- 29 Ekim 2013
- 870
- 332
- 78
- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
devlette nasıl 1 gün izin çalışılıp 3 gün evde olunuyor?
Küçüklüğümden beri öğretmen olmak istedim.Hatta bebeklerimi dizer öğretmencilik oynardımAma kazanamadım ve meslek garantisi var diye ebelik okudum.Şimdi devlet memuruyum.Ama mesleğimi sevmiyorum daha doğrusu stresini sevmiyorum.Ebelik okurken formasyon aldım hala öğretmenlik için uğraşıyorum.Demek istediğim tatili, rahatlığı, maaşı bunları bir kenara bırakmalısın ve 2 mesleği de araştırıp hangisini yapabileceğini düşünmelisin.Evet sağlıkta rahat atanıyosun ve belkide çoğu öğretmenden fazla maaş alıyorsun (ki bunu doğru bulmuyorum).Öğretmenlikte tatilin var nöbetin yok vs.Yani 2sininde artı ve eksisi var.Önemli olan bir ömür hangisini pişmanlık duymadan yapabileceğin.Umarım herşey gönlünce olur.
Sağlık evindeyim bende.İnsanların hayır duasını almak çok güzel ama stres beni mahvediyor.Memnun oldum bu arada :)bende ebeyim meslektaşım ama çok seviyorum mesleğimi hastdemiisn tsm demi?
Sağlık evindeyim bende.İnsanların hayır duasını almak çok güzel ama stres beni mahvediyor.Memnun oldum bu arada :)
Öğretmenlik ayağa düştü artık çok baş ağrıtıcı bir meslek ve değersiz bir meslek olmaya başladı. Ama hemşirelikte de nöbet ve izin sıkıntısı var. Öğretmen olursan 3 ay tatilin olacak filan.. Öğretmenlik derim ben. Zorluklarına katlanabileceksen. Tabi her meslegin kendine göre zorlukları vardır hemşirelik de kolay degil hep ayakta olacaksın. Öğretmen olursan tenefüslerin filan da olur dinlenirsin az da olsa :) Atanmak içinse çok çalışman lazım. Ya da köylerde çok öğretmen eksikliği var köyde çalışmayı göze alabilirsen..
Ha evet seminer vs. işleri var sonra Eylül'de de toplantılar başlıyor sanırım... Ama aynı şekilde hemşirelik de zor kıyaslamak gerekirse geceleri nöbet tutmak falan bana daha zor geliyor. Kişiden kişiye değişir herhaldeÖğretmenlerin tatili 2 aydır. 1 temmuz- 31ağustos. Tenefüslerde de dinlenmek imkansız canım. Ya nöbet ya öğrenci sorunları ya da görüşmeye gelen veli.
Ha evet seminer vs. işleri var sonra Eylül'de de toplantılar başlıyor sanırım... Ama aynı şekilde hemşirelik de zor kıyaslamak gerekirse geceleri nöbet tutmak falan bana daha zor geliyor. Kişiden kişiye değişir herhalde
Ben de ebelik hedefiyle yola cikmistim ama suan ogretmenlik %95 tutuyor, ebeligin de tutmama ihtimali var. Ama tutabilir yani belli olmaz dususte cunku. Yani ogretmenlik mi ebelik mi gibi benzer bi kiyasla ben de bu konuyu takipteyim..
Ogretmenlik rahat deniyor. Ebelikte nobet olayi sikinti olur mu onu dusunuyorum ben de. Ikisini de istiyorum ve ikisinde de kendime guveniyorum, bu mesleklerin hangisini yaparsam yapiyim severek yapicam eminim. Ama calisma sartlari nasildir tam bilemedigim icin hangisini uste yazicam bilmiyorum..
Senin branşın ne canım?Bu devirde sağlık ve eğitim işi zor. Hasta hakları bir taraftan öğrenci psikolojisi diğer taraftan. Branşımı çok sevmesem öğretmenliği asla çekemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?