hemşirelik mi Öğretmenlik mi

mühendis arkadaş da burda yaydı olayı yanlış anlamış kusuruna bakmayın
size yapılan bir şaka? büyüyünce doktor olacan:))
"devlet veriyor o ünvanı bize" ," bizde doktor kadar bilgiliyiz"diye atlayan hemşire arkadaşlar inanmaya dünden meyilliler, işte bunlar hep içte kalan uhde

Eklentiler

• $images.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 70
size yapılan bir şaka? büyüyünce doktor olacan:))
"devlet veriyor o ünvanı bize" ," bizde doktor kadar bilgiliyiz"diye atlayan hemşire arkadaşlar inanmaya dünden meyilliler, işte bunlar hep içte kalan uhde

ben öğretmenim cicim ...ama senin yazdığına karşılık ben de dedim ki devlet veriyorsa o ünvanı ne çakması ? senin içinde uhde kalmış ki hemşireleri dr yapacaklar diye aklın gitmiş.....

ben öğretmenim cicim ...ama senin yazdığına karşılık ben de dedim ki devlet veriyorsa o ünvanı ne çakması ? senin içinde uhde kalmış ki hemşireleri dr yapacaklar diye aklın gitmiş.....
zamanında mühendisleri öğretmen yapmışlar,bilirmisiniz?
ne acı??

zamanında mühendisleri öğretmen yapmışlar,bilirmisiniz?
ne acı??

mesleğiniz açısından üzüntü verici...ortalık malı olmayı istemez hiçbir meslek joker eleman niyetine kullanılmışsınız demek ki....ben boş yere demiyorum ortalık mühendis kaynıyor diye bak nerede kullanılacağınızı şaşırmış devlet

sizin adınıza üzüldüm..
bu dediğimden bunumu çıkardınız?
az önce hemşirelerin doktor olmasını şaka bile olmasını savunan SİZ..
bakın teknik öğretmenlerde mühendis olmak için can atıyor, dersaneye gidenler var...
ve bunu bir öğretmen olarak söylüyorsunuz,garip,yazık...
şu ergen tavırlardan vazgeçsenizde keşke tarşabilseydik konuyu..
artık şu son yorumunuzdan anladımki,ama siz benimle tartışmaya müsait değilsiniz...
sağlıcakla kalın,0-5 yaş gurubu cevaplarınızla kendinizi tatmin edin

eeee peki kararın nedir tercihlerini yaptın mı
ne seçersen seç inşallah hakkında hayırlısı olur ve hayırlısı da seni mutlu eder

Son düzenleme:

ben hemşireler dr olsun diye savunmadım bence siz okuyup iyi algılamaya çalışın...
benim sizinle tartışacağım bir konu yok ortada...siz kurduğunuz dünyada egolarınızı tatmin etmeye devam edin zira siz dünyanın merkezinde etrafınız ise size salya akıtanlarla ! dolu tabi sizin hayal dünyanızda

ben öğretmenim işimi atama ya da maaş düşünmeden seçtim ve çok şükür her gün severek işe gidiyorum gece uyurken öğrencileri düşünüyorum farklı neler yapabılırım diyorum.. Öğretmenlik son yıllarda gitgide zorlaşıyor öğrenciler saygısız-veliler güvensiz..
iki ay tatilimiz var üç değil...
bazı branşlar bir iki günlerini boşaltabılıyorlar ama ilk mat'ta bu çok zor ihtimal.. bir matematikçi eşi olarak matematik branşının zorluklarını iyi bilyrm..
hemşirelik de boş gunun olma ihtimali daha fazla..
hemşireler de bir sürü insanla muhattap oluyorlar çabalarının karşılığını alamıyrlar belki ama öğretmen olduğunda yaptığın iş sürekli sorgulanacak..
matematik kolay branş değil okuması ayrı zor öğrenciyi eğitmesi ayrı..en çok birbiri ile rekabette olan branşlardan biridir matematik..tatili ne kadar olursa olsun 25 kişilik sınıfta son gücünle bağırıp her öğrenciye hitap edebilmek ve bişeyler öğretebilmek kolay iş değil..
tabi hastane ortamı ve nöbet de kolay değil..
okulda öğrenci ve veliler ile mi, hastanede doktorlar-hastalar ve yakınları ile mi muhattap olmayı seçersin oyle düşün.. hatta bende hastaneleri ziyaret et buradaki hemşire arkadaşlardan bilgi al işi yerinde görürsen daha doğru karar verebilirsn

Son düzenleme:
Baska bir meslege tas atmadan meslek anlatilamiyor mu bu forumda?
Sayfalardir okuyorum, sustum sustum, artik dayanamadim.
Herkes konu ile ilgili sadece bildigini anlatsa ne guzel olurdu.
Soz konusu mesleklerden birisi benim meslegim ve kimsenin cikip da atip tutmasini izlemek istemiyorum. Zira konu muz da o degil zaten.

Terbiyesizlik iceren yorumlara bol bol kotu icerik yaptim.

Meslek seçimi yapmak isteyen genç arkadaşımız konu açıp fikir almak istemiş fakat konu seni diplomamla döverim bebeğime dönmüş.
Sırada hangi üniversiteye kaç puanla girdiğiniz, kaç üniversite okuduğunuz ve kariyeriniz var sanırım.

Konuyu açan arkadaşımıza yardımcı olmak ister misiniz? Lütfen konuya yorum yapalım.

Boşver öğretmenliği.Kpss belasıyla ömrünü çürütme.Hemşire ol.En güzeli.

Atanamamış bir öğretmen olarak benim de fikrim bu yönde.Atansam da fikrim değişmeyecek.İtibarsızlaştırıldık,ne güvercin olmadığımız kaldı yem bekleyen ne de başka iş bakın şart mı öğretmenlik demedikleri...

O yüzden iyi düşün.Birinde hastalarla uğraşacaksın diğerinde öğrencilerle.İki mesleğin de malzemesi insan.Her türlü işin zor.

Şimdiki aklım olsa hemşireliği seçerdim.

iki meslek birbirine yakın meslekler değil öncelikle hangisine ilgi alakan varsa ona yönelmelisin. İki meslek de insanlarla içiçe olunan meslekler fakat tek ortak özellikleri bu. Ben ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum öncelikle sana bu bölüm hakkında biraz bilgi vermeye çalışayım. İlköğretim matematik öğretmenliği lise matematik veya matematik bölümüne nazaran daha rahat okuyup bitirebileceğin bir bölüm. Dersleri matematik olduğu için ağır fakat üstesinden gelinemeyecek kadar değil. Tabii ki gideceğin üniversiteye göre de değişiyor. Birçok üniversitede aynı bölümü okuyan arkadaşlarım hiç ders işlemediklerini gerekli olan birçok şeyi öğrenemeden mezun olduklarını söylüyorlar. Atamasına gelirsek ilköğretim matematik öğretmenliğinin atamaları puanları yüksek fakat her atama döneminde yüzde 60-65 lik bir dilim atanıyor. Atanma şansın çok yüksek. Tabii ki her dönem bu puanlar değişiyor. En son 65 puanla kapattı atamaları bu bölüm. Bence çocuklarla ilgilenmeyi seviyorsan ve onlara gerçekten güzel bir eğitim vermek gibi bir idealin varsa öğretmenlik seç. Eğer böyle bir idealin yoksa ben dersime girerim oturur çıkarım nasıl olsa maaşımı alacağım diyorsan öğretmenlik hiç sana göre bir meslek değil. Çocuklara iyi bir eğitim vermek sabır işi. Hemşirelik hakkında pek bir bilgim yok kusura bakma o konuda yardımı olamayacağım. Hangi bölümü seçersen seç seçtiğin bölüm gerçekten istediğin meslek olsun. Hakkında hayırlısı şimdiden seçimlerin hayırlı olsun.

Ogretmenligin daha prestijli oldugunu dusunuyorum. Onceliginize bagli ama tercihiniz tabiki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…