hemşirelik mi Öğretmenlik mi

Lise kimya öğretmeniyim. Mesleğimi çok severek yapıyorum. Toplumda son derece saygı görüyorum. Öğrencilerimi çok seviyorum. Branşımı çok seviyorum.
Ben 2010 da mezun oldum 2012 de atandım. Kpss puanim 90.88 idi. Ama benim branşım alımın az olduğu bi branş. Eğer imt ye puanın yetiyorsa onların atanması bizlere göre daha kolay. Zaten genel anlamda ilköğretim atama kontenjanları lise öğretmenliklerinden fazla. (Sınıf Öğretmenliği hariç)
Yani sözün özü, insanları seviyorsan, insan ilişkilerin iyi ise, yardım ettikçe mutlu oluyorsan, branşında iyiysen öğretmenlik bence harika bi meslek. Öğrencilerimle aramdaki manevi bağı, sevgiyi hiçbir şeye değişmem.

Son düzenleme:
Mf3 67bin mf1 76 bin canım

eeee peki kararın nedir tercihlerini yaptın mı
ne seçersen seç inşallah hakkında hayırlısı olur ve hayırlısı da seni mutlu eder

Tercihler Temmuz'un 7 şinde başlıyor hemşirelik sıcak geliyo çünkü hem kendi memleketimde okuyup rahatça atanaileceğime inanıyorum hemde biraz kendi sağlık problemim icin öyle düşündüm eğer hastanede calisirsaam kendi problemime daha çok ilgilenebilirim gibi geldi

İnşallah seçimin mutlu eder seni...Allah hayırlı uğurlu etsin...

Bence atama sayısına göre karar verme.
Ben branşımı çok istediğim için okulöncesi öğretmenliğini tercih ettim. O sırada ataması nerdeyse hiç yapılmıyodu. Ama 4 yıl sonra ataması çok yapılnaya başladı ve kolayca atandım. Mesleğimi çok seviyorum. Ama milyon tane sorunu var. En başta idareci denen her şeyine karışan biri var başında.

Bence severek yapabileceğin mesleği seç. Çünkü bu meslek kolay, şu meslek zor diye bişey yok. Bütün mesleklerin zor yanı var. Pes etmemek önemli olan

bir rehber öğretmen olarak öncelikle kendi ilgi ve yeteneklerinizi tanımanız gerktiğini düşünüyorum. zira söylediğin bölümlerin birbirleriyle uyuşan yönleri pek yok...

matematik öğretmenliğini seçebilecek kadar iyi puanınız varsa seçin derdim.. evet atanma sıkıntısı olabilir ama atandıktan sonra güzel bi işiniz ve statünüz olacak..zira matematik öğretmenleri özel ders konusunda çok avantajlılar ve bu da sizin toplumdaki değerinizi yükseltiyo.. bazı arkadaşlar öğretmenliğin çok değersiz olduğunu söylemişler ancak bu çalıştığınız okul ve sizin tutumunuzla çok alakalı..çalıştığım okulda bir sınıf öğretmeni var ki millet çocuğunu onun sınıfına kaydettirebilmek için üst kurumlardan işi bağlamaya çalışıyor..yani meslekteki saygınlığınız sizin çabanıza bağlı..

hemşirelik atanma konusunda avantajlı olabilir ama öğretmenliğin diğer avantajlarının hemşirelikte olmadığını düşünüyorım.. bugüne kadar hiç bir öğretmenin mesleğini bıraktığını görmedim. ama hemşirelikten öğretmenliğe geçenleri çok gördüm..evlenince hemşireliğin zor olduğunu düşünüyorum..

ve ben şimdiki aklım olsa kesinlikle hukuk okur hakim ya da savcı olmak isterdim..zira adamlardaki prestij kimsede yok..öyle yüksek puanlara da ihtiyacın yok...bunu da aklında bulundur bence

Öğretmenliik neeee mühendislik neee hemşirelik nee.Şu ana kadar çoktan bir hedefin olmalıydı.Çok alakasız şeyler sinirlendim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım ben bi öğretmen olarak fikrimi söyleyeyim: bi bayan için öğretmenlik tıptan bile iyidir.hem ev hanımısın hem maaşın var.kendine eşine çocuğuna kısacası hayatına değer verebiliyosun çok güzel yaşıyosun.çünkü ayırabileceğin bi zamanın var hem de çok geniş ve planlı programlı bi zaman...dünyaya bi kere daha gelsem yine öğretmen olmak isterdim

Son düzenleme:

Öğretmenliik neeee mühendislik neee hemşirelik nee.Şu ana kadar çoktan bir hedefin olmalıydı.Çok alakasız şeyler sinirlendim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Herkes hedefine ulaşamıyor malesef diyetisyenlik istiyordum ama olmadı bu kadar kolay sinirlenmeniz saçma :-D

Iki sene once bende senin durumundaydim muhendislik,ilkogretim matematik ogretmenligi tutuyodu matematigi de seviyodum tamam ama hemsirelik istedim hemsirelik okuyorum suan memnunum :)

ben hemşireyim ama şimdilik aklım olsa öğretmen olurdum eşim öğretmen o şimdi evde uyuyor ben işteyim. insanla uğraşmak zor hasta insanla uğraşmak daha zor bilmiyorum ya belki de şimdiki aklım olsa insanlarla uğraşmayacağım bir meslek seçerdim:)

Hemşirelik kesinlikle Kardeşim okuyor ve ilerleyebiliyorsun bölüm doktorluklarına geçebiliyorsun yükseltip beslenme diyetetik-Eczacılık-Fizyoterapist ya da hemşirelik de devam edip hastane yöneticiliği gibi ilerleme şansınız yüksek

Türkiye şartlarında eskiden öğretmenlik olsada atamaların durumunu görüyorsun, tabiki hemşirelik

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Stajlarının başladı mı ? Zorlanıyor musunuz peki :)
stajim 1.sinifin 2.doneminde basladi gayet guzel gidiyor basta aşina olmaya calisiyosun zorlabiyosun,zaten stajer oldugun icin ilk baslarda is yapmiyosun gosteriyorlar hemsireler, sonradan ogrenip yapiyorsun, sen ne yaptin tercihleri suan ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…