- 26 Nisan 2008
- 2.912
- 1.055
- 373
- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
tanıdığın yoksa geçirmezler bacım TSM rahat herkes geçemiyo özellikle s.e ebesiysen evli değilmisin eşin kalmıyomu yanında halkla iç içe vıcık vıcık ya da annen baban gelsin enazından küçük bi araba alsan işini görecek kadar :26:
Öğretmenlik ayağa mı düştü
Yaptığın yorumun gerisinden öğretmenlikle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığın belli.
Öğretmenin yaz tatili 2 aydır.1 temmuz-1 eylül arası.Çalışacağın okulun sistemine göre ya tam gün,ya da yarım gün okulda olursun.Ders saatine göre yoğunluğun da değişebilir.Eğer az sayıda dersin olursa boş günün bile olabilir.Seçeceğin branşa göre atanma durumun önemli.Normu olmayan bir bölümde okursan tabi ki atanamazsın.
Öğretmenlik bence. Hemsire yim ben çok zor meslek nöbetler falan. İlk başladığında seni yogun bakım gibi zor bi bölüme verip uzun yıllar çalıştırıyor lar. Mesleğe kimse değer vermiyor. Kimse tarafından saygı görmyorsun. Ben çok pismanim
yakın arkadaşım hemşire,kardeşim okul öncesi öğretmeni..
ikisininde çalışma koşullarını görünce öğretmenlik derim kesinlikle bence..
birde hemşire arkadaşımın anlattığı,kendilerine bakış açısı var.evli olanlara bile sulanan doktorlar falan filan..
ve liseyi bitirip, hemşire olanlara karşı gıcık olacaksın,aradaki maaş farkını az bulacaksın
diğer taraftan ise hemen atanabilirsin ve bir ara hemşirelere aile hekimliği yaptırmayı düşünüyorlardı (asla tercih etmem çakma doktor)..
yakın arkadaşım hemşire,kardeşim okul öncesi öğretmeni..
ikisininde çalışma koşullarını görünce öğretmenlik derim kesinlikle bence..
birde hemşire arkadaşımın anlattığı,kendilerine bakış açısı var.evli olanlara bile sulanan doktorlar falan filan..
ve liseyi bitirip, hemşire olanlara karşı gıcık olacaksın,aradaki maaş farkını az bulacaksın
diğer taraftan ise hemen atanabilirsin ve bir ara hemşirelere aile hekimliği yaptırmayı düşünüyorlardı (asla tercih etmem çakma doktor)..
senin o çakma doktor dediklerin doktor kadar bilgililer unutma doktor order yazar gider hemşire herşeyiyle ilgilenir hastanın dr.rahatsız etmiyim diye ilaç yapar sabaha kadar kendi bilgisiyle nie hakaret ediyosunuz mesleğe hastalanıp doktora gidildiğinde hemşire hanım şöle böle demesini çok iyi biliyosunuz usturuplu yapın lütfen yorumlarınızı
canım benim sinirlenme zira o yorumda kedi- ciğer olayı söz konusubu çok bariz ortada.... çakma dr diyip asla olmam diyen kişi hangi mesleği icra ediyor çok merak ettim doğrusu ....
Evet hemşire hastayla doktordan fazla ilgilenir de doktor kadar bilgilidir demek çok komik olmuş. Madem öyle yazık doktorlarımız tıp fakültelerinde boşuna okuyorlar.
Bizde öyledir canım. Birde şöyle bir klişe vardır;
Adam iki yıllık bir bölüm kazanmış ve okumuştur ama her bir şeyi mühendisten daha iyi biliyordur.
Öyledir yani. Ne güzel mühendis olacağım diye sevinirken, aradan birisi atlar böyle, adettendir.
ya canım ben bu işten ekmek yiyorum ebeyim ben ama hemşire ebe fark etmez meslektaşım onlarda benim hemşireleri küçük görenlerden oldum olası nefret etmişimdir biz mesleğimiz gereği merhametli insanlarız ama vicdansızca ÇAKMA diyo kalkıp birisi öğretmenlikle hemşirelik arasında dağlar kadar fark var bende öğretmen olamazdım mesela ben doğum yaptırırım epizyo dikerim gözü kapalı damar yolu açarım bir doktordan daha fazla iş yaparım ama kalkıpta birisi çakma derse illaki savunmaya geçerim :94:
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
İlköğretim ataması çok olur.Atanmada zorluk çekeceğini sanmam.Ama köyler olur bilemem..Doğu görevi var mı öğretmenlikte.Benim bildiğin şehri seçiyorsun gerisini seçemiyorsun...Öğretmenlikbence hemşirelikten daha iyi,daha zahmetsiz..Hemşirelikte doğu görevi yok..Ama nokta atama olduğu için bölgeyi ,şehri,ilçeyi,köyü sen seçiyorsun.Atanması kolay..Belki sınıf öğretmenliğinden de kolay ama daha zor ,daha stresli.Nöbet zor..Fazla mesai oluyor,parasını cüzi şekilde alıyorsun..Kolay yerlere kolay gidemiyorsun..Sadece hastalık raporu olanlar kolay bölümlerde çalışabiliyor veya gündüzlü..Yada torpili olanlar..Güzel aslında,ailene herkese kendine de faydan dokunuyor..Ama zor ya..İdari baskı oluyor.Ekip çalışması var,ve bu çok da iyi olmuyor..Herkesin,hassas bünyede olanların kaldırabileceği bir meslek değil.
Öğretmenlerin ek dersiyle beraber aldıkları maaş aynı ..Ama hemşirelik daha xahmetli ,daha stresli bence..Öğretmen olmak isterdim..
senin o çakma doktor dediklerin doktor kadar bilgililer unutma doktor order yazar gider hemşire herşeyiyle ilgilenir hastanın dr.rahatsız etmiyim diye ilaç yapar sabaha kadar kendi bilgisiyle nie hakaret ediyosunuz mesleğe hastalanıp doktora gidildiğinde hemşire hanım şöle böle demesini çok iyi biliyosunuz usturuplu yapın lütfen yorumlarınızı
kesinlikle hemşirelik.Hem nöbetleri de zor değil ki,uyuma imkanınız çok oluyor.Öğretmenliğin hem ataması zor,hem de iyice ayaklar altında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?