hem sigara içip hem ameliyat olanlar :(

'' Burun-Estetiği Ameliyatı Sonrası Sigara İçebilir Miyim? Sakıncası Var Mıdır? / Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Sorular
Posted on January 10, 2013
Burun Estetiği ve Sigara Kullanımı

Sigara kullanımı burun-estetiği-ameliyatı açısından herhangi bir engel teşkil etmez. Burun estetiği ameliyatı öncesi, estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde herhangi bir koşul ya da telkin doğru değildir. Hastanın burun-estetiği ameliyatından bağımsız olarak sigarayı bırakması önerilebilinir; hatta sigarasız bir hayata yeni bir başlangıç yapılabilmesi için burun-estetiği ameliyatının bir dönüm noktası ve bir fırsat olarak değerlendirilebileceği hastaya hatırlatılabilir. Ama bu tavsiyeler bir öneri olarak kalmalı ve estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde bir baskıya dönüştürülmemeli; burun estetiği ameliyatı sebebiyle stres altında olan hastanın bu sıkıntısı daha da arttırılmamalıdır.
Estetik burun ameliyatı sonrasında da aynı durum geçerlidir; hasta burun estetiği ameliyatı sonrası istediği zaman sigara içebilir. Sigara içmenin burun estetiği ameliyatı sonrasında ameliyatın selameti acısından herhangi bir etkisi yoktur.
Op. Dr. Selçuk Kuyubaşı ''

yaniiiiiiiiiiiiiiii????:47:

Valla ben 1 ay öncesinden bıraktım ameliyattan 2-3 sonra yeniden başladım:14: Gerçi doktorum 1 hafta öncesinden bırakırsan iyi olur demişti ama ben işimi sağlama alayım dedim.. Çünkü sigara içmek kılcal damarların beslenmesini engelliyormuş..

25 mesaj hakkını doldurmam lazım kusura bakmayın :)

Valla ben 1 ay öncesinden bıraktım ameliyattan 2-3 sonra yeniden başladım:14: Gerçi doktorum 1 hafta öncesinden bırakırsan iyi olur demişti ama ben işimi sağlama alayım dedim.. Çünkü sigara içmek kılcal damarların beslenmesini engelliyormuş..

...ben anlmadım yine nasıl oluyor?

kızlarr bnim de 3.günüm bugün...
ameliyat gecesine kaar içmiştim..
ve şuan içemiyorum zaten tat da alamıyorm koku da o yüzden sigaradan da bısey anlamam herhalde..
ama alçılarım cıkınca bı hafta 10 gune...ıcıcem ya dayanamıyorum .((
agresifim yanı

burun ameliyatından sonra sigara içmeye devam edip sorun yaşayan var mı ?
bırakamıyorum ama çok kalıcı bir hasar bırakmasından da korkmuyor değilim :(

ben de ilk ameliyatım ve revizyon sonrası ameliyatım boyunca sigara kullandım.sigaranın çok zararlı olduğunu burun içi dokuların kaynamasının zor olacağını, ve burun hattı çizgisinin bozulacağını da bir çok doktordan öğrendim.fakat az önce bir doktorun ameliyat sonrası sigara kullanımı hakkında yazdığı yazıyı okuyunca içim rahatladı.için demiyorum tabi ama çok ilgimi çekti paylaşmak istedim:)

***Burun-Estetiği Ameliyatı Sonrası Sigara İçebilir Miyim? Sakıncası Var Mıdır?

Burun Estetiği ve Sigara Kullanımı

***Sigara kullanımı burun-estetiği-ameliyatı açısından herhangi bir engel teşkil etmez. Burun estetiği ameliyatı öncesi, estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde herhangi bir koşul ya da telkin doğru değildir. Hastanın burun-estetiği ameliyatından bağımsız olarak sigarayı bırakması önerilebilinir; hatta sigarasız bir hayata yeni bir başlangıç yapılabilmesi için burun-estetiği ameliyatının bir dönüm noktası ve bir fırsat olarak değerlendirilebileceği hastaya hatırlatılabilir. Ama bu tavsiyeler bir öneri olarak kalmalı ve estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde bir baskıya dönüştürülmemeli; burun estetiği ameliyatı sebebiyle stres altında olan hastanın bu sıkıntısı daha da arttırılmamalıdır.
Estetik burun ameliyatı sonrasında da aynı durum geçerlidir; hasta burun estetiği ameliyatı sonrası istediği zaman sigara içebilir. Sigara içmenin burun estetiği ameliyatı sonrasında ameliyatın selameti acısından herhangi bir etkisi yoktur.:KK52:

gerçekten içim biraz olsun rahatladı. ameliyat sonrası bir kaç gün canım istemeyebilir ama sonraki günlerde yeniden içeceğimi çok net biliyordum :) paylaşımınız için teşekkürler :KK36:

herkese merhaba..

burun ameliyatı olmak istiyorum..ama su sigara illetinden kurtulamıyorum..azalttım gerçi baya ama iradesizim sanırım..bir de en büyük endişem kilo almak :KK43:
mutlaka aranızda benim gibi sigara içen ve ameliyat olan vardır..ne yaptınız?nasıl yaptınız?ne kadar süre içmediniz?doktor bana ameliyattan sonra özellikle asla dedi..o yüzden bende şimdiden bırakmak istiyorum ama iste olmuyor :KK43: ameliyattan ne kadar sonra tekrar icmeye başladınız?aslında tamamen bırakmayı çok istiyorum..belki ameliyat sayesinde başarırım diyorum..ama yinede merak ediyorum iste :) ameliyattan oncede bırakmam gerekiyormuş..siz de birakmismiydiniz oncesinde?
oof bana bu konuda özellikle fikir verin nolur..
çok canım sıkılıyor :KK43:

bu arada iyi seneler diliyorum hepinize :)

Merhaba.
Çoktaan ameliyatını olmuş bu soruların cevabını da bulmuşssundur kesin :) Ben 2012 de hem kulak hemde burun ameliyatı oldum rinoplasti de dahil. Odaya giriş yaptıktan damar yolu açıldıktan sonra bile bahçeye inip içtim. Ameliyattan sonra içmedim ama 2 gün sonra tamponlarım çıkarılınca bahçeye koştum ve yine içtim hala da içiyorum

bende bir ay sonra ameliyat olacağım. bana ameliyat olacağım gün icmemem söylendi. fakat ben araştırma yaptım bu konuda sürekli. genel anestezi ile ameliyat olacak olanlar için sigaranın riskleri arttırdığını öğrendim. ne yapacağım bende bilmiyorum. ameliyattan en geç 10 gün önce sigarayı bırakın yazıyordu bir doktorun yazısında. bende sigaraya çok düşkünüm :) nasıl yapıcam bilmiyorum

ben aöliyat öncesi 1 gün ve amliyattan sonra 10 gün içmedim sonra tekrar başladım herhangi bir sorun olmadı ancak kıkırdak ekletme gibi işlemler yapılacaksa burnunuza içmeyin dokulara ciddi zarar verir bir de bildiğim kadarıyla sigara iyileşmeyi yavaşlatıyormuş..

herkese merhaba..

burun ameliyatı olmak istiyorum..ama su sigara illetinden kurtulamıyorum..azalttım gerçi baya ama iradesizim sanırım..bir de en büyük endişem kilo almak :KK43:
mutlaka aranızda benim gibi sigara içen ve ameliyat olan vardır..ne yaptınız?nasıl yaptınız?ne kadar süre içmediniz?doktor bana ameliyattan sonra özellikle asla dedi..o yüzden bende şimdiden bırakmak istiyorum ama iste olmuyor :KK43: ameliyattan ne kadar sonra tekrar icmeye başladınız?aslında tamamen bırakmayı çok istiyorum..belki ameliyat sayesinde başarırım diyorum..ama yinede merak ediyorum iste :) ameliyattan oncede bırakmam gerekiyormuş..siz de birakmismiydiniz oncesinde?

Valla ben ameliyattan bir önceki gün içmeyi kestim. sabah 8 gibi ameliyat oldum, ertesi günü de içtim.
Normalden daha az içtim hoş normalde de aşırı içmiyorum. Ne oluyor, boğazda kuruluk. Zaten ameliyattan dolayı da bir tahriş var canım ilk birkça gün istemiyor tad alman az olduu için.
Sonrasındaki etkisi de morluk ve şişliklere. Arnica krem sürdüm ben tüm yüzüme ki benim suratım efsane bşr şişlik, morluğa sahipti. 1 yıldan fazla oldu bir sorun yaşamadım. Bünyeden bünyeye fark var ben tasvip etmiyorum kendimi ama ürkütüldüğü kadar da abartılacak bir şey değil sigara. Ağır bir içiciyseniz daha önden bırakmanız faydalı olur, ameliyat sonrası da abartmadan içersiniz ilk etapta. sonuçta acil bir durumda apar topar ameliyata alınan 1 saat önce sigarasını söndürmüş insanlar var, ölümcül olmasa gerek. Kiloyu da alamıyorsun ilk 1 hafta dişlerimi hissetmediğim için kaşığı bulamamıştım ben zaten ağzı çok açıp abartı çiğneyemiyorsun ekmek yemek zor. Kilo da verdim, sonra normale dönünce sigaranı iç iştahın artmaz.
Geçmiş olsun.

herkese merhaba..

Valla ben ameliyattan bir önceki gün içmeyi kestim. sabah 8 gibi ameliyat oldum, ertesi günü de içtim.
Normalden daha az içtim hoş normalde de aşırı içmiyorum. Ne oluyor, boğazda kuruluk. Zaten ameliyattan dolayı da bir tahriş var canım ilk birkça gün istemiyor tad alman az olduu için.
Sonrasındaki etkisi de morluk ve şişliklere. Arnica krem sürdüm ben tüm yüzüme ki benim suratım efsane bşr şişlik, morluğa sahipti. 1 yıldan fazla oldu bir sorun yaşamadım. Bünyeden bünyeye fark var ben tasvip etmiyorum kendimi ama ürkütüldüğü kadar da abartılacak bir şey değil sigara. Ağır bir içiciyseniz daha önden bırakmanız faydalı olur, ameliyat sonrası da abartmadan içersiniz ilk etapta. sonuçta acil bir durumda apar topar ameliyata alınan 1 saat önce sigarasını söndürmüş insanlar var, ölümcül olmasa gerek. Kiloyu da alamıyorsun ilk 1 hafta dişlerimi hissetmediğim için kaşığı bulamamıştım ben zaten ağzı çok açıp abartı çiğneyemiyorsun ekmek yemek zor. Kilo da verdim, sonra normale dönünce sigaranı iç iştahın artmaz.
Geçmiş olsun.

Ben içtim hemde ameliyattan bir saat sonra hala da içiyorum. Ama içilmezse daha iyi olur özellikle ameliyattan sonra ilk haftalar. Çünkü sigara içerken dudak hareketleri falan burnun şeklini değiştiriyor gibi ayrıca ameliyat sonrası dikişler falanda geç iyileşiyor

Back
X