hemşirelik mi Öğretmenlik mi

Öğretmenlik bence,hemşirelik zor meslek gecen gündüzün belli değil haftasonu yok hastane ve ev arasında gidip geliyorsun.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım hakkında hayırlısı olsun..bende anasınıfı öğretmeniyim..sana pdr yi öneririm..öğetmenlikte en raahat branştır..atama sıkıntısı da yookk ..öğretmenlik eski değerini kaybetti bu bir gerçek ama bayan için en ideal meslek diye düşünüyorum ben..2 ay tatil en güzel yanı ara tatil de var bu yönleri çook cazip..ALLAH ım hakkında hayırlısını nasip etsin güzelim..

Neden mesleğin birisinin iyi olduğunu anlatmak için diğerini kötüleme ihtiyacı hissediyoruz anlamıyorum. Öğretmenim Allah'a şükür. Kolay olmasını. Tatilinin çok olmasını hiç düşünmedim. İnsan yetiştiriyorsunuz. Kolay olmayacak tabii ki.
Rahatlığı için, yok tatili için kimsenin öğretmenliği tercih etmesini istemem.
Gerçekten isteniyorsa öğretmenlik tercih edilsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de bir öğretmen olarak hemşirelik diyorum, hatırlıyorum da hemşireliğe ve polisliğe burun kıvırırdım lise mezunları hemşire polis oluyor derdim.. Şimdi eğitimlerini üniversite seviyesinde alıanda oluyr En azından hemşireler.. gerçi hala sanırım liseden sonra hemsire olan da var...
Şimdi bakıyorum denk meslekler oldu... Öğretmenlik çok değersizleştirildi...

devlette nasıl 1 gün izin çalışılıp 3 gün evde olunuyor?

Benim atanan arkadaşlarim öyle çalışıyo.
kardelen arkadaşımızda söylemiş mesela.

Küçüklüğümden beri öğretmen olmak istedim.Hatta bebeklerimi dizer öğretmencilik oynardım Ama kazanamadım ve meslek garantisi var diye ebelik okudum.Şimdi devlet memuruyum.Ama mesleğimi sevmiyorum daha doğrusu stresini sevmiyorum.Ebelik okurken formasyon aldım hala öğretmenlik için uğraşıyorum.Demek istediğim tatili, rahatlığı, maaşı bunları bir kenara bırakmalısın ve 2 mesleği de araştırıp hangisini yapabileceğini düşünmelisin.Evet sağlıkta rahat atanıyosun ve belkide çoğu öğretmenden fazla maaş alıyorsun (ki bunu doğru bulmuyorum).Öğretmenlikte tatilin var nöbetin yok vs.Yani 2sininde artı ve eksisi var.Önemli olan bir ömür hangisini pişmanlık duymadan yapabileceğin.Umarım herşey gönlünce olur.

bende ebeyim meslektaşım ama çok seviyorum mesleğimi hastdemiisn tsm demi?

Bende hemşirelik okuyorum canım ilk senem bitti ve gayet memnunum şimdilik :)
Tabiki zor bir bölüm sonuçta insan sağlığı için uğraşıyoruz ama buna değer diye düşünüyorum insanlara yardımcı olmak çok güzel :)

Sağlık evindeyim bende.İnsanların hayır duasını almak çok güzel ama stres beni mahvediyor.Memnun oldum bu arada :)

bende m.oldum bende s.evindeydim yapamadım şuan hastneye geçtim görevlendirmeyle ama halk sağlığına bağlıyım aynı kurumlarımız

Son düzenleme:
Her meslegin zorlugu vardir. Onun susu, bunun busu var dersek meslek kalmaz zaten.
Hemsirelik, sevmeyen birinin yapabilecegi bir meslek degil. Bazi hastanelerde gordugunuz saga sola bagiran, insana insan gibi davranmayan hemsireler mesela, yanlis meslek secmis olanlar.

Tavsiyem, ISTEDIGINIZ meslegi yapin. Yapin ki zorluguna da dayanabilin. Meslek dedigin sey omurluk. Cok iyi dusunulmesi lazim. Ogretmenlik ve hemsirelik alakasiz. Pekala birine digerinden daha yatkinsinizdir. Iki meslegi de iyi dusunup karar vermek lazim, bana hangisi uygun diyerekten.

Ben bir hemsire olarak sunu soyleyebilirim. Bu meslek cok sabir, ozveri, cok hosgoru gerektiren bir meslek. Ayrica fiziki olarak da yorucu. O yuzden, seversen eyvallah dersin, zor gelmez. Severek yaparsin. Sevmezsen iskence olur. Hergun lanet edersin insanlarla ugrasmaktan. Ona gore.

Maasini, atanmasini birak, neyi omur boyu yapabilecegini dusunuyorsan onu yaz.

Öğretmenlerin tatili 2 aydır. 1 temmuz- 31ağustos. Tenefüslerde de dinlenmek imkansız canım. Ya nöbet ya öğrenci sorunları ya da görüşmeye gelen veli.

Öğretmenlerin tatili 2 aydır. 1 temmuz- 31ağustos. Tenefüslerde de dinlenmek imkansız canım. Ya nöbet ya öğrenci sorunları ya da görüşmeye gelen veli.
Ha evet seminer vs. işleri var sonra Eylül'de de toplantılar başlıyor sanırım... Ama aynı şekilde hemşirelik de zor kıyaslamak gerekirse geceleri nöbet tutmak falan bana daha zor geliyor. Kişiden kişiye değişir herhalde

Ben de ebelik hedefiyle yola cikmistim ama suan ogretmenlik %95 tutuyor, ebeligin de tutmama ihtimali var. Ama tutabilir yani belli olmaz dususte cunku. Yani ogretmenlik mi ebelik mi gibi benzer bi kiyasla ben de bu konuyu takipteyim..

Ogretmenlik rahat deniyor. Ebelikte nobet olayi sikinti olur mu onu dusunuyorum ben de. Ikisini de istiyorum ve ikisinde de kendime guveniyorum, bu mesleklerin hangisini yaparsam yapiyim severek yapicam eminim. Ama calisma sartlari nasildir tam bilemedigim icin hangisini uste yazicam bilmiyorum..

Bu devirde sağlık ve eğitim işi zor. Hasta hakları bir taraftan öğrenci psikolojisi diğer taraftan. Branşımı çok sevmesem öğretmenliği asla çekemezdim.

Ogretmenlikle hemsireligi kiyaslamak cok zor. Cok farkli iki alan.
ben ogretmenim ve cok zor.eger gercekten istwmiyorsan bu isi hic ama hic onermem.

Tatili var diye öğretmenlik seçeceksen hiç seçme, öğretmenlik işte hep bu yüzden ayaklar altında şu anda..

Öğretmenlik göründüğü gibi rahat değil. İçine girince anlarsın. Öğretmenlerini hatırlarsan az çok tahmin edebilirsin. Ama hemşirelik de kolay değil. Annem hemşireydi. Gece nöbeti zor olsa gerek. Değerlendirme yap. Ona göre karar ver.

velisi ayrı dert öğrenciler ayrı dert. öğretmenlik sandığınız kadar rahat değil vicdani sorumluluğu da cabası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…