- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Senin branşın ne canım?
velisi ayrı dert öğrenciler ayrı dert. öğretmenlik sandığınız kadar rahat değil vicdani sorumluluğu da cabası
Ben de ebelik hedefiyle yola cikmistim ama suan ogretmenlik %95 tutuyor, ebeligin de tutmama ihtimali var. Ama tutabilir yani belli olmaz dususte cunku. Yani ogretmenlik mi ebelik mi gibi benzer bi kiyasla ben de bu konuyu takipteyim..
Ogretmenlik rahat deniyor. Ebelikte nobet olayi sikinti olur mu onu dusunuyorum ben de. Ikisini de istiyorum ve ikisinde de kendime guveniyorum, bu mesleklerin hangisini yaparsam yapiyim severek yapicam eminim. Ama calisma sartlari nasildir tam bilemedigim icin hangisini uste yazicam bilmiyorum..
bende m.oldum bende s.evindeydim yapamadım şuan hastneye geçtim görevlendirmeyle ama halk sağlığına bağlıyım aynı kurumlarımız
ebelikte nöbet sıkıntısı şu şekilde bidefa uykusuzluk gerçekten çok zor hiçbişey gece uykusunun yerini tutmuyo ben bu sabah çıktım nöbetten hastaları teslim edip çıkmam ancak 10 u buldu eve geldi akşama kadar uyumuşum ve 2 gün daha iznim var evt nöbetini tutuyosun ama izninide kullandırıyor devlet sana ya da parasını alıyosun onda sıkıntı yok ama ebe hemşire gibi değil özel bi meslektirebeler hemşirenin yaptığı her işi yapar üzerine birde çocuk doğurtturur çok yönlüdürler bu yüzdende tampon eleman olarak heryerde kullanılabilirler :)) stresli bi meslek anneyle ayrı bebekle ayrı ilgilenmek zorundasın tabi birde hasta yakınları var onları es geçmemek lazım ki laf anlatamadığn iletişime geçemediğin çok insan oluyo..
yorucu bilmem ne ama ben çok seviyorum mesleğimi eğer sağlıkçıysan birde her gittiğin yerde sorular sorular...herkesin soracağı bişy olur kimisi yok tansiyonumu ölçüver yani bu meslek sivil hayatta bile yalnız bırakmıyor seni akrabalarm komşularm telfnla arar dururlar bişyler sormak için ya da hastnden sıra aldırmak için.çook düşük puanla atanıyo ebeler baraj yok bizde kpss ye girmen yeterli istediğin yere gidersin ebe sıkıntısı var mezun az maaşıda tatmin edici derecede güzel
Anladim. Cok istiyorum aslinda ama isin icine ogretmenlik de girince kafam cok karisti. Birinden birine daha cok yatkinligim olsa tamam diyecegim ama cidden ikisine de yatkinim ve cok kararsizim. Ebe olup devlete atanirsam bi gun nobet 2 gun tatil seklinde mi gidiyor her hastanede, tam anlayamadim bu kismi
1 yıl olacak s evindeyim.İsyan ettiğim zamanlar çok :) Susuzlukla uğraşıyorum hatta.Ama tsm pek yardımcı değil bana malesef.
Atanıp atanamamak bir yana bence iki mesleğe de aynı mesafedeyseniz öğretmen olmayın... Size öğretmenlerin tatillerinden, kadınlar için en ideal meslek olduğundan vs bahsedilecek... Öğretmenlerin yaz tatili iki aydır, "üç ay tatilin var" vs denecek... Öğretmenlik -hele ki son yıllarda- asla dışarıdan görüldüğü gibi değil, ailesinin başa çıkamadığı bir yandan da toz konduramadığı çocuklarla, gençlerle ilgilenmek bunun yanında alanınızla ilgili bilgiyi vermek ancak bu işi çok sevmekle olur...
Dokuz yaşından beri öğretmen olmak istiyordum ve bir gün bile pişman olmadan işimi çok severek, sürekli araştırarak, kendimi geliştirerek devam ediyorum mesleğime, her gün sabah olsun okula gideyim heyecanıyla uyuyorum, bunun karşılığını da her yıl derece yapan, selamı sabahı yıllar sonra bile kesmeyen öğrencilerimden alıyorum... Arkadaşlarımın çoğu diğer bölümler tutmadığından, sevgililerine, eşlerine, çocuklarına zaman ayırmak, tatilleri, maaşı vs için seçti bu mesleği ve inanın teneffüste ders zili çalınca fenalık geçiriyorlar adeta, geç gidip erken çıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve reddetmiyorlar sevmediklerini... Diğerleri de sorsanız mesleğini en iyi şekilde icra eder ama ya sınıfları gürültüden geçilmiyor ya da sondan birinci oluyorlar sınavlarda... Burada kendimi diğerlerinden ayırarak örneklendirmiyorum, öğretmenliği sevenle sevmeyenin farkına dikkat etmenizi istiyorum, yoksa bir şekilde atanırsınız, kimse size sınıflarınız neden dereceye girmiyor diye sormaz, derse geç gitseniz en fazla bir idareci birkaç kez mırın kırın eder, sonra yata yata yaparsınız işinizi, artık müfettişlerin derse girmesi durumu da kalktı, idareyle aranızı iyi tutarsanız çok da rahat edersiniz ama sınıfta mutsuz olursunuz, maaşınızı elinizi alınca içiniz rahat etmez vs...
Hemşirelik de büyük sabır ve özveri istiyor tabii... Yani burada meslekleri kıyaslamak şu zor bu kolay demek söz konusu olamaz ama ben kendi mesleğimde büyük bir tutkusu olmayanı gördüğümde, derste çocuklara boynuna masaj yaptıran, teneffüste aldığı mobilyaları ve kocasıyla gezdiği yerleri anlatan kadınlara şahit olduğumda, öğrencileriyle mesafeyi ayarlayamayıp ya çok katı ya da çok laubali olanlara denk geldiğimde çok üzülüyorum çünkü öğretmenlik gerçekten adanmışlık istiyor, müfredatın yoğunluğundan bunalıp hamile kalanları, çocuğu özellikle eğitim öğretim yılına denk getirdiğini söyleyip uyanıklığına takdir bekleyenleri görünce(sanki o sınıftakiler ağaç kovuğundan çıktı) rahatsız oluyor insan, çocukların önüne iki kağıt parçası koyup facebooka girenler vs...
Belki o adanmışlık sizde vardır, belki bu yazdıklarımı hayretle, kınayarak okudunuz... Umarım doğru karar verirsiniz ama ben kararınızın kendi hayatınız için olduğu kadar iyiliği, sağlığı için çalışacağınız insanlar için de hayırlı olmasını diliyorum...
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
tsm ye geçemiyomusun bilirim s.evleri zor olur helede orda ikamet ediyosan bidefa 7/24 kapın çalınır halka hizmet vermek zorundasın çalıştığn yer ücra yerdeyse geliş gidiş herşey problem bende elektriksiz susuz kalırdm soba yakmaya çalışırdım vede yakardım rezillik diz boyuşükür hastne oyönden rahat
Öğretmenlik ayağa düştü artık çok baş ağrıtıcı bir meslek ve değersiz bir meslek olmaya başladı. Ama hemşirelikte de nöbet ve izin sıkıntısı var. Öğretmen olursan 3 ay tatilin olacak filan.. Öğretmenlik derim ben. Zorluklarına katlanabileceksen. Tabi her meslegin kendine göre zorlukları vardır hemşirelik de kolay degil hep ayakta olacaksın. Öğretmen olursan tenefüslerin filan da olur dinlenirsin az da olsa :) Atanmak içinse çok çalışman lazım. Ya da köylerde çok öğretmen eksikliği var köyde çalışmayı göze alabilirsen..
Tsm geçmek istiyorum desemde geçirmezler susuzum yalnız kalıyorum alışverişimi bile yapamıyorm ilçeden gidiş geliş yapmak istiyorum dedim ancak dönüş 3teydi kabul etmedi.dediğim gibi sorumlu hekim biraz anlayışsız.ihtiyaçlarımı almak bile sıkıntı benim için çünkü araba yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?