- 4 Haziran 2014
- 976
- 747
- 128
- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Hemşirelik kesinlikleKardeşim okuyor ve ilerleyebiliyorsun bölüm doktorluklarına geçebiliyorsun yükseltip beslenme diyetetik-Eczacılık-Fizyoterapist ya da hemşirelik de devam edip hastane yöneticiliği gibi ilerleme şansınız yüksek
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
Öğretmenlik ayağa düştü gibi bir cümle kuran sen sn. Ergen sen gelme mümkünse sen öğretmen olma çünkü sen kendin daha olmamissin ciğsin bu ülkede öğretmenin değerini düşüren sen vb kişilerdir. Bu kadar insanın değer verdiği Atatürk ün Başöğretmen olduğu mesleğe ayağa düştü dediğin için seni kınıyorum. Bu sözlerin beni ve eminim ki birçok meslektasimi çok üzdü.Herkes hedefine ulaşamıyor malesef diyetisyenlik istiyordum ama olmadı bu kadar kolay sinirlenmeniz saçma :-D
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
Öğretmenlik ayağa düştü gibi bir cümle kuran sen sn. Ergen sen gelme mümkünse sen öğretmen olma çünkü sen kendin daha olmamissin ciğsin bu ülkede öğretmenin değerini düşüren sen vb kişilerdir. Bu kadar insanın değer verdiği Atatürk ün Başöğretmen olduğu mesleğe ayağa düştü dediğin için seni kınıyorum. Bu sözlerin beni ve eminim ki birçok meslektasimi çok üzdü.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
stajim 1.sinifin 2.doneminde basladi gayet guzel gidiyor basta aşina olmaya calisiyosun zorlabiyosun,zaten stajer oldugun icin ilk baslarda is yapmiyosun gosteriyorlar hemsireler, sonradan ogrenip yapiyorsun, sen ne yaptin tercihleri suan ?
Öğretmen olmuşsunuz ama ergen diye hakaret etmenizin yanlış olduğunuda size ben öğretmiş olayım , bide 1.sayfadaki ilk cevabı okuyun kimin öğretmenlik ayağa düştü dedigini anlarsınız biraz daha dikkatli bir insan olun lütfen siz öğretmensiniz yoksa mazallah yanlışlıkla size benzeyen öğrenciler yetiştirirsinizÖğretmenlik ayağa düştü gibi bir cümle kuran sen sn. Ergen sen gelme mümkünse sen öğretmen olma çünkü sen kendin daha olmamissin ciğsin bu ülkede öğretmenin değerini düşüren sen vb kişilerdir. Bu kadar insanın değer verdiği Atatürk ün Başöğretmen olduğu mesleğe ayağa düştü dediğin için seni kınıyorum. Bu sözlerin beni ve eminim ki birçok meslektasimi çok üzdü.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Nasil yani yukseltip bölüm doktorlugu , eczacilik , fizyoterapist ?? Anlamadim ben biraz daha acabilir misiniz , bence yok oyle bir sey.Kimse kimsenin yerine ilerleyemez o sekilde lisansiniz neyse o isi yaparsiniz.
Şöyle söyleyeyim hemşirelik olarak üniversiteye başladınız ilk sene belli bir taban puanı var bazı bölümlerin istediği ilk senenin sonunda o puana ulaşırsan 2.sene diğer bölüme geçiş yapabilirsin tabi ki dediğim bölümler arasında hemşirelikten geçiş var 2.sınıfta da geçebilir ama daha sonra bölümler ayrılır ve artık istese de kişi geçemez geçebilmesinin nedeni de diğer bölümlerin derslerinden görülmesi sadece sanırım bir kaç dersi alttan alması gerekiyor sadece
Ben tekrar össye girip o puani almadan diger bolume gecis oldugunu sanmiyorum.Hic hemsirelik okurken tıpa gecen falan gormedim kaldi ki ikisinin taban puanlari arasinda epey ciddi fark var o sekilde bir gecis ne kadar adil olur ki.Diger bolumlerin istedigi taban puan dediginiz ne anlamadim okul ortalamasi mi?Kaldi ki bolumler arasinda derslerde bile ciddi farklar var yani fakultede anatomi gormus olmak tiptaki anatomiyi gormus oldugunuz anlamina gelmiyor cogu bolum tipa gore cok yuzeysel goruyor.:26:
Farkındaysanız eğer tıpa geçiş demedim fizyoterapist,besenme diyetetik belki eczacılık bunlara geçilebilir okuldaki başarı ortalamanla geçiş hakkını kullanmak isteyebilirsin onlarında bir sınırı vardır elbet ama var biliyorum bunun içindeyiz sonuçta
Bolum doktorlugu demissiniz?Ben tipi ornek verdim digerlerine de gecis oldugunu sanmiyorum ya da dogru bulmuyorum ama madem bu kadar eminsiniz arastiracagim.
bende hemşireyim ve rahat da çalışıyorum gün aşırı çalışıyorumBen ogretmenim kiz kardesim hemsire
Arada daglar kadar fark var.
O saglik ocaginda calisiyor.
8-5 cumartesi pazar tatil. Senelik izin 1 ay. Memur maasinin bir bucuk kati maas aliyor. Insanlarla ugrasiyor. Zor. Ama insanlar sira ile geliyor.
Ben ogretmenim. Calisma saatlerim 8-4 cumartesi pazar tatil.
2 ay yaz tatilim var. Memur maasi aliyorum. Hic de abartildigi gibi yuksek bir maas degil.
Atanmasi cok zor.
Meslegini yapmak ise cooook daha zor.
Sistem veli idare hepsi seni ogretmenlik mesleginden sogutmak icin el birligi ile calisacak. Bu meslek olmek uzere can cekisiyor. Hic tavsiye etmemmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?