenç bişeymiş o. tabi benim mide kaldırmadı. aç olmadığım içinde genel anestezi veremeyeceklerini yarın sabahtan gelmemi söyledi. ileri düzey faranjit gibi görünüyo ama tam teşhis koymadan ilaç veremem dedi yarın sabah tekrar gidicez. ayrıca emar istedi sinislerinin durmunu bi göreyim dedi onun içinde sabaha saat verdiler. ve evde ufaklığın olduğunu söyleyince bir tomarda maske verdi kesinlikle maskesis yaklaşmıyorsun. kesin teşhisi koyalım ona göre davranalım dedi. gördü çekelemeye çalışıyo istemiyo bağırıyo :43: üfff yarın inş. hemen çıkar sonuçlar da bulaşıcı olmadığı kesinleşir rahat rahat yaklaşırım kuzuma.

antikacım geçmiş olsun
hayırlı haberlerle gel inşallah kızlar ben hastayım çook dr konuşayım sabah olsun bir an önce adamı bu saate rahatsız etmeyeyim
wc girmeye korkuyorum rahimde yara mı var acaba ayyy
kuruyorumda kuruyorum inanılmaz yanıyor acıyor yaa bi geçse şu hastalığım

SEDACIM çok üzüldüm geçmiş olsun umarım bişeyin yoktur aman aklına kötü şeyler getirme iyiyi çağır iyi gelsin:50:

Son düzenleme:
Back
X