hemşirelik mi Öğretmenlik mi

Öğretmenlik bence. Hemsire yim ben çok zor meslek nöbetler falan. İlk başladığında seni yogun bakım gibi zor bi bölüme verip uzun yıllar çalıştırıyor lar. Mesleğe kimse değer vermiyor. Kimse tarafından saygı görmyorsun. Ben çok pismanim

Hemşirelik de öğretmenlik de sabır gerektiren işler. Özellikle hemşireligin önünün açık olması garanti meslek kabul edilmesi sebebiyle HEMŞİRELİK diyorum :)

hemşirelik. birsürü atanamayan öğretmen var. imkanın ve puanın falan tutsrsa hemşire ol

Evet tanıdık olmadan olmuyor malesef tanıdığı olup şuan bağlı olduğum tsmde çalışan ebeler var.Ama ben sorumlu hekimle uğraşmaktansa burda uğraşıyım diyorum.Çünkü bi işim olup tsm gittiğimde neden geldin ne işin var diye tersliyo sürekli.Evliyim eşim biraz durdu gitti iş problemi yüzünden.Annem geldi 1 ay durdu gitti.Onlar kalamaz burda kafayı yerler çünkü yapılacak hiç bişey yok.Uyu uyan yemek ye yat :) araba kullanmayı öğreniyorum eşimden alıcam arabayı kısmetse.

rofl.. Yorumları yapmak için öğretmenlik hakkında bilgi sahibi olmaya yahut öğretmen olmaya gerek yok. Velev ki 2 ay tatil, hangi meslekte var 2 ay tatil? Hemşirelikte?

Muhtemelen öğretmensin.. Kim sana saygı duyuyor? Yüzlerce öğrencinin kahrını çektikten sonra 2buçuk milyardan başka ne kazanıyorsun? Baş ağrısı? Yorgunluk? Sen seç istersen.. Velev ki sana saygı duyuyorlar, sanıyor musun ki her öğretmen senin gördüğün saygıyı görecek? Git bakayım bir ortaokula ya da liseye seviyesi düşük öğrencilerin kahrını çek sonra öğretmenlik ayağa düşmedi, çok değerli bir meslek de. Herkes üniversiteyi bitiriyor artık, herkes formasyon alıp öğretmen oluyor.. Neyi ayağa düşmemiş merak ediyorum = ]

Btw "biri hatalı bir şey yazsın da atlayıp ters bir şekilde düzelteyim" tavrı ile giriyorsunuz ya, müthiş eğleniyorum yorumlarınızı okurken

atanmanın rahatlığıyla yazılmış bir yorum...valla ben de hemşirelikten atanmış olsam karşı tarafa mesleğin zorluklarından dem vururdum zira maaşımı alıyorum atanma sıkıntısı nedir bilmiyor olurdum...ben 2012 de 87 puanla atanamamış bir öğretmenim....bu puanla atanamamak inanın sizin yazdığınız zorluklardan daha zor...

yakın arkadaşım hemşire,kardeşim okul öncesi öğretmeni..
ikisininde çalışma koşullarını görünce öğretmenlik derim kesinlikle bence..
birde hemşire arkadaşımın anlattığı,kendilerine bakış açısı var.evli olanlara bile sulanan doktorlar falan filan..
ve liseyi bitirip, hemşire olanlara karşı gıcık olacaksın,aradaki maaş farkını az bulacaksın
diğer taraftan ise hemen atanabilirsin ve bir ara hemşirelere aile hekimliği yaptırmayı düşünüyorlardı (asla tercih etmem çakma doktor)..

Son düzenleme:

aile hekimliği yaptırmayı düşünüyorlardı (asla tercih etmem çakma doktor) demişsiniz devlet o ünvanı verdikten sonra ne çakması ? neyden bahsediyorsunuz ?

senin o çakma doktor dediklerin doktor kadar bilgililer unutma doktor order yazar gider hemşire herşeyiyle ilgilenir hastanın dr.rahatsız etmiyim diye ilaç yapar sabaha kadar kendi bilgisiyle nie hakaret ediyosunuz mesleğe hastalanıp doktora gidildiğinde hemşire hanım şöle böle demesini çok iyi biliyosunuz usturuplu yapın lütfen yorumlarınızı

canım benim sinirlenme zira o yorumda kedi- ciğer olayı söz konusu bu çok bariz ortada.... çakma dr diyip asla olmam diyen kişi hangi mesleği icra ediyor çok merak ettim doğrusu ....

Evet hemşire hastayla doktordan fazla ilgilenir de doktor kadar bilgilidir demek çok komik olmuş. Madem öyle yazık doktorlarımız tıp fakültelerinde boşuna okuyorlar.

canım benim sinirlenme zira o yorumda kedi- ciğer olayı söz konusu bu çok bariz ortada.... çakma dr diyip asla olmam diyen kişi hangi mesleği icra ediyor çok merak ettim doğrusu ....

ya canım ben bu işten ekmek yiyorum ebeyim ben ama hemşire ebe fark etmez meslektaşım onlarda benim hemşireleri küçük görenlerden oldum olası nefret etmişimdir biz mesleğimiz gereği merhametli insanlarız ama vicdansızca ÇAKMA diyo kalkıp birisi öğretmenlikle hemşirelik arasında dağlar kadar fark var bende öğretmen olamazdım mesela ben doğum yaptırırım epizyo dikerim gözü kapalı damar yolu açarım bir doktordan daha fazla iş yaparım ama kalkıpta birisi çakma derse illaki savunmaya geçerim :94:

Evet hemşire hastayla doktordan fazla ilgilenir de doktor kadar bilgilidir demek çok komik olmuş. Madem öyle yazık doktorlarımız tıp fakültelerinde boşuna okuyorlar.

Bizde öyledir canım. Birde şöyle bir klişe vardır;

Adam iki yıllık bir bölüm kazanmış ve okumuştur ama her bir şeyi bir mühendisten daha iyi biliyordur .

Öyledir yani. Ne güzel mühendis olacağım diye sevinirken, aradan birisi atlar böyle, adettendir.

Son düzenleme:

Onlar da ayrı mesele Yav he he diyip geçeceksin yapacak başka bir şey yok

o hemşireler dr dan sonra hastalara bakım vermese anlar belki bir hemşirenin/ebenin de bu sektörde ne kadar önemli olduğunu...sonuçta sağlık işi ekip işidir ve hemşire/ebe de bu ekipin bir parçasıdır hemşire/ebe olmazsa dr , dr olmazsa hemşire/ebe bir hiçtir... bu meslekler dr un yardımcısı değil dr un tamamlayıcısıdır...

İlköğretim ataması çok olur.Atanmada zorluk çekeceğini sanmam.Ama köyler olur bilemem..Doğu görevi var mı öğretmenlikte.Benim bildiğin şehri seçiyorsun gerisini seçemiyorsun...Öğretmenlikbence hemşirelikten daha iyi,daha zahmetsiz..Hemşirelikte doğu görevi yok..Ama nokta atama olduğu için bölgeyi ,şehri,ilçeyi,köyü sen seçiyorsun.Atanması kolay..Belki sınıf öğretmenliğinden de kolay ama daha zor ,daha stresli.Nöbet zor..Fazla mesai oluyor,parasını cüzi şekilde alıyorsun..Kolay yerlere kolay gidemiyorsun..Sadece hastalık raporu olanlar kolay bölümlerde çalışabiliyor veya gündüzlü..Yada torpili olanlar..Güzel aslında,ailene herkese kendine de faydan dokunuyor..Ama zor ya..İdari baskı oluyor.Ekip çalışması var,ve bu çok da iyi olmuyor..Herkesin,hassas bünyede olanların kaldırabileceği bir meslek değil.

Öğretmenlerin ek dersiyle beraber aldıkları maaş aynı ..Ama hemşirelik daha xahmetli ,daha stresli bence..Öğretmen olmak isterdim..

Son düzenleme:

öğretmenlikte doğu görevi var, lakin bunun için illa ki "doğu"ya gitmen gerekmiyor. yani istanbuldaki okulların neredeyse hepsi (belki de hepsi, net bilmiyorum)l mesela doğu görevi sayılan okullardan..

ayrıca şehir seçme, gerisini seçememe devri kapanalı çooooooook oldu, artık direk nokta atışı var, okul bazında yapıyorsun tercihlerini, oluyorsa oluyor, olmuyorsa kalıyorsun açıkta

bu mesajı yazmaktaki sebebim, size muhalefet olmak değil, sadece verdiğiniz yanlış bilgileri düzeltmek

kesinlikle hemşirelik.Hem nöbetleri de zor değil ki,uyuma imkanınız çok oluyor.Öğretmenliğin hem ataması zor,hem de iyice ayaklar altında

arkadaşın yorumu hoş değil elbet ama sizin yazınız da gerçeği pek yansıtmıyor.Hemşire hiç doktor kadar bilebilir mi Allah aşkına ya

kesinlikle hemşirelik.Hem nöbetleri de zor değil ki,uyuma imkanınız çok oluyor.Öğretmenliğin hem ataması zor,hem de iyice ayaklar altında

Ben de bayağı soğudum.Hangi bölümdesin peki?İlçe mi,şehir mi?Yoğunluk,ortam nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…