hemşirelik mi Öğretmenlik mi

ebelikte nöbet sıkıntısı şu şekilde bidefa uykusuzluk gerçekten çok zor hiçbişey gece uykusunun yerini tutmuyo ben bu sabah çıktım nöbetten hastaları teslim edip çıkmam ancak 10 u buldu eve geldi akşama kadar uyumuşum ve 2 gün daha iznim var evt nöbetini tutuyosun ama izninide kullandırıyor devlet sana ya da parasını alıyosun onda sıkıntı yok ama ebe hemşire gibi değil özel bi meslektir ebeler hemşirenin yaptığı her işi yapar üzerine birde çocuk doğurtturur çok yönlüdürler bu yüzdende tampon eleman olarak heryerde kullanılabilirler :)) stresli bi meslek anneyle ayrı bebekle ayrı ilgilenmek zorundasın tabi birde hasta yakınları var onları es geçmemek lazım ki laf anlatamadığn iletişime geçemediğin çok insan oluyo..
yorucu bilmem ne ama ben çok seviyorum mesleğimi eğer sağlıkçıysan birde her gittiğin yerde sorular sorular...herkesin soracağı bişy olur kimisi yok tansiyonumu ölçüver yani bu meslek sivil hayatta bile yalnız bırakmıyor seni akrabalarm komşularm telfnla arar dururlar bişyler sormak için ya da hastnden sıra aldırmak için.çook düşük puanla atanıyo ebeler baraj yok bizde kpss ye girmen yeterli istediğin yere gidersin ebe sıkıntısı var mezun az maaşıda tatmin edici derecede güzel

Sanirim bu konuda en saglikli yorumu ben yaparim.liseden sml mezunuyum, uni yi ingilizce ogretmenligi okudum.uni okurken kpss ile atandim ve hem calisip hem okudum.4 yil hemsirelik yaptiktan sonra ogretmenlige gecis yaptim ve 4.5 yildirda ogretmenim.
Hemsirelik ekip isi, arkadaslarinla uyumlu olmayi gerektiriyor, nobet basli basina sorun, hle de evlenip cocugun olunca, hafta sonlari illaki nobet denk geliyor, insanlar uyurken sen calisiyorsun , onlar calisirken sen uyumaya calisiyorsun vs.

Ogretmenlige gelince alanina bagli ingilizcede mesela cok sorun yok atama acisindan , sececeginiz alan ihtiyac olan ve 3-4 sene icinde acigi kapanmayacak bir bolum olmali.meslegi yaparken ise ; bazi arkadaslarin ifade ettigi gibi eski prestiji yok ancak prestijini sen kendin saglayacaksin bu da senin azmin, ozverin ve meslek askinla ilgili, iki meslek cok farkli ama bence herseye ragmen ogretmenlik....

Anladim. Cok istiyorum aslinda ama isin icine ogretmenlik de girince kafam cok karisti. Birinden birine daha cok yatkinligim olsa tamam diyecegim ama cidden ikisine de yatkinim ve cok kararsizim. Ebe olup devlete atanirsam bi gun nobet 2 gun tatil seklinde mi gidiyor her hastanede, tam anlayamadim bu kismi

ya şimdi nöbetler değişiyo mesela hafta sonu nöbetleri 24 tutulur 3 gün istirahat haftaiçi 16 tutarsın 2 gün izin onun haricinde çalıştığn yerde dönem dönem ebe sıkıntısı olur ozaman gün aşırı çağırırlar nöbete izin kullanamazsın ama parasını alırsın

1 yıl olacak s evindeyim.İsyan ettiğim zamanlar çok :) Susuzlukla uğraşıyorum hatta.Ama tsm pek yardımcı değil bana malesef.

tsm ye geçemiyomusun bilirim s.evleri zor olur helede orda ikamet ediyosan bidefa 7/24 kapın çalınır halka hizmet vermek zorundasın çalıştığn yer ücra yerdeyse geliş gidiş herşey problem bende elektriksiz susuz kalırdm soba yakmaya çalışırdım vede yakardım rezillik diz boyu şükür hastne oyönden rahat

yukarıdakı görüşlere katılıyorum. her iki mesleğide yaptım. şu an öğretmenim. mesleki tatmin hemen olsun dersen hemşirelik derim ve inan eve o kadar cok iş getiriyorsun ki bazen geçtiğime pişman oluyorum. nöbeti var tamam ama evde kafam rahattı. sen iyice düşün öğretmenlik sanıldığı gibi rahat bir meslek değil.

Kpss den iyi alır atanırım diyosan öğretmen ol, ama yok muallaktayım dersen hemşirelik en iyisi

Konu başlağına cevap veriyorum Öğretmenlik

Bende vaktinde büyük secimi yapmıştım ve öğretmenliği sectim :) peki neden hemşirelik degil ? Soyle ki hemşirelik dogal insancıl yetenek isteyen bi meslek. Hastalar,yaşlılar,yara... Benim yapabileceğim seyler degildi. Yani eger sende benim gibi kan,yara.. Gibi seylerden hoşlanmıyorsam hic yazma. Ben çalışmıyorum ama cok memnunum ogretmen olmaktan

Canim bende tercih yapacagim.
Muhendisligi gec sansin, torpilin, derecen yoksa is bulamazsin.
Sanirim puanlarimiz ayni duzeyde kac bindesin? Ama ben senin yerinde olsam hemsirelik derdim cunku herseyden onde garanti meslek benim ablam bankada mudur yardimcisi hemsirelerden dusuk aliyor.
3-3.5 aliyorlar. Ogretmenlik eskisi gibi degil dersanelerde muallakta ama illa ogretmenlik dersen bari matematik falan yaz. Bizin dersanede 1 fizik-kimya ayni hoca vardi 1biyoloji 6 matematikci vardi
ama bence hemsirelik her zaman 1 adim ondedir

Tsm geçmek istiyorum desemde geçirmezler susuzum yalnız kalıyorum alışverişimi bile yapamıyorm ilçeden gidiş geliş yapmak istiyorum dedim ancak dönüş 3teydi kabul etmedi.dediğim gibi sorumlu hekim biraz anlayışsız.ihtiyaçlarımı almak bile sıkıntı benim için çünkü araba yok.

Boşver öğretmenliği.Kpss belasıyla ömrünü çürütme.Hemşire ol.En güzeli.

Öğretmenlik ayağa mı düştü
Yaptığın yorumun gerisinden öğretmenlikle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığın belli.

Öğretmenin yaz tatili 2 aydır.1 temmuz-1 eylül arası.Çalışacağın okulun sistemine göre ya tam gün,ya da yarım gün okulda olursun.Ders saatine göre yoğunluğun da değişebilir.Eğer az sayıda dersin olursa boş günün bile olabilir.Seçeceğin branşa göre atanma durumun önemli.Normu olmayan bir bölümde okursan tabi ki atanamazsın.

tanıdığın yoksa geçirmezler bacım TSM rahat herkes geçemiyo özellikle s.e ebesiysen evli değilmisin eşin kalmıyomu yanında halkla iç içe vıcık vıcık ya da annen baban gelsin enazından küçük bi araba alsan işini görecek kadar :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…