Hemen olur sanmistim (bebek)

"Daha çocuk yok mu?" diyenlerin ağzına kürekle vur.
Aptal insan sanane ya.
Herşeyin bir vakti saati vardır sanane benim hamile kalmamdan de.
Sen stres yapıp kafana taktıkça olmuyor.
Allah'a tevekkülünü yap ve bırak.
Tabi doktoruna git tahlil yaptır belki eksik olan bişeyler vardır.
Ama lütfen çevreyi takma.

Soranlara düşünmuyoruz dıyorum
kafaya da takmıyorum olursa olur olmazsa olmaz.

ne zaman bebeğinizin olmayacağını kabul edip farklı şeylere yönelirseniz o zaman olacaktır. aynı şeyleri bende yaşadım. çevremde herkes hamile ve sürekli bana soran bi grup vardı. ben düşünmediğimizi söyledim hep. bu düşünceyi de kafamdan tamamen attım benim bebeğim olmayacak bu benim imtihanım olacak galiba dedim ve bingoo o ay hamile kaldım. her ay test yapardım bi o ay yapmamıştım. çünkü olmayacağına çok emindim. sizde bu düşünceden uzaklaşın

Ben 26 eşim 31.Ben doktora gittim ama kapsamlı olarak değil.bende 1bucuk yıl düşünmüyoruz dedim ama artık öyle demem inandırıcı gelmiyor yalan söyleyemiyorum

neden inandırıcı gelmesin ki ilk yıllarda kimse yapmıyor yaşınız da genç

26 da evlendim 29 olunca bebeği yapar 30 gibi doğururum dedim

28,5 ta denemeye başladım işte 29 olduğum bahar doğacaktı

yaklaşık 13 ay denedik sonra doktora gittik ve eşimde hiç sperm yokmuş Eylül sonu idi bunu öğrendiğimiz 2009 Eylül

2010 ağustos'ta oğlum tüp bebek ile kucağımda idi ben de 30,5 yaşında idim

takmayın rahat olun bebek olur, olmazsa da gider araştırır tedavi olursunuz

o ne der bu ne der yıpratmayın kendinizi

herkese düşünmüyoruz daha küçüğüm vs deyin geçin

sağlıkla kucağınıza alın

öncelikle gebelik düşünmeden önce bir muayeneden geçilir
bir kadın dogumcuya gidin rahme baktırın rahim kanseri testinizi yaptırın
sonra hormon testleri kan dan bakılır idrar
vs...ondan sonra folik asit kullanılır ve gebe kalmak icin calısmalara baslanır
yola hemen cıkılmaz konrtroller yappıldıktan sonra harekete gec

İnanır mısınız geçen ay 3. Klomen tedavisi görüp 2 yumurtaya rağmen olmayınca.Olmuyor artık kabullendim dedim.Ben o ikinci çizgiyi göremicemm.Tüp bebek yapmama da gerek yok olmuyor dedim.Bu ay kalmışım aynı şekilde

Ister inansinlar ister inanmasinlar dusunmuyoruz bir sure daha deyin onlara ne ya nasil bir cahilliktir en sevmedigim tipler. Ayrica 7 ay uzulmek icin erken en azindan 1 yil gecmeli daha 5 ayiniz var telas yapmayin biliyorum zor ama takmayin gercekten takmayinca olacak inanin rahat olun cocuk icin iliski olmasin siz istiyosunuz diye olsun dusunmeyin iliski sirasinda bu sefer olacak mi olmayacak mi benim 9-10 ay sonra olmustu mesela bu dediklerimi yapin belki bu ay kalirsiniz belli mi olur adetleriniz duzenliyse olacaktir ki benim hic duzenli degildi ona ragmen oldu hicbir sey engel degil hersey allahin elinde o ol der olur insallah dert etmeyin

bizde istiyorduk benden çok eşim bu konuda çok takıntılıydı , 2 yıllık evliyim 5 aydır korunmuyorduk ve tık yoktu bizdede. eşim sürekli neden olmuyor , bizde bişeymi var , hemen olanların nasıl oluyor gibi saçmasapan sorular soruyordu bide çocukları çok sevdiği içn olmucak diye korkuyordu. ben her seferinde kızdım , Allahın işine karışma , vericekse hayırlı olanı versin ne çocuklar var ana babasını sokağa atan , ben hayırlı bir evlat hayırlı zamanda istiyorum senin gibi isyan edip panik etmicem dedim. kayınvalidemlerde aynı şekilde çok istiyorlar hiç torumları yok , bebek gelsi artık deyip duruyolardı. bu etraf baskısı can skıcı bir durum canım ama sen kafaya çok takıp strese girersen olacağı varsada olmaz. belki komik bir örnek olcak ama stres olan tavuklar bile yumurtlamaz bunu bilen bilir . önce kafanı boşalt ve allahtan herzaman hayırlısını iste. kulaklarını dış dünyaya kapa canım . bide bikaç taktik var onları uygula . inşallah çift çizgiyi tez zamanda görürsün sende. taktikler şunlar : ilişkiden sonra yarım saat ayaklarını havaya dikip beline yastık koyup bekliceksin. ve yumurtlama günlerini hesapla internettede var o günlerde ilişkiye girerseniz hamile kalma olasılığın baya artıyor . Allahım tüm isteyenlere hasret çekenlerin kucaklarını doldursun tez vakitte..

Benim ilk kızım korunmadığımız ilk ay olmuştu ne yumurtlama biliyordum ne yumurtanın 24 saat spermin 32 saat yaşadığını.
Şimdi hepsini biliyorum ve 1 senedir gebe kalamıyorum kafaya çok takmak kesinlikle etkiliyor

Ben de hemen olur diye düşünmüştüm ama 6 ay sonra hamile kaldım, hem de beklemediğim özel bir çaba göstermediğim zamanda. Gerçekten psikolojiyle çok alakalı bu durum. Kafanıza çok takmamaya çalışın.

Bir laf sokmayla is duzelir.
8 yil cocuk yapmadim. Kendi tarafimdan kimse cocuk yok mu cocuk ne zaman vs demedi.
Esimin yengesi sordu ben direkt cok istiyorsaniz siz yapin biz ne zaman yapacagimiza esimle karar veririz dedim. Bir daha sormadi o dahil hic kimse.

Siparişle olacaksa hemen bir tane söyleyelim deseydin :) ben de çocuk düşünmüyor musunuz diyenlere düşünce gücüyle olmuyor malesef diyordum. En hayırlı zamanda rabbim nasip etsin inşallah sana da...

Ov
Ovulasyon testi aldım dediğin gibi de yaptım olmadı.galiba çok stres yapıyorum doktora cikcam regl bitince

Bende hemen olur sanmıştım evliliğimiz ilk 6 ayında korunduk bile ama 1,5 yıldır uğraşıyoruz çocuk için aşılama tedavisine başladık... Ama çevremde kimse bilmiyor tedaviye başladığımızı... Çocuk yapın daha ne kadar bekleyeceksiniz diyenlere yaparsak senmi bakacaksın diyorum...Bir daha birşey diyemiyorlar...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…